Imperator Posted May 29, 2014 Report Share Posted May 29, 2014 Мен ме тревожат 2 неща - количество транзакции и стойност на количеството транзакции. Ако погледнем последните 3 години, са се качили двойно, най-много тройно. Това не е кой знае какъв разтеж за революционна технология. stoko 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamen Posted June 1, 2014 Report Share Posted June 1, 2014 И това за добро или за лошо е? Не бяхме ли стигнали до извода, че в момента търгоивците всъщност свалят цената, защото продават всичко за долари? много е различно eBay от търговците. Когато хората могат да си пазаруват помежду си с биткойн, едва ли някой, който продава детско колело, ще иска да ги обърне веднага в тоалетна хартия, както се налага този термин от Сребрин Мен ме тревожат 2 неща - количество транзакции и стойност на количеството транзакции. Ако погледнем последните 3 години, са се качили двойно, най-много тройно. Това не е кой знае какъв разтеж за революционна технология. Ами според мен сме доста далеч от лавината. След като на digitalk имаше толкова хора, които или не бяха чували или говориха пълни глупости за биткойн, смятай.... а и нали наскоро биткойн транзакциите ще надминат тези в пейпал? търпение и подготовка се иска иначе ми прави впечатление, че за втора поредна седмица след конференцията в Амстердам, някой солидно си пазарува точно в събота срещу неделя през нощта. може и да е с манипулационна цел: ако искаш да инвестираш солидно, защо ще го правиш точно когато е най-неликвиден пазарът, освен ако не искаш да вдигнеш цената? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamen Posted June 1, 2014 Report Share Posted June 1, 2014 Цената падна с 15% за 15 минути - много ми прилича на pump & dump big style (това във връзка с чуденето ми от горния постинг сутринта) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
petbita Posted June 12, 2014 Report Share Posted June 12, 2014 Някой да знае какво става с битстамп? Bitfinex ги минаха по volume, цената в стампа е $10-$15 по-ниска от дни и още не се е изравнила, доста хора се пренесоха към bitfinex. Има ли някаква реална причина или е просто ефекта на стадото. Освен това последните дни имаше доста добри новини а цената си пада полека. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamen Posted June 12, 2014 Report Share Posted June 12, 2014 БитФинекс имат някои джаджички, като да купуваш с марджин, да вземаш назаем (и да шортваш), както и те рутват ордерите автоматично към битстамп. Преди година, когато търгувах при тях, АПИ–то им беше бъгаво и нямаха СЕПА, за това ги оставих. Ако са ги оправили тези проблмеи, определено са по-добрата опция от битстамп. Спомням си че давах долари назаем за 100% годишна лихва за по седмица-две и ми изплащаха Не е реклама, само спекулация... Иначе няма особени новини за consumer adoption, а както повтаряме постоянно, merchant adoption има негативен ефект върху цената. По-добре е да коригира малко и без това, за да е здравословно покачването. Ако искаме да забогатеем за година, няма да го бъде Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
petbita Posted June 12, 2014 Report Share Posted June 12, 2014 Какво имаш предвид consumer adoption? Ако си го преведа буквално то е пряко свързано с merchant adoption, т.е второто не може без първото. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamen Posted June 12, 2014 Report Share Posted June 12, 2014 много различни неща са consumer adoption е когато хората, потребителите на пазара, искат да ползват биткойн. merchant adoption е когато търговците искат. търговците са пасивни потребители на борсата - те продават биткойни consumer-ите са купувачи на биткойни на борсата за това DisruptiveBets идеята е да накара залагащите да искат да залагат с биткойни, за тази цел те ще купуват биткойни и ще държат... ще е хубаво всички да я подкрепим, защото така подкрепяме биткойн екосиситемата petbita 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
St0ky Posted June 13, 2014 Report Share Posted June 13, 2014 Колеги, Внезапният спад в цената дали не е продиктуван от тези така сакрални 51% мощност, които събра в един момент най-големия пуул. Това е доста обеспокоително и ще влияе негативно винаги. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamen Posted June 13, 2014 Report Share Posted June 13, 2014 нека влияе, специално това е добър момент за купуване... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
petbita Posted June 13, 2014 Report Share Posted June 13, 2014 Е добре това преобръща цялата идея на биткойн да бъде децентрализирана? Аз в такъв случай предпочитам банките и тоалетната хартия. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
St0ky Posted June 13, 2014 Report Share Posted June 13, 2014 http://www.reddit.com/r/Bitcoin/comments/281ftd/why_i_just_sold_50_of_my_bitcoins_ghashio/ - Мнение на един биткойн коре девелъпър! Дали момента не е добър за продаване всъщност ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamen Posted June 14, 2014 Report Share Posted June 14, 2014 Не е толкова трудно мрежата да се справи с този проблем: http://www.cryptocoinsnews.com/news/4-lines-defence-51-attack/2014/06/08 По-важното е от ghash.io да вземат мерки някой от техните работници да не опита да се възползва - иначе е ясно, че самият пуул няма абсолютно никаква полза да се възползва по какъвто и да е начин от мощността си. Както виждате, цената не реагира особено на това обстоятелство Постингът в редит е писан от човек-параноик според мен - тези хора живеят живота си във фобии и облагите, които получават, в случаите когато се окажат прави, са далеч по-малки от стреса и загубите, които изпитват, през останалото време EDIT: абе взимам си думите обратно - човека, който е писал в редит, е Peter Todd и малко лошо го нахраних. 51% в ръцете на ghash.io е действително нещо много притеснително Но не ми се спекулира върху неща, чиито ефект не разбирам, за това няма да продавам Ето една хубава статия по въпроса: http://hackingdistributed.com/2014/06/13/time-for-a-hard-bitcoin-fork/ Той този тип е доста критичен към биткойн, ама има нужда човек да го чете, защото критиката со добре аргументирана Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamen Posted June 15, 2014 Report Share Posted June 15, 2014 май новината за продажбата свали цената до $620, другиият спад се дължи на 51%-та атака и постинга на Peter Todd, че продава 50% от своите биткойни.. Нещо, което не знам, как да го приема - не може да си разработчик в биткойн и да направиш такова нещо - направо не ми го побира главата и си е по-скоро шок иначе, както се прочели, DDOS-наха ghash.io и са ги свалили до 6%, сега са към 27% Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pastet89 Posted June 15, 2014 Report Share Posted June 15, 2014 Как са ги ддоснали? Не може такъв пул да няма стабилна защита. Те твърдят, че сами вземали мерки: https://ghash.io/ghashio_press_release.pdf Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamen Posted June 16, 2014 Report Share Posted June 16, 2014 Сетоха се да ги еба... Иначе интересно нещо е това: Our plans are to develop additional services, to help expand the use of bitcoins. The services include, but not limited to: ! •A bitcoin payment system, which utilises the extended features of the bitcoin protocol. (https://en.bitcoin.it/wiki/ Bitcoin_Improvement_Proposals) •An escrow service, which will help secure transactions between members of the bitcoin community •Micro-payments aggregation, which will enable users to receive small amounts of Bitcoins from third parties. •Instant bitcoin payments for merchants, which will increase the share of Bitcoin e-commerce transactions in the global economy. А ето информацията за DDoS: http://www.cryptocoinsnews.com/news/bitcoin-mining-pool-ghash-io-ddos-ed-response-51-attack/2014/06/15 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamen Posted June 30, 2014 Report Share Posted June 30, 2014 Цената се вдига.... заради банковата криза в България, хахахах Cryptos Voskrese 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cryptos Voskrese Posted July 3, 2014 Report Share Posted July 3, 2014 интересен tool http://worldbitcoinnetwork.com/BitcoinPriceModel-Alpha.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamen Posted July 24, 2014 Report Share Posted July 24, 2014 Някаква идея защо пада цената? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamen Posted July 24, 2014 Report Share Posted July 24, 2014 аз съм заредил чакащи поръчки през €5 с цел инвестиция... удари днес 3-4, дано няма силен спад... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamen Posted July 25, 2014 Report Share Posted July 25, 2014 Ето една много добра статия по въпроса за стойността на биткойн: http://cointelegraph.com/news/112144/why-merchant-adoption-doesnt-matter-for-bitcoin Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamen Posted July 28, 2014 Report Share Posted July 28, 2014 проби $590, идеи къде ще спре? Четох че ще е към $530 следващия съпорт... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamen Posted July 29, 2014 Report Share Posted July 29, 2014 аз не се притеснявам, даже имам някакво извратено чуство тези дни:от една страна съм инвестирал вече доста и искам да расте цената; от друга, искам да инвестирам още, и се радвам като пада... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
crypt Posted July 30, 2014 Report Share Posted July 30, 2014 Здравейте, току що се регистрирах и имам едно въпросче)) Някой от вас търгува ли BTC/USD през платформа и кой брокер ползвате за тази услуга? Видях, че BTC-e я предлагат, но нещо не са ми надеждни)) Ще съм благодарен,ако споделите)) Поздрави Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cryptos Voskrese Posted July 30, 2014 Report Share Posted July 30, 2014 Добре дошъл Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stoko Posted July 31, 2014 Author Report Share Posted July 31, 2014 Здравейте, току що се регистрирах и имам едно въпросче )) Някой от вас търгува ли BTC/USD през платформа и кой брокер ползвате за тази услуга? Видях, че BTC-e я предлагат, но нещо не са ми надеждни )) Ще съм благодарен,ако споделите )) Поздрави Имаш предвид МТ4 примерно ли? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts