Jump to content
hash.bg - биткойн форум

За цената на биткойн

Recommended Posts

Данчо, ако си много добър, а то изглежда че си... не ти ли е хрумвала идеята да рабтиш и с чужди пари. Така и други ще спечелят покрай теб, а и ти ще си по-добре. Даже първия, който ще те помоли за това може да е чукчето. :)

мисля, че Данчо прекрасно ще пасне на вашия новосформиран тим... вече сте 4-ма, чакаме ICO :)

Ето една от причините цената на биткойн да се държи така добре, въпреки вероятния хард-форк:

http://www.coindesk.com/boom-in-drug-dealer-digital-currency-use-sparks-worries-among-us-officials

Става въпрос, че американските ченгета почват да се оплакват от повишеното ползване на биткойн в търговията с дрога.. Аз пък само чакам южно-американските картели да почнат да приемат биткойн като платежно средство... тогава ще стане наистина интересно...

Ако се питате, дали не го приемат - имам доста достоверна информация, че още не го приемат. Ако се питате "Защо", отговорът е, че са много тъпи хора наследниците на Пабло... Но ще им просветне, сигурен съм...

И като се замислим за този казус, можем да разберем защо биткойн е светлинни години пред другите:

Представете си, че сте голям дилър в Европа и се опитвате да убедите някой си Пабло да приеме биткойн за дрогата. Той вика "Какво е биткойн? Искам кеш. Какви са тия измислици?"

Ти му казваш: "Ама Пабло, виж сега, биткойн е световно явление. Пише за него в блумберг, New York Times, можеш да го обмениш за долари в почти всяка държава. Много е яко"...

Той обаче пак не иска и се дърпа.. Айде сега си помислете, как би реагирал ако му предложите Dash.... Сигурно ще прати някой да ви светне :)

Данчо, ако си много добър, а то изглежда че си... не ти ли е хрумвала идеята да рабтиш и с чужди пари. Така и други ще спечелят покрай теб, а и ти ще си по-добре. Даже първия, който ще те помоли за това може да е чукчето. :)

Да си повериш парите на "журналист"????? Скачай от високо поне няма да се мъчиш.

Кой съм аз да ти преча на вярата? Едни вярват в бог , други в правосъдие трети в ВТС, но най-опасни са тези с вярата в шитове. Амин ....

Данчо си има ММ (акула), Стамен китайчета анализатори, изобщо всеки си ма идол. И в крайна сметка всеки идол се мъчи да ни измъкне кинтите, е това не са ли крадци - защо идоли?

Не съм видял нито една твоя сделка с обявен вход и цел. Можеш да си бъбриш за успехи колкото искаш, не ме бърка. А за анализ с графики няма да говоря, че ти е абсолютно чуждо.

аз както ги виждам нещата, до следващата седмица някое чудо ако не се обади от някъде, сигурно 750-680$........

ако наистина взема, че уцеля числата, мисля че това е доста добра цена за включване

така че,всеки да си направи сметката

Сметката си я правих с един научно-изследователски калкулатор, марка Кедар - китайски е...

Три пъти я повтарях и проверявах...

И все едно и също ми показваше - двеста и дваесе, без майтап :)

Сметката си я правих с един научно-изследователски калкулатор, марка Кедар - китайски е...

Три пъти я повтарях и проверявах...

И все едно и също ми показваше - двеста и дваесе, без майтап :)

Нито един уважаващ себе си миньор няма да ти продаде биткойн на тази цена. Минималната сума, на която копаенето е доходоносно за по-голямата част от мрежата е около 400-500 долара.

ggg просто изпусна дъното на 220 от преди година и половина и още не може да го преживее  :D  :D. Според вас дали ни чака бавно възстановяване до към 1100 евро до средата на април ?

Бавното възстановяване е възпрепятствано от заплахите от форка на BU, но въпреки това ще се движим нагоре, макари бавно за сега.

п.с.

Тази волатилност в момента яко клати "слабите ръце", тъкмо да пробие нагоре и греда. Тръгва надолу и тъкмо да пробие за по долното ниво, бам греда и тръгва пак нагоре :D

Докато не пробием 200 дневната МА на дневна графика си оставаме на бичи пазар - не казвам че това няма да се случи но има още време преди да облечем мечата кожа и да правим разпродажби с цел да си купим по на тънко.За сега трендлинията е на долу но това се дължи на очакван хардфорк от BU а не на някакви фундаментални причини.Ще видим какво ще стане когато на китайците отново им нормализират тегленето на биткойни.

Аве то хард форка е най-влиятелната фундаментална причина, която държи цената ниска... аз не спирам да се учудвам на силата, която показва биткойн.....

Е то това какво е ?  :lol:   технически причини или сантиментални ?  :D

Това са точно сантиментални причини - някаква групичка некадърни кодери се опитва да мъти водата но ефекта ще е временен както стана с класика - то е ясно че цената не може само да расте трябват и корекции

Филчев,убягват ти основни термини. Вземи се образовай ,преди да се правиш на умен !

75% от мрежата (неофициално) и 50%  (официално) в момента ,днес,сега ,искат по-голям блок размер и съответно да променят биткойн протокола за целта.От това по фундаментални причини ,здраве му кажи  :D

Мечти мечти https://coin.dance/nodes

Абе не знам кое е мечти,но още началото на ноември(може да се провери по постовете ми)  ,или преди 5 месеца !!! ,,когато viabtc обявиха че са за хард форк и БУ имаха само 5% от мрежата ,чичо ви Пръч ви отваряше очите как тези проценти всъщност не са само 5%, а 75%.

Също така не знам кое е мечти ,но преди 4 месеца(и това може да се провери) когато разни шарани като теб очакваха "бляскавото" segwit бъдеще ,чичо ви Пръч предрече че той няма да се активира никога !  

Сега когато всичко това стана реалност,излизат същите тези шарани и ми казват че това били мечти .Каква ирония на съдбата  :D

Когато фактите говорят и бовете мълчат само наш Данчо не може - кави 75% като са само 11% за тъй възхваляваното от теб BU

Ето ги фактите  http://segwit.co/#Доколкото виждам отговора е "НЕ"

Нещо което чичо Пръч обясняваше на разни шарани като теб, още преди да се случат всички събития,или ако трябва да сме по -точно още преди 4 месеца ! 

Ето това са фактите,останалото е празни приказки на разни необрамрежата на биткоин се поддържа от нодоветезовани празнодумци.

Ти говориш за миньорите като оборудване но реално мрежата се поддържа от нодовете без те да верифицират блоковете  нищо не могат да направят големите ферми ако се направи форк при това състояние на мрежата миньорите ще избягат от пуловете които не се съобразят с желанията на масата от нодове колкото и да са големи отделните компании те не могат да се преборят с масата редови потребители - май на тебе не ти е ясен принципа на работа на биткойн протокола.

И от тази връзка която си дал не се вижда нищо поправи си връзката.

Връзката се вижда и си работи ,но явно че имаш проблеми  с очите ,имаш проблем и с математиката видяхме в другата тема, а сега се вижда че имаш проблем и с компютрите като цяло :D  

Друго нещо от което се разбра че не разбираш ,е  биткойн мрежата. Важното нещо в нея са минъорите ,а не някви си нодове.И нодове който всеки може да си пусне срещу 200лв. 

Ако те бяха важни, 12.5/бтк награда на всеки блок нямаше да се дават на минъорите ,а щяха да ги дават на нодовете  :D

При един хард форк ,кое е по важно ще го разбере и твоя тиквоч.Ако Коре не сменят алгоритъма много бързо,а й това може да не ги спаси,нищо чудно да има 51% атака над малката верига и тогава чакай Коре нодовете да те спасяват и верифицират :lol:   

Радвайте се че китайците са много миролюбив и спокоен народ.Ако зависеше от мен,досега нямаше да има такъв клиент и мрежа Коре,а корумпираните им разработчици отдавна да са десета глуха.

Първо престани обиждаш келеш с келеш такъв и за твое сведение ако не знаеш цялата история - блокчейна се пази  в нодовете простак такъв да те науча на нещо и аз професре дървен философ такъв

• batibon locked and unlocked this topic