Jump to content
hash.bg - биткойн форум

Биткойн, балон/пирамида или световна независима резервна валута?

stamat
 Share

Пирамида/балон или Валутата?  

31 members have voted

1. 1. Пирамида/балон или Валутата?

• Валутата на утрешният ден
      25
    • Пирамида/балон
      5
    • Тук съм за малко и не мога да преценя
      1
  2. 2. Кой ще е последният връх на Биткойн?

• 1$
      1
    • 10$
      0
    • 100$
      0
    • 1 000$
      0
    • 10 000$
      0
    • 20 000$
      2
    • 50 000$
      4
    • 100 000$
      5
    • 1М$ селд това меренето вече няма да е в долари :)
      19

Recommended Posts

Свят ми се зави от пророчества в тази тема, но е забавна. Малко покер така го давате, блъфирате, гледате се страшно в очите кой по-напред ще мигне и накрая печели най-високият анонс. Само че тук нещата не стават така, защото нищо не зависи от никого поотделно и същевременно зависи от всички заедно и това е най-хубавото на цялата работа. Никой не е Господ, не е Негов пророк, не е пазарът. Спокойно, биткойн няма да умре. Просто зад него залогът е финансовата независимост на свободните по дух хора по света и по-скоро първо те ще умрат, преди биткойнът да умре. Със сигурност хора, свързани със сегашната финансова и банкова система, няма да са очаровани от приближаващата на хоризонта алтернатива и конкуренция, но... свиквайте. След една година най-вероятно или ще се смея с пълен глас, или нищо няма да правя, защото съм спазил едно от основните правила още отначало и ако всеки криптовалутен инвеститор го е направил, няма за какво да се притеснява, тъй като никога няма да се паникьоса или да си изтегли финансите, след като веднъж е вкусил сладостта на финансовата независимост.

Един от основните faq & answers от самото начало е:

Is Bitcoin dying because...?

- NO!

Never forget it!

On 12/26/2017 at 8:02 PM, Ani said:

Именно. Въпрос на психология на участниците. Трябва да се запознаеш първо с нея. Тогава може и да разбереш. 

Едновременно детска градина и религиозна секта (визирам изказванията в тази тема).

А истината е, че цената се определя от две неща - алгоритмите, които са съчинили тези, които са пуснали ботовете да търгуват и се надцакват (защото много голям процент от оборота се прави от ботове) и количеството свежи пари на нови сектанти. В момента, когато второто не достигне за много кратък интервал от време, ще стане това, за което писах. То е неизбежно, въпреки че подобно светотатство накърнява нечия налудна религия.

Току що падна от 15К на 11.3 за 5 минути, след което аз направих 15%+ в следващите 10 минути (а капиталът ми е винаги в USDT) - това относно персоналното любопитсво за моя инерес към BTC.

Преместването от някой заинтересуван на неангажиращото ми мнение в цяла нова тема (без обаче да премести и подвеждащата картинка "2 назад 7 напред") от темата за цената, единствено създава място за душевни терзания/изповедалня, така че късмет на всички, весели празници и както първоначално написах, който е умен да има едно/две наум.

Халле хоп!

Преди 4 часа, stamat написа:

Преместването от някой заинтересуван на неангажиращото ми мнение в цяла нова тема (без обаче да премести и подвеждащата картинка "2 назад 7 напред") от темата за цената,

преценил съм че е по-подходяща да си остане в другата тема.

Един въпрос @stamat: От кога наблюдаваш движенията, цената, графиките, от кога следиш биткойн пазара и цената?

@ivan от когато и да ги наблюдава тази 1 година дето измина, не е достатъчна за анализ. цената в момента не отговаря на развитието на технологията, а е отражение само на спекулациите на хората с нея. преди година най-смелите предположения бяха много далече от това което се случи. без история няма фундамент, така че ФА отпада, при наличието на спекулативна търговия по борсите ТА също отпада. Търговците на конвенционални валути и стоки не са толкова силни на този пазар. В случая хората търгуват новините, кой какво забранил, кой какво разрешил или някой са го хакнали, това е..  Развиващата се технология допринася за органичния растеж на цената, всичко друго е спекулация, схемата на финекс с тетърите и на койнбейс с акаунтите са нещо елементарно. Който е дошъл през 2017 в крипто е видял само един растеж на една цена, нищо друго. Много хора това ги блазни, но още повече са тези които ги плаши, за това всеки постоянно вика балон, балон, балон.. Ако и аз бях учил за търговец и бях дошъл тука тази година и аз щях да повтарям същото. 

@stamat може ли да покажеш един скриин шот отностно "Току що падна от 15К на 11.3 за 5 минути, след което аз направих 15%+ в следващите 10 минути" В случай, че не можеш поне кажи на коя борса се е случило.

Борсата да не е тази на извънземните :D 

Не се подвеждайте, че биткойн ще сложи край на банките, само обратното е възможно! Биткойн просто е част от дигитализирането на обществото, в случая запълва една ниша м/у човека и личните му средства, за сега там стои само банката. Докато технологията не се развие дотам, че традиционните валути да бъдат история, крипто валутите пак ще са зависими от банката, когато всички плащания се дигитализират, банката пак ще е тук, също и биткойн и технологията в/у която е построен. Бъдещето е ясно!

То заеми и в крипто може да вземаш :D  да не говорим, че е пълно с такива проекти, това е технологията и в/у нея се строи, нова ниша, както интернет промени света така го променя и блокверигата, тепърва се разкриват новите хоризонти, тепърва започва да се работи и строи в/у тази технология, а банката не бой се, пак ще се е тук и без нея пак няма да можем. Банките ще си ползват технологията, нали е безплатна, ще си строят в/у нея платформите, ще си издават собствените дигитални токени, ще ти дават заеми, да не кажа, че сигурно е пълно с патенти вече свързани с тази технология и всичко което ще бъде полезно на една банка свързано с нея. Приеми го така, ако ти нямаш нищо друго освен биткойн, но пък може да си купиш хляб с биткойн т.е. хлебаря приема биткойн като разплащателно средство, снабдителя на хлебаря с брашно приема биткойн, мелницата дето мели брашното приема биткойн, снабдителя на мелницата със зърно приема биткойн, зърнопроизводителите приемат биткойн (до тук добре банка намесена нямаме) то Държавата (просто пример) иска данъците на зърнопрозиводителите да са платени в Криптоевро, защото държавата има договор с БНБ всички плащания към нея да са в Криптоевро, а Криптоевро е единната валутна единица на всички банки в еврозоната (SEPA) т.е аз като един зърнопроизводител нямам нищо против ти да ми платиш в биткойни, обаче ща неща трябва да ги обърна в Криптоевро, за да си платя данъците и тука идва горчивината АКО банката приема биткойн за обмен с/у криптоевро, защото ако не го приема, то аз не виждам смисъл да приемам твоя биткойн. По-просто и елементарно едва ли мога да го обясня, така мисля аз!

То както го каза сега ще стане така, че ще продължават да се борят срещу БТК ... и това няма да има край. Защото ако всички ако решат да минат на БТК и си махнат парите от банките после как ще си платят данъка както каза ... те хубаво всички ще приемат биткойни ама държавата ако не ги приема, а нямаш вариант да излезеш в тяхната валута кво правим ... Но има и друг вариант все някой ще има от държавната валута и ще можеш да обменяш пък с него, който пък ще му трябва БТК за да търгува с някой друг, който пък приема БТК

Струва ми се, че много неправилно разсъждавате за бъдещето. Първо - банките, политиците и власт имащите ще направят всичко възможно биткойн и други криптовалути с фиксирано количество да не се използват масово за разплащане в ежедневието. Защото иначе няма да могат да налагат инфлационен данък върху хората. Може да допуснат друго крипто като ripple да речем или криптоевро, които да могат да се произвеждат в неограничени количества и съответно да се обезценяват. Второ - тия същите политици никога няма да забранят напълно биткойн защото той е необходим на тях дори повече отколкото на нас. Наред с безбройните технически възможности за в бъдеще, които засега остават само хубави идеи, най-ценната му характеристика е, че остава идеалното средство за укриване на пари. И не става въпрос само за наркокартели и наемни убийци, а за многото крадливи политици, банкери и мошеници с бели якички, които винаги имат много пари за криене.