Jump to content
hash.bg - биткойн форум

За цената на биткойн

Recommended Posts

Едва ли някой може да даде отговор на този въпрос, освен ако не  е врачка :)

По-скоро въпросът (за трейдърите де) е: какъв е планът ако пробие надолу? Аз лично купих няколко бтс на 302-306, но ако падне надолу не знам къде да купя пак.... че кацата е без дъно май :)

Разума ми казва че ще пада още надолу, а оптимизма че скоро ще се изстреля нагоре в нов балон :) Незнам на кое от двете да вярвам. Кацата е без дъно да, дано не стига 200-250 кинта че тогава наистина може и да катастрофира като се уплашат трейдърите, те и без това вече се страхуват. Тогава всичките дето викаха че няма стойност ще почнат да се бият в гърдите по медиите, непросветените ще им повярват и биткойна в този си вид може и да залезе. Дано скоро излезе нещо колосално което да има силата да бутне настроенията и увереноста на хората в обратната посока и малко да ни се възвърне тонуса че този неколко месечен регрес в цената е много изтощителен. 

януари- 2012  пик 7 $ - дъно 4 $     април 2013 - 198 $ - 67 $      сега - 1170 $ - ? (370$ ? 0$ ?)  

И на мен ми е интересно как ще се развият нещата. Ако теорията, че койните на гокса дърпат пазара надолу е вярна, тогава не ми се мисли къде ще е дъното. Ако графиката на цената следва логиката на предишни движения трябва да удари дъно на нивата някъде малко под 400$ и после да влезе дългосрочно в стабилните рамки на 500$-600$ до следващ скок. Винаги когато си правя анализ обаче се случва нещо друго :blink:  

Публикувах току-що нещо като фундаментален анализ. Мисля, че ще е много полезен за всички, а в краткосрочен план, мисля, че цената ще пада още :(

Къде го публикува? Аз все си мислех че ще успея да продам на 300 евро в кракен ако тръгне на зле а докато се усетя се наложи да продам на 291. Явно не е това дъното. Ето и една интересна снимка от преди минути:

67187_btc.JPG

Edited by petbita

Обявявам официално чупене на дъното от 400 долара - прогнозата на Данчо Пръча не се оказа валидна.

Нека паниката започне СЕГА !!!!

януари- 2012  пик 7 $ - дъно 4 $     април 2013 - 198 $ - 67 $      сега - 1170 $ - ? (370$ ? 0$ ?)  

И на мен ми е интересно как ще се развият нещата. Ако теорията, че койните на гокса дърпат пазара надолу е вярна, тогава не ми се мисли къде ще е дъното. Ако графиката на цената следва логиката на предишни движения трябва да удари дъно на нивата някъде малко под 400$ и после да влезе дългосрочно в стабилните рамки на 500$-600$ до следващ скок. Винаги когато си правя анализ обаче се случва нещо друго :blink:  

То аз като гледах мойта графика дет постнах (на Филип де), трябваше най-много да паднем до 1/3 от макса на миналия балон, а официално вече го минахме. 

Според едно мнение в хърватския форум, последните месеци цената слиза надолу заради големите merchants (нямам време да чета статията на Стамен, дали е за същото, че и там се споменаваха merchants), но накратко тоя изказваше теория, че все повече търговци го приемат като платежно средство и старите миньори гледат сега да си пазаруват с койни, а мерчантите ги продават веднага за да си обърнат всичко в евра. И така, бай деманд няма, има само разширяване на употребата, което обаче за момента е за лошо, защото никой не купува биткойни специално за да си купи с  нещо с тях, а пробутва изкопаното, а търговците веднага го дъмпват!

Едит: да, статията на Стамен излага същата теория. :)

не е ясно... според мен много хора спекулират, че ще е дъното, но докато не се качи над $500-$550, не е ясно, че е обърнало... аз си мисля, че не е :(

Някой чакат дъно на 250$ (което ще е цяла катастрофа), други мислят че вече излитаме. :)

EDIT: Мисля, че настъпва оживление. Май припознаха 340 за дъно и сега товарят.

според мене тия дето чакат 250 дъно просто спекулират за да купят максимално евтино. Не знам какво повече може да стане изведнъж че да падне до там. А като се панират тия които са чакали по-ниско дъно, че може да го изтърват, ще стане забавно :)

С тези темпове ни трябва още едно сериозно разтърсване за да паднем до 200-250. А за обръщане незнам, нещо много плах ми се вижда подема на цената, едвам изплувахме над 400. 

според мен от вчерашната статия ясно се вижда, откъде идва постоянният натиск над цената.... не от спекуланти, а от естеството на индустрията...

сега когато Китай вече тотално са аут, мисля че ще трябва да дочакаме killer app за биткойни, заради която хората да пощуреят по него отново...

или мега компания като google да го имплементират в wallet-a си

Или (моята най-голяма надежда) до няколко месеца да почнат да влизат институционалните инвеститори от америка, които да предлагат фондове, в които да има % в биткойн... сега като го легализираха, това е възможно...

Този пич от СекондМаркет ще е ключов в навлизането на Уолстрийт. Той в момента подготвя напълно легална борса в САЩ. Когато я пусне (а той казва лятото), ще има наплив от сериозни пари. Все пак да не забравяме че в неговата борса се търгуват стотици милиони и милиарди и е утвърден играч на Уолстрийт. При него се продават акции и на ФБ и на туитър и на която и да е голяма пре-ИПО тех фирма. Само се надявам докато я пусне да не е твърде късно. А може и някой нов да се появи дотогава :)

След последните дни и комбинацията от спад в цената и тоя бъг в OpenSSL взех да се замислям дали биткойн ще успее дългосрочно и окончателно. Смятам, че както каза ForexMastera от форума на Investor, духът е пуснат от бутилката и вече връщане назад няма, има нещо, което ще се наложи и ще промени света. Но дали ще е Bitcoin, Etherium, Emunie, NXT, или нещо, което ще излезе след години обаче не съм сигурен. От една страна първото винаги остава най-ценено, дори да е най-гадно. Но ако биткойн бъде окончателно хакнат, няма да е той, който ще оцелее, а някой от наследниците му. 

Замислете се, освен 51% атаката: sha256 сега е стабилен алгоритъм за криптиране, но допреди около 5 години md5 също беше, докато не му откриха vulnerability. Какво правим след 10 години като (и ако) открият бъг и в sha256...?

• 2 weeks later...
  • batibon locked and unlocked this topic