Jump to content
hash.bg - биткойн форум

За цената на биткойн

Recommended Posts

преди 13 минути, vonko1988 написа:

За непросветените кога се очаква да завърши този цикъл?

Никога, "биткойн ще върви вечно нагоре", това е фразата в нета :) туитър

Някои говорят и за 4млн(след 10-15 години), разбира се може и 10 цента да е тогава, но за мен шанса за това е не повече от 15 процента, и поне 70 процента след 15 години да е над 400к. От всичко което съм изчел до сега така ги виждам. Лично за мен единственото, което може да му събори цената е по-добра алтернатива изцяло да го измести.

Всичко е математика, цикъла го виждате, просто и ясно, всичко отгоре и отдолу е дивергенция от модела, не знам какво се опитвате да познаете, релаксирайте се, всичко е наред, просто карайте по пътя, който ни предначертават. 

Преди 5 часа, vamp111 написа:

виждаш това и после отиваш и си купуваш догекойн или там нещо друго :huh:

https://www.lopp.net/m1/rank.html

unnamed2.png

M1  парите ще ги схруска скоро, после М2, после акциите, после и най невярващите...

Добре ... кажете ми това реално ли е ... всичко ходи нагоре... алтове, биткой, етереум. говорят по CNBC за crypto, DEFI.... всеки втори вкарва пари в крипто... алтове здраво... тегли заеми, за да набута там 10 15 бона и това за какво ви намирисва ... на мен скоро за зверска корекция ... Април е силен месец както Вамп каза, но смятам, че ще изтръска клона много здраво. Сега лека полека и невярващите започват да влизат ... гледат групи и предположения от "гурута". Какво мислите вие ? Не може да изглежда всичко толквоа розово.

Със сигурност алтовете ще трябва да поумрат малко, че много се надуха. Това ще стане с някакъв застой и лек спад на биткойна примерно стига 100к и после 1-2 месеца надолу до 80 к плавно, нещо такова според мен. Въпреки, че не виждам как ще стане този застой, всичко може да си продължи до края на годината. Може и само биткойна да си продължи а алтовете да спрат. Просто много глупави пари влизат в тях в момента, но те глупавите пари свършват в един момент.

Как ви се вижд възможността в бъдеще биткойна да се срине заради високата консумация на енергия за майнинга на фона на засилената ЕКО политика от големите държави и корпорации плюс възможностите за "енергийно" ефективни крипто валути?

преди 9 минути, vonko1988 написа:

Как ви се вижд възможността в бъдеще биткойна да се срине заради високата консумация на енергия за майнинга на фона на засилената ЕКО политика от големите държави и корпорации плюс възможностите за "енергийно" ефективни крипто валути?

Сядаш четеш повече и тогава питаш. В нета вече има написано много не само по тази тема ами за какво ли не.

И все пак един кратък отговор, биткойна харчи ток който е еко ток добиван от вецове и други еко източници, които не отделят  парникови газове. 

Защо ще е разрешено да имаш печка на ток реотан а да нямаш, една копачка или 1млн копачки.

преди 28 минути, vonko1988 написа:

Към 2030 година в САЩ цената на слънчевата енергия ще падне до 2 цента за киловатчас

https://www.kaldata.com/it-новини/към-2030-година-в-сащ-цената-на-слънчевата-358404.html

В Калифорния се изгражда рекордно голяма ферма за добив на биткойни с помощта на слънчева енергия

https://www.kaldata.com/it-новини/в-калифорния-се-изгражда-рекордно-гол-312991.html

Общо взето както посочиха по-горе, голяма част от тока е еко и е далече от цивилизацията, т.е изграждане на система за пренос струва мн. мн. пари :)

Преди 11 часа, rippleche написа:

Добре ... кажете ми това реално ли е ... всичко ходи нагоре... алтове, биткой, етереум. говорят по CNBC за crypto, DEFI.... всеки втори вкарва пари в крипто... алтове здраво... тегли заеми, за да набута там 10 15 бона и това за какво ви намирисва ... на мен скоро за зверска корекция ... Април е силен месец както Вамп каза, но смятам, че ще изтръска клона много здраво. Сега лека полека и невярващите започват да влизат ... гледат групи и предположения от "гурута". Какво мислите вие ? Не може да изглежда всичко толквоа розово.

всеки е гении в булмаркета, после повечето плачат, цикъла се затваря :lol:

Преди 9 часа, vonko1988 написа:

Удари ли 30к трябва яко купуване :D

на $29К е стоп лоса на брейкаут трейдърите, които са лонг от както счупихме АТН-а от 2017-та, така, че да $30К е напълно възможно, ако цикъла се повтаря при един беър маркет да стигнем до там, като цяло не бих се наел с предположения, но ако минем $100К например края на годината, може и да не минаваме в беърмаркет изобщо а само корекции от по 30% по пътя нагоре. На две точки се осланям, първо банките са тук те имат пари до безкрай, нямат интерес да позволят на дребните хорица да си купуват евтино подобен актив, второ цената днес е пряк резултат от безхаберната монетарна политика на централните банки по света, докато принтират хартия като замаяни твърдите активи ще растат като стойност, ако централната банка променят политиката си, това ще се отрази на цената и на биткойн.

Преди 2 часа, vamp111 написа:

на $29К е стоп лоса на брейкаут трейдърите, които са лонг от както счупихме АТН-а от 2017-та, така, че да $30К е напълно възможно, ако цикъла се повтаря при един беър маркет да стигнем до там, като цяло не бих се наел с предположения, но ако минем $100К например края на годината, може и да не минаваме в беърмаркет изобщо а само корекции от по 30% по пътя нагоре. На две точки се осланям, първо банките са тук те имат пари до безкрай, нямат интерес да позволят на дребните хорица да си купуват евтино подобен актив, второ цената днес е пряк резултат от безхаберната монетарна политика на централните банки по света, докато принтират хартия като замаяни твърдите активи ще растат като стойност, ако централната банка променят политиката си, това ще се отрази на цената и на биткойн.

Скоро не ги виждам да спрат да принтират хартия даже тепърва ще засилват и инфлацията се усеща дори в битовите разходи вече.

Всъщност това ме подтикна и да се замисля да инвестирам в нещо, света и икономиката отиват в на майка си...

Друг е въпроса, че аз лично не бих нарекъл биткойна твърд актив все още, цената му е крайно нестабилна

50к. Не бяха лош buy... 

15 процента надолу не е лоша корекция за да отиде на 70к. Изплаши лонга и сега шорта ще накажат 

Вамп кога през април се е случвало 20% корекция....? Това според теб не означава ли силен май месец? 

топ лонгърите :lol: $3милиарда дарение
имам спомен, че преди доста съм писал, за това, че ако не можеш да устоиш на движение срещу теб, по-добре да не вземаш участие в пазара изобщо... 

111111EzOdyx1UcAckvsX.png

Изиграха го добре с дропа на хашрейта. Големите риби изядоха пасажа от малки рибки. Но алтовете има още да падат, може да има пак сериозно пропадабе преди 70к.