Jump to content
hash.bg - биткойн форум

За цената на биткойн

Recommended Posts

Преди 1 час, hjzagf4sb написа:

След днеска и вчера чакам @ivan да се включи в темата за да каже как нямало bitcoin по борсите :)

преди 33 минути, Гари написа:

Винаги могат да се пратят BTC на борсите. В неделя са закарали там 37000 BTC. 

BTC210221.jpg

Съчетано и със спряно изкупуване от големите риби и засилват цената стабилно, все пак трябваше да се оберат печалбите от алтовете, след това с тези долари на марджин селл биткойн и после изкупуване на ниската цена и така става фокуса.

Не съм твърдя че няма да има корекции и големи резки пропадания... но дългосрочно цената е ясна.

Преди 18 часа, vamp111 написа:

Петък 58К, нов ATH този уикенд

м/у другото ако не затворим месеца над 58К очаквам рейндж до края на Март като на картинката, която 3 годишното ми дете нарисува, базирано на графиката с месечната възвращаемост на Биткойн, което ще е добре за тези, които искат да акумулират още, съответно и може би ще създаде условия за един АЛТ сезон, на който всички се надяват, после профита от АЛТ-овете отива за гориво на експанзията

Er-jO9NXEAMKe2w.png

изтеглен файл434.png

преди 58 минути, vamp111 написа:

м/у другото ако не затворим месеца над 58К очаквам рейндж до края на Март като на картинката, която 3 годишното ми дете нарисува, базирано на графиката с месечната възвращаемост на Биткойн, което ще е добре за тези, които искат да акумулират още, съответно и може би ще създаде условия за един АЛТ сезон, на който всички се надяват, после профита от АЛТ-овете отива за гориво на експанзията

Er-jO9NXEAMKe2w.png

изтеглен файл434.png

А дано си прав , че това е моята стратегия за сезон 2021 :D 

On 2/23/2021 at 11:34 AM, vamp111 said:

пак ли бъркаме корекцията с обръщане на тренда ? 

58->45 за часове - това не е корекция. Но зависи как ще го погледнеш. Ако правилно си спомням, когато писах цената беше около 50 или над него.

Много възможно е да посетим и предния ATH, който е около 42к.

Т.е. тези които на 58 продадоха, продадоха. Другите сега чакат търпеливо и спокойно да свърши зимата в позициите им. Но винаги може да фалират още 500к като слязат до 35к, нали? :D

Мъск ще е удвоил, цената същата, а мафията му срина фирмата. На всичко отгоре медиите го плюят, като оправдават спада с "пирамидата" Биткоин, който беше наречен "рисков актив" и едва ли не виновник за спада в акциите. (като си помислиш само, че Мъск е купил около 30к, а дори сега цената е 50к!)

Но не бих се чудил ако утре стане ясно, че това е поредният цирк и Мъск следва много добре начертан Глобален план, в пряко сътрудничество с другите зависими - борсите.

8 minutes ago, vamp111 said:

баха, а какво е? 4 часов Беър маркет :lol:

Доста трейдинг стратегии бяха вход след потвърждение за пробив, т.е. пробив на 42к. Сети се вход44->58->45 как са се чувствали.

Но всичко зависи от типа търговия. И ти като мен си 1-5x. При 5x и неправилен вход при пробив на 48... -_-

Пъмпа може и да е спрял все още. Ако Мъск е поредният скам, може да ни подкарат под 35к дори. До края на годината и таргета който е близо има много време!

На 23.02.2021 г. at 8:13, vamp111 написа:

И докато всички треперят дали това не е поредната смърт на Биткойна, Майкъл Сейлър товари с голямата лопата, вече чакам днес/утре да обяви, че пак е купил за 900 милиона и цената да си тръгне на горе. 

отново всички са изненадани

MICROSTRATEGY BUYS ADDITIONAL 19.5K BITCOINS FOR $1.03B

2 hours ago, vamp111 said:

Ако и аз имах кеш, и аз бих купил. Но кеш няма, или са стотинки при тази цена.

На левъридж - пак стотинки, за да не се зануля ако нещо стане. В този пазар няма нищо сигурно. Чудесна новина, и логично от над 50к паднахме на 49к. Къде е логиката?!? Някой пори пазара по шевовете с мега поръчки, а цената не само, че не реагира, но и бавно се влачи в другата посока. Вярвам не съм единственият, на който му е писнало. Много големи риби опорочиха всичко, само заради лична изгода и манипулация. Но пък без всичко това нямаше да има левъридж изобщо.

Аз няколко пъти го казвах, но аз самият не го осъзнавам. Левъриджът е нещо лошо, което не трябва да съществува. Или да му сложат лимит 1x.

преди 23 минути, hpz написа:

Някой пори пазара по шевовете с мега поръчки, а цената не само, че не реагира, но и бавно се влачи в другата посока. Вярвам не съм единственият, на който му е писнало. Много големи риби опорочиха всичко, само заради лична изгода и манипулация.

трябваше да видиш какво беше преди във Окех и Битстамп :lol:

Преди 4 часа, vamp111 написа:

....Към 24 февруари 2021 г. компанията притежава съвкупност от приблизително 90 531 биткойна, които са придобити на обща покупна цена от около 2,171 млрд. Долара и средна покупна цена от около 23 985 долара за биткойн, включително такси и разходи.

Всичко над тази средна цена им е печалба...така че и 46К им е добре.

5 hours ago, vamp111 said:

само почакай като @hpz разбере как се употребява 1х левъридж като хедж :lol: Infinite money 

Хедж е забранена дума. Духовно самозадоволяване, с елементи на екстаз, целящо да опрости сложни схеми, струващо своята цена - услуга.

Хедж по самата същност е отварянето на обратна сделка в същата или друга хеджираща двойка. За търгуването в 2 актива има повече смисъл, но с все повече двойки по борсите и баланс между активите, тази схема е сигурна, но мизерна. Отделно двойните позиции винаги означават двойни такси, а те са основното перо в дългосрочен план.

Та затова ще попитам, @vamp111 какво имаш предвид?!?!?!?? Ако ми говориш за 1x покупка при цена 45к и никаква възможност да паднем под 28к - това го разбирам много добре, само че спадът средата на годината какво ще го правим?!?? Въпреки Мъск и всичко останало, цикличността се е запазила и е рано да правим стръмно 100к за 10 месеца, като вече сме на 50к. А теориите за 600к вероятно ще си останат същите като теориите за 1к този цикъл.

И не забравяйте да продадете преди Мъск и другите фондове :) 

32 minutes ago, vamp111 said:

Sell 1x bTC-spot

Long 0.1x10 bTC-perp

а как да ползваш 1х perp ще те оставя да измислиш сам

Абсолютно нищо не разбрах.

Предлагаш (ако имам толкова много) да продам 1 биткоин и да вляза с 10x на левъридж. И 9/10 от парите да останат свободни (може би за други сделки).

Всичко това е много хубаво, но не е ли по-добре да се сложи 1 BTC в Bitmex и да се купят 50 000 контракта с общ (плаващ) левъридж (т.е. другите сделки).

нали ме пита за хедж, казах ти как се хеджира най-просто позиция, например продаваш спот 1 бтк, във кеш ти остават 0.9 другите 0.1 ги пускаш с 10х на дълго в случай, че цената продължи да расте

Преди 3 часа, hpz написа:

А теориите за 600к вероятно ще си останат същите като теориите за 1к този цикъл.

До края на годината има време. Някога и @Facira викаше подобни неща за декември 3к. а то стана 30к.

Аз лично смята, че 200-400к е на масата до края на годината.

Преди 2 часа, ivan написа:

Аз лично смята, че 200-400к е на масата до края на годината.

Според мен топ-а ще е около 100К  в края на тази година,  после всички ще разпродадат, за да свежнат след ковид кризата, 2022-ра края или началото на 2023-та ще е за пазарене примерно БТК около 30-26К като дъно, после пак бавно но славно нагоре, цикъл повтарящ се и реагираш на халвинга както винаги до сега.

200-400К бих казал след следващия халвинг и това може би ще е и последния от рода си цикъл, от там нататък бавно но стабилно покачване, без резки спадове и сътресения на пазара, 1 милион долара за биткойн си е на масата от където и да го погледнеш. Акции на компании като Бъркшър Хатауей и днес струват близо по половин милион долара, представете си какво ще е в следващите 10 години за ТЕЧ компанните като МикроСтратеджи и Тесла с големи суми БТК в баланса си, ако искаш да участваш в бъдещето, не може да залагаш срещу него и това го вижда всеки един инвеститор без значени дали е Бъфет или е мъфет.

*с толкова много долари в обръщение единствен вариант е да се влеза в твърди активи, а 21-ви век изисква дигитални такива, Биткойн ще се превърне в дигитално злато!

Ванка, разбира се както всеки друг и аз също бих желал всичко това да се случи докато все още ми става патката.

За мен това ще  последният цикъл, нагоре връх лек спад и после плавно катерене с годините.

Кои всички ще разпродадат, какво ще си купят с кеша?

Старите холдъри нямат чак такива нужди(повече от едни 10 млрд)

Няма луди КЕШ комапниии които да разпродадат близо 1млн биткойна за да си налагат лудите идеии.

Или всичко или нищо. Аз залагам на всичко.

Тези прогнози ги правите обаче без кръчмар.  Кръчмаря са банките. :) Какво като се вдигне на 100к, като в Бг дефакто е забранен от банките (тук таме има някоя друга, но и тя ще затвори). Какво ще ги правите тези коини? Какво ще можете да си купите в Бг с тях (в момента даже тел неможете)? Как ще разкешвате, когато банките следят всяка транзакция от всички борси дори и банки, които са разрешили криптото??

преди 10 минути, bersi написа:

Тези прогнози ги правите обаче без кръчмар.  Кръчмаря са банките. :) Какво като се вдигне на 100к, като в Бг дефакто е забранен от банките (тук таме има някоя друга, но и тя ще затвори). Какво ще ги правите тези коини? Какво ще можете да си купите в Бг с тях (в момента даже тел неможете)? Как ще разкешвате, когато банките следят всяка транзакция от всички борси дори и банки, които са разрешили криптото??

P2P. Да, в БГ скоро не се очаква да можеш да плащаш за битови нужди с бтк, но разгледай mobile.bg и imot.bg и ще видиш, че все пак има какво да се купи с тях