Jump to content
hash.bg - биткойн форум

За цената на биткойн

Recommended Posts

преди 1 минута, vamp111 написа:

Това с Грейскейл, не е добре!

Мисля, че е време вече Финекс боговете да се намесят.

:rolleyes: 

За сега, не засяга пазара. Продават се на други които са готови да държат през грейскейл, дали те са техни хора, които ще изкупят количества на по-ниски цени или просто се сменят едни глупави собственици на биткойн с други, едва ли ще разберем. 

Може и като пуснат техен ЕТФ да прехвърлят към него и така премията да се занули. Просто към момента не искат да продават на пазара, обратно биткойните и заради това не изкупуват. А за балъците купили, голямо БЛАГОДАРЯ, подпомагате безвъзмездно бтк системата  с вашите пари за по-малко биткойни(Както @Гари каза, не мога да ги разбера защо купуват и продават на по-висока и по-ниска цена). Все пак там са разни със слаби ръце спекулант и тн, заслужават си го :), както и всеки си заслужава цената на която си купи истински биткойн/сатошита в крайна сметка.

На 22.03.2021 г. at 9:21, vamp111 написа:

Тази седмица не е най-удачната да сте в позиция и да ползвате левъридж, само казвам, особено Уикенда, който следва, не си продавайте койните евтино моля... 

:ph34r:

unnamed1.jpg

На 22.03.2021 г. at 9:21, vamp111 написа:

Тази седмица не е най-удачната да сте в позиция и да ползвате левъридж, само казвам, особено Уикенда, който следва, не си продавайте койните евтино моля... 

някой изненадан има ли? 

На 25.03.2021 г. at 16:28, vamp111 написа:

До края на годината Тетър ще добави поне още 10 милиарда към капитализацията си.

*поне 30 милиарда не му мърдат до края на годината.

На 29.03.2021 г. at 14:21, bersi написа:

Вече никой неще да продава евтинко . Няколко пъти се пробва на 50, но никой не се връзва....:) 

Аз продадох на 49 000 евро, онзи ден. Но бях закупил на 5600. Скромно количество биткойн, но направих печалба в хиляди ;)

Преди 1 час, Alexleo написа:

Аз продадох на 49 000 евро, онзи ден. Но бях закупил на 5600. Скромно количество биткойн, но направих печалба в хиляди ;)

Подкрепям, ако продавайки биткойн за фиат, това може да направи живота ви по-добър, направете го, възнаградете се, купете си нещо, ще ви накара да се чувствата по-добре. Разбира се, че след време биткойна който се продали ще струва повече, но никой няма да живее вечно. 

@vamp111 стари кучета сме в този форум....сега чакаме корекция и пак да накупим на тънки пари :) Проста математика - акумулиране, печалба, акумулиране, профит и хоДл чат пат :) или стратегия, както искаш го наречи.

Преди 3 часа, vamp111 написа:

Подкрепям, ако продавайки биткойн за фиат, това може да направи живота ви по-добър, направете го, възнаградете се, купете си нещо, ще ви накара да се чувствата по-добре. Разбира се, че след време биткойна който се продали ще струва повече, но никой няма да живее вечно. 

Като видиш, че след една година ще е двойно или десеторно след 3-4 години. Май, няма да ти е много кеф...

Аз предпочитам, купи, изчакай един халвинг, продай 10-20-30%, след още един халвинг продай пак 10-20% и така.... В същото време си бачкай и се бори с живота по стандартният начин.

предпочитам да имам примерно $1 сега пред това да имам 5 или 10 пъти повече след 5-10 години. първо нищо не може да компенсира остаряването с няколко години, нервите през тези години. по-добре е да се продаде всичкото сега при върха към 2-та половина на годината и след 2-3 години да се купува пак на по-ниско. между другото в момента цари страхотен оптимизъм около БТК, но да не забравяме че много хубаво не е на хубаво и накрая след 2-3 години да му сложат етикет "illegal" от правителствата.

преди 6 минути, veznata написа:

предпочитам да имам примерно $1 сега пред това да имам 5 или 10 пъти повече след 5-10 години. първо нищо не може да компенсира остаряването с няколко години, нервите през тези години. по-добре е да се продаде всичкото сега при върха към 2-та половина на годината и след 2-3 години да се купува пак на по-ниско. между другото в момента цари страхотен оптимизъм около БТК, но да не забравяме че много хубаво не е на хубаво и накрая след 2-3 години да му сложат етикет "illegal" от правителствата.

