vamp111 Posted August 25, 2017 Report Share Posted August 25, 2017 St0ky, най ме притеснява, че си прав..... вече не знам къде да бягам.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tronald Dump Posted August 25, 2017 Report Share Posted August 25, 2017 орязване на фийчъри е контраинтуитивен, до добър подход. не случайно олифогренската борса (койнбейс) е толкова популярна - онзи ден гледах разговор между тапаци как се оплакват, че биттрекс е много сложен и защо не бил като койнбейс само с два бутона. civic 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted August 28, 2017 Report Share Posted August 28, 2017 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
St0ky Posted August 28, 2017 Report Share Posted August 28, 2017 къде е това ? и какво следва ... П.С. Кракен вече са малко по адекватни като функциониране, но ликвидостта сякаш наистина падна чувствително. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted August 28, 2017 Report Share Posted August 28, 2017 @St0ky във финекс от преди 2ч. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalin Posted August 28, 2017 Report Share Posted August 28, 2017 и какво следва ... Vamp, така и така ни губиш времето по цял ден, с разни снимчици, вземи поне да пишеш по две думи, защо ги гледаме тези неща, моля ... Баси и безумния спам ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted August 28, 2017 Report Share Posted August 28, 2017 човек, това движи цената не е ли очевидно ? това са все дълги позиции на x3 x5 x10 със btc на заем! това USDT да не мислиш, че са долари... тия тетъри си ги печатата както и когато си искат този обем във финекс как мислиш, че го подържат ? от 5-6 месеца вече не може да теглиш долари от финекс, а това ти е водещата борса... добре че излязох от там навреме. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted August 28, 2017 Report Share Posted August 28, 2017 тия си манипулират цената както си искат, някой слага стоп лосс на 1000 примерно и те го виждат, свалят до 999 да оберат човека и цената пак нагоре, тоя дето се появава със ордери за по 1000-2000 бтк да не е слуачен..... просто казвам че финекса е ригната борса не бих стоял там и една такава не е здравословна за цената на БТК това искам да кажа Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
petget Posted August 29, 2017 Report Share Posted August 29, 2017 човек, това движи цената не е ли очевидно ? това са все дълги позиции на x3 x5 x10 със btc на заем! това USDT да не мислиш, че са долари... тия тетъри си ги печатата както и когато си искат този обем във финекс как мислиш, че го подържат ? от 5-6 месеца вече не може да теглиш долари от финекс, а това ти е водещата борса... добре че излязох от там навреме. Вамп, във финекс не се търгува USDT както в полото, нямам никаква идея къде го видя. Става въпрос за щатски долари. Може в момента да не може да се теглят и депозират долари, но си ги има вкарани там отпреди, така че се търгува срещу тях. Както и много хора ги вземат назаем, за да отворят дълги позиции, купувайки BTC на маржин. Изобщо не разбирам какво те смущава. Виждаш някакви конспирации и там, където ги няма. stamen 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted August 29, 2017 Report Share Posted August 29, 2017 Вамп, във финекс не се търгува USDT както в полото, нямам никаква идея къде го видя. Става въпрос за щатски долари. Може в момента да не може да се теглят и депозират долари, но си ги има вкарани там отпреди, така че се търгува срещу тях. Както и много хора ги вземат назаем, за да отворят дълги позиции, купувайки BTC на маржин. Изобщо не разбирам какво те смущава. Виждаш някакви конспирации и там, където ги няма. искаш да кажеш, че тези милиарди долари във финекс си ги има от преди 6-7 месеца ? ето тука пише за партньорите на тетър: https://tether.to/why-use-tether/ ето тука пише и какво и как действа детър: https://support.bitfinex.com/hc/en-us/articles/213919369-What-are-Tethers- при положение, че депозит/уитдроу на USD няма, мисля отдавна и 1 USD не е останал във финекс, ами са си ги изтеглили шефовете и са ги заменили с тетър но все пак може и да си прав, да съм малко параноичен Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
