Jump to content
hash.bg - биткойн форум

За цената на биткойн

Recommended Posts

аз по скоро питам, това реално ли е и приложимо ли е наистина, да речем че на някой му излезе късмета и намери адрес с наличност, дали ще може да се извади от там бтк/бцц, защото ако да това си е доста сериозен пробив в системата

Реално е, но не е приложимо. Ако си програмист, може да направиш скрипт, който директно да проверява за наличност по адресите и да ги отделя, но сигурно вероятността да попадне на такъв е пренебрежимо малка. Някой по-запознат технически може да изчисли, но предполагам, че цял живот търсене ще е с доста по-малка вероятност от всички лотарии взети заедно.

Реално е, но не е приложимо. Ако си програмист, може да направиш скрипт, който директно да проверява за наличност по адресите и да ги отделя, но сигурно вероятността да попадне на такъв е пренебрежимо малка. Някой по-запознат технически може да изчисли, но предполагам, че цял живот търсене ще е с доста по-малка вероятност от всички лотарии взети заедно.

http://redd.it/1rurll

Според мен само на първата страница или първите няколко за майтап или нарочно са си направили няколко трансфера, иначе на вътрешни страници няма ползвани адреси. 

Няма как да ти достъпят адреса :)

904625697166532776746648320380374280100293470930272690489102837043110636675 страници

X

128 броя на стрниица

И това е за малка част от възможните адресите тук са генерирани Private Keys които започват с 5H***** до 5К****(частично)

да предположим че това са 0,0001% от всички възможни частните ключове(може и по малко да е). Не знам да ли някой може да си представи колко голямо е това число.

Шев на отдела в Google се беше изказал, че след около 10 години ще е възможно на база квантови компютри да се разбие даден адрес с биткойни и то ще има смисъл ако има голямо количество койни там. Но дотогава ще вкарат друг тип адреси и криптиране, квантово устойчиво. Така, че няма как този сайт да стигне до нещо :)

даже и лотария да е, ако имаш късмет и уцелиш адрес с наличност?

А ресурса необходим да ги генерираш е едно, докато ресурса да провериш да ли има нещо е съвсем друг, много по натоварващ - поне така мисля.

Значи и тук да се извиня, че викнах дъното за алтовете прекалено рано.. Сега е много логично, че всички пишман трейдъри са обръщали алтовете в биткойн, за да вземат шита биткойн голд и сега (понасрани) си връщат обратно...

Note to self: да гледам по-внимателно какво пишат и как мислят по-неопитните сред нас, защото се оказва, че те са основна движеща сила в краткосрочното движение на цените - особено тези на алткойните...

Предвид изявлението на койнбейз, че ще третират Х2 като такова каквото е - пореден безполезен и ненужен алткойн - очаквах по-голям отскок на цената. Но пък ето какво пише създадтелят на bollinger bands:

https://twitter.com/bbands/status/922848323299659776

What you see now in #bitcoin is a well-defined double top in Bollinger Band terms suggesting further correction action. $btcusd

Лично мнение е.

Следващите 3-4 месеца ще вървим само надолу. От една страна е типично за сезона, а от друга се натрупа доста напрежение и надуване около бързите пари от кеш-а и голд-а. Разбира се едно ново "разцепване" или подходящи "новини" генерално ще променят тренда от това което очаквам.

И аз имах такива очаквания, дори за първи път в живота разтоварих малко биткойни на 5,050€ през уикенда.

Но след като вчера се видя показно, че зад B2Х не седи нищо, сметнах, че този огромен и в момента единствен риск пред биткойн, е на път да бъде решен и за това купих отново и писах тук. И цената падна с още $300 през нощта - типично и показно защо трябва да се взема предвид и техническия анализ :)

Лично мнение е.

Следващите 3-4 месеца ще вървим само надолу. От една страна е типично за сезона, а от друга се натрупа доста напрежение и надуване около бързите пари от кеш-а и голд-а. Разбира се едно ново "разцепване" или подходящи "новини" генерално ще променят тренда от това което очаквам.

Типичното за сезона от последните години, като се види графиката е нагоре, това са най-силните месеци където нещата вървят нагоре. Как го определи, че ноември и декември е типично за сезона да пада?

И аз имах такива очаквания, дори за първи път в живота разтоварих малко биткойни на 5,050€ през уикенда.

stamen ти опозори семейството ни, мисля едно харакири би ти се отразило добре  :ph34r:  :D  :D

Лично мнение е.

аз мисля, че Декември и Януари ще гледаме нов ATH до припадък, чак ще почне да не прави впечетление както бананите от Китай последния път

за това купих отново и писах тук. 

:) 

снощи доста се чудих, какво имаш предвид с това "купувайте биткойн..."

Иначе и аз те послушах и излязох от BTC (в USD) с половината си инвестиция ..

stamen ти опозори семейството ни, мисля едно харакири би ти се отразило добре  :ph34r:  :D  :D

ами вижте какво се сетих... цената беше 6050$

реших, че ако продам 10% от биткойните си, има два все готини за мен сценария:

1. ако цената падне, ще си купя 10% обратно по-евтино и реализирам разликата като печалба

2. ако цената никога вече не падне под $6000, пак ще съм щастлив, защото един вид си гарантирам, че 90% от койните ще струват поне 6к за в бъдеще - аз съм ОК

ако не се лъжа на това му се вика scaling out of position - https://www.fidelity.com/learning-center/trading-investing/trading/scaling-out-position-video

забележете, че много препоръчвам на хората, открили тепърва биткойн, да ползват scaling in или averaging into a position (обяснено пак във видеото). Което е много по-добър подход, отколкото да купите на момента...

:)

снощи доста се чудих, какво имаш предвид с това "купувайте биткойн..."

Иначе и аз те послушах и излязох от BTC (в USD) с половината си инвестиция ..

съжалявам, че малко съм те подлъгал (както и самия себе си). Мисля, че изказването на г-н Болингер, че цената е нарисувала double top като по учебник, малко свали пазара.

Също така, шибаните CoinBase пак са си редактирали позицията и казали че ще нарекат биткойн тази верига, която има повече Hash power - което по много причини е пълна глупост, но накланя везните в полза на китайците... От там и спада до $5325 през нощта. А моето "изказване" беше продиктувано точно от многото новини, че Segwit2X върви към провал, което ще отвори пътя на биткойн към $10к...

В бичи пазар трудно може да сгреши и да изгуби човек, освен ако не се вкара във филми с пнд групи и не инвестира в губещи алтове. Рано или късно ще свърши този цикъл, нека бъдем реалисти (както е и станало преди години). Все пак всичко се случва доста по-бързо днешно време и няма как и мечият пазар да продължи цели 3 години.

Иначе много полезно видео благодаря на Стамен.

• batibon locked and unlocked this topic