StanchoBS Posted March 11, 2017 Report Share Posted March 11, 2017 Ти може да гледаш и други неща в една монета и да не те интересува транзакцията , но аз гледам точно нея както и повечето хора които сега се запознават с криптовалутите. За какво мога да го ползвам биткойна след като няма да мога да го пращам никъде ако се задръстят транзакциите. Щом в някои страни вече е разплащателно средство представи си ако го приемат и в още няколко колко повече ще се задръсти , защото някой е решил да си купи хляб с него. Мислиш ли че този някой ще го ползва ако в магазина му кажат че му е невалидно плащането и колко мислиш ще му отнеме на човека за да се огледа за друга по добра монета която няма този недостатък. Може да се промени само ако банките си направят портал за размяна на биткойни към по малките като даш примерно и така и банките ще печелят отново като раздават такива карти или нещо подобно от този род само и само да се ползва техният пазар. Това че е било добро разплащателно средство вече е мит , защото в момента други монети предлагат по добро и бързо такова. Първата монета е и не е мислено за тази стъпка , която ще и попречи да е топ. Даша в момента се ражда и тепърва ще се развива и няма как да го сравняваш в момента с пазарния дялове и т.н. Преди 3 месеца никой не обръщаше внимание на даш , но за последния месец всеки разбра какво се задава и само сляп не може да види за какво става дума. Нека да мине време за да порасне даша , то не става за един месец. Даже мисля че до ден два ще падне около 50$ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
St0ky Posted March 12, 2017 Report Share Posted March 12, 2017 Кой заблуден човек ще ползва биткойн за разплащателно средство зада си купи хляб при положение, че хляба е левче а транзакцията струва два хляба ? Казано директно - ако ползваш една монета като разплащателно средство няма да постигнеш същата капитализация спрямо друга която мнозинството ползва да съхранява стойност (макар да няма консенсус по това тук) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
St0ky Posted March 12, 2017 Report Share Posted March 12, 2017 Ми той този процент пада и поради факта, че се пръкват все нови и нови шитове някой от тях с дебели ICO-та, други се дублират (BTCD и Комодо например) трети се форкват(ETC - 120млн от нищото) и т.н. и т.н Ето ги и новите кандидати: https://www.ico-list.com/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
StanchoBS Posted March 12, 2017 Report Share Posted March 12, 2017 Пак казвам че единствения начин който аз виждам биткойн да си остане на върха е да се направи вътрешен пазар на биткойни на някоя банка/фирма за дадена държава за да може спокойно да си пазаруваш с тях (може и да е измислено вече някъде не съм запознат). Дарк койна също може да спре да изпраща анонимно и най вероятно ще се фиксне много набързо ако нещо подобно се забрани, което не ми се вярва. Ми нови и нови монети винаги ще се пръкват защото всеки може да го направи при желание. Може би много хора виждат че биткойна не е това което беше преди и което трябва да е и всеки започва да се бори като предлага по добър продукт на пазара (е повечето предлагат и по лош). Аз лично не виждам какво ново може да предложи една монета, защото вече всяка предлага доста и войната ще е между даш и етера за върха, монеро го отписвам защото нещо не можа да се оправи. Сега е момента етера ако правят нещо да го сторят защото изтърват ли даша и нямат стигане после ако ще ие мигновенни транзакции да направят и незнам какво още. Аз нямам никакви предпочитания коя ще е , но гледам коя какво предлага и коя какъв потенциал има да се хареса на хората и по това определям кое ще е печелившо. Аманда , която изигра голямата реклама и даде старта е виновна за големия пробив. За етера какво да кажа преди 5 месеца се добиваше от 4,4 Thz и струваше 11$, а в момента е 12,4 Thz и е нормално цената му да скочи скоро до 22$ , защото миньорите не продават на ниска цена , на която да са в загуба и по тази логика след 5 месеца етера ще струва 35$ но не защото много е известен и го харесват хората , а защото миньорите определят цената. При даша не е така и цената не се определя от миньорите, а от хората които инвестират в него и мислят че той ще е на върха Tronald Dump 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
StanchoBS Posted March 12, 2017 Report Share Posted March 12, 2017 Никоя децентрализирана монета няма да отиде на WallStreet , ако се гледа внимателно отказа го пишеше. Биткойна след вчерашния отказ си изгуби самочувствието и ще му трябва време за да се съвземе. До месец мисля че отново нещо ще се случи и ще се оправи, ако не ще е до там и няма да си качи много цената. Всяка велика империя е постигнала много и е изчезнала с времето и така историята се повтаря , защото всичко е кръговрат. Хората търсят и искат да пресъздадат ражането на биткойна като го правят с даш в момента и купуват бройки под 100$ които ще могат да продадат след време за 1000$. Няма как декември месец даша да е струвал 10$ и след 3 месеца да струва 70$ . Нормално ли е след 3 да струва 500$ - незнам, но няма кой да го спре за момента Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
StanchoBS Posted March 12, 2017 Report Share Posted March 12, 2017 Тука обаче нещо си се заблудил,вероятно защото имаш дашове и алчноста те е заслепила. Никакви хора не купуват ДАШ,а просто ботовете на Поло,борсата напомпила и после изхвърлила на бунището не един и два койна ,го помпят. Аз дашове нямам и няма какво да ме заслепи. 3 месеца ли ще го помпат тоя даш? Разбирам да е за седмица две ама чак 3 месеца малко не ми се вярва. Точно заради помпането стоя в тази борса и аз, но не търгувам с много биткойни както някой от тук, защото няма как да си го позволя. Само трябва да разбереш как работят ботовете и на повечето монети може спокойно да си на плюс. 1000$ не е фантазия пак ще си говорим след време. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TooHigh Posted March 12, 2017 Report Share Posted March 12, 2017 Bitcoin е за съхранение на големи по обем суми (с много колеги тук и по света споделяме това мнение), говоря за десетки, а дори стотици хиляди $ и това в една монета. StanchoBS, ти се надъха, като видя малка помпа на Dash и си готово вече с виждания за цена от хиляди долари и как закопава Bitcoin. Няма лошо, всеки има собствени виждания над нещата и аз вярвам в ETC,LTC,DCR и още няколко монети (и за всяка си имам изградено мнение). И мога да ти кажа, че Decred превъзхожда DASH във всички аспекти, един спящ гигант с малка, но бързо нарастваща пазарна капитализация, която ще се усети през идните месеци. Теорията ти за Bitcoin или особено това с хляба, силно ме развеселиха и не го казвам с лоши намерения, разбира се ще има алтернатива за по-бързи и евтини транзакции (като за хляба, хахаха). Разликата идва от това как виждаме материята. Темата се измени малко с тези алтове. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tronald Dump Posted March 12, 2017 Report Share Posted March 12, 2017 Биткойн изтърва WallStreet вчера и сега му трябва някакъв технологичен пробив, за да продължи да доминира безприкословно.LN ли ще е ,BU ли ще е ,но му трябва развитие. Ако остане още 1 година в сегашното си състояние, е обречен да отстъпи лидерството,а това стане ли веднъж ,пропадането ще е бързо и болезнено. Много хора не разбират темата за scaling bitcoin ,a тя е най-важното нещо за него, и от нея зависи всичко около биткойн. Етера от друга страна е съвсем друг вид монета,безлимитен брой,за смарт контракти,централизиран е, и е основно на банките.Затова може и да му мине капитализацията ,но мисля че ако БТК бъде заместен, ще е от друга монета,а не от етер. Въпреки че всичко това е вярно, понякога повечето говорим с презумпцията че най-добрият продукт печели. Обаче нека не забравяме силата на брандинга, и силата на името на Биткойн, на инерцията която е насъбрало, на това че е на практика синоним на криптовалута, и синоним на блокчейн и т.н. Обществото няма да проведе тест коя е технически най-добрата валута, то ще продължи да си знае едно @stamen възможно ли е да пуснеш даш, етър и рипъл на крипто.бг? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamen Posted March 12, 2017 Report Share Posted March 12, 2017 Ripple в никакъв случай, но етер са задължителни, а ако даш се пуснат по другите борси и цената е ок, ще трябва да ги сложим и тях... Tronald Dump 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tronald Dump Posted March 12, 2017 Report Share Posted March 12, 2017 за кога се планира това? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Given Posted March 12, 2017 Report Share Posted March 12, 2017 Аз не виждам защо валути като Даш да не стигнат няколкостотин, дори 1000 долара (Не веднага, разбира се). Маркет капа на крипто продължава да е нисък спрямо потенциала на технологията, говорим за под 25 млрд. долара, една средна компания в САЩ. За два месеца е скочил с 10 млрд. долара, а ако смея да сложа прогноза, очаквам до края на 2017 г. да е поне 40-50 млрд. долара. Достатъчно е 2-3% ( всъщност малко повече) от тях да се влеят във валута като Даш и можем да видим цена от няколкостотин долара. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tronald Dump Posted March 12, 2017 Report Share Posted March 12, 2017 ами хайде да купим по малко даш, няма лошо... яд ме е че излязох от него като беше 20 долара :Д Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Given Posted March 12, 2017 Report Share Posted March 12, 2017 Хах, това не е препоръка за инвестиция. Аз в момента не бих купил, просто казвам, че е възможно. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamen Posted March 12, 2017 Report Share Posted March 12, 2017 Може би и аз реагирам сега от рода на "Гроздето е кисело", защото изпуснах да си купя даш и монеро, но ето кое ме спира: и даш и монеро страдат от основния проблем като биткойн като разплащателно средство: волатилност. Никой търговец няма да приеме плащане с валута, която утре може да е с 10% по-евтина спрямо долара, а той трябва да плаща стока и заплати в долари... Мисля, че в момента цената на биткойн пак привлече много нови хора в криптото, които се свенят да купят нещо, което струва $1200, за това търсят нещо "по-евтино". Същият ефект се наблюдаваше през 2013-та, когато всички се ориентираха към лайткойн. И си спомням, че Данчо нарече статията ми "Защо лайткойн е балон" една от най-слабите статии, които е чел, а сега го виждаме къде е лайткойна... Далече сме от времето, когато крипто-валутите ще бъдат предпочетени пред пластмасовата карта за покупка на кафе, а засега даш само в това превъзхожда биткойн (скорост на транзакциите). Но и това е само мое мнение, което в повечето случаи е грешно. Засега аз съм инвестиран само в бтс и етХ. Друга моя прогноза, че ETC няма да го бъде, също изглежда, че се оказва правилна.... Tronald Dump 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
на всяко гърне мерудия Posted March 12, 2017 Report Share Posted March 12, 2017 Друга моя прогноза, че ETC няма да го бъде, също изглежда, че се оказва правилна.... Стискам палци да грешиш, че скоро няма да има ЕТН за копане Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Given Posted March 12, 2017 Report Share Posted March 12, 2017 Може би и аз реагирам сега от рода на "Гроздето е кисело", защото изпуснах да си купя даш и монеро, но ето кое ме спира: и даш и монеро страдат от основния проблем като биткойн като разплащателно средство: волатилност. Никой търговец няма да приеме плащане с валута, която утре може да е с 10% по-евтина спрямо долара, а той трябва да плаща стока и заплати в долари... Мисля, че в момента цената на биткойн пак привлече много нови хора в криптото, които се свенят да купят нещо, което струва $1200, за това търсят нещо "по-евтино". Същият ефект се наблюдаваше през 2013-та, когато всички се ориентираха към лайткойн. И си спомням, че Данчо нарече статията ми "Защо лайткойн е балон" една от най-слабите статии, които е чел, а сега го виждаме къде е лайткойна... Далече сме от времето, когато крипто-валутите ще бъдат предпочетени пред пластмасовата карта за покупка на кафе, а засега даш само в това превъзхожда биткойн (скорост на транзакциите). Но и това е само мое мнение, което в повечето случаи е грешно. Засега аз съм инвестиран само в бтс и етХ. Друга моя прогноза, че ETC няма да го бъде, също изглежда, че се оказва правилна.... Напълно е възможно една или друга валута да се окаже без достатъчно фундамент, за да оцелее (включително и Даш). Аз се опирам на логиката, че за 4 години криптопазара е повишил пазарната си капитализация 25 пъти. Не виждам логика това да се промени сега, когато технологията се разраства и blockchain е в устата дори на световни лидери. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamen Posted March 12, 2017 Report Share Posted March 12, 2017 Данчо, гледай си графиките човек, не се тормози с крипто теория Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
на всяко гърне мерудия Posted March 12, 2017 Report Share Posted March 12, 2017 От тези крипто шитни да не опуснете главния герой Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
на всяко гърне мерудия Posted March 12, 2017 Report Share Posted March 12, 2017 Нямам такива прогнози. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
на всяко гърне мерудия Posted March 12, 2017 Report Share Posted March 12, 2017 Тогава Dash трябва да е от няколко стотин долара, за да бъде привлекателен за добив. Аз Даша го добивам и в момента и ми е изгоден Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamen Posted March 12, 2017 Report Share Posted March 12, 2017 Мисля, че скока на цените на биткойн (който е меко казано невероятен за това, което си мислихме до преди 3-4 дена за случая на отказ на ЕТФ), както и на всички алтове доказва само едно: Притокът на фиатни пари към крипто валути е доста солиден. Това е лесно да се свърже с влизането на биткойн в новините по една или друга причина. И трябва да престанем да си мислим, че това са изолирани периоди. Тези периоди ще се случват все по-често... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
на всяко гърне мерудия Posted March 12, 2017 Report Share Posted March 12, 2017 Ами как така изгоден? На статистиката на dashnimer виждам 0.0085 Dash per day. Това прави най-много 0.60 USD на ден при цена от 70 USD. Мощността е на 5 х RX 480. Това е 10 пъти по малко от ETH/ETC. Така излиза при мен. Може би греша някъде. Baikal Miner. Няма как да биеш асиците Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
St0ky Posted March 12, 2017 Report Share Posted March 12, 2017 Цената се възстанови до момента от преди анонса и дългия спайк нагоре/надолу във финекс, определено впечатлява Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
на всяко гърне мерудия Posted March 12, 2017 Report Share Posted March 12, 2017 Мисля, че скока на цените на биткойн (който е меко казано невероятен за това, което си мислихме до преди 3-4 дена за случая на отказ на ЕТФ), както и на всички алтове доказва само едно: Притокът на фиатни пари към крипто валути е доста солиден. Това е лесно да се свърже с влизането на биткойн в новините по една или друга причина. И трябва да престанем да си мислим, че това са изолирани периоди. Тези периоди ще се случват все по-често... С пробива на 1180$ картите бяха раздадени и сега се блъфира за изкарване на част от играчите, но сме прекалено близо до пробива и натиска е прекалено голям за да издържат дълго на ниски нива. Може би в понеделник ще има нов връх. Вариант "Б" е след петък 17.03 когато се появи новия 3-месечен фючърс. ПП. Аз лично смятам , че ще е "Б" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
на всяко гърне мерудия Posted March 12, 2017 Report Share Posted March 12, 2017 Е,то и аз така щях да казвам А какво да кажа като такова нещо не съм казвал? Казах ти , че е много важно да ме цитираш точно. Прогнозата е 200-250$ и е активна нищо , че тайминга който очаквах не се получи. Причината да го прогнозирам преди 1 година е, че транзакциите които не може да поеме ВТС поради високи такси ще се пренасочат някъде. Смятам , че това ще са ЕТН и ЛТЦ. Все още таксите на ВТС растат, но търговците са упорити и ги плащат, но не търсят алтернатива. Това няма да е вечно, защото блока ще си остане непроменен още дълго време. Няма как да предвидя до кога потребителите ще плащат големи такси вместо да изберат алтернатива , която я има на всички борси (надеждна, а не ДАШ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts