Jump to content
hash.bg - биткойн форум

За цената на биткойн

Recommended Posts

Господа, на някой да му се намира кристална топка? 

Мисля да купя малко биткойн, тия дни, преди първи август. Може и да стане като с покупките на фабрики, на 8-ми септември 1944-та, ма риска си заслужава, поне за мен.  ;)

Вярвам в позитивно развитие на нещата, но бих се радвал да чуя и вашите прогнози.

10x

segwit-timeline.width-800.jpg

Тук темите за Scaling и Цената се сливат, но няма как. Ето накратко за всяка една от версиите, които са актуални в сегашния дебат BIP 141, BIP 148, Segwit2x и BIP 91:

https://bitcoinmagazine.com/articles/bip91-segwit-activation-kludge-should-keep-bitcoin-whole/

Според мен ще има масова паника няколко дни преди 01.08, ще се продава яко и цената ще пада. Ще има и големи проблеми по борсите. Големите риби ще изкупят огромна част от койните и най-вече на рибките, които притежават отскоро койни (чули недочули давай и ние да правим пари). Нестабилни месеци, но към края на годината Ноември, Декември отново бавно, но славно покачване по-високо от предишното :)

Нека не забравяме, че до момента в историята на биткойна след нов максимум имаме и падение и така после нов максимум... :D

Според мен ще има масова паника няколко дни преди 01.08, ще се продава яко и цената ще пада. Ще има и големи проблеми по борсите. Големите риби ще изкупят огромна част от койните и най-вече на рибките, които притежават отскоро койни (чули недочули давай и ние да правим пари). Нестабилни месеци, но към края на годината Ноември, Декември отново бавно, но славно покачване по-високо от предишното :)

Нека не забравяме, че до момента в историята на биткойна след нов максимум имаме и падение и така после нов максимум... :D

Аз имам източник в Пекин и когато там започнат да купуват на едро, ще си сложа и аз 2та български лева :D

Според мен от 21 ви нещата ще тръгнат нагоре. Ако ще се купува по-добре преди 1 ви, след това ще тръгнат два биткойна, биткойн абц ще го лансират яко и си мисля, че няма да струва по малко от 2-3к долара, като ще върви изоставащо нагоре с основния биткойн. Биткойн абц ще оцелее, китайците имат ресурси и борси на които да го предлагат. Сумарно двете вериги ще имат по-голяма капитализация спрямо ако е само една. Поне това е моето виждане.

Да си кажа,може и 1800 да удари скоро.Но варианта 3000 плюс за края на лятото по ми идва.Никой от играчите не иска драми,по скоро ще се разберат.

Да си кажа,може и 1800 да удари скоро.Но варианта 3000 плюс за края на лятото по ми идва.Никой от играчите не иска драми,по скоро ще се разберат.

Нещо цената дропна и вместо head and shoulders мисля, че ще има $1500 от паника

Нещо цената дропна и вместо head and shoulders мисля, че ще има $1500 от паника

Не мисля, че ще има чак такава масова паника, която да свали цената чак до 1500$. 1850-1900 най-много и то за кратко и после отново циркулация около 2000-2200/2300 преди да тръгне нагоре да бори нови върхове.

Вътрешно усещане, което е далеч от професионално мнение. :)

Аз покрай лятото не следя развитията напоследък, но от това, което прихващам, шансът да има форк на 1 август хич не е малък..

Така че като давате прогнози за цената, уточнявайте за кой биткойн точно говорите :)

Аз покрай лятото не следя развитията напоследък, но от това, което прихващам, шансът да има форк на 1 август хич не е малък..

Така че като давате прогнози за цената, уточнявайте за кой биткойн точно говорите :)

ти защо си толкова спокоен в лицето на заплахата около първи август

Форка е гарантиран

Не съм запозната с детайлите, но защо смяташ, че форка е гарантиран? 

И един допълнителен въпрос - аз като обикновен инвеститор, какво мога да загубя от това? Доколко един форк ще се отрази върху доверието в биткойн (пък и върху другите валути), и съответно върху цената му?

Благодаря!

Форка ще го бъде, най-малкото се вижда от мощностите, които се появяват от antpool. Като цяло смятам, че форка ще дойде добре.

1. капитализацията на двете вериги ще е повече винаги от колкото ако е една верига и купилите преди това ще са на +. Тези купили след форка ще са на - или по малък плюс ако беше само една верига.

2. двете вериги ще се справят значително по-добре срещу етериума, като капитализация. Което ще е в + за купилите преди форка и - за тези след форка.

И накрая май Япония ще си каже мнението дали ще признава биткойн абц или не, и ще очертае цената му

• batibon locked and unlocked this topic