Jump to content
hash.bg - биткойн форум

Bitcoin/Crypto видео блог!


Dany
 Share

Recommended Posts

Значи... :D  Аз съм Дани и от няколко месеца бтк е заел голяма част от будните и небудните ми часове.. Потопих се като в море и колкото повече научавам за технологията, толкова по-силен поддръжник и фен ставам! И знам, че не съм сам в този форум, даже съм един от последните му участници в това отношение :) Имам шарено минало, което е тема на друг разговор, но в него има няколко годишен опит във финансовите пазари(затова при първия си досег с бтк първото, което констатирах е че това е балон на цената :D)

Колкото по-надълбоко в дупката влизам, толкова повече обаче цената и пазарния аспект на това първо приложение (пари) на тази дистрибутирана мрежа/технология все по-малко са ми интересни!

Изпитвам силна нужда и желание да споделям със света и да помагам на хората, но и на технологията и идеята да се популяризира и развива.

Мислех много дни с какво мога аз освен като научавам и говоря за биткойн на колеги и приятели и освен да купувам с част от спестяванията си, с какво мога аз да допринеса по-активно и повече за тази зараждаща се индустрия, която вярвам с годините ще се развива и променя животи също както интернет. Вярвам, че следващите приложения като смарт контракти, IOT, слагане и трансфер на всякаква форма и вид на стойност различна от пари P2P  и  други неща, за които въображението дори не ми достига, ще са не по-малко, а дори още по-вълнуващи, интересни и вдъхновяващи технологични революции в рамките на тази революция :)

Не съм силен в програмирането и никога не ми е било интересно, нямам много пари и не мисля, че имам и проактивния талант на предприемача, който организира хората около идея и стартира бизнес начинание, с което да променят заедно света (макар, че тоя пост май прилича на това, като разбира се изключвам бизнес частта :D )

Така и не измислих... До днес! :D Говорех с баба и леля по скайп! И около два часа и половина издавах пламенна лекция (и преди съм го правил по различни други теми, които са ми били силна страст на момента) и те слушаха с интерес и за моя голяма изненада се включваха и задаваха умни въпроси, които за мен човек с някакво фундаментално разбиране може да задава :D И ми казаха как според тях имам дарба да използвам думите добре и да обяснявам по разбираем начин нещата. :) (и преди от тях и други несвързани с тях хора съм го чувал, но НЕ намерих начин как да го приложа в полза на другите хора)...

Но сега ми хрумна идеята да направя видео канал посветен на образоването на младите (и не само :) ) хора, които са бъдещето на тази технология. Целта е в канала да се споделят по разбираем и прост за дете начин въпроси като: Какво представлява технологията? Каква е разликата между биткойн мрежа и биткойн пари и приложение? Пазари, токени(балони :D ) Фундамент и като цяло всичко, което може да е полезно за новите, за хората, които това им е страст и интерес тая индустрия, но и да се популяризира за тези, които сега навлизат и научават за нея и търсят отговори. Да е противовес на медиите, които според мен са същите като мен в началото - виждат само повърхностния слой и повтарят заучени мантри като "балон, скам, понзи, не може да работи, не е сигурно и ще бъде разбито от държави и банки, организирана престъпност и тн...."

Споделих идеята с двама приятели и единия от тях ми помогна да прогледна :D Даде ми идеята да споделя с вас тук всичко това и да потърся съмишленици, които също така имат нуждата и желанието да образоват хората и да помогнат на технологията да се популяризира по един мъдър и земен, реалистичен и придружен с по-дълбоки и точни/обективни познания начин!

Неговия коментар ми помогна да осъзная, че не искам да правя канал, в който само аз ще говоря и ще съм централно лице. Искам да се кооперирам със съмишленици, с които заедно да споделяме всеки различни аспекти и знания, да коментираме и като цяло да правим света малко по-добър и да съчетаваме силните си страни и да работим заедно (макар и про боно) за една кауза по-голяма от всеки от нас! Много сме, силни сме....

Аз съм силен в това, че имам страст да се потапям и разбирам нещо, което силно ми е интересно на по-дълбоко ниво. Също така да боравя с думите и да обяснявам разбираемо нещата, които съм научил и ме вълнуват силно. ( и на добър английски ако се налага :))

И така, обявата :D :

Ако чувстваш, че един такъв видео канал има смисъл и искаш да участваш активно чрез него в помощ на развитието и популяризирането на една по-голяма от теб кауза => сподели с какво смяташ, че можеш да си полезен като умения и силни страни :)

Ако няма никой силен в редактирането на видео и други аспекти, аз съм готов да влагам от заплатата си и да се аутсорсва това, което е необходимо към някой с желание и талант да го прави :)  Целта на канала е идеалистична, като не отхвърлям материалния аспект, но определено не ми е първоцел или необходимост. По-скоро нещо яко и обществено полезно, което да правим в свободното си време!

Трябва да спомена, че живея и работя в Англия, но смятам Google hangouts и подобни могат да ни помогнат да правим конферентни връзки без да се налага да сме в една стая пред камерата заедно :D

(този канал както моя приятел каза дори би могъл да се свърже някак с форума и дори да е канал на hash.bg, защото целта на форума не е по-различна от тази на един такъв канал, но това далеч не е задължително и може да е напълно отделно от форума нещо и просто участници в този форум да се събират и да правят нещото заедно) :)  Идеи много за варианти за коопериране, давайте и вие ако хрумват!!! Аз смятам, че принципите на биткойн като коопериране и пълна прозрачност за споделяне на идеи и творене на иновации са нещо жизненоважно не само за един такъв проект, но и за живота ако искаме да виждаме по-често експоненциален растеж ;)

Това е засега, уморих се, време е за лягане и не мисля много трезво вече, така че спирам. Ако имате интерес, идеи, коментари, съвети, допълнения - пишете и да обсъдим и доразвием идеята! Ако смятате, че няма потенциал и полезност или смисъл, моля бъдете мили и не наранявайте егото ми с тежка и лична критика, а по-скоро дайте идеи за нещо по-добро какво можем да направим или надградете по някакъв начин идеята! Отворен и гъвкав съм като бтк :D

Поздрави! :) 

P.S. Искам да завърша с малко вдъхновение от Ричард Брансън: "If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together!" В това изречение според мен се крие и целия смисъл на този пост, на самия биткойн и като цяло на целия човешки прогрес (в добрата му страна) :) 

 

Link to comment
Share on other sites

Дани евала за поста и за темата като цяло. И аз съм нов и явно доста ще науча от теб. Но това за видео блога наистина е доста добро. Може да пробваш не губиш нищо. Винаги може да отговаряш на въпроси зададени в темата ти тука примерно. Може да разнообразяваш във видео блога с различни идеи и т.н.

ЕДИТ: Можеш да говориш за разилчни алтове, които ти си фен. Да говориш за някой алт, който си чел нещо и как го виждаш в бъдещето и т.н.

Link to comment
Share on other sites

И аз бях като теб Дани, само че през 2013-та....

За мое щастие тогава световното биткойн общество беше много единно, дори викахме на Roger Ver - Bitcoin Jesus.

За твое нещастие, в момента биткойн се атакува от всички страни, по всички гадни политически начини. А Роджър Вер се превърне в Bitcoin Judas.

Моят съвет е да следваш линковете и мислите на хората от тази постинг

Алт-койните като цяло са губи време, а скоро и губи много пари.

Just my 20 cents :)

Link to comment
Share on other sites

Стамен аз съм доста зелен още дори зародиш, но едно не разбирам, защо Роджър е предател като има толкова мн биткойни зад себе си ? Ясно ми е че бута бкеша, но като има 200 или 300 хиляди не съм сигурен биткойна ? За алтовете също мисля, че има много читави. Това поне е мое мнение и Дани ако нещо ти харесва развивай си се и в него. Стамен има доста опит и доста съм научил от неговите постове, но не се отказвай нищо не губиш!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

По повод този коментар на @stamat от съседна тема:

Цитат

Но също една добра страна на съвременните комуникаци е промяна на манталитета в посока безплатно споделяне на информация и не само. Така ако хората съберат преживяванията си и опита в едно документче "как да си купя BTC най-бързо и с най-малки разходи и как да продам BTC и да получа BGN или EUR в сметка в BG банка с почти нулеви такси" би било полезно за всички.

Направих клипче за начинаещи, но е на английски. Проверете как е, но смятам, че ако имате еврова сметка в БГ банка ще можете да си зареждате Revolut-а и да следвате успешно стъпките от клипа.

https://www.youtube.com/watch?v=T0V4gyQLwDo

Link to comment
Share on other sites

Браво, много ми хареса! :D

Ако ми позволиш малко градивна критика... малко си е дългичко:

- раздели го на по-малки части (how to... short, how to ... step1,2,3)

- добави графика със стрелки: bank acc -> revolt -> coinbase

- какво ни е нужно: акаунти в .... и 2-3 дни търпение

- може да се намали още малко времето ако фейса стои в горния десен ъгъл и главните стъпки се очертават на екрана.

Иначе като цяло АДМИРАЦИИ за положените усилия! ;)

Link to comment
Share on other sites

Преди 4 часа, Pistolero написа:

Браво, много ми хареса! :D

Ако ми позволиш малко градивна критика... малко си е дългичко:

- раздели го на по-малки части (how to... short, how to ... step1,2,3)

- добави графика със стрелки: bank acc -> revolt -> coinbase

- какво ни е нужно: акаунти в .... и 2-3 дни търпение

- може да се намали още малко времето ако фейса стои в горния десен ъгъл и главните стъпки се очертават на екрана.

Иначе като цяло АДМИРАЦИИ за положените усилия! ;)

Големи благодарности за обратната връзка Pistolero!! Ще прилагам някои от съветите, които даде и софта и уменията ми позволяват! Но в клипчетата занапред, че това да променям ще ми е много нанагорно и е тегаво с обработката и всичко много е трудоемко и най-вече времеемко :)

Аз това забелязах като стана готово, че разтaкавам малко, може да е повече по същество, но все пак за първи път правя туториал и си простих :D

Ще е добре ако си взема по-натам камера логитек и микрофон допълнителен за лаптопа, че да мога да се виждам наистина на квадрат4е встрани докато показвам на сайт нещо. В момента записвам звука на камератa, а картината записвам с програма на лапотопа за запис на екрана. После снаждам картина от записа на екрана със звука и е много тегаво... :)

Успех!

П.П. Сега завършвам клипче за това как да теглим от борсата към личния Биткойн портфейл, но и то е на същия принцип като първото :D:P След него ще направя клипче как да ползваме Самурай уолета и в него ще гледам да приложа някои от съветите ти, но и да съм по "по същество" като цяло! ;)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...