Като му сложат illegal още по-добре за нас. Цената ще е to the moon. Както със забраната на алкохола и златото. Това са само добри новини. И не забравяй , че BlackRock вече търгуват с биткойн , а JP Morgan сега отваря врати за богатите си клиенти. :) Hodl and buy more ! 

преди 23 минути, veznata написа:

На правителствата Криптото не им пречи (иначе отдавна да бяха го ограничили/забранили) - даже си мисля, че някак си тихичко го "толерират" за да се разсрастне. Пречи им кеша, самия кеш в много страни се приравнява на "illegal" и е на практика непроследим (да не говорим и , че и лесно се фалшифицира), което не може да се каже за криптото :)

Oт гoдини швeдитe ĸaзвaт, чe "aĸo плaщaш ĸeш, знaчи нeщo нe e нapeд".

https://money.bg/travel/shvetsiya-koyato-pusna-parva-knizhnite-pari-v-evropa-e-na-pat-da-se-otkazhe-ot-tyah-zavinagi.html

2 minutes ago, bersi said:

На правителствата Криптото не им пречи (иначе отдавна да бяха го ограничили/забранили - даже си мисля, че някак си тайно го подкрепят за да се разсрастне. Пречи им кеша, самия кеш в много страни се приравнява на "illegal". 

Правителствата ще си направят собствени криптовалути, в които да имплементират разни гаднички неща като например отрицателни лихви. Ще задължат всички да си имат криптортфейли и ще им знаят идентификаторите. И понеже всички транзакции ще се записват в блокчейна, никой няма да може да крие данъци. Мечтата на всички политици. Какво ще измислят срещу биткойн не знам, сигурен съм, че няма да го забранят, а ще измислят нещо по-фино.Нищо не пречи например да се съберат Г-20 и да обявят някаква нова международна криптовалута, която също както биткойна е с гарантирано по някакъв начин ограничено предлагане и затова е защитена от инфлация. Само че няма да се копае, а ще си поделят количеството на някакъв квотен принцип.  И я пускат в употреба като се използва за международни разплащания. Тогава ще има държавно гарантирана алтернатива на биткойн и ние ще духаме супата. 

Най-коварно ще е да направят някаква държавна криптовалута, която могат да "изключват". Примерно нещо не им харесваш, знаят ти порфейла и директно го изкл. от мрежата и оставаш гладен, понеже няма и кеш...прекалено зловещо звучи, но като гледам как пуснаха короната, няма да се учудя и на това...

Преди 2 часа, Гари написа:

Правителствата ще си направят собствени криптовалути, в които да имплементират разни гаднички неща като например отрицателни лихви. Ще задължат всички да си имат криптортфейли и ще им знаят идентификаторите. И понеже всички транзакции ще се записват в блокчейна, никой няма да може да крие данъци. Мечтата на всички политици. Какво ще измислят срещу биткойн не знам, сигурен съм, че няма да го забранят, а ще измислят нещо по-фино.Нищо не пречи например да се съберат Г-20 и да обявят някаква нова международна криптовалута, която също както биткойна е с гарантирано по някакъв начин ограничено предлагане и затова е защитена от инфлация. Само че няма да се копае, а ще си поделят количеството на някакъв квотен принцип.  И я пускат в употреба като се използва за международни разплащания. Тогава ще има държавно гарантирана алтернатива на биткойн и ние ще духаме супата. 

Няма как да стане, каквото и да милсят ще си има централен орган. Децентрализирана и без ясен създател и да има идеята на религия, явно може да е само една.

В някакво бъдеще време ще се появи нещо по-добро от биткойн, и Стамен го знаеше...но все още сме в началото на приемането, а за началото на изместването има още доста години... Държави и правителства, особено в тази криза, си дърпат чергата да е към техния край/ прост поглед към ЕU/, камо ли да създадат нещо общо...ше има пренареждане на колодата, приоритети, приятели и врагове, една, две или три локални или не толкова вражди или войни...  едва после може би ще има искане за някаква си цялостност...

Биткойн никога досега не е преживявал криза, но е правен за такава. 

Преди халвинга Вамп прогнозира вдигане на цена след 7-8 месеца , досега винаги това се е случвало година и половина -две след преполовяването. Така че нищо за чуденка ако това е близо до върха или е връх между халвингите. Но този път е нетипично, защото и нормалните борси и всичките им производни продукти са такива. 

Радвайте се че сте участници в случващото се.

Преди 17 часа, Alexleo написа:

@vamp111 стари кучета сме в този форум....сега чакаме корекция и пак да накупим на тънки пари :) Проста математика - акумулиране, печалба, акумулиране, профит и хоДл чат пат :) или стратегия, както искаш го наречи.

корекцията беше миналата седмица :ph34r: