Jump to content
hash.bg - биткойн форум

За цената на биткойн

Recommended Posts

Да разбирам, че lightning network ще рече сегуит? Това което се интегрира първо при лайта водещо до по-ниски такси и моментни преводи?

По-скоро разбирай, че segwit ще отвори пътя за lightning network.

в действителност все още не съм купил първия си биткойн от този форум всъщност черпя информация как да го направя

но като цяло не виждам проблем и публичните адреси да си пусна тук, бтк не е анонимен, от какво да се крия, а и за да дължиш данък печалба трябва да излезеш във фиат

всичко това което всички сте написали сте прави и всеки е прав за себе си, и аз си имам своите дяволи...

няма да коментирам повече, не веднъж съм казвал че съм на 13 и всичко си измислям само вие ми вярвате  :D

до тука с глупостите, ето интересна съпоставка на това което предстои

post-1298-0-48109300-1504680280_thumb.jpg

но като цяло не виждам проблем и публичните адреси да си пусна тук, бтк не е анонимен, от какво да се крия, а и за да дължиш данък печалба трябва да излезеш във фиат

Очевидно всеки има своя представа за прайвъси. ;-)

Но съвсем определено, в обществото не се приема за твърде етично, да се говори за парите на другите. 

Посвещавам този пост на тези, които не смятат, че ще си продадат някой ден коините за милиони долари, а чакат момента, когато няма да има нужда от това:

https://twitter.com/aantonop/status/906532924278951936

м/у другото това е изявлението на J.Dimon по повод BTC което допълнително свали цената след "банана" от Китай предоставяйки на хората възможност отново да закупят по-ефтини койни

https://www.cnbc.com/video/2017/09/12/jamie-dimon-governments-look-at-bitcoin-as-a-novelty.html

м/у другото това е изявлението на J.Dimon по повод BTC което допълнително свали цената след "банана" от Китай предоставяйки на хората възможност отново да закупят по-ефтини койни

https://www.cnbc.com/video/2017/09/12/jamie-dimon-governments-look-at-bitcoin-as-a-novelty.html

Не мога да проумея, колко лесно се манипулират хората. Как може този да вика, че щял да уволнява всеки, който търгувал с биткойни, а за етериума що не каже че е най-големият скам.

И защо си мислят че ще могат да го забранят, Китай го е страх да не му бутне юана, този го е яд че не е измислил той криптовалутата и че ще му рухне системата.

Мислех си, че повечето тежки моменти за боткой са минали, но явно тепърва му предстоят битките с големите.

Имам спомен как Бъфет преди разправял че ит индустрията е балон и няма има след 4-5 години буф 10 милярда в епъл, после овцете следват, сега пак преди някакво време викал биткойна е балон, да го видим кога ще влезне и той.

Биткойна ще преразпредели богатствата по света и явно ще има супер голяма съпротива.

Аз лично очаквам, по някое време Японската банка да каже, че почва да държи и биткойни в кошницата си, да последва примерно и швейцарската, канадската или руската и тогава ще ги видим. Ако това стане май ще настъпи момента на сингулярност.

Като цяло всички финансови новини се отразяват на пазара, той така е направен да реагира на тези новини за да има движение и да може един да купува и друг да продава, не е толкова страшно, тези новини движат и форекса и стоковата...

Новините от Китай са същото нещо, KHB "банва"  биткойн всяка година, някой път и по два пъти... 

Всичкия този фъд е с цел да се забави прогреса на една нова технология с огромен потенциал и хората с парите да може да акумулират колкото се може повече активи преди това нещо да се е изстреляло, аз така мисля и на това разчитам и не мисля, че дневните новини особено и изказвания от хора под опеката на jp morgan, mogan stanley или въобще всичко под опеката на банки и финансови институции в САЩ трябва да се взема в предвид, освен ако не залагаш и ти на борсата за да акумулираш повече БТК, това нещо дори те първа ще започва да става по-често и по-мащабно..

за да се намеси държавата, трябва да имат солидни доказателства, че това нещо БТК е незаконно, за сега мисля разполагат само с " един шофьор каза" че с бтк се финансират терористи, което всъщност не е вярно, с долари се финансират терористи и това е ясно на половината свят 

Банк оф Финланд например има точно обратния на КНБ подход спрямо БТК, те НЕ искат да го регулират, а да го приобщят или по скоро технологията зад него.

