Jump to content
hash.bg - биткойн форум

За цената на биткойн

Recommended Posts

Моето виждане за Q2 и Q3 на годината, от тук да направи едно 2х до края на годината не би ме учудило, посочил съм Октомври, защото се очаква през Юли да започнем активация на Taproot, а на мен това ми е основния катализатор. 

*пазара може да остане не рационален по-дълго от колкото вие платежоспособни, къде ще спре и до къде ще коригирам от там е ясно, че никой не може да предвиди, движете се по тренда без сантимент, за да се опазите от нежелани събития, просто не ползвайте висок левъридж, не се подавайте на ФОМО, че от днес за утре ще ударим 100К и стойте далече от ФЪД-а с който винаги ни спамят по основните крипто медии.

Успех на всички!

99unnamed99.jpg

1 hour ago, vamp111 said:

Моето виждане за Q2 и Q3 на годината, от тук да направи едно 2х до края на годината не би ме учудило, посочил съм Октомври, защото се очаква през Юли да започнем активация на Taproot, а на мен това ми е основния катализатор. 

*пазара може да остане не рационален по-дълго от колкото вие платежоспособни, къде ще спре и до къде ще коригирам от там е ясно, че никой не може да предвиди, движете се по тренда без сантимент, за да се опазите от нежелани събития, просто не ползвайте висок левъридж, не се подавайте на ФОМО, че от днес за утре ще ударим 100К и стойте далече от ФЪД-а с който винаги ни спамят по основните крипто медии.

Успех на всички!

99unnamed99.jpg

Понякога да кажеш "не знам с точност" и "пазете се от гадатели" е най-силното нещо!

От 20 до 40 беше ясно, сега е тъмна индия и най-големите познавачи-трейдъри мълчат. 32 до 52 е почти 2 пъти за доста кратък период, а никой не предсказа, че ще стане без корекции, твръде много ключови ниво се пробиха. Яд ме е, че не влязах на 1x левъридж.

Преди 1 час, hpz написа:

Понякога да кажеш "не знам с точност" и "пазете се от гадатели" е най-силното нещо!

От 20 до 40 беше ясно, сега е тъмна индия и най-големите познавачи-трейдъри мълчат. 32 до 52 е почти 2 пъти за доста кратък период, а никой не предсказа, че ще стане без корекции, твръде много ключови ниво се пробиха. Яд ме е, че не влязах на 1x левъридж.

Е как никой, аз колко пъти казвах, че ще се изстреля, само дето всички викахте ти си луд не може само да расте. 

Всички чакате корекции и евтина цена. Е как ще стане това без фундаментални новини от сорта на САЩ закрива Койнбейз и другите борси, взима им лиценза и казва да го духа биткойна долара е нашето величие. (И тогава като стане 10к ще викате, ще чакем 3к, после ще чакаме 1к)

А те биткойн борсите ще се листват публично. Големи компании навлизат. Технически анализ на който разчитате за спад на цената е базиран на валутите, които са в световен мащаб разпространени а не на валута която сега се разпространява. Техническият анализ който е за биткойна е сток ту флоу модела той е съобразен технически/психологически с биткойна, RSI MACD и другите са съобразени с USD EUR и тн, затова се чупят! Спрете да ги гледате!

Ако борсите можеха да предсказват цената и да я манипулират както си искат до сега топ 5 те борси да имат на трупани по 1млн биткойна всяка ама то няма как да купуваш повече от продаващите и цената да пада.

Преди 6 часа, vamp111 написа:

Успех на всички!

99unnamed99.jpg

Предните цикли бяха по ~4 години, защо смяташ че сега от лятото до есента ще има беър маркет и след това нов цикъл октомври? Освен по-големият брой играчи и с по-голям капитал какво друго се е променило? Това, че сега влизат сума ти компании със свободни резерви не значи, че ще държат вечно - правят го или за да си вдигнат акциите или чиста проба спекула няколко месеца яхват вълната. Отново основният движещ фактор е цената, а не това какво се крие зад нея. Малко хора ги интересува каква е идеята на царевицата, всеки гледа печалба в долари колкото и курса да пусне Майкъл Сейлър. Не виждам как това ще приключи по-различно от предишните цикли, същите хора които сега наливат милиарди така и после ще си ги извадят, отново ще се преразпределят койни. Колкото до Taproot - давам ти пример с LN. Въведоха го малко след началото на беър маркета 2018, цената не помръдна грам, а в същото време това е нещо доста голямо за мрежата.

преди 12 минути, pegass написа:

Предните цикли бяха по ~4 години, защо смяташ че сега от лятото до есента ще има беър маркет и след това нов цикъл октомври? Освен по-големият брой играчи и с по-голям капитал какво друго се е променило? Това, че сега влизат сума ти компании със свободни резерви не значи, че ще държат вечно - правят го или за да си вдигнат акциите или чиста проба спекула няколко месеца яхват вълната. Отново основният движещ фактор е цената, а не това какво се крие зад нея. Малко хора ги интересува каква е идеята на царевицата, всеки гледа печалба в долари колкото и курса да пусне Майкъл Сейлър. Не виждам как това ще приключи по-различно от предишните цикли, същите хора които сега наливат милиарди така и после ще си ги извадят, отново ще се преразпределят койни. Колкото до Taproot - давам ти пример с LN. Въведоха го малко след началото на беър маркета 2018, цената не помръдна грам, а в същото време това е нещо доста голямо за мрежата.

Не съм писал никъде беър маркет писах корекция от -38% , вече видяхме една такава през Януари, не виждам как може изобщо да продължим нагоре без такива, те бяха нормална част от предния булрън, даже може да видиш писал съм и в двете посоки, което образува един рейндж и един цикъл от акумулация, експанзия, дистрибуция диктуван от едни и същи маркет мейкъри, които по никакъв начин не са подвластни на Сейлър, Мъск и други компании, освен с това, че пазара просто реагира на новините за такива. И да след акумулацията и експанзията винаги следва дистрибуция, това за което ти говориш, че след като са купили и изпомпи, продават, което визирам с този блоу оф топ който винаги се получава с цел ликвидност пак да кажа да излязат китовете и за който да се получи е нужен ритейла (а той е тук повярвай ми) 

Колкото до Тапруут излишно е да го сравняваш с Лайтнинг, по-скоро го сравни със Сегуит

преди 5 минути, vamp111 написа:

Не съм писал никъде беър маркет писах корекция от -38% , вече видяхме една такава през Януари, не виждам как може изобщо да продължим нагоре без такива, те бяха нормална част от предния булрън, даже може да видиш писал съм и в двете посоки, което образува един рейндж и един цикъл от акумулация, експанзия, дистрибуция диктуван от едни и същи маркет мейкъри, които по никакъв начин не са подвластни на Сейлър, Мъск и други компании, освен с това, че пазара просто реагира на новините за такива. И да след акумулацията и експанзията винаги следва дистрибуция, това за което ти говориш, че след като са купили и изпомпи, продават, което визирам с този блоу оф топ който винаги се получава с цел ликвидност пак да кажа да излязат китовете и за който да се получи е нужен ритейла (а той е тук повярвай ми) 

Колкото до Тапруут излишно е да го сравняваш с Лайтнинг, по-скоро го сравни със Сегуит

Сравнението за LN с Taproot беше единствено с цел, че ако си в беър/бул маркет и това нещо се имплементира то това с нищо няма да промени тренда.

И да говорих, че все някога ще има топ и пак ще има беър маркет, който няма да бъде месеци а чак до следващия халвинг. Корекциите по пътя нагоре са нещо напълно нормално и не ги отричам, най-вероятно няма да бъдат само 1 или 2 до върха, предния път мисля че бяха 5 някъде

преди 2 минути, pegass написа:

Сравнението за LN с Taproot беше единствено с цел, че ако си в беър/бул маркет и това нещо се имплементира то това с нищо няма да промени тренда.

И да говорих, че все някога ще има топ и пак ще има беър маркет, който няма да бъде месеци а чак до следващия халвинг. Корекциите по пътя нагоре са нещо напълно нормално и не ги отричам, най-вероятно няма да бъдат само 1 или 2 до върха, предния път мисля че бяха 5 някъде

значи просто не сме се разбрали, аз съм на мнение, че сме в средата на този цикъл и до края на годината бтк трябва да направи още 2х, просто това 2х няма да дойде от днес за утре и без да има друсане на клона 

1 hour ago, vamp111 said:

до края на годината бтк трябва да направи още 2х

По-скоро поне 3x ($150k), например 5x ($250k), със спирачка на $100k (много биха продали част от монетките на тази цена). Ако S2F продължава да е средното, след върха би паднала до $100k, което е 2x.

Движението на цената прилича много на това от 2013, когато навлязоха много нови играчи (retail). Сега навлизат тези с повече хартийки (institutional), съответно този и следващия цикъл главно те ще разменят едни числа за други.

Копачите с почти всички ASIC от 2017 насам са на печалба.

On 2/18/2021 at 5:31 PM, vamp111 said:

значи просто не сме се разбрали, аз съм на мнение, че сме в средата на този цикъл и до края на годината бтк трябва да направи още 2х, просто това 2х няма да дойде от днес за утре и без да има друсане на клона 

От 28 до 53 е 2х. Но друсането липсваше. Колкото повече се помпи, толкова по-брутална корекция ни чака. Според мен на този етап цената не трябва да е повече от 46к.

Микрокорекциите не ги броим, защото те не могат да разтварят хора като пистолета, който скалпира здраво като хване посоката. От друга страна малките корекции са показателни, че хората са предпазливи в инвестирането на контракти. Та рано или късно всеки ще се пробва да се качи на влака, когато реши, че го е изтървал. Дългите ще последват парабола, която в своя спад ще активира големия дъмп. При тази цена, аз го виждам поне 10-15%, което си е към 46к минимум.

Това е само мнение, не ангажирам никого с него. Аз изчаквам, нито съм къс, нито дълъг. И финансово all in BTC.

On 2/18/2021 at 12:47 PM, ivan said:

...всички викахте ти си луд не може само да расте. 

Не са всички, но повечето не вярваха, че това може да стане и то затова си стана.

On 2/18/2021 at 12:47 PM, ivan said:

Е как никой, аз колко пъти казвах...

Ти доста пъти казва само булиш неща, малко преди големи корекции. При корекциите не пишеш нищо - няма те. Така, че аз лично имам едно на ум. Ти винаги си булиш настроен, като мен де, но не и за левъридж стратегиите които мен ме вълнуват. За новините си прав, но те не определят 100% какво ще се случи. Може би се разминаваме във виждането за тренд. Аз разбирам хващане на тренда това, което пищова прави. 100x. Е, моите разбирания са по-скромни, до 25х най-много, но дори тогава една корекция от 1500$ може да занули акаунт.

Сигурен тренд досега нямаше. Можеше да върне от 38. После от 39. Но 41 също можеше да върне. После 46. От 48 също. Вярно върна малко, но не достатъчно убедително, за да се рискува влизане от типа "Падна прекалено много. Още макс 2-3% и сме нагоре! 10x buy!"

Сега сме на ниво 53к. Много се говори за него, пробихме го малко. "Много се вдигна, сега е момента да пада!" И как точно да имаш топки да шортиш, като знаеш, че всики останали куцо,кьораво и сакато трейдъри ще го направи и  ще ги оберат?!? Други пък ще решат, че 53к сме го пробили и ще лонгват. Трябва и да съм тъп, да си мисля, че още 10к ще качим без борсите да одрусат клоните. Общо взето с чиста съвест дори в момента не мога да взема позиция. Единственото което бих рискувал е да лонгна с 0.5x в момента директно, но може и да не го направя. На 0.5x не си струва изобщо занимавката!

Това връщане го чакам от 28К като резултат от това съм минус 0.25 BTC. Викам си ще продам, като върне ще купя повече. Всякакви гуровци са плъзнали по чатове, форуми и канали в тубата и ти обясняват, че вече нЕма как да не върне и ти купуват сатошитата. Не обвинявам никого за моята неграмотност и алчност.

Просто едно от всичките предположение, на случайни и анонимни автори в нета :ph34r:

*това което аз бих взел под внимание, е че според тази рисунка наближаваме съпротива, която ако пробием отива във фазата на МАНИЯТА 

* БТК обикновено си пробива съпротивата от третия, петия или първия път

:) 

Досега не бях виждал цената за части от секундата да спада и да се повишава с 1000 долара.Яко надлъгване пада между големите китове и големите мечоци.

Само гледам играта отстрани иначе много яко се влиза вътре