Jump to content
hash.bg - биткойн форум

За цената на биткойн

Recommended Posts

Преди 2 часа, vamp111 написа:

Според тази рандом рисунка, която създадох в свободното си време имаме до края на Юни да акумулираме колкото можем повече БТК на спот, след това цената ще се върне над 21ЕМА и това ще събуди битка отново. Графиката е базирана на абсолютно никаквата ми техническа грамотност, не я вземайте на сериозно.
Хашртейт войни, Тапруут, известни личности, всичко това може да я инвалидира във всеки един момент, пазара в момента е разклатен съответно не реагира добре на дразнители..  

X6fq5IpA.png

Аз залагам на стандартно повторение със сегвит сагата, активиране на тапруут след ~3 седмици и цената нагоре даже може и по-рано още след две когато ще е ясна активацията му със сигурност 90+%, не че сега не е ама айде народа бавно уврява, трябва д се покажт новините във финансовите тв та.

За многото зарибени по ТА! Няма да ви обяснявам "защо не". А ще ви обясня проста скам схема как се продават ботове или системи за търгуване.

Взимат се 20 000 мейла. На половината се праща, че цената ще се вдига, на другата че ще пада. От 10 000 където са познали, пак ги делят на 2. При 5000 от тях пак познават. 2500... 1250... 625!

При 625 мейла са познали 5 поредни пъти! Късмет?!? Надали! Поне 300 си купуват "схема за пари".

все по-голям % от биткойните НЕ помръдват след като веднъж са влезли в портфейл (в момента 76%, варира 65%-85%)

все по-голям брой потребители се включват на пазар

От гледна точка на дългосрочния инвеститор тези три диаграми са наистина всичко, от което се нуждаете.

Повече предлагане става НЕ-ликвидно с течение на времето, повече търсене идва в мрежата с течение на времето B)

E2l_91eXEAAbKed.jpg

E2pf13FWEAMPiHg.jpg

E2svpgBWUAEzGwm.jpg

този модел също говори за 400К до края на годината. към този момент ни се струва невероятно, но Блажени ония, които, без да видят, са повярвали

https://github.com/BTC-Predictive-Spike-High-Model/with-coinbase-update/blob/main/Bitcoin Predictive Spike High Model COMPLETE - coinbase update.pdf

@veznata на достатъчно дълъг период от време всички модели биват инвалидирани, точно това е най-вълнуващото, яздиш вълната до където те отведе и всеки един момент може да се разбиеш в камъните B)

Според тази таблица излиза, че е логично тази година да имаме още един червен месец, най-вероятно към края на годината....

Някой залага ли на повече червени месеци?

В Китай с червено маркирали нагоре +са, а със зелено минуса... какви са странни тези китайци.

Здрасти на всички, които си стискат. На 15-ти излизат данните за инфлацията в Щатите за последния месец. Миналия месец, седмица преди обявяването започна спада на криптото и крашна точно след обявяване на данните. Мъскито и той тогава точно се включи. И медиите и ооо чудо и края на света, само дето нямаше слънчево изригване. Смятам, че нарочно го удариха, за да могат да купят като за последно на тези цени и да се подсигурят за това, което предстои.

Моите сметки са, че каквото и да става тази седмица ще е показателно за тренда който предстои. Ако тази седмица криптото се покачи аз лично разчитам на тренд нагоре след 15-ти, отново допълнен с медийни простотии в подкрепа нагоре. Почти невъзможно ми се струва инфлацията им да е намаляла. И със сигурност всичките напъни за световен минимален данък и cbdc/дигитални валути на централните банки/ дразнят много хората с пари. Рано или късно ще клекнат, но е много вероятно възходящия тренд да се допълни от покачване на лихвите много скоро. Стоковите пазари ще паднат, имотите също и то в условия на прогресираща инфлация и крайно малоумни данъчни и монетарни решения. Все още имам повече доверие в биткойн, отколкото на банките. 

Това е моята гледна точка, може да е грешна. Интересно ми е какво е вашето мнение.

Също ако има хора които биха се доверили на крипто на PoS, може ли да споделите защо?

Всички си мислят, че при икономическата криза, която идва - мега инфлация и спад в цените на някои активи и производството, заради намаленото потребление, някак си магически крипто ще стане X1500 от раз. Ама няма такъв вариант чисто логически - парите, които се вливат в крипто са пари на хора, които търсят печалба при равни други условия - тоест, в момента е сравнително спокойно, въпреки корона кризата, и хората си продължават по старо му. Ако утре има спад на производство и 35% безработица в комбинация с медийното внимание, което ще създава още по-негативни настроения, хората просто няма да мислят за биткойн или крипто, ами как ще си платят кредитите без особено много рискове, каквито представлява крипто. Досега в корона кризата имаше покачване заради 1 единствено решение на всички правителства по света - отвързаха кесиите и плащат трилиони на хората си , само и само да има някакъв баланс. Но при икономическа криза това няма да се случи, поне не в първите 12-18 месеца, докато се установят мерки, ако има подобни плащания още от 1-вия ден ще скочи още инфлацията, което ще въведе в спирала всички държави.

В момента официалните данни за инфлацията са доста ниски и като цяло ги крият - давам пример от БГ - кило ориз внос от Италия ми беше 2.70 лв , сега е 3.20 лв, с 2 думи 18.51% ръст в цената. Храните са нагоре 10 до 50%, докато стоки като дрехи им падат цените, но потребителската кошница не я интересува модата, ами яденето. Отделно различните зелени политики вдигат още цените на доста стоки, макар и със стотинки, но допринасят. До края на годината цените ще са около 2 до 3 пъти по-високи от януари 2020г. Има сигнали и от UK, и от други държави, където в рамките на 12 месеца вече има скок от по 60% в цената на чая например.

За PoS - вид депозит с по-добра лихва от коя да е банка, изглежда много добре при равни други условия, но да не забравяме, че в кризи банките вдигат лихвите както на депозитите, така и на кредитите - ако PoS не вдигнат лихвите редом с банковия сектор, то тогава няма да са особено привлекателни за нови хора. Ако обаче PoS стане от 5% сега на 12-15% в евентуален скок на депозитните % от 1 на 5%, то тогава рисковите играчи биха избрали крипто. Не са много, ама по-добре от нищо :D

Опасенията от инфлация са си реални, обаче трябва да имаме предвид и това, че без печатането на пари всъщност щяхме сме в много силна дефлация. Новите технология и изобретения снижават себестойността на всички производства, така че много стоки стават по-евтини. Тия смарфончета, които сега си носим в джоба и които струват 300-400 лева, са по-мощни от изчислителния център на НАСА, с който пратиха хора на Луната. И това е така не само за техниката. Техноличния прогрес поевтинява и храните - разработват се нови по-продуктивни сортове зърно, по-ефикасни торове, пестициди, хербициди. Което вдига добивите. Глобалното затопляне също помага заради по-високите нива на въглероден диоксид в атмосферата, който за растенията е храна. Сетете се и за петрола. Преди 10-15 години щеше уж да свършва, излизаха разни прогнози за бъдещия апокалипсис, цената беше стигнала 150 долара за барел. Но дойде шистовата революция и се оказа, че има колкото искаш петрол и газ. Сега много се говори за медта, как станала супердефицитна, цената й скочила със 100%. Но онзи ден чета, че някаква компания Jetti Resources вече е разработила технология за извличане на мед от халкопирит, с която достъпните за добив количества мед се увеличават стотици пъти. 

Колкото и да ненавиждам всичко, което представлява и прави Федералният резерв на САЩ, съм съгласен, че причинената от масираното печатане на пари през миналата година инфлация ще е само временна. Разбира се, ако печатането остане на някакви предкрисни нива. То никога няма да спре, това е ясно. 

@Гари https://www.zerohedge.com/markets/yellen-admits-inflation-about-soar-says-it-will-be-plus-society

+ въпрос, за технологиите и изобилието.

Щом днес е по-лесно, по-бързо и по-евтино да се произведат домати, защо цената им се покачва?

На 7.06.2021 г. at 13:57, Гари написа:

. Но дойде шистовата революция и се оказа, че има колкото искаш петрол и газ.

Има тонове информация по темата с шистовия газ и вредите които нанася на околната среда. Ако се надяваме на тази "технология" да ни дърпа напред, и се въведе масово по страните сме си пееба*и планетата за 30 години. 

интересен тред, за това как богатите са все богати а бедните бедни... (пиша го във връзка с това, че кракен си промени условията за марджин търговия и ако искате да ползвате такава трябва да имате поне $10 милиона в сметката, т.е. корпоративен акаунт, важи за американски граждани) не за друго просто страната на свободата иска да ви предпази от възможността да натрупате богатство или да сте спънка по пътя на корпорациите. Не забравяйте, на търговците на едро им трябват търговци на дребно да осигурят ликвидност, междувременно ако някой се надигне, срещу него се изправя закона и правилата създадени да бранят статуквото. Биткойн е единствения ви инструмент в борбата срещу това, не някакъв шиткойн, вадете си изводите сами.

Преди 21 часа, vamp111 написа:

този Уикенд миньорите заключват Тапруут, което ще рече, че може да очакваме активация през Ноември.

Знаете ли кое е преди Ноември ?  Октомври :ph34r:

trpt.jpg

Май съм чувал,но не съм сигурен - септември мисля е преди октомври.

А пра-пра-прадядо ми е разказвал,че август е преди септември.Ама и той не бил сигурен.

Шегичка,малко да се поразвеселим,че много черни облаци напоследък.

Дайте някаква шарена картинка за модела S2F или M2F беше,как биткойна става 100к до края на годината да и се порадваме. :)

Мисля,че всички модели този цикъл пропаднаха.Всичко е по-различно от предишните цикли.

Когато януари навлязох в тази сфера с някаква сума си,биткойна беше около 25-30к. Тогава си говорих с един приятел,че макс таргет ми е 60к.И оттогава за да съм по-наясно с материята започнах да следя сайтове,новини,Туитър и,Реддити и всякакви измислени гурута ,а се оказа,че колкото повече си във филма е по-зле.

Колко пропуснати ползи имам не е истина.Но както и да е,човек се учи от грешките си.

Както и да е,просто исках да кажа,че трябва повече да си вярваме на своите усещания за нещата,а не на шарената боза и помия,която се излива в НЕТ пространството,само с идеята да втурнат стадото в друга посока.

Преди 1 час, stanimirbi написа:

Колко пропуснати ползи имам не е истина.

Добре дошъл в "криптото" Казвам ти го за да се почувстваш по-добре, понеже останах с впечатлението, че искаш подкрепа. 
Ти си влязъл на 25-30к с някаква сума, с която на 60к едва ли си бил милионер ( просто предположение) 
Сега си представи тези които са влезли когато биткойна не е имал цена, и са притежавали между 5000-10 000 койна и са ги продали на 5 $ 
Ето на това му се вика пропуснати ползи. 
Успех ! 

Да,благодаря.Вече ми мина преди известно време. :)

Важно е човек да си прави правилните изводи накрая.Както казват,умния човек се учи от грешките на другите,а глупавия от своите грешки.

Мисълта ми беше,че S2F модела май вече е неработещ.Май няма да има вече голямо значение от халвинг и 4 год. цикъл,а повече движенията приличат на Форекс пазара с манипулиране от определени корпорации и най-вече от самите борси.

То може и винаги така да е било,но сега вече е очевадно.

Ще си ги стискам,както беше писал някой в този форум,чак като ми потече кръв,тогава продавам.Нещо такова беше :)

Преди 3 часа, stanimirbi написа:

Мисълта ми беше,че S2F модела май вече е неработещ.Май няма да има вече голямо значение от халвинг и 4 год. цикъл

До март ще се види за  халвинга...не бързай.