БТК няма и не може да бутне нито юана, нито долара, преди да започне да се отразява бтк на валути от ранга на долара, местната централна банка вече ще е изплюла своя "койн" кредит или както искаш го наричай, електронно платежно средство, това нещо е много по в близко бъдеще от колкото си мислят повечето хора. Това нещо ЩЕ бъде задължително поради простата причина, че точно сега в този момент БНБ например не знаят колко лв. Vamp111 има в десния си преден джоб, обаче когато всички плащания са електрони и когато парите са електрони, БНБ ще знае точно колко имаш и за какво си ги похарчил. а м/у другото колкото по регулирано става БТК толкова повече хора ще привлече (съответно и цената ще расте) 

Когато модерния свят премине изцяло в електрони плащания, тогава ще видиш и най-високата точка на БТК, после някой друга по-умна електрона валута ще го измести, може и да не сме живи до тогава, а може и да се случи доста по-бързо.

БТК умря и на $500 и на 1000 и на 2000 и на 3000 и си е балон и винаги си е било балон и се пука и пак го помпат и това няма да свърши. Докато има приложимост, ще има търсене, а имали търсене ще има и цена.

просто някой хора бързат защото искат да си купят Ламбота на млади години, аз не бързам, ме бих заменил БТК за фиат, без значение от  цената.

p.s. Етера не бих казал, че е скам, той е съвсем друг проект, направен за други цели, хората почнаха да го плюят защото се прие че е враг на бтк, а то няма нищо такова...

p.s. Етера не бих казал, че е скам, той е съвсем друг проект, направен за други цели, хората почнаха да го плюят защото се прие че е враг на бтк, а то няма нищо такова...

За мен е СКАМ(ама от най-гадните). Когато пускаш нова валута е нормално да я пуснеш за всичките. Варианта в който ти си правиш genesis block който съдържа 72 милиона етера и оставаш на мишките да си копаят нещо и да се радват и да ти развиват мрежата си е СКАМ от най-високо ниво. За разлика от всички други крипто валути "алтовете" там е по същият начин но нямат парите да го рекламират атрактивно с корпорации и тн...

Ако този блок го махнем, ще излезе че етера има доста малка капитализация(която е реалната). Но успеят ли да го наложат "етера" те ще си харчат по малко и ще имат трилиони. Нещо което и САЩ няма да имат "като страна".

Докато биткойна няма такъв блок, той е пуснат за всеки. Отделен е въпроса кой на късмет, кой предвидливо е хванал лесни блокове от началото.

А това, че идеята му била да бъде световен компютър не е нищо ново, Сатоши го е измисли и е казал, че не му е дошло времето(и е бил прав). Това е маркетинг! Изкарали са първи новият модел на Айфон, просто Биткойна се забави с ъпгрейда/ъпдейта (заради алчността на някои хора). 

Иначе за другите неща се съгласявам с теб.

DJiyhB3WAAAG1_M.jpg

Ноември 2015, цената на БТК е ~$400 същия този Jamie Dimon казва, че правителството  няма да позволи БТК да се развие.

от тогава до сега цената се е качили с ~1000% 

Ами ако същия този беше решил още тогава да инвестира скромните за JP MORGAN  ~$10 000 000 в БТК ??  ами този е Главния Изпълнителен Директор там, wtf ?!?!  Борда на директорите ако сега са решили, че всъщност ще е добре и те да бръкнат в тази каца за мед БТК, и са му казали Жими ти моето момче като господ раздаваше БТК се беше наредил за кашкавал ли ??? и за да не му отрежат главата той да им е казал релакс ай гот дис и какво по просто от това да излезе по тв да се изака и това да свали цената да може и баровците да си купят малко...... защо и това да не е възможно се питам аз !?

това което стряска правителствата е свободата която БТК дава на своите ползватели да си бъдат сами банка на себе си, всъщност това е което стряска и банката...

19ч. не е работил сателита на Блокстрийм, някакъв гей-крос дресър (забележи Writer and speaker. Forbes and BBC contributor) се изказа в туитър, що за услуга било това, как неговата банка все работела (явно и в почивните дни и уикенди), после го насраха естествено... https://twitter.com/Frances_Coppola/status/907534740701491200

Гледам на Bitmex, че вече плащат по 0,325% лихва за маржин по къса позиция. И това е лихвата за 8 часа. За 1 ден става 1%. Виждам едно скорошно обръщане и много нагоре. Тези къси трябва да се затварят по някое време. 

Направо са включили лайномета на пълна мощност. 

Северна Корея финансирала ядрената си програма с криптовалути

БАХАХАХАХАХАХА

Гледам на Bitmex, че вече плащат по 0,325% лихва за маржин по къса позиция. И това е лихвата за 8 часа. За 1 ден става 1%. Виждам едно скорошно обръщане и много нагоре. Тези къси трябва да се затварят по някое време. 

DJl2HtTXkAAJAG1.jpg

изглежда късите затварят

• batibon locked and unlocked this topic