Jump to content
hash.bg - биткойн форум

За цената на биткойн

Recommended Posts

На 29.04.2020 г. at 13:04, vamp111 написа:

аз съм го писал, 150дни след халвинга почва следващия бул цикъл, 7-14 месеца след халвинга ще видим нов ath 

също годината ще я затворим по-добре от черния четвъртак в DJI и S&P500

"Черния четвъртък" 13/02/2020, за фондовата борса и "Черния четвъртък" 13/03/2020, когато Биткойн удари дъното!

Точно година по-късно, мисля принтера си свърши добре работата. Честито на всички, чиито ръце не бяха от кашкавал, заслужавате да сте тук. :wub:

изтеглен файл1.png

unnamed4.jpg

Grayscale halts GBTC inflow after record 15% discount

https://cointelegraph.com/news/grayscale-halts-gbtc-inflow-after-record-15-discount

Grayscale спират да приемат инвестиции защото цената на акциите им на борсата е паднала под стойността на притежаваните от тях биткойни. Инвеститорите им продават акциите на минус вече цяла седмица. Изглежда не вярват в скорошното покачване на цената или виждат някакви други рискове. Напомням, че всички вложители в Grayscale са само квалифицирани инвеститори. 

GBTC.jpg

преди 9 минути, Гари написа:

Grayscale halts GBTC inflow after record 15% discount

https://cointelegraph.com/news/grayscale-halts-gbtc-inflow-after-record-15-discount

Grayscale спират да приемат инвестиции защото цената на акциите им на борсата е паднала под стойността на притежаваните от тях биткойни. Инвеститорите им продават акциите на минус вече цяла седмица. Изглежда не вярват в скорошното покачване на цената или виждат някакви други рискове. Напомням, че всички вложители в Grayscale са само квалифицирани инвеститори. 

GBTC.jpg

Аз мисля, че по скоро квалифицираните им инвертори са си измили ръцете още в началото. Примерно един форекс търговец  купува 100 биткойна и ги пуска в системата си. Неговите клиенти ги купуват и ги притежават, съответно те си ги търгуват измежду тях. В началото тези крайни клиенти са си казали е какво ще се регистрирам на други борси за да си купя бикойни, тук имам регистрация(точно един приятел така ми каза че ще направи, форекс и акции дребни търговци), купили са си, и в един момент са осъзнали, че ще ги чарджат 2% на година, че не могат да си ги изтеглят при тях, че задължително ще плащат данъци и тн.. И сега когато са се ограмотили малко повече са разбра ли, че да имаш биткойнни значи да имаш ключове или поне да си на борса от която можеш да ги изтеглиш и да не те таксуват затова, че ги  имаш. И сега тези крайните се опитват да си ги разпродадат, но форекс търговеца не си ги купува обрано защото не иска по горните неща да се случат на него а и не може да ги прати обратно към грейскейл. Именно затова се продават и търгуват на по ниска цена към други нови риби да се излъжат(но явно трудно се намират). Крайните искат да се оттърват Грейскейл иска да си взима 2% от тези 600к+ биткойна = 12000 биткойн на година, които след 2 години ще са много пари.  Пирамида изцяло подкрепена от закона в САЩ. @Гари Кажи ако нещо бъркам именно ти беше казал, че за сега не си ги изкупували обратно.

Не мисля, че големи риби не купуват, просто видяха как се прави през борса и при тях. Койбейс предлага съхранение за такива големи риби и явно условията са им по-добри, много по-добри и новите влизат през там. Грейскейл нещо като законен МТГокс в сащ и другаде. Имаш биткойни ама не можеш да си ги вземеш а малко по малко ти ги крадат. Поне пускат реклами :) с част от откраднатото и инвестират в екосистмата. А тези от които се краде си го заслужават(глупаци които си купуват такива биткойни)

1 hour ago, ivan said:

Аз мисля, че по скоро квалифицираните им инвертори са си измили ръцете още в началото. Примерно един форекс търговец  купува 100 биткойна и ги пуска в системата си. Неговите клиенти ги купуват и ги притежават, съответно те си ги търгуват измежду тях. В началото тези крайни клиенти са си казали е какво ще се регистрирам на други борси за да си купя бикойни, тук имам регистрация(точно един приятел така ми каза че ще направи, форекс и акции дребни търговци), купили са си, и в един момент са осъзнали, че ще ги чарджат 2% на година, че не могат да си ги изтеглят при тях, че задължително ще плащат данъци и тн.. И сега когато са се ограмотили малко повече са разбра ли, че да имаш биткойнни значи да имаш ключове или поне да си на борса от която можеш да ги изтеглиш и да не те таксуват затова, че ги  имаш. И сега тези крайните се опитват да си ги разпродадат, но форекс търговеца не си ги купува обрано защото не иска по горните неща да се случат на него а и не може да ги прати обратно към грейскейл. Именно затова се продават и търгуват на по ниска цена към други нови риби да се излъжат(но явно трудно се намират). Крайните искат да се оттърват Грейскейл иска да си взима 2% от тези 600к+ биткойна = 12000 биткойн на година, които след 2 години ще са много пари.  Пирамида изцяло подкрепена от закона в САЩ. @Гари Кажи ако нещо бъркам именно ти беше казал, че за сега не си ги изкупували обратно.

Не мисля, че големи риби не купуват, просто видяха как се прави през борса и при тях. Койбейс предлага съхранение за такива големи риби и явно условията са им по-добри, много по-добри и новите влизат през там. Грейскейл нещо като законен МТГокс в сащ и другаде. Имаш биткойни ама не можеш да си ги вземеш а малко по малко ти ги крадат. Поне пускат реклами :) с част от откраднатото и инвестират в екосистмата. А тези от които се краде си го заслужават(глупаци които си купуват такива биткойни)

Колкото не разбирах защо някой си купува акции на Грейскейл с 30% премия отгоре, така и не разбирам защо някой ги продава с 10% отстъпка. Все пак, това му е таксата от 2% за 5 години. Разсъжденията ти са правилни, докато няма обратно изкупуване, Грейскейл ще е лоша схема за инвестиране в биткойн, а алтернативите са безброй. Защо да плащаш 2% годишно на някой, който да ти пази биткойните, като има кой да ти ги пази, като ти дава и лихва върху тях (примерно Gemini).

Брой адреси с#Bitcoin Баланс≥ 1k се срина до нивото, на което беше, когато цената беше на $ 33k. Възможни причини: 1. Разделяне на по-големи адреси, както се изисква от някои протоколи за попечителство 2. Някои адреси са под прага от 1k 3. Китове продават

EwRTxu4WUAAD3NT.jpg

EwSzgk7XAAMNu04.jpg

здравейте, какво мислите за прогнозата на Мариус Крамер за BTC цена $125K до юни 2021 г.? Той казва, че се повтаря абсолютно същият модел като 2017 г., което означава скок от края на март до юни до $125000.

преди 40 минути, vamp111 написа:

100К+ ги виждам аз през Октомври

Ако 100% от участниците на пазар вярват, че цената октомври ще е 100к, то тя още на следващият ден ще стане 100к$.

Ако 70% вярват то цената би станала след месец два три. Идеята е след това в какво ще вярват.

Април ще видим да ли  има нови компании с биткойни в отчетите си ако се появят 2-3 нови от големите, мисля 100к много бързо ще ги прехвърлим. Ако няма по скоро рейндж... и застой. Но като цяло пролетта е силна за биткойна. Самите койнбейз ще приберат пари от листването на копмпанията и си мисля, че и от там ще дойде някой млрд във биткойни(от собствениците които ще продадат). Някой млрд от ретейла. 

Тренда на намаляване на биткойни по борсите си върви, тренда на увеличение на стейбълкойни си върви.

1 hour ago, bersi said:

100 k аз ги виждам още Април, само в Us "изкопаха" почти 2 тлн $, Ецб и те не остават назад. Само 1% от тез да влязат в крипто, цената ще удари 100к.

1% от $4 трилиона са 40 млрд. При 2,5 млн.търгуеми биткойна на борсите, ще вдигнат цената с 40 000 / 2,5 = $16 000. 

И аз съм оптимист за бъдещето на биткойн, ама обуздайте малко ентусиазма, че гледате днес какво става. Ако всички чакат цена 100К до есента, може и да стане, но само за да се срине яко после. 

Преди 1 час, Гари написа:

1% от $4 трилиона са 40 млрд. При 2,5 млн.търгуеми биткойна на борсите, ще вдигнат цената с 40 000 / 2,5 = $16 000. 

И аз съм оптимист за бъдещето на биткойн, ама обуздайте малко ентусиазма, че гледате днес какво става. Ако всички чакат цена 100К до есента, може и да стане, но само за да се срине яко после. 

И кво е станало днес? Аз виждам цена 54760 $....мин год по туй време беше.... 50к по-малко :)

4 minutes ago, bersi said:

И кво е станало днес? Аз отварям и виждам цена 54760....мин год по туй време беше 50к по-малко :)

Купувай смело тогава и хич да не ти пука. Няма начин да не е завинаги така - догодина 540 хил., по догодина - 5,4 млн. 

Преди 3 часа, Гари написа:

Харесва ми насоката на сметката, но все пак ще си позволя да я до развия. Майкъл Сейлър като купуваше с по 1млрд последният път май вдигна цената с 2-6к$. Отделно са си вървели и други покупки(малко или много). Така че 1млрд нов мисля, че вдига  поне с 1к цената. Разбира се, зависи от много неща,  но все пак ако нови 40млрд влезнат цената ще скочи поне с 40к$ Може и да греша,  но все пак само борсите знаят колко кеш влиза и как се отразява на цената. Все още много пари стоят настрани от биткойна.