Jump to content
hash.bg - биткойн форум
Dany

Bitcoin/Crypto видео блог!

Recommended Posts

Значи... :D  Аз съм Дани и от няколко месеца бтк е заел голяма част от будните и небудните ми часове.. Потопих се като в море и колкото повече научавам за технологията, толкова по-силен поддръжник и фен ставам! И знам, че не съм сам в този форум, даже съм един от последните му участници в това отношение :) Имам шарено минало, което е тема на друг разговор, но в него има няколко годишен опит във финансовите пазари(затова при първия си досег с бтк първото, което констатирах е че това е балон на цената :D)

Колкото по-надълбоко в дупката влизам, толкова повече обаче цената и пазарния аспект на това първо приложение (пари) на тази дистрибутирана мрежа/технология все по-малко са ми интересни!

Изпитвам силна нужда и желание да споделям със света и да помагам на хората, но и на технологията и идеята да се популяризира и развива.

Мислех много дни с какво мога аз освен като научавам и говоря за биткойн на колеги и приятели и освен да купувам с част от спестяванията си, с какво мога аз да допринеса по-активно и повече за тази зараждаща се индустрия, която вярвам с годините ще се развива и променя животи също както интернет. Вярвам, че следващите приложения като смарт контракти, IOT, слагане и трансфер на всякаква форма и вид на стойност различна от пари P2P  и  други неща, за които въображението дори не ми достига, ще са не по-малко, а дори още по-вълнуващи, интересни и вдъхновяващи технологични революции в рамките на тази революция :)

Не съм силен в програмирането и никога не ми е било интересно, нямам много пари и не мисля, че имам и проактивния талант на предприемача, който организира хората около идея и стартира бизнес начинание, с което да променят заедно света (макар, че тоя пост май прилича на това, като разбира се изключвам бизнес частта :D )

Така и не измислих... До днес! :D Говорех с баба и леля по скайп! И около два часа и половина издавах пламенна лекция (и преди съм го правил по различни други теми, които са ми били силна страст на момента) и те слушаха с интерес и за моя голяма изненада се включваха и задаваха умни въпроси, които за мен човек с някакво фундаментално разбиране може да задава :D И ми казаха как според тях имам дарба да използвам думите добре и да обяснявам по разбираем начин нещата. :) (и преди от тях и други несвързани с тях хора съм го чувал, но НЕ намерих начин как да го приложа в полза на другите хора)...

Но сега ми хрумна идеята да направя видео канал посветен на образоването на младите (и не само :) ) хора, които са бъдещето на тази технология. Целта е в канала да се споделят по разбираем и прост за дете начин въпроси като: Какво представлява технологията? Каква е разликата между биткойн мрежа и биткойн пари и приложение? Пазари, токени(балони :D ) Фундамент и като цяло всичко, което може да е полезно за новите, за хората, които това им е страст и интерес тая индустрия, но и да се популяризира за тези, които сега навлизат и научават за нея и търсят отговори. Да е противовес на медиите, които според мен са същите като мен в началото - виждат само повърхностния слой и повтарят заучени мантри като "балон, скам, понзи, не може да работи, не е сигурно и ще бъде разбито от държави и банки, организирана престъпност и тн...."

Споделих идеята с двама приятели и единия от тях ми помогна да прогледна :D Даде ми идеята да споделя с вас тук всичко това и да потърся съмишленици, които също така имат нуждата и желанието да образоват хората и да помогнат на технологията да се популяризира по един мъдър и земен, реалистичен и придружен с по-дълбоки и точни/обективни познания начин!

Неговия коментар ми помогна да осъзная, че не искам да правя канал, в който само аз ще говоря и ще съм централно лице. Искам да се кооперирам със съмишленици, с които заедно да споделяме всеки различни аспекти и знания, да коментираме и като цяло да правим света малко по-добър и да съчетаваме силните си страни и да работим заедно (макар и про боно) за една кауза по-голяма от всеки от нас! Много сме, силни сме....

Аз съм силен в това, че имам страст да се потапям и разбирам нещо, което силно ми е интересно на по-дълбоко ниво. Също така да боравя с думите и да обяснявам разбираемо нещата, които съм научил и ме вълнуват силно. ( и на добър английски ако се налага :))

И така, обявата :D :

Ако чувстваш, че един такъв видео канал има смисъл и искаш да участваш активно чрез него в помощ на развитието и популяризирането на една по-голяма от теб кауза => сподели с какво смяташ, че можеш да си полезен като умения и силни страни :)

Ако няма никой силен в редактирането на видео и други аспекти, аз съм готов да влагам от заплатата си и да се аутсорсва това, което е необходимо към някой с желание и талант да го прави :)  Целта на канала е идеалистична, като не отхвърлям материалния аспект, но определено не ми е първоцел или необходимост. По-скоро нещо яко и обществено полезно, което да правим в свободното си време!

Трябва да спомена, че живея и работя в Англия, но смятам Google hangouts и подобни могат да ни помогнат да правим конферентни връзки без да се налага да сме в една стая пред камерата заедно :D

(този канал както моя приятел каза дори би могъл да се свърже някак с форума и дори да е канал на hash.bg, защото целта на форума не е по-различна от тази на един такъв канал, но това далеч не е задължително и може да е напълно отделно от форума нещо и просто участници в този форум да се събират и да правят нещото заедно) :)  Идеи много за варианти за коопериране, давайте и вие ако хрумват!!! Аз смятам, че принципите на биткойн като коопериране и пълна прозрачност за споделяне на идеи и творене на иновации са нещо жизненоважно не само за един такъв проект, но и за живота ако искаме да виждаме по-често експоненциален растеж ;)

Това е засега, уморих се, време е за лягане и не мисля много трезво вече, така че спирам. Ако имате интерес, идеи, коментари, съвети, допълнения - пишете и да обсъдим и доразвием идеята! Ако смятате, че няма потенциал и полезност или смисъл, моля бъдете мили и не наранявайте егото ми с тежка и лична критика, а по-скоро дайте идеи за нещо по-добро какво можем да направим или надградете по някакъв начин идеята! Отворен и гъвкав съм като бтк :D

Поздрави! :) 

P.S. Искам да завърша с малко вдъхновение от Ричард Брансън: "If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together!" В това изречение според мен се крие и целия смисъл на този пост, на самия биткойн и като цяло на целия човешки прогрес (в добрата му страна) :) 

 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дани евала за поста и за темата като цяло. И аз съм нов и явно доста ще науча от теб. Но това за видео блога наистина е доста добро. Може да пробваш не губиш нищо. Винаги може да отговаряш на въпроси зададени в темата ти тука примерно. Може да разнообразяваш във видео блога с различни идеи и т.н.

ЕДИТ: Можеш да говориш за разилчни алтове, които ти си фен. Да говориш за някой алт, който си чел нещо и как го виждаш в бъдещето и т.н.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз бях като теб Дани, само че през 2013-та....

За мое щастие тогава световното биткойн общество беше много единно, дори викахме на Roger Ver - Bitcoin Jesus.

За твое нещастие, в момента биткойн се атакува от всички страни, по всички гадни политически начини. А Роджър Вер се превърне в Bitcoin Judas.

Моят съвет е да следваш линковете и мислите на хората от тази постинг

Алт-койните като цяло са губи време, а скоро и губи много пари.

Just my 20 cents :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря много на rippleche за милите и окуражителни думи, на Johny_Domino за предложената подкрепа (след малко ти пращам лично съобщение) и на Стамен за споделения опит!! :wub:

Поздрави! :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стамен аз съм доста зелен още дори зародиш, но едно не разбирам, защо Роджър е предател като има толкова мн биткойни зад себе си ? Ясно ми е че бута бкеша, но като има 200 или 300 хиляди не съм сигурен биткойна ? За алтовете също мисля, че има много читави. Това поне е мое мнение и Дани ако нещо ти харесва развивай си се и в него. Стамен има доста опит и доста съм научил от неговите постове, но не се отказвай нищо не губиш!!!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По повод този коментар на @stamat от съседна тема:

Цитат

Но също една добра страна на съвременните комуникаци е промяна на манталитета в посока безплатно споделяне на информация и не само. Така ако хората съберат преживяванията си и опита в едно документче "как да си купя BTC най-бързо и с най-малки разходи и как да продам BTC и да получа BGN или EUR в сметка в BG банка с почти нулеви такси" би било полезно за всички.

Направих клипче за начинаещи, но е на английски. Проверете как е, но смятам, че ако имате еврова сметка в БГ банка ще можете да си зареждате Revolut-а и да следвате успешно стъпките от клипа.

https://www.youtube.com/watch?v=T0V4gyQLwDo

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Браво, много ми хареса! :D

Ако ми позволиш малко градивна критика... малко си е дългичко:

- раздели го на по-малки части (how to... short, how to ... step1,2,3)

- добави графика със стрелки: bank acc -> revolt -> coinbase

- какво ни е нужно: акаунти в .... и 2-3 дни търпение

- може да се намали още малко времето ако фейса стои в горния десен ъгъл и главните стъпки се очертават на екрана.

Иначе като цяло АДМИРАЦИИ за положените усилия! ;)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Преди 4 часа, Pistolero написа:

Браво, много ми хареса! :D

Ако ми позволиш малко градивна критика... малко си е дългичко:

- раздели го на по-малки части (how to... short, how to ... step1,2,3)

- добави графика със стрелки: bank acc -> revolt -> coinbase

- какво ни е нужно: акаунти в .... и 2-3 дни търпение

- може да се намали още малко времето ако фейса стои в горния десен ъгъл и главните стъпки се очертават на екрана.

Иначе като цяло АДМИРАЦИИ за положените усилия! ;)

Големи благодарности за обратната връзка Pistolero!! Ще прилагам някои от съветите, които даде и софта и уменията ми позволяват! Но в клипчетата занапред, че това да променям ще ми е много нанагорно и е тегаво с обработката и всичко много е трудоемко и най-вече времеемко :)

Аз това забелязах като стана готово, че разтaкавам малко, може да е повече по същество, но все пак за първи път правя туториал и си простих :D

Ще е добре ако си взема по-натам камера логитек и микрофон допълнителен за лаптопа, че да мога да се виждам наистина на квадрат4е встрани докато показвам на сайт нещо. В момента записвам звука на камератa, а картината записвам с програма на лапотопа за запис на екрана. После снаждам картина от записа на екрана със звука и е много тегаво... :)

Успех!

П.П. Сега завършвам клипче за това как да теглим от борсата към личния Биткойн портфейл, но и то е на същия принцип като първото :D:P След него ще направя клипче как да ползваме Самурай уолета и в него ще гледам да приложа някои от съветите ти, но и да съм по "по същество" като цяло! ;)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Поставихте готово форматирано съдържание.   Искате ли да премахнете форматирането?

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното съдържание от редактора беше възстановено.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зарежда...

×
×
  • Създай нов...