Jump to content
hash.bg - биткойн форум

За цената на биткойн

Recommended Posts

BTCC сигнализира за BIP91 от самото начало вчера, така че не знам какво точно са съобщили, че така да зарадват хората. GBMiners смени отбора днес и процентите минаха над 80, така че вероятно заради това е оптимизма. Сега най-големия майтап ще бъде AntPool да пусне един блок със SW и тогава ще видиш каква паника ще настане. :)

Прекрасно време за китайците да се разберат и да оберат парите на трейдърите.

да прав си, хем сутринта още прочетох че индийците ся обявили, че започват сигнализиране, и все пак боби лий малко по-рано днес каза че 100% от мрежата на btcc е минала на 91

Съжалявам да прочета това...

Определено смятах, че след нанесените промени форумът ще тръгне с нови сили.

Доста труд си хвърлил в този проект, надявам се да срещнеш правилните хора, с който да си на един акъл.

Всъщност, откакто се направиха промените се появиха много хора, които не съм виждал. Не съм от старите потребители, но все пак достатъчно дълго съм тук, за да забележа. За мен това е доста положително. Хубаво е, че нови въобще за крипто света хора питат "глупави въпроси". Според мен "глупавите въпроси" са много важни и затова използвам кавички ;) Ако биткойн напредне още и започне  да увлича още повече хора, въпроси от типа "Какво ще стане ако някой спре мрежата?" ще са нещо обичайно ... така и трябва.

Но аз ще спра да пиша, защото нито съм миньор, нито имам повече btc от останалите потребители, нито имам финансово образование. По-добре да мълча и да наблюдавам.

както писах в отделна тема, този форк по никакъв начин не застрашава биткойн. той не е враждебен и е направен с replay protection - най-нормалното и супер хубаво нещо в децентрализираните системи - когато достатъчен брой хора се обособят с различни разбирания, вместо да се карат и бият да убедят другите в тезите си, просто си правят собствена крипто мрежа с техните предпочитания... цената на новия токен представлява икономическата тежест, която новото общество притежава в света...

разбира се, фючър цената от $475 за този койн много ме учудва и аз лично съм Instant sell

тъй като не знам, дали кракен ще го поддържат, мисля да затворим крипто.бг малко преди 1 август, да си изтеглим койните, за да вземем полагащите ни се биткойн кеш, после продължаваме Business as usual

сигурен съм, че Jaxx ще го предложат като опция в портфейла си, но да видим, дали ще имат време

Да се надяваме, че стойността на този фютчърс е силно надута. Трябва да проверя как стояха нещата с ETH и ETC при форка и играта на капитализациите им. Логиката е, че BCC ще вземе технически част от изчислителната мощ на BTC, а дали това ще е така и с пазарния дял? До колкото си спомням с етереум,   цената и мощностите се уравновесяваха в баланс. Ако успеят да го задържат на 400$ това значи, че зада настъпи равновесие могат да мигрират към 15% от BTC миньорите към BCC.

Аз нещо май изпускам. 

Вече може ли да се търгува BCC и да си ги обърна в BTC?

Само в платформата на VIABTC ли се случват нещата(в момента), трябва да си вкарам там адреса и ключа, за да си видя BCC-тата (та случайно да ми вземат BTC-то)

Или това са нещо, като Tokens който иска да си купи?

Не трябва ли след 1-ви август да се случи този BCC? 

Ajaxx веднага ли ще го добавят и да мога чрез shapeshift да ги обърна?

VIABTC са разрешили търговията с нещо, което още го няма. Още на 22 юли са пуснали пул за ВСС. Даже и cloud mining contract си имат. След 1 август веднага обръщат да копат ВСС. Може да се окаже много изгодно, чудя се каква ли ще е трудността??? Ама като ги видя тия китайски йероглифи ми се отщява да задълбавам.

https://medium.com/@ViaBTC/statement-on-bitcoin-user-activated-hard-fork-6e7aebb67e67

https://pool.viabtc.com/

Block Mined

0

До колкото разбрах,

Пусна ли са пул, тоест вече на 22 ри са разцепили веригата преди BIP91. 

Там нещо смята и се мъчи да намери хешовете. Който иска от техният пул си прехвърля договора за копаене да копае в новият пул 1:1 едно като мощ. 

Сделките които се извършват в момента са условни, нещо се тъгува, но реално ще се изпълни след 1 ви август, при наличие на блок. Търгуват само техните клиенти които са започнали да копаят в новият пул. Външни да купуват и продават срещу фиат ще стане възможно след 1 ви август.

Тоест опитват да видят как ще реагира пазара и да ли има смисъли другите събратя от BU да се включат (VIABTC го играе бунтара)

Смазващ FUD тази вечер :). Тази обичайна драма ми действа като наркотик вече. Да видим какво ще става с btc-e или е поредния трик за друсане на клона.

Забелзах, че вчера е имало огромно движение на биткойни в статистиката на https://bitinfocharts.com/, явно не само на coinbase (ако не е грешна статистиката)

Sent last 24h 8,269,177 BTC 
($20,439,878,061 USD) 
50.25% market cap

Май Антпул прехвърля мощности към BCC - https://blockchain.info/pools?timespan=24hoursпоследните 24 часа е паднал от 25-6 процента на 16.

Относно мощностите, всичко се случва ден преди промяна на трудността. Май ще пренесат мощности към кеша за да могат да извъртят периода му макар и бавно(може би месец и нещо ще тече периода от две седмици).

Мисля си, че ще се опитат да го наложат BCC то, това би му осигурило голямо предимство на Джихан, хем ще си запази ефекта от патента(в едната мрежа), ще произвежда следващо поколение машинки(10nm) да смятат, ще е силен на пазара на хардуер понеже ще предлага техника, която притежава предимство, ще може да смята в две мрежи като в едната ще е лидер. Евентуално друг играч би могъл да предлага хардуер, който ще е по слаб в едната мрежа(и това го прави неконкурентен). 

между другото някой натъкна ли се на това и може би какво трябва да означава?

coinbase местят целия си cold storage

https://blockchain.info/address/18f1yugoAJuXcHAbsuRVLQC9TezJ6iVRLp

BTC-e.com паднал 4 часа след тази транзакция и още е offline. 

• batibon locked and unlocked this topic