Jump to content
hash.bg - биткойн форум

За цената на биткойн

Recommended Posts

Има отговори на всички въпроси , ако мислиш с гавата си. Да споделиш страхове във форум и от това да вземаш решение е самоубийство.

Страховете какво предизвикват?

1. Продажба на наличните ВТС или конвертиране към алтернативки - определя посока към поскъпване

2. Прибиране на втс в собствена сметка - липса на марджин покупки или продажби - извод надолу няма стопове, нагоре вече няма да има кредитни милионери следователно надолу е самоубийство, но нагоре е ОК. Даже и да има спад ще е прекалено кратковременен.

За мен гледането отстрани е положително всичко друго е ядове и загуба на пари.

И накрая - няма значение какво аз мисля, мислете вие

Има отговори на всички въпроси , ако мислиш с гавата си. Да споделиш страхове във форум и от това да вземаш решение е самоубийство.

Страховете какво предизвикват?

1. Продажба на наличните ВТС или конвертиране към алтернативки - определя посока към поскъпване

2. Прибиране на втс в собствена сметка - липса на марджин покупки или продажби - извод надолу няма стопове, нагоре вече няма да има кредитни милионери следователно надолу е самоубийство, но нагоре е ОК. Даже и да има спад ще е прекалено кратковременен.

За мен гледането отстрани е положително всичко друго е ядове и загуба на пари.

И накрая - няма значение какво аз мисля, мислете вие

Мислим, както виждаш. Разглеждаме различни варианти, чертаем планове и стратегии. Разбира се, абсолютно прав си, че сляпото следване на чужди съвети не води до нищо добро. Емоционалните решения също. Точно това се опитвам да избегна. Струва ми се, че не далеч не всички възможности се коментират, а винаги има някой по-умен и по-знаещ от тебе, който може да се е сетил за нещо, което на теб ти е убягнало или просто никога не си го знаел. Но този някой не го е казал все още. Това е и причината за този ми пост - нямам нищо против да науча нещо ново. Било то факт, аргумент или просто нагласа. Всеки отговор ми помага.

Дотук за себе си съм се спрял на един смесен вариант, по-различен от простото "дръж си койните", което ми повтарят всички. Няма да е за пръв път да правя обратното на това, което другите правят. Може да загубя, може и да спечеля. Нямам нищо против умерения риск. На всички ви желая успех.

Аз честно казано не виждам смисъл да се праща всичко към портфейла и да се изчаква 1-2 седмици.

Вместо това обърнах всичко в нещо по-стабилно (лтц в моч случай, което според мен ще си варира между 30 и 50$).

Криптореволюцията предстои,аз сьм оптимист.Накупих при спада лайт,коин,етн и рипле.Не в този ред де.Каквото и да стане,догодина ще е по 3 поне.Ако мислите в дьлгосрочен план всичко е ок.Ако гоните бьрзи пари сьвет не мога да дам.

Аз също нямам биткойни и не мисля да имам дори и да нямаше форк. Вярвам в етера, като по бързо покачваща се цена от бикойна и за това всичко съм вложил там. Не че имам много етери , но за мен са си добра инвестиция. Няма да продам нищо до 1 година ако ще и 50$ да стане етера другия месец заради биткойна. Бързи пари се убедих че не стават лесно , а лесни пари с чакане мога да правя :)  Преди половин година продавах стотици етери за без пари и толкова ме е яд, че не изчаках така че вече гледам само в дългосрочен план. За биткойна се убедих че дори и да се качва с 5% то топ 10 алтовете се качват по бързо от него и много смисъл няма да си пазя парите в биткойни. Всеки сам си решава ...

Съгласен съм с теб. Биткойна като $ може да се качва и да пада много, но реално погледнато в % не е нещо фрапантно (или поне не за крипто света). Сега с новите новини на етъра според мен има потенциал пак да се надуе. Само измамните икота ме притесняват, защото те със сигурност влияят лошо на цената му (поне според мен).

Тука не сте ме разбрали,основно сьм купил биткоин.За диверс на риска е всичко останало.Според мен форка д фуууд новина.А за етера нямам идея,

Здравейте
Имам някои притеснения относно предстоящия форк и искам да ги споделя с надеждата някой да ги разсее. Това бе причината да се регистрирам в този форум преди няколко дни. Имам дългогодишен опит в инвестициите и фондовите борси, но с криптовалути се занимавам отскоро и с техническата част съм зле. Благодаря на всички, които се опитват да внесат повече яснота. Но след като изчетох всичко в този форум и колкото можах в няколко други като bitcoin Talk, ми се струва, че някои неща остават извън фокуса на общественото внимание. Може би притесненията ми са необосновани, може би нелепи или даже смешни, но все ще ги споделя с идеята някой много по-знаещ от мен да ги коментира.

1. Всеобщата препоръка за преминаване през предстоящите възможни сътресения е да се изтеглят биткойните в собствен портфейл и да не се правят транзакции докато ситуацията не се изясни. Напълно съм съгласен с първата част на тоя съвет, но втората ме изправя на нокти. Да стоя и да чакам всичко да се изясни означава, че се лишавам от възможност за реакция в случай че нещата тръгнат на зле или пък че всяка реакция ще доведе най-вероятно до загуба. След 1 август ще има огромни движения по борсите и много възможности за бързи печалби, но биткойните ми ще са блокирани и аз ще трябва само да гледам мача без да мога да участвам.

Освен това опитът ми от търгуването на всякакви борси подсказва, че стратегията на масата не само, че никога не е най-правилната, а и тя най-често е подтиквана да направи възможно най-грешния избор, за да могат други хора да спечелят. А сега всички ме тикат към "buy and hold".

2. В последните дни ни засипват оптимистични прогнози. Голдман казали $4000, друг казал 5000, трети даже 500 000 до 3 години. Общо взето - дръж, не продавай и чакай, няма страшно. Така говореха на NYSE през 2000 г. и 2007 г., 2008 г. на нашата БФБ. Когато ми казват "няма страшно", разбирам, че идва нещо страшно. Може и да са прави, че до края на 2018 г. биткойнът ще е над 5000 долара, аз също съм биткойн ентусиаст, щом съм тук. Но ако преди да стане 5000 падне до 500 - представяте ли си как стискате койните си с месеци докато цената им пада. Преживявал съм подобно нещо, не е за хора със слаби сърца.

3. DragomirG беше написал, че "След разцепването и двете монети ще се опитат да "изядат" конкуренцията, което ще доведе до срив в цената (възможно дори до 0)". Как се изяжда конкуренцията не ми е ясно, моля някой да обясни. Но ако има риск цената и на двете монети да падне много - не е ли по-добре да си го спестим, да обърнем всичко в лайткойни, етер, даш или някоя друга монета. Напълно съгласен съм с мнението на Стамен за мрежовия ефект и предимствата, които има биткойн като първа криптовалута. Ясно е, че ако цената на биткойна се срине, ще повлече всички надолу, но може би в този случай другите популярни ще паднат по-малко. Все пак, много хора ще хеджират риска с тях, а не като обърнат всичко в долари или други фиатни валути.

Извинявам се на всички дългия пост и ще се радвам на вашите коментари.

Спрях да пиша напоследък, защото виждам, че няма кой да ме разбере, но горните въпроси са много меродавни и явно идват от човек, който се занимава по-сериозно с материята. 

1. Не виждам проблем да си държиш койните в реномирана борса като кракен или битстамп. Ще свършат черната работа вместо теб, ако се получи форк и ще можеш да се възползваш от силните движения на пазара (а може и да се опариш, защото това ще е нещо много ново в света и не знам на каква база вземаш решенията си).

3. Ако се случи UASF или друг форк, Джихан от Битмаин може да отдели малко мощности, които ще копаят другия форк и ще пускат само празни блокове. По този начин няма да минават транзакции в този форк и той логично ще умре.

Много е писано по темата в  Scaling bitcoin за това няма да навлизам пак в подробности.

За сега обаче всичко изглежда ОК, моментът е добър за buy and hold, ако имате левове, които няма да ви трябват следващите 1-2 години.

Благодаря на stamen за разясненията и мненията. Разбрах как могат да се натискат един друг форковете. Вероятно е прав за buy and hold стратегията, но съм решил, че няма да бягам от борсите в критичния период. И търсенето, и предлагането ще са много тънки, така че има някаква вероятност да се появи там някоя Once-in-a-lifetime opportunity ако паниката надделее.  

Привет vamp111,

Би ли бил така добър, да обясниш какво точно визуализира тази графика, на популярен език, по възможност.

Благодаря предварително!

П.С. Графиката в поста ти от 15:07ч

Привет vamp111,

Би ли бил така добър, да обясниш какво точно визуализира тази графика, на популярен език, по възможност.

Благодаря предварително!

BTCC обяви, че започва да сигнализира про BIP91 което и направиха и веднага мощността се вдигна над необходимите 80% за активирането на SegWit, което разбира се накара много хора да повярват, че все пак ще се активира това животно.. и всичко живо започва да купува, снимката е от Bitfinex едночасова графика, позициите в ордърбука ( без значение бай/сел) които се виждат, ако не са кръгло число а някакво .99/8 или каквото и да е, обикновено са на левъридж. за последните 24ч доста позиции бяха отворени точно на X10 и X20 което ще рече, че много хора са очаквали това което се случва в момента.

за това и по долу колегата metaflute е пуснал, какво се случва в момента със всички тези позиции, само че не в Bitfinex aми BitMex

Спрях да пиша напоследък, защото виждам, че няма кой да ме разбере

Съжалявам да прочета това...

Определено смятах, че след нанесените промени форумът ще тръгне с нови сили.

Доста труд си хвърлил в този проект, надявам се да срещнеш правилните хора, с който да си на един акъл.

BTCC обяви, че започва да сигнализира про BIP91 което и направиха и веднага мощността се вдигна над необходимите 80% за активирането на SegWit, което разбира се накара много хора да повярват, че все пак ще се активира това животно.. и всичко живо започва да купува, снимката е от Bitfinex едночасова графика, позициите в ордърбука ( без значение бай/сел) които се виждат, ако не са кръгло число а някакво .99/8 или каквото и да е, обикновено са на левъридж. за последните 24ч доста позиции бяха отворени точно на X10 и X20 което ще рече, че много хора са очаквали това което се случва в момента.

за това и по долу колегата metaflute е пуснал, какво се случва в момента със всички тези позиции, само че не в Bitfinex aми BitMex

BTCC сигнализира за BIP91 от самото начало вчера, така че не знам какво точно са съобщили, че така да зарадват хората. GBMiners смени отбора днес и процентите минаха над 80, така че вероятно заради това е оптимизма. Сега най-големия майтап ще бъде AntPool да пусне един блок със SW и тогава ще видиш каква паника ще настане. :)

Прекрасно време за китайците да се разберат и да оберат парите на трейдърите.

• batibon locked and unlocked this topic