Jump to content
hash.bg - биткойн форум

За цената на биткойн

Recommended Posts

За мен лично въпросът не е дали Dash е или не е балон, а докога ще бъде помпан и дали не можем все още да се възползваме от него? Дали няма да го напомпат до поне $100 за Dash, което да ни донесе прилична печалба за поетия риск или много скоро ще го оставят да се спука. Дали наистина е балон, времето ще покаже. Дотогава според вас можем ли да направим някой $$?

ETH щом е големия победител от началото на годината, как го виждате? Да продължи по същия начин да трупа позитиви или скоро да му приключи инерцията?

Данчо, ти до колкото разбирам, очакваш много скоро да започне истинското клане и цената на BTC да се срине. Какво те навежда на мисълта, че малкия спад след отказа на ETF е бил само за "заблуда на врага"?

Да се шортва има варианти още и от сега.Но с много голям акаунт и доливане на малки  позиции през 2-3-5$ примерно.И постигане на добра средна цена.

След няколко дози бой по твърдата ми глава съм си направил основни правила при шортване на шиткойн пъмп.

- Само след поне трикратна дивергенция на някой основен осцилатор (RSI например) в голям таймфрейм

- Следя внимателно обемите като показател ако обект е топ монета в поло - Етера в пикови моменти стигаше 80к дневен, всичко над 30к което ескалира бързо говори за наближаващ топ. Над 100к мисля беше само ETC и PASC но това са извращения.

- Ако е много обемна търговията и имам нещастието да съм в поло много внимавам защото понякога така лагва, че нямаш шанс да направиш каквото и да е, тогава тъщи, скъпа техника и мразени съседи е най-добре да не са наблизо.

- Върха винаги е динамичен, в повечето случаи прави такива резки движения, че е нужен разервен капитал зада не напълниш гащите.

- Влизам all-in много много рядко и само когато имам значителен процент отворена къса на доста зелено тогава си позволявам да добавя ако случая го позволява

- Върха винаги го рисува MM, затова ако имаш наличен индикатор който показва BTC in/out на конкретния пазар може веднага да се ориентираш кога някой вади ударно. Този индикатор е различен от обикновения Volume 

- Ако цялата картинка горе ми се е изяснила най-сигурно се чувствам да шортя опита да се върне на върха, обикновенно в такива случай и orderbook-а изглежда доста жалък от ляво

- Върха почти винаги е резултат от параболично движение. Ако скъсяваш нещо което още не е  било параболично ще те боли.

И най-важното: Никога не трябва да се мести стопа, ако го удари значи грешиш.

някой знае ли защо цената на биткойн скочи днес? при липсата на каквито и да е фундаментални събития, не мога да си го обясня

Да, не си сам :)

Roger Ver наля пари в ДАШ, цената се наду, за мене това е балон който ще се спука съвсем скоро. Той е и човека заради който може да имаме евентуален форк на БТК, нормално е да налива пари другаде. Но дискусия кор/ънлимитед е за друга тема. 

dan4o_pra4a с тази Акула не мога да разбера как си настроен към пазара, ще има ли бели мечки според теб скоро време или ММ ще удържи фронта?? Преди с козела ми беше по-лесно, някак си по-близко е към бичето :)

Много съм доволен днес от алтовете, всичко нагоре и джобчето догоре. Предвид това, представям си следващия скок на Bitcoin, който ще е наистина масивен и ще изстиска капитализацията на близо 90% от алтовете обратно.

Наблюдавах тази нощ алт пазарите и досега никога не съм виждал такава динамика на всички по-големи алтове. Същевременно биткойн леко пропадна. Две теории циркулират - 1. Проблемите покрай спора между Core и BU са причина за поток на солидни количества BTC в доказани алтове. 2. Exit pump на алт пазара, който преминава и през мечи пазар на BTC

Не е ли странно че дъмпа на BTC съвпадна с върховете на повечето помпи, точно там където започват да излизат големите...всяка топ алт монета без китайския камък я издуват. Това ме кара да мисля, че сценарии 2 е много вероятен докато на масовката се пробутва поредния хайп за новото BTC. Нека да бъдем честни със себе си, един мечи пазар в BTC ще удари капитализацията на всички, затова не виждам смисъл в миграцията към една или друга алт монета ако имате комерсиални подбуди а не идеалистични или просто гледате на картинката в много по-широки интервали.Това е моята прогноза, мъчителен мечи пазар в алтове и бтц. Мога да стана за смях, но ако се случи така поне ще е за доброто на вашите баланси  :)

може би вътрешен арбитраж от двата пазара на eth/btc i eth/usdt

но ако имаш usdt купувай биткойн и продай като се изравни цената с финекс

май всички са си ползвали usdt-то да се качат по алт-влаковете

Цената на биткойна ще падне , когато даш мине стотака и от там мисля че ще си разменят местата. След месец-два ще се разбере дали съм познал. Просто даш е много по добра монета за плащания отколкото биткойна и не виждам ,защо да не се случи това.

Забележете датата , когато го писах това когато даша беше 30$ и коментарите после

нещо си се поувлякал в мечтите си според мен  :)

Това с размяната на местата е добър виц. 

Даш може да стигне $1250... Ако Биткойн е $20 000

Нострадамуса ми е бил дядо на мене :) между другото каквото съм казал съм познавал ... поне до сега

някой хвана ли дъното на БТК днес сутринта ??

направо удариха етера в земята от 45Е до 32Е за 20мин, никаква съпротива, ПАНИК разпродажба...

снимката на Виталик с вилицата в Tуитър не се отрази така  :D

Забележете датата , когато го писах това когато даша беше 30$ и коментарите после

Нострадамуса ми е бил дядо на мене :) между другото каквото съм казал съм познавал ... поне до сега

Станчо това с размяната продължава да е топ виц

по-рано като почна дъмп-а в ПОЛО на ETH направо по 10-15мин чакаш да ти се изпълни заявката, нещо само проблеми имам с тези 2 борси напоследък, вие като по-опитни някоя може ли да ми препоръчате в смисъл, главно ме интересува за търговия BTC/EUR

не се знае дали ще е последното дъно. В момента няма никаква причина за биткойн да върви нагоре. Аз продължавам да съм беариш

:lol:  :lol:  :lol:

И коя е причината единствения койн,  който е "инвестиционен" да върви надолу?

страх от хардфорк, бавни транзакции, скъпи транзакции, движение към етх и даш, новини от европа, новини от китай. близкосрочно няма нищо хубаво, та това че дългосрочно ще върви нагоре не значи че сега няма да пропадне и да продължи да пропада докато не мине всичко това

• batibon locked and unlocked this topic