Jump to content
hash.bg - биткойн форум

За цената на биткойн

Recommended Posts

Интересна, но и доста логична новина:

Wells Fargo отказва изплащането на доларите за Tether

И тук се вижда защо "жетоните" Биткойн, както ги нарича колегата Дани Сапфиров, който се отказа да пише тук, защото остана неразбран, имат стойност, а Tether - които той така хвалеше, всъщност имат огромни проблеми. И като се замисля, се учудвам, че толкова време мина преди да се появят тези проблеми - дали разплащанията ще минат през блокчейн (като тетер) или през централизирана база данни като Liberty Reserve или Bitgold навремето, няма никакво значение.

Дано се оправи горния проблем де, че Битфинекс пак ще наядат дървото за 130 милиона...

Това наглед просто и шеговито туитче всъщност крие голямо облекчение:

Good thing about the Bitmain saga is that if they blocked SegWit to protect their secret advantage, it means they were acting rationally.

https://twitter.com/donaldmcintyre_/status/850025965782618113

Наистина беше страшно миналата седмица, докато изглеждаше, че Роджър и Джихан действат едва ли не от злоба и лична неприязън..  А цялата магия на биткойн се крие в това, че икономическите интереси на всички индивиди в системата са толкова гениално напаснати, че в равновесието се получава една прекрасно действаща система....

Интересно ми е защо Роджър си мълчи вече 24 часа. Дали не обмисля да напусне Джихан, извинявайки се, че не е знаел за това? Извинете мокрите ми сънища :)

Като стана дума за Liberty Reserve, 2013-та като ги приключиха американските служби имах 4k $ вътре, писах имейли, до ден днешен си пазя всички данни за достъп и имейла който беше прикачен към LR, само оставиха контакт на американското министерство където можеш да пишеш имейл как да ти върнат парите и никой не отговаря, някой случайно да има идея какво може да се направи?

..........

Интересно ми е защо Роджър си мълчи вече 24 часа. Дали не обмисля да напусне Джихан, извинявайки се, че не е знаел за това? Извинете мокрите ми сънища :)

ето го, появи се:

"Buying a cup of coffee is not a micro transaction"

https://twitter.com/rogerkver/status/850350068049747968

ГОЛЕМЕЦ :)

ЕДИТ: Коментарите под този туит разбиват  :)

Няма друго много какво да правим, след като картината е вече напълно ясна. Освен да рупаме пуканки и да обсъждаме по-интересните моменти...

Иначе цената показва, че органичното търсене в света е толкова силно, че не признава никакви рискове и FUD... Представете си каква щеше да бъде тя, ако ги нямаше тези проблеми и всички като Вини Лингам не бяха продали биткойните си... 

Ако не беше продал, с каква цел щеше да пише, че е продал - за да падне цената и загуби пари? Специално неговите две статии бутнаха цената с $200 и дадоха началото на кризата, според мен..

Не знам какво е целял, но за да нарасне цената трябва първо да коригира иначе се натрупват кредитен капитал който трупа лесни печалби. Или както е казал Атанас Буров "Пари при пари отиват, но не многото при малкото, а малкото при многото".

И мен доста ме учуди бързото възстановяване на цената, макар да няма разрешение на спора за размера на блока. Предполагам, че хората, на които биткойн им трябва, за да си решават проблемите в света, не им пука особено, какво ще се случи с биткойн в близкото бъдеще. На тях им трябва да преместят без разрешение и без отчет пари от единия край на света до другия. Което означава, че ще бъдат в биткойн само няколко часа или максимум дена....

Изглежда логичен следният въпрос тук: "Защо цената се покачва, след като хората първо купуват, после продават? Като цяло нетното търсене и предлагане не се променят от тези потребители..."

Макар горният аргумент да е правилен като логика, ефектът върху цената на биткойн идва по друга линия: Наличните биткойни за осъществяване на такива транзакции са много или малко константни. Обаче обемите, които те трябва да "преместват" растат с всеки изминал ден. Единственият начин за наличните биткойн да поемат увеличаващия се обем е цената на биткойн да расте. Ако примерно 1 биткойн днес може да премести $1200 от една до друга точка на света, той ще може да премести $2000, само ако цената на биткойн се качи на $2000.

Единственото неизвестно в горния модел е предположението ми, че търсенето на биткойн за местене на пари в света се увеличава с всеки изминал ден... Как мога да знам? Ами собственик съм на борса за биткойни, говоря с клиенти и гледам обороти... :)

И последно: за горния модел размерът на блока все още няма особено значение. Ясно е, че за бизнеса, за който говорим, дали ще плат $1 или $10 за биткойн транзакцията, е напълно безпредметно. При 10,000 транзакции на блок, биткойн ще може да обслужва 5000 клиента за 10 минути. (защото половината купуват биткойн, другата половина продават).

Ясно е, че тази употреба на биткойн ще изтласка другите му потреби като плаща по-големи такси. Фосетите и микротранзакциите вече заминаха, идва ред на покупките на дребно и други консюмеристични операции.. Дали това е в съгласие с визията на Сатоши или не, е отделен въпрос. (ето аргументация, че визията на Сатоши не е била биткойн да е разплащателно средство: https://twitter.com/theonevortex/status/851106933897543681 )

От това, което виждам, биткойн се развива като технология за местене на капитали по света - не говоря за remmitances, което е разплащане между работещите в чужбина с родината си, говоря за разплащане в сивата световна икономика на едро.  Така че, със SegWit или не, тази потреба на биткойн, с невероятно развитата му инфраструктура и познаваемост вече по света, ще дърпа цената нагоре... И с оглед на горното малко ме е яд, че прекарах толкова време в четене на Twitter последните седмици, уж за да "следя развитията около БУ', като единственият резултат от това беше, че насъбрах FUD и за първи път не купих спада в цената, защото мислех като Вини Лингам (или пък заради него), че цената още ще пада...

Та да видим сега какво ще измислят Джихан и сие, за да спрат този пробив нагоре...

.  Така че, със SegWit или не, тази потреба на биткойн, с невероятно развитата му инфраструктура и познаваемост вече по света, ще дърпа цената нагоре... И с оглед на горното малко ме е яд, че прекарах толкова време в четене на Twitter последните седмици, уж за да "следя развитията около БУ', като единственият резултат от това беше, че насъбрах FUD и за първи път не купих спада в цената, защото мислех като Вини Лингам (или пък заради него), че цената още ще пада...

Та да видим сега какво ще измислят Джихан и сие, за да спрат този пробив нагоре...

Не се коси толкова пак ще пада пак ще се качва - ще има кога да купиш и кога да продадеш - изкуството е да играеш както по тренда така  срещу него щото точно когато всички са убедени че расте той вземе че падне и тъкмо го чакат да продължи да пада и не купуват и той вземе че подскочи.Това се вижда на графиките и  индикаторите към тях  (както каза един от колегите в чата "никога няма да търгувам на база чарт, защото със същия успех ще гледам и по звездите.") - само че аз познавам колеги които играят на форекс и търговия с акции и на стоковия пазар на петрол захар жито царевица и печелят десетки хиляди месечно именно с технически и фундаментален анализ  а биткоина е както всяка друга стока - Техническия анализ дава настроението на тълпата за различни отрязаци от време а фундаменталния причините за движението на цената - игрането по новини в повечето случаи е губеща практика ако не е тренирано дълги години аз лично не се наемам да играя на новини а чакам да тръгне тренда за новините си имам стоп лос ако тръгне тренда против мен.

Относно това, дали трейдингът е най-добрият начин да припечелиш от крипто валутите, мисля, че в следната статия е изказано много ясно и правилно:

https://hash.bg/forum/topic/895-piachu-a-path-to-riches-and-rags-crypto-trading-and-investing/

П.С. Надявам се, всички ползвате  следния бутон във форума:

10203cc725924c87898d4e6f00b78ecb.png

С него можете да виждате всички нови мнения от другите субфоруми... 

Някой има ли идея какво става в стамп, съществен обем от последните два часа се случва там. 

Слуховете са, че койни от финекс се продават там зада се изтегли фиата.

Въпроса ми е по коя борса да се ориентирам защото положението е следното - китайските прилагат регулации, финекс спряха фиата и стамп пое целия изходен обем на мечките от финекс. При тази бъркотия кой определя цената?

Още ли мислиш, че стампа движи нещо?

Стамп има по-големите обеми последните 24 часа... стамп и финекс движат заедно пазара, единия надолу другия нагоре...

Това че си изкарват парите през стампа не значи, че сигнала за издъмпването идва от тях. Китайците може да им прилагат регулации, но видяхме как господстваха няколко месеца и направиха стампа и финекса да изглеждат като бедняци пред обемите, които китайците въртяха. Ако мислиш, че регулациите ще ги сплашат или пък бездействат, не е така! Стампа и финекса движат заедно пазара? Само за днес и утре ли говориш? 

• batibon locked and unlocked this topic