petget Posted August 29, 2017 Report Share Posted August 29, 2017 Ако твоята теория е вярна и такава конспирация наистина съществува, то цената на BTC във финекса ще бъде малко по-висока отколкото на другите борси. Сравнявам сега с Bitstamp и е обратното - в битфинекс цената е по-ниска. А в Bittrex BTC/USDT е с 15 долара отгоре. Edit: Докато го напиша стана 30 долара отгоре -4380/4410 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted August 29, 2017 Report Share Posted August 29, 2017 Ами битрекса в момента е най-добре работещата (ако мога така да обобщя борса) аз като започвах почнах в кракен и стамп. после от стамп минах във финекс и поло. после излязох от поло и финекс и останах само в кракен и съвсем леко влязох във битрекс сега ще излизам напълно и от кракен и ще минавам изцяло във битрекс всички тези трансфери костват, време пари и усилие ( най-малкото настройки) тази миграция на юзъри към битрекс е от доста време.. мисля и това води до тази цена, все пак обема е по-голям, даже мисля най-голям, или май тази корейската е с най-голям, не съм сигурен. като цяло мен ме притеснява ако една така водеща борса излезе от пазара, до какъв резил в цената ще доведе това, дали поло дали финекс, дали койнбейс, няма значение, само дето този финекс ми е най-черен, за това така злословя против тях. всеки сам да си прави изводите с тези марджини, и това как се обират юзъри, но като цяло може би само наспамвам тук излишно, ще гледам да се въздържам Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted August 29, 2017 Report Share Posted August 29, 2017 ибаси помпата Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
petget Posted August 29, 2017 Report Share Posted August 29, 2017 Вамп, май не ме разбра. USDT винаги се е търгувал с дискаунт спрямо USD и затова е нормално курсът на BTC/USDT да е по-висок отколкото BTC/USD. И си Е по-висок. Какво толкова те кефи у биттрекса? Таксите му са по-високи, не можеш да избягаш в кеш ако стане нещо грозно, защото алтернативата е само недолюбваното от тебе USDT. Скромен избор от два вида поръчки. Няма възможност за сделки на маржин, няма мобилно приложение. Аз не виждам никакви предимства пред финекса освен че предлага огромен избор от шиткойни, които почти никой не търгува. Даже полото е с повече възможности от този дървен биттрекс и ако си оправят съпорта ще са много напред. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ludman Posted August 29, 2017 Report Share Posted August 29, 2017 Аз все повече се замислям как всичко е мега голям балон, защото всички или повечето помпат и държат крипто , но няма обратното течение ... , а именно крипто в $! Това върви и повишава цената на всичко ! Замислете се от утопята която е у всички и цените растът и малко се тегли с цел по-голяма печалба! А и този USDT(тетер) ... , ако стане нещо и няма обръщане в реални $ , а пак в някакво крипто .... следите ли ми мислите ... кръга е затворен и само се налива в него! Да, технлогията е революционна , но цените са мега завишени ! Johny_Domino 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
St0ky Posted August 29, 2017 Report Share Posted August 29, 2017 Някой отрича ли, че е балон? Проблема с балоните е, че никой не може да определи кога ще приключат, понеже зад тях стои еуфорията на масите. Към момента на новото ATH тази вечер всички са щастливи. Склонен съм да мисля, че дори и да коригира (момент в който ще имаме първите попарени и обилно цвилене) все още ще има на къде да разстем дългосрочно. Колко време е нужно на нова сфера в технологиите да обхване мейнстрийма? Година, две? Нямам отговор на този въпрос, по-интересен е анализа на това в кой етап се намираме. Добре си спомням, че в първите месеци на този форум Стамен твърдеше, че сме в Bear trap... сега изглежда прав, но ако погледнете назад в историята на биткойн имахме подобен Bear trap и на 240$ преди скока до 1200.. та моята мисъл е, че никога не знаеш дали не скачаш в нечии мечи капан, дори и следващата корекция може в някакъв момент да се окаже такъв. stoko and kalin 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
petget Posted August 29, 2017 Report Share Posted August 29, 2017 Аз мисля, че сме на етапа Media attention. Max Keiser @maxkeiserСледване Още #Bitcoin will probably break $5,000 this week, starting a new media blitz, creating new wave of buyers who'll power price toward $10,000. https://twitter.com/maxkeiser/status/902516048351686657 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
olele Posted August 29, 2017 Report Share Posted August 29, 2017 Аз все повече се замислям как всичко е мега голям балон, защото всички или повечето помпат и държат крипто , но няма обратното течение ... , а именно крипто в $!.... Колега няма как да се съглася с теб. Едва ли познаваш копач на повече от 7-8месеца който да не се е избил, ре-инвестирал и да не си храни семейството от това(или да му е добър втори доход). Тоест копачите "вадят" огромно количества $ от крипто света. И не че не държим и ние, но и доста вадим а "наливаме" само в техника. Казано по друг начин много много $ се наливат от инвеститори и жадни за бързо забогатяване хорица. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ludman Posted August 29, 2017 Report Share Posted August 29, 2017 Здравей, наясно съм с копаенето ... от личен опит ти го казвам , но това според мен е малка част която излиза в сравнение с обратна посока! Но , това са мои размисли , не съм някой експерт ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamen Posted August 29, 2017 Report Share Posted August 29, 2017 Ludman-e, то е ясно, че цената се вдига защото повече пари влизат в крипто, отколкото излизат. Но това няма нищо общо с балон. Щеше да е балон, ако е доказано неоправдано. При положение, че много малък процент долари са влезли в крипто, хич не ми изглежда да е балон, защото 1 долар в биткойн е по-могъщ от 1$ на хартия. Не само защото се очаква да му скочи цената (ако беше само това очакване, щеше да е балон). А защото може да преместиш и похарчиш долара в биткойн навсякъде по света... Ако обаче 90% от доларите влязат в биткойн, второто щеше да е още в сила, но няма да има очакване за нарастваща цена. Защото тя би била милиони долари за 1 биткойн. Всички гледате на биткойн като на акция.. Но акциите никога не се опетворяват в 5 от 7 години. Като разберете това, ще видите защо цената на биткойн ще раств още много дълго време... batibon, Tronald Dump and Ludman 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stoko Posted August 29, 2017 Author Report Share Posted August 29, 2017 Всички гледате на биткойн като на акция.. Но акциите никога не се опетворяват в 5 от 7 години. Като разберете това, ще видите защо цената на биткойн ще раств още много дълго време... кефи ме колко си уверен! не че и аз не съм заслепен хаха Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted August 30, 2017 Report Share Posted August 30, 2017 Вамп, май не ме разбра. USDT винаги се е търгувал с дискаунт спрямо USD и затова е нормално курсът на BTC/USDT да е по-висок отколкото BTC/USD. И си Е по-висок. Какво толкова те кефи у биттрекса? Таксите му са по-високи, не можеш да избягаш в кеш ако стане нещо грозно, защото алтернативата е само недолюбваното от тебе USDT. Скромен избор от два вида поръчки. Няма възможност за сделки на маржин, няма мобилно приложение. Аз не виждам никакви предимства пред финекса освен че предлага огромен избор от шиткойни, които почти никой не търгува. Даже полото е с повече възможности от този дървен биттрекс и ако си оправят съпорта ще са много напред. 1 усдт= 1усд обезпечен в тази тъмна фирма тетър.... финекс няма банкиране повече от половин година.... според мен финекса си въртят собствените койни и си обират дребните играчи там и това води до фалшив обем и надуване на цената, това са все неща дето ме притесняват, така е, но аз съм си такъв. вобще не съм фен на битрекс, единствено бях фен на кракен, докато съвсем наскоро не махнаха основни нещица позволяващи ми да си лягам вечер, вместо да вися с китайците... като цяло не съм фен на нищо, даже съм спрял за момента да търгувам, лигавя се само с това bch, всичко друго ми е на холд, докато не видя подходящ момент, при мен проблема е, че никога не излизам във фиат, понякога това води до купуване на топ-а в някой валута Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted August 30, 2017 Report Share Posted August 30, 2017 countries M1 money supply vs BTC metaflute1 and Tronald Dump 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted August 31, 2017 Report Share Posted August 31, 2017 https://www.facebook.com/euronews/videos/10155301146603110/?fref=mentions Live Brexit negotiations in Brussels предполагам това се отрази в Bitstamp Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted September 1, 2017 Report Share Posted September 1, 2017 $80B soon ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts