Jump to content
hash.bg - биткойн форум

За цената на биткойн

Recommended Posts

Най-сетне някой да обясни иначе доста интуитивното:

https://medium.com/@WhalePanda/the-bitcoin-dominance-indicator-fallacy-2b11093869d4

С други думи капитализацията на даден алткойн няма нищо общо с парите, които са наляти в него... 

Добре .... защо вече никой не говори  за 25000$?

Къде са оптимистите?

за мен фактът, че цената сега е $1300, е по-невероятен от този, ако беше $25000, при приет ЕТФ...

С тези разкрития около състоянието на миньорството и безизходицата за развитие на технология в бъдещето, можеше и да е $500... ако го нямаше огромното търсене на биткойн за местене на милиони по света... за тази цел биткойн трябва да издържи 2-3 дена, за това  проблемът с размера на блока не е страшен за нея....

аз лично в момента съм доста оптимист за цената...

за тази цел биткойн трябва да издържи 2-3 дена, за това  проблемът с размера на блока не е страшен за нея....

аз лично в момента съм доста оптимист за цената...

Кокво трябва да се случи в тези 2-3 дена .. нещо съм пропуснал

за мен фактът, че цената сега е $1300, е по-невероятен от този, ако беше $25000, при приет ЕТФ...

Да си го кажем честно, при неестествените пазарни условия в китайските борси и най-вече Финекс, тази цена не отразява реалността и това е очевидно като видиш, че всяка борса има собствено и далечно от другите мнение за това колко струва 1 BTC. Все още съм мечо настроен и колкото по-близо е лятото толкова повече съм. Най-глупавото от всичко обаче е, че ще се събудим един ден и пак някакъв туит в нета ще движи всичко рязко надолу или нагоре.

Подкрепям колегата, St0ky, финекса не е фактор и не трябва да се взима за такъв в момента. Иначе преразглеждането на ЕТФ-а от SEC е отново знак за спекулантите за добри печалби не може да се отрече, че от както новината излезе, се засили "някак" бичи тренда. Като цяло, отново лесна манипулация на пазара :rolleyes: , но ще има яка червена свещ, скоро. Която ще е отражение на това оформящо, лесно манипулирано бичи движение. 

прочетете следното отново и по-внимателно (сложил съм курсив на основните точки) и ще разберете, защо не виждам как ще падне цената, ако няма хард форк или сериозен фалит:

И мен доста ме учуди бързото възстановяване на цената, макар да няма разрешение на спора за размера на блока. Предполагам, че хората, на които биткойн им трябва, за да си решават проблемите в света, не им пука особено, какво ще се случи с биткойн в близкото бъдеще. На тях им трябва да преместят без разрешение и без отчет пари от единия край на света до другия. Което означава, че ще бъдат в биткойн само няколко часа или максимум дена....

Изглежда логичен следният въпрос тук: "Защо цената се покачва, след като хората първо купуват, после продават? Като цяло нетното търсене и предлагане не се променят от тези потребители..."

Макар горният аргумент да е правилен като логика, ефектът върху цената на биткойн идва по друга линия: Наличните биткойни за осъществяване на такива транзакции са много или малко константни. Обаче обемите, които те трябва да "преместват" растат с всеки изминал ден. Единственият начин за наличните биткойн да поемат увеличаващия се обем е цената на биткойн да расте. Ако примерно 1 биткойн днес може да премести $1200 от една до друга точка на света, той ще може да премести $2000, само ако цената на биткойн се качи на $2000.

Единственото неизвестно в горния модел е предположението ми, че търсенето на биткойн за местене на пари в света се увеличава с всеки изминал ден... Как мога да знам? Ами собственик съм на борса за биткойни, говоря с клиенти и гледам обороти... :)

........

От това, което виждам, биткойн се развива като технология за местене на капитали по света - не говоря за remmitances, което е разплащане между работещите в чужбина с родината си, говоря за разплащане в сивата световна икономика на едро.  Така че, със SegWit или не, тази потреба на биткойн, с невероятно развитата му инфраструктура и познаваемост вече по света, ще дърпа цената нагоре... И с оглед на горното малко ме е яд, че прекарах толкова време в четене на Twitter последните седмици, уж за да "следя развитията около БУ', като единственият резултат от това беше, че насъбрах FUD и за първи път не купих спада в цената, защото мислех като Вини Лингам (или пък заради него), че цената още ще пада...

Та да видим сега какво ще измислят Джихан и сие, за да спрат този пробив нагоре...

за мен това пак е FOMO заради слховете за преразглеждане на ETF, при този ATH във сички борси за последните 24ч достса алтове прокървиха корекция от по 20% при етер WTF... даш=краш, луда работа, не знам колко от вас търгуват тук bTC/alt вместо fiat, но тези които направиха доста пари уикенда днес май ги позагубиха ако не са минали във фиат, тази цена на btc е нереална към момента, за мен това е балон който ще се спука, само казвам..

Доста от другарите ми пропищяха в групата ни във viber... тоя hype изненада много пазара, но ще има и червена свещ скоро както писах по-горе. От  $900 до $1400, време е да си вземат печалбите някой хора.

• batibon locked and unlocked this topic