Jump to content
hash.bg - биткойн форум

За цената на биткойн

Recommended Posts

Честито на Калин по повод получаване на пълни администраторски права :-)

Стамен, благодаря за доверието. Не знам с какво съм го заслужил, но благодаря! ;-)

Колеги, администраторските права смятам да ползвам единствено за почистване от автоматизирания спам - доста е дразнещо да дойде някой бот и да ни маже по темите...

За всичко останало, ако се наложи, жълти и червени картони ще си раздава създателя на hash.bg. 

Сега отивам да си отворя една бира, по случай повишението.  ;)

човек аз с риск да се не повторя ами нз, всеки път казвам и на толкова пари да купиш БТК няма да съжаляваш, това с чайна таун толкова пъти съм го виждал вече, че спрях да следя пазара по време на такива катаклизми, защото или ме е яд, че съм пропуснал да купя или ме е страх, че съм направил толкова пари и ме обзема параноя..

когато всички видите чисто зелените дебели свещи една след друга да се роят нагоре, никой не си казвам защо помпят сега така ? но като узреят и се зачервят почвате да се питате защо е така.... от това нагоре надолу се правят пари на пазара и то сериозни  

това изпускане на пара от време на време е добре, при тази цена на бтк, изменение 25% rolercoster са ти ~1000$ +/- какво ще стане догодина по това време като бтк е ~10К?   2-3000$ нагоре/надолу ще изглеждат още по-болезнени, за радост това е все по голяма рядкост.

представи си брокер с 10-20 бтк на борсата, при тия суингове, без да се стараеш да хващаш ножове 10-30К $ разлика може да направиш, пак казвам без да се стараеш и това за един уикенд.

само не трябва да се подава човек на емоции и не само оцелява на такъв пазар ами и успява да си увеличи инвестицията

и пак казвам холд е най-добрата стратегия, само че ако холдваш не е здравословно да следиш маркета

Е много ясно че като са зелени не се питаме, тогава всичко си е нормално  :D  B)

Иначе се се извинявам ако съм подразнил някой с въпроса ми, мен специално хич не ми пука колко ще падне цената, даже мога да си ги гледам в реално време червените свещички как губя по не знам си колко бона в минута и пак да не ми пука, губил съм много пъти по много :)

Последно когато купувах през крипто.бг цената беше 1200 лв. и от тогава само събирам, нямам намерение да продавам освен ако не ми се наложи да тегля пари за нещо. 

Просто ми беше интересно дали тая корекция е чисто техническа след опита да стигнем 5к или май е покрай новината от Китай пак както едно време редовно ставаше.

@petbita не съм го писал това в смисъл, че някой се е подразнил само дадох моето мнение по въпроса, сори ако е прозвучало така ;)

@stoko ако хващат такива сътресения е много лесно, само че слабите сърца губят по това време, иначе холд му е майката да, някъде в някоя тема бях разказал историята си какво кога на какви пари съм купувал и как всичкото търгуване не се е отплатило толкова колкото щеше да е ако бях холдвал през цялото време, до там съм стигнал, че на ден десетки хиляди евро минус не ме впечетляват, просто не продавам за фиат!

иначе холд му е майката да, някъде в някоя тема бях разказал историята си какво кога на какви пари съм купувал и как всичкото търгуване не се е отплатило толкова колкото щеше да е ако бях холдвал през цялото време

Е добре де, при това положение, не разбирам защо продължавате да се занимавате с дребни търговийки? Темата е дискутирана десетки пъти в този форум, Стамен даже статия написа по въпроса: 

https://hash.bg/%D1%82%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B8%D0%BD%D0%B2%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%86%D0%B8%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B2-%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%BA%D0%BE%D0%B9%D0%BD/

Не мога да го проумея, честно.

Изключвам варианта, че сте професионални трейдъри - в този случай нещата са ми ясни.

Предполагам, че повечето сме крипто - любители, и като такива инвестираме (дългосрочно) парите си в технологии, в които вярваме. И продаваме само, когато загубим вяра в технологията или в екипа, стоящ зад нея ...

Трейдването отнема време, освен че къса нерви. Това време би могло да се използва доста по пълноценно, за самообучение.

Ясно е, че блокчейн тепърва ще избухва, дали не е яко да превърнем хобито си в професия. ;-)

и лек офф-топик ;-)

до там съм стигнал, че на ден десетки хиляди евро минус не ме впечетляват, просто не продавам за фиат!

Пари като вестници, а?  :D   Дай боже всекиму ...

@kalin обяснявам ти го както съм го преживял.

преди играех с 35 бтк на борсата, декември месец при решението на сек изгубих 16 от тях с кофти позиции, после във времето (предимно етер/бтк и етер/усд) успях до сега да ги върнах до 28, от време на време правя големи залози е се мъча да си ги възстановя тези до пак до 35, такива големи катаклизми в пазара са ми добре дошли когато мога да се възползвам, просто тези 16 не мога да ги преглътна..... пак си правя плюсове пак си правя минуси, не съм алчен не искам повече от тези, искам да ми станат пак 35 и съм си обещал да ги прибера и тях на холд. имам повече, но пак ти казвам не мога да ги преглътна тези, не съм алчен или нещо такова, просто ме е яд..

това за десетки хиляди евро минус дневно е в смисъл стойността на бтк спрямо фиат, пример ти давам: Стамен има 190 бтк, в Петък те струваха 792 870 евро. в Понеделник 657 970 което е 134 900 евро разлика, Стамен холдва и му е все тая за тези 100 хил. евро защото купува бтк от цена 200$ и знае, че цената на 1 бтк ще мине 300 000..... просто си стои на плажа и не отваря да зяпа пазара.

колкото до професионалното трейдване, пак казвам бях пуснал коментар в някоя тема сега не мога да се сетя къде, точно бях описал по колко от кое съм имал и как съм ги "изтъгувал" и в какви размери са ми пропуснатите ползи от тъгуване, вместо холдване

даже казвам хора дето не разбират да не се мъчат най-много да загубят, пазара е направен така, че да обира мишките като мене дето не знаят какво правят..

в крайна сметка темата е за цената на бтк, а тя зависи от търговците по борсите, т.е. кой колко е готов да плати за 1 бтк, щото ако няма кой да даде 1$ за бтк, колко $ ще струва 1 бтк ?   :blink:

иначе това дето си го писал за технологията и дългосрочната инвестиция си е точно така спор няма, аз продължавам да повтарям и тук и на всички които срещна и се отваря тема за бтк, че на каквато и цена да го купиш няма да съжаляваш

@vamp111 публично не е добре да споделяш суми и бройки :) само казвам.  Това освен, че те прави цел за някого, може и да се окаже неудобна информация след да речем 5 години.

Относно трейдване или холдване... за всяко нещо си има хората с правилната ментална нагласа. Има хора, които могат да трейдват по-добре от това да холдват и обратното. Големите начални суми са за холд, а трейда с процент от тях е за хедж, така ги виждам нещата в моя случай. 

vamp111 вместо да се мъчиш като грешен дявол да търгуваш, направи проучване за подценени криптовалути които още не са избухнали и заложи на тях - примерно bitquence, aragon, ark и т.н. и просто чакай. парите ми няколко пъти се удвояват и пак падат (аз не продавам защото чакам 5x-7x) много лесно ще оправиш липсата

в момента ECC e на 8 сатошита. Грифит след няколко дни ще пусне поправения портфейл след 2 месеца чакане вече, това са лесни пари просто. 16 сатоши - селл

Относно трейдване или холдване... за всяко нещо си има хората с правилната ментална нагласа. Има хора, които могат да трейдват по-добре от това да холдват и обратното. Големите начални суми са за холд, а трейда с процент от тях е за хедж, така ги виждам нещата в моя случай. 

St0ky, ти си частен случай ;-)  Повечето обитатели тук действат водени от емоции и информация от типа "една жена каза".

Често това е пагубно за инвестициите...

Човек, който прекарва по няколко часа на ден в рисърчване на крипто, не може да се нарече любител. Хора като теб имат идея какво правят, това си е работа, като всяка друга - това го разбирам.

Не случайно чета много внимателно включванията ти във форума. Твойте и на още няколко колеги.

@Vamp: Това с койните на Стамен са градски легенди. Всичките си пари дава за Националната лотария, и до сега - нищо! ;-)

Вамп още нещо - тия 6 биткойна дето си ги изгубил в левове, с останалите които сега имаш вече са прекомпенсирани в левове, така че би трябвало да си на плюс в момента (в левове, което е реално важното число) и да се успокоиш преди да си изгубил останалите

Очаквана корекция след стигането на 5к (на някои борси). Следващотата психологическа граница за мен е 8к.

Според мен цената скоро ще се нормализира, докато през октомври ще има срив покрай неяснотата около новия евентуален форк. След форка (ноевмри) ще стигне 10к за коледа.

Как ви се струват тези мои разсъждения?

Човек който се занимава по цял ден с криптовалути , като чете и търси информация за тях не е никакъв любител. Това и за мен си е един вид професия, от която човек може да спечели пари. Някои от приятелите ми и дори и родителите ми си мислят че по цял ден стоя на компютъра и нищо не правя , но от моя гледна точка съвсем не е така. Аз така работя , но не мога да им обясня това , защото изглежда нереално. Нещо от което печелиш пари си е вид работа за мен. Любител за мен е някой да си купи биткойни и да си ги пази за след години, като не следи пазари и не си губи времето да се информира за света на криптовалутите.

10к за нова година също и на мен ми изглежда нормално, все пак има още цели 4 месеца. Сещам се как септември миналата година биткойна беше 600$ , а за нова година всички му се радвахме когато стана 1000$ , че и тази година може да го повтори. 8к за мен не е психологическа граница , а по скоро 10к

Това са техничарите, които споделяше Стамен: https://ewminteractive.com/btcusd-ready-another-terrifying-pullback

Техника и фундамент съвпадат като тайминг, въпреки че е вероятно те да са се водили от фундамента - > Segwit активация. Гледам какво се случи с LTC при подобно събитие.

http://segwit.party/

До сега тези пичове уцелват завидно добре нещата :)

https://www.tradingview.com/x/5NrjFkW2/

Мечоците (когато ги има) стават все по-агресивни, докато бичетат са силни, но уморени.

Човек който се занимава по цял ден с криптовалути , като чете и търси информация за тях не е никакъв любител. Това и за мен си е един вид професия, от която човек може да спечели пари. Някои от приятелите ми и дори и родителите ми си мислят че по цял ден стоя на компютъра и нищо не правя , но от моя гледна точка съвсем не е така. Аз така работя , но не мога да им обясня това , защото изглежда нереално. Нещо от което печелиш пари си е вид работа за мен. Любител за мен е някой да си купи биткойни и да си ги пази за след години, като не следи пазари и не си губи времето да се информира за света на криптовалутите.

10к за нова година също и на мен ми изглежда нормално, все пак има още цели 4 месеца. Сещам се как септември миналата година биткойна беше 600$ , а за нова година всички му се радвахме когато стана 1000$ , че и тази година може да го повтори. 8к за мен не е психологическа граница , а по скоро 10к

В Туитър някой беше писал нещо от рода на: "Изплатих ипотеката на нашите и вече имам сериозен проблем - убедени са, че съм наркодилър, който по цял ден играе компютърни игри."

Всеки от нас влага различен смисъл в понятията, което си е нормално - различни хора сме, все пак. 

Любител за мен е някой да си купи биткойни и да си ги пази за след години, като не следи пазари и не си губи времето да се информира за света на криптовалутите.

Подобен тип хора, аз бих определил като не много заинтересовани инвеститори.  :D

За мен крипто-любител е човек, който се интересува от всички аспекти на блокчейн технологиите. Нека не забравяме, че блокчейн е не само система за съхранение на стойност и разплащания. Човек, на който му пука за това как технологиите могат да повлияят на живота му в бъдеще, но към момента се изхранва с работа от 9 до 5 (примерно).

Човек който се занимава по цял ден с криптовалути , като чете и търси информация за тях не е никакъв любител. 

Това с търсенето на информация, също е драма. От една страна, твърде много данни в мрежата, трудно се отсяват истински важните неща. От друга страна, всичко е много ново, давам ти пример - от известно време търся смислени неща за lightning network и Segwit (покрай една идея на St0ky, която ми допадна), и бавничко вървят нещата ..  Та търсенето не е като намирането, това имах предвид :)

Друга интересна тема е крипто-предприемачеството, но за сега сме доста далече от тия неща.

А по повод цената - ми, все ми е тая, колко ще струва биткойн на Каледа, честно. Залагам на това, че след 20 години ще се окаже, че си е заслужавало всичко това.

П.С. И ако ви изскочи нещо полезно за lightning network, меткайте тук, моля. https://hash.bg/forum/topic/979-bitcoin-%D1%82%D0%B5%D1%85%D0%BD%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B8%D1%8F-%D0%B8%D0%BD%D0%B2%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%86%D0%B8%D0%B8-%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B5-softuni/page-1

• batibon locked and unlocked this topic