Jump to content
hash.bg - биткойн форум

За цената на биткойн

Recommended Posts

@ivan тук не става дума само за "висок" левърдиж, а за левъридж като цяло 

ако си бил лонг от съпорта на $40К (което си беше най-претрупаното със ордери ниво), на $29К щеше да си ликвидиран даже и с 3х левъридж !! 

всички знаем че ще има нов АТХ в цената, но честно казано ако ще се чака години за това е по-добре всеки да си изтегли парите ако го устройва и да бяга, защото не си струва нервите и времето. аз лично все още смятам че до края на годината ще има нов връх, но напоследък ми се струва че процентите в полза на новия мечи тренд растат. изненадващо се струпаха накуп няколко лоши новини. ще е много добре ако се задържим на тези нива, ако ли не.......просто ще трябва да стискаме още кой знае колко време.

Последните 2-3 часа са пуснат нови 1млрд$ синтетични долари в различните стейбъли.

А от началото на първият ФЪД 3,5 млрд$

Кеша обикновено е 2-3 пъти повече ако не и х5 и повече.

Ако мислиш пораженчески винаги ще губиш. 

Преди 2 часа, veznata написа:

всички знаем че ще има нов АТХ в цената, но честно казано ако ще се чака години за това е по-добре всеки да си изтегли парите ако го устройва и да бяга, защото не си струва нервите и времето. аз лично все още смятам че до края на годината ще има нов връх, но напоследък ми се струва че процентите в полза на новия мечи тренд растат. изненадващо се струпаха накуп няколко лоши новини. ще е много добре ако се задържим на тези нива, ако ли не.......просто ще трябва да стискаме още кой знае колко време.

Всеки може да мисли какво е най-добре за него си. Мен не ме устройва да си тегля парите, не ме устройва и да бягам, имам нервите и времето. Влязох в крипто когато биткойн струваше 200 долара, много от потребителите тук са по-стари от мен в идеята... Както казва Stoky, гледай логаритмическия пейзаж.

Ще те помоля  постовете ти да са лични мнения, не покана или подкана за инвестиция или изтегляне от инвестиция. Нищо лично...хеджфондовете си играят буря в чаша вода, и ще има още...

Време е да се обнови...

от бавни институции и регулатори ми се отщя да съм мечка... без значение дали са български или американски такива, корупцията на високо ниво е еднаква(това за делата срещу финекса)

преди 19 минути, Facira написа:

от бавни институции и регулатори ми се отщя да съм мечка... без значение дали са български или американски такива, корупцията на високо ниво е еднаква(това за делата срещу финекса)

А дано този път познаеш :)

преди 22 минути, Facira написа:

Все пак няма начин да нямаш песимистични прогнози...те са важните...

Какво мислите за това видео ? Доста точно са се развили нещата от заснемането му досега... 
p.s когато казах, че няма нищо логично в цената миналата седмица, имах предвид, точно това. Че обикновения човек открива логиката, след като излезе пост, видео или обяснение за случилото се. Мисли си, че цената е паднала заради Елън, или пък, че се вдига защото институциите са започнали да купуват, или пък, защото койните намалявали по борсите... Мен ми стана ясно, че всички тези "знаци" може да са изманипулирани до косъм. Затова съм спрял да се интересувам от цената... 
Вие какво мислите ? 

преди 14 минути, AdamKadmon написа:

Какво мислите за това видео ? Доста точно са се развили нещата от заснемането му досега... 
p.s когато казах, че няма нищо логично в цената миналата седмица, имах предвид, точно това. Че обикновения човек открива логиката, след като излезе пост, видео или обяснение за случилото се. Мисли си, че цената е паднала заради Елън, или пък, че се вдига защото институциите са започнали да купуват, или пък, защото койните намалявали по борсите... Мен ми стана ясно, че всички тези "знаци" може да са изманипулирани до косъм. Затова съм спрял да се интересувам от цената... 
Вие какво мислите ? 

Имам дълги с текущи неприятности ама дребни и нямам никакво намерение да ги затварям освен ако борсата не се сками.

! - инфлация ама както си трeбе.

2- Само 21 000 000 BTC .

3- И аз съм алчен също като тях.

Преди 11 часа, AdamKadmon написа:

Вие какво мислите ? 

Тарикатите първо надуват цената, след това продават и чак след това се пишат туитове и пускат новини. Шматките реагират след новините - хаха паника :)) и яко затварят. Тарикатите пак купуват и си правят кефа с рестото. Почтват нови туитове, някой много загрижени ще почнат освен да печелят от медийни манипулации, да продават и изграждат централи за зелена енергия, като всяко кихане и кашляне над всяка завинтена гайка ще се поства. Докато цената пак не се надуе. Пак не продатат. Пак всички ще гледат новини и постове. Пак паника. Тарикатите си вадят новото ресто.

Между капките имате по-голяма сигурност за парите си от банковата система. Тези пари може да си ги "прекарате" през всяка една държава и да си ги продадете на място. Биткойн ще е най-голямата защита от настъпващата инфлация - всичката кинта от падащи стокови борси, крах на имотни пазари и нови "принитирани" долар, евро и др....всичко ще се налее там. Успоредно с това рибоците ще се опарят жестоко с PoS, които ще им пробутат по ко постове и новини.

11 hours ago, AdamKadmon said:

Вие какво мислите ? 

И къде виждаш манипулация тук? Цената падна бързо понеже твърде бързо се вдигна, това е най-простото обяснение. При резки движения нагоре печалбите на купувачите растат, но расте и броят на тия, които биха продали при първите признаци за обръщане, за да фиксират печалбата си. Затова при обръщане цената винаги бързо пада докато достигне ниво, където средните печалби са близки до нулата и вече желаещи да продават на загуба няма. За биткойн това ниво винаги е било ясно и то е някъде около реализационната цена. 

Методът на Wyckoff си е същата шарлатания като всеки технически анализ. Всеки вижда различни неща на графиките и все някой е познал. Но това не значи, че ще улучи и следващия път. Ето два съвсем скорошни анализа по същия метод, показващи съвсем противоположни неща.  А най-вероятно ще стане нещо трето. 

wyckoff1.jpg

wyckoff2.jpg

преди 7 минути, Гари написа:

Всеки вижда различни неща на графиките и все някой е познал. Но това не значи, че ще улучи и следващия път. Ето два съвсем скорошни анализа по същия метод, показващи съвсем противоположни неща.

Първо никой не говори за това ДАЛИ ще улучи следващия път, а за това, че този топ се е развил на 90% точно така, както го е казал още като бяхме на 50к. 
Тези анализи не знам защо ги даваш като пример, тъй като те нямат нищо общо с въпроса. 

И за да отговоря, не казвам, че точно този топ Е манипулация, а че съм на 100% сигурен,  че всяко едно движение МОЖЕ да е изманипулирано. Може утре координирано да се изтеглят стотици хиляди койни, както може и след 15 минути да се вкарат пак толкова. Борсата може да си сложи каквито си иска ордери от стени във всяка една секунда, ти няма как да знаеш дали тея зелени и червени цифрички които се сменят за части от секундата  са реални, това са централизирани структури които могат да правят каквото си искат. Могат да ти изключат зеления бутон, както могат и червения. Могат да изключат заради "трафика" и да си видиш парите пристигнали в акаунта след 2 дни, въпреки, че те са там след 15 минути, просто не са ти ги изписали като цифрички. Всичко това могат да го направят за теб и мен, и в същото време да е друго за този с 5000 койна вътре.
Не може ли пък най-големия копач да отиде в централата на Койнбейс и да се разберат нещо с Brian на по кафе? Ти кажи ми как може да си сигурен, че това за 11 години не се е случвало ? Че когато говорим за майнинг си представяме едни китайци, до едни реки дето от време на време се наводняват, си стоят там кротко и никой не ги притеснява ( освен природните стихии) и когато си решат си продават по малко колкото да си покрият тока ? 
Да твърдиш, за толкова нов пазар, с толкова много шарани в него, който вече беше трилион капитализация, че няма манипулация в него е мека казано наивно, поне за мен :huh:

така започват опитите за централизация, при затворени врати. бтц не се нуждае от милиардери, които да решават и тласкат развитието на мрежата...

за нода си напълно прав.

В най-добрия случай, ще форкнат и ще приключат :lol: 
Едва 7% от хашрейта е в Америка, не е нужно транзакциите да минават от там, да не говорим, че до преди няколко години БТК се копаеше вкъщи на флашки. Трудността ще се промени и пак ще оцелеем. Историята показва, че тези заели се да променят правилата гризват дръвцето в 100% от случаите.

*да това ще се отрази и на цената, съжалявам

** на който му е интересно  да чете за UASF и NO2X/SegWit2x

un2named12.jpg

Според тази рандом рисунка, която създадох в свободното си време имаме до края на Юни да акумулираме колкото можем повече БТК на спот, след това цената ще се върне над 21ЕМА и това ще събуди битка отново. Графиката е базирана на абсолютно никаквата ми техническа грамотност, не я вземайте на сериозно.
Хашртейт войни, Тапруут, известни личности, всичко това може да я инвалидира във всеки един момент, пазара в момента е разклатен съответно не реагира добре на дразнители..  

X6fq5IpA.png