Jump to content
hash.bg - биткойн форум

За цената на биткойн

Recommended Posts

Пак да кажа, Биткойн никога не е бил по-силен, сега точно, когато целия свят гледа, институционални инвеститори, държавни глави, нагледно виждат как в действителност работи безотказно мрежата. 

мисля, че ще видим нов ATH в края на лятото / началото на есента. лично аз се надявам на около 150K макс тази година.
днес 28 юни цената през 2017 г. беше $ 2574, а ATH беше $ 19,783 на 17 декември (x7.69), докато
днешната цена през 2013 г. беше $ 94, а ATH беше $ 1242 на 29 ноември (x13.21)
нека приемем, че 2021 г. ще бъде около 4,5 х днешната цена (34 400 долара), което прави около 155 000. . всичко върви по план.  няма крайности 12К или 500К. да бъдем реалисти :). само за тази година де.

alexleo, моля те да не се обидиш. В никакъв случай не ми е била целта да нагрубя някого. А и темата е за цената, а не технологията, та коментара ми може би не е и за тук, просто исках да изясня, че спирането на копането в Китай не се отразява на добива, че освен теб и друг потребител преди това го беше написал. 

Иначе хипотетично е възможно да намалее добива при спиране на огромна част от мрежата само при следната ситуация: 

Един блок се решава за средно 10 минути. Труността се самонастройва от алгоритъма, че да става толкова трудно, че хаш мощността на мрежата да може да го реши за около 10 минути. Съответно - повече хаш=повече трудност. На 14 дни (но реално не е на време, а на брои блокове) трудността се регулира - нагоре или надолу, според това за колко време се решава един блок, тоест колко е хаша в мрежата. И хипотетично, ако внезапно хаша намалее драстично, то останалата мощност няма да може да реши блока или ще го реши за много повече от 10 минути. Теоеритично при такова събитие може да имаме дълъг период в който блоковете да отнемат мнооооого време докато не мине броя блокове за настройка на трудноста. Отново теоритично - ако изчезне 99% от хаша наведнъж и не се възстанови биткоин ще умре защото никога няма да може да се реши следващия блок. 

Опитах се съвсем просто да го обясня, аз съм юрист, щом го разбирам, значи може всеки :) 

По принцип аз съм виновен че забърках кашата...monopola   Alexleo   vamp111   

Ако приемем че цената е една и съща, след 14 дни има промяна на трудност.... Имам прост въпрос, при еднаква скорост на хеш на даден миньор, при такава промяна дали ще получава същото количество пропорционален PPLNS или PPS или нещо друго?

При промяна на трудност копач с определен хеш ще запази процентното си отношение спрямо общия хеш. При промяна на общия хеш ще се промени съотношението. От там следва отговора, въпреки, че има много условности. 

преди 2 минути, monopola написа:

При промяна на трудност копач с определен хеш ще запази процентното си отношение спрямо общия хеш. При промяна на общия хеш ще се промени съотношението. От там следва отговора, въпреки, че има много условности. 

Въпроса беше с опашка, ще получи ли по-голямо възнаграждение като процент добито?

Ами не, от мойте познания не виждам какво общо има трудността с изкопаното. Изкопаното си е едно и също при всякаква трудност. А пък тя е функция на общия хеш, а не обратното. Тоест - не :)

П.С. Леко си редактирам поста :) За да падне трудността трябва да намалее общия хеш. Тоест като падне общия хеш оставащите копачи ще получат целия добив. Или по-просто - ако хеша падне с 20%, 100% от изкопаното ще отиде в оставащите 80% копачи. 

Но това няма отношение към трудността, както и хеша няма отношение към броя генерирани биткоини от всеки блок. Блока се решава назависимо от това колко е хеша в мрежата, изключението съм го описал по-горе. 

амаунт.PNG

Примерно това...еднаква скорост, нищо не е пипано от месеци....цената играе с 0.25 процента.... а се прави почти дубъл...

Другият вариант е да се спра на падаща цена и холдване за по-добро време... :)

Проследи общия хеш за периода и късмета на пула. Конкретните отговори са там. Хашреита пада от известно време и явно на 26ти пула е бил късметлия :) 

Всъщност това не е Sha256, Zcash ли беше този алгоритъм? 

Видя градацията, затова в мен остана съмнението...  За протокола -  след спирането на китайските мощности, предполагах че останалите миньори ще холдват остатъка след задължителното плащане на ток и консумативи. И точно това ограничено предлагане ще подпре цената, но процента естествено не се знае, нито цена енергия, нито психологически профил на миньора....много неща се предполагат. Та така, извинявам се за объркването....

BgoldPoW

Тоест примерно някой ще ровичка по 0.07 и ще продава по 0.01 колкото е продавал и преди....когато е добивал по 0.04... да си плати тока и амортизация.... Това се опитвах да изразя като намалено предлагане.... Нищо чудно и да греша, опитвам се да се уча.... Но се радвам че имаме разбиране в спора.

Преди 11 часа, skd написа:

Мисля, че това не изглежда чак толкова зле в момента:

image.thumb.png.095a555dde35c0e3a9e59b67d1ba584c.png

Това също прилича на "световен рекорд":
image.thumb.png.213d18c51e96c3f42fe58bcbcb5a9615.png

Направо за 2 месеца ударихме дъната на беърмаркетите, продължили с години. Това показва нагледно, в каква еуфория се намираше пазара. Някои хора по-скоро биха купили сега отколкото на 50к 

1 hour ago, AdamKadmon said:

Направо за 2 месеца ударихме дъната на беърмаркетите, продължили с години. Това показва нагледно, в каква еуфория се намираше пазара. Някои хора по-скоро биха купили сега отколкото на 50к 

В един момент стана някаква пресилена еуфория и беше очевидно ненормален растеж без корекции навреме и както трябва. Бях споделил преди време за това, като беше прието доста неохотно и с прекалено булиш възгледи, което за мен само по себе си беше сигнал. Разбира се реалността винаги ни връща на здравите ни основи с резултатите от по-горе. Сега ни чака като минимум нормална здравословна консолидация или още малко корекция, за да поправим ненормалността. През месец юли за мен вододелът е 35К. Ако сме над тази цена, нещата биха изглеждали малко по-добре, отколкото да не сме.

Колкото повече цената остава под линията на S2F модела, толкова по-висок ще бъде пробивът на Bitcoin и целият крипто пазар, пазарния цикъл много наподобява този от 2013та и късна есен-зима очакваме развръзката.

радвайте се на летните дни и не се боцкайте с експериментални ваксини - ако цените живота си, разбира се.

Преди 4 часа, Facira написа:

Колкото повече цената остава под линията на S2F модела, толкова по-висок ще бъде пробивът на Bitcoin и целият крипто пазар, пазарния цикъл много наподобява този от 2013та и късна есен-зима очакваме развръзката.

радвайте се на летните дни и не се боцкайте с експериментални ваксини - ако цените живота си, разбира се.

Ако съдим по S2F модела, цикълът няма нищо общо с този през 2013. По-скоро сме на дъната от Юли 2017...

S2F моделът наистина също има добри индикации в момента, но ние не сме сигурни дали всеки отделен индикатор би работил коректно. Не е тестван достатъчно, създаден е едва през 2019 г. Но по същия начин е създаден и Пи цикълът, а той проработи доста добре. Също така от булиш страната на нещата стои фактът, че в момента сме над голдън покет екстеншъна на замерването от предишния топ до дъното на беър маркета, а историята показва, че на предишните цикли никога не е падал отдолу, нито пък някога сме тествали предния АТН. Тук ще ползвам за застраховка клишето "Минали постижения не гарантират бъдещи резултати", но каквото-такова. Ако падне, ще е прецедент и ще разруши цялата макро структура досега, което лично за мен би било притеснително. Но който иска институции, това е. В момента ми се струва, че мнозинството от пазара е беариш настроен и китовете много обичат обратните неща.

Относно S2F модела, обръщайте също така внимание къде сме на вариацията долу под модела, а в момента сме в доста интересна зона. Скоро ще стане ясно дали този модел наистина работи.

Screenshot 2021-07-02 at 15-18-13.png

Преди 5 часа, Facira написа:

не го виждам така, но да кажем, че всеки си го вижда, както му е удобно :lol:

jNhAmBy.png

https://editorial.fxstreet.com/miscelaneous/yCj9bTF6sqd4xb42NncUQF0HJO73ur0iOCBk20Wt/M-637581495634707115.jpg

xM4PQuB.png

Между първата и втората снимка има видима разлика. S2F линията е стъпаловидна при втория случай и доста по полегата при първия случай, не знам каква е разликата, защото се напълни със 10 модела които линията им е различна и всички са S2F, но да не се задълбочаваме. Визирах модела от 1вата снимка, на която оранжево-жълтинеещата ни точка е мнооого над S2F линията, докато в момента сме доста под линията. Напълно противоположно се наблюдава на стъпаловидния вариант (вората картинка) на която действително жълтооранжавеещата ни точка се намира под стъпалото (горната му половина) докато сега сме дори по-надолу и се намираме в долната половина на стъпалото. Може би това имаш предвид, като казваш че скокът ще е още по-голям, защото очакваш да пробием горната част на стъпалото с много. Искам само да отбележа, че пробивът на стъпалото който сме наблюдавали 2014 е доста по-голям от този който видяхме 2017, а този едвам ще стъпим над стъпалото, ако изобщо го стигнем. 
Ако не успеем, според мен можем да говорим за край на този модел ? 

Който иска да вярва на шарени картинки си е негово решение.

Като най-големия аматьор във форума мога да кажа че S2F модела не е работещ за този цикъл.

Смея да твърдя,че 90% от предположенията ми във форума са били правилни,нека който иска да ги прочете.

Бавно започва вече бичи движението нагоре.Само още едно слизане до 32200...