Jump to content
hash.bg - биткойн форум

Първи стъпки в света на криптовалутите

100M
 Share

Recommended Posts

Здравейте и Честита Нова Година , крипто маняци !!!

Напълно непонятен ми е света на крипто валути засега, но искам да инвестирам в някой от тях. Ще се радвам да намеря нужните отговори на въпросите, който ще задавам в този форум.

Почнах да чета за какво иде реч. Информацията и термините са толкова много, но дано по бързо вникна в материята. Надявам се на включване от някой крипто гуру или някой, който да ми помага със създаването на портфейли, сигурни начините на депозит и в кои борси, верификации, теглене, такси и прочие.

Мисля да отделя 1К за начало, но в кой валути да инвестирам как и къде и имали 100% вероятност за профит до края на годината.

Вярвам, че тази година ще е успешна за всички. Успех!

Правило първо, инвестираш толкова колкото може да си позволиш да изгубиш...   Най-лесно е в биткойн и студено съхранение, има и ICO,  разни  шарени токени които дават "понякога " до 1700 процента печалба, но там трябва да си доста отракан...

@batibonПонеже съм абсолютен новобранец, може ли да ми разясниш по ясно какво е ICO и шарени токени?

Иначе предполагам да започна с 1К лв и да инвестирам в топ крипто валутите. Като например купя с 40% от 1К BTC 20% ripple ;20% ETH и 10% в някоя от тия валути в тоя сайт:  https://coinmarketcap.com/

Не знам дали е добра стратегия това бихте ли ме посъветвали и как да ги закупя? Регистрирах се в Kraken.com ,  но ме мога да започна верификация, а crypto.bg не работи. 

Коя е най-добрата борса? Какви такси има? Кой са методите за изтегляне след това в реална валута? Какъв профит сте направили вие за предходната 2017 и какъв мога да очаквам до края на 2018?@batibon както спомена профит 1700% аз и на 500% ще съм доволен :) Не смятам да копая, не знам и как. Не смятам и да губя, а това ми начинание да се превърне в основен доход. Как ще стане все още не ми е ясно не разбирам и от графики. То е най-лесно да намеря някой доверен човек навътре в материята, на който да ги дам тия пари и да действа срещу процент от печалбата, но едва ли има такива хора, а не да ме намажат като във филма ''Вълкът от Уолстрейт'' :)

Междувременно успях да си инсталирам и два портфейла на телефона единия е Ethereum, а другия Jaxx и се регистрирах, но там няма метод, в който аз си давам ИБАН, ВИЗА или Skrill даречем и си купувам ETH примерно. Не знам колко са сигурни.

Ще се радвам някой сериозен и позитивен човек с добри намерения да ме подкрепи и да ми помогне в първите ми крачки в крипто света. Знам, че  пътя към 100М е труден(скромна цел), но дано е по-лесен като започна да търгувам. Тръгнал съм вече ще видим до къде ще стигна.

Вие как започнахте какