Jump to content
hash.bg - биткойн форум
pastet89

Бъдещето на биткойн

Recommended Posts

Два въпроса накратко:

 

1. Може ли да се разпростре и наложи глобално без регулации?

2. Ако се наложат регулации не си ли губи смисълът?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Два кратки отговора, мое мнение:

1. Да, но в много по-малка степен от това, ако успее да се регулира

2. Зависи от регулациите

 

Все пак да не забравяме и статията относно регулационната дилема, пред която се намират (демократичните) правителства

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Относно 2) - дай пример. 

Ако е управлявано от централизирани трети страни, каква е разликата в това да изпратиш бързо пари с PAYPAL, освен ниската такса? 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами ако се забрани в Америка да се държат биткойни, единствените, които ще ги ползват, ще са гийковете и престъпниците.... няма да може да пратиш биткойн на обикновен гражданин там, защото той няма да ги иска

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всички имигранти ще ги ползват да пращат към мексико, африка и т.н.

Ако се регулира като в UK ще е пак децентрализирано, така че наисти зависи от риголацията.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз ще задам един бърз въпрос:

Как става конвертирането BTC-FIAT, когато търговецът получи биткойни? (На коя борса се конвертират те и възможно ли е купувачът да види точно на какъв курс се конвертират? Има ли възможност търговецът да се облагодетелства по някакъв начин от курса?) 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Търговецът е вързан към bitpay. Като искаш да платиш $20 с биткойн, търговеца праща заявка на bitpay за $20 и те ти връщат курс (който те изчисляват). Ти решаваш дали ти изнася и плащаш. Битепй получава биткойните и праща $20 на търговеца. На какъв курс и дали изобщо обръщат получените от теб биткойни не може да знаеш, нито те интересува :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи bitpay не изкарва пари от разликата между курсовете по другите борси и този, който предлага на купувача, а само от абонаментните такси, които заплащат продавачите (30$ за до 300 000$ месечен оборот)? 

 

п.с. съжалявам ако ставам досаден с тези въпроси :D

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До колкото знам битпей са вързани към битстамп, или поне бяха миналата година. И вземаха 1% комисиона от всяка транзакция. Сега гледам са вкарали някакви 0% планове, някой математик сигурно им го е сметнал че болшинството им мърчанти нямат волюм и са по-на давалавера ако събират месечен абонамент.  

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много интересен материал, който се отнася за бъдещето на биткойна: http://www.scribd.com/doc/212058352/Bit-Coin

Съставен е от Голдман Сакс.  (Самия факт че Голдман Сакс са започнали да говорят за него означава много)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Голяма спекула, голямо чудо. Много не вярна информация и малко вярна. Лошите статии се прочитат от много повече хора. Нормална тенденция - не разбираш нещо - не го харесваш. Има риск, пирамиди ала бала портокала....

 

Щом има търсене, ще има предлагане. Може би липсата на търсене е единственото нещо, което би имало шанс да прекрати живота на биткойна, но аз лично не смятам, че това е възможно. Има хора с пари, които биха поели риск. Има други хора с още повече пари, които биха поели още по-големи рискове и биха купили рисковете на тези с по-малкото пари.

 

Напоследък броя на борсите за търговия се увеличава. Появяват се сериозни играчи с различни цели, възможности, капитал и тн. Но голямо впечатление прави факта, че измежду тези борси има такива, зад които стоят стабилни банки. Има поне по няколко във всеки континент. Щом Германия, САЩ, Китай и Япония са в играта и не са забранили биткойните(което няма как и защо да стане), значи всичко е наред.

 

След копачите, търговците, борсите и правителствата, сега дойде ред и на застрахователите. И те искат парче от баницата. В момента предлагат застраховка на биткойни от двойно изхарчване, кражба, загуба или друг риск свързан с биткойните. Тоест, освен, че програмистите не спят и са забили поглед в крипто шифрите с цел подсигуряване на системата, застрахователите пък добавят още един слой на сигурност за предприемачи. В допълнение на това, както прочетох в предишен пост, bitpay си бачка с пълна сила и всеки онлайн търговец, който приема плащане с биткойни е едно рамо напред пред другите. Като търся онлайн услуга или да си поръчам нещо, търся по опцията дали е възможно плащането в бтц, защото по този начин подкрепям обществото. 

 

Друго съмнение е, че правителствата ще убият биткойна. Това също няма как да стане. Първо защото биткойна по идея си е децентрализирана анонимна крипто валута и Второ, защото правителствата имат полза от това да има биткойн, колкото и да звучи странно. Русия ще съжалява ако започне да прилага новоприетите закони. Няма начин САЩ да забрани биткойна, защото тяхната силно инфлирана валута и принципа на цялата им икономика се подчинява на капитализма, големите обороти и сегменираните сектори, който се крепят един друг. Бойко Борисов има хубаво сравнение - "Всичко е скачени съдове"

 

Хипотетично има вариант правителствата да убият биткойна и това е само ако всички правителства по света решат да забранят биткойните като забранят на банките да финансират такава дейност както да оперират с парите на фирми с такава дейност. Тук се нарушава интереса на банките а както знаете те движат света в момента (за съжаление). Но в случай, че всички над 300 държави задружно забранят биткойн и приложат законите си, което е трудно и изисква пари, то тогава първата държава, която се противопостави и реши да не се съгласи, ще има най-големи ползи, С други думи, ако другите са вътре и ние участваме. Третата причина е: Може да звучи странно, но и правителствата имат биткойни или ще имат в бъдеще. Правителството на САЩ в момента има десетки милиони долари в конфискувани биткойни. 

Правителствата също харесват анонимността и бързината на разплащане чрез биткойни.

 

Биткойн е волатилен, странен, труден за разбиране, изглежда не сигурен за тези, които не разбират.

Биткойна не актив, нито инвестиция. Както може да стане 2000$ така може и да стане 200$, но това няма никакво значение, защото графиките вече мърдат, банките са влезли в позиции, копачите копат, търговците търгуват. Създадохме нов пазар от нулата и тепърва ще променяме света. 

 

Warren Buffet може да ходи да яде баници в буфета. Аз се качвам на doge ракетата, пък от там следваща спирка звездите :)

 

Радвам се, че открих този сайт. Успех на всички !

 

 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С последния update  до version 0.9.0  тези ,които разчитат на Bitcoin протокола като Mastercoin и Counterparty май отиват в задънена улица може би също и протокола на http://coloredcoins.org/ (не съм сигурен).Това  дава ,като че ли предимство на конкурентните проекти които не разчитата на bitcoin blockchain-a - Nxt и според мен главно на Еthereum.Ако Еthereum успеят да направят в обозримо бъдеще това което обещават ще се превърнат в стандарт.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може ли да обясниш кое точно в последния update на биткойн вкарва Master Coin, Counterparty и сие в задънена улица?

Супер, че е излезнал :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е една от дискусиите :https://bitcointalk.org/index.php?topic=531196.0 има и други в coindesk вчера също имаше,но сега не мога да я намеря .Освен че OP_RETURN е намлен от 80 на 40 bytes се намалява и мин. такса,което  за мен е стъпка в грешната посока(колкото и добре да звучи намалението) ,но като имам време ще чета за всички промени и подробности.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това с намалението на мин таксата е страхотно - до днес тя беше 0.0001 бтс, което е 5 цента, което прави микро-транзакциите само една химера.  Писах и другаде по въпроса, да не се повтарям

Мерси за линка, сега ще прочета да видя

 

Прочетох... едно мнение на инвеститор в Master и другите и много добри контра-аргументи

 

В крайна сметка, ако мнозинството не одобрява 0.9, никой не го заставя да се мести...:)

Разбира се, и аз съм много нетърпелив за биткойн 2.0, но не ми се струва сериозно да критикувам хората, които най-добре познават протокола и възможностите му.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Поставихте готово форматирано съдържание.   Искате ли да премахнете форматирането?

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното съдържание от редактора беше възстановено.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зарежда...

×
×
  • Създай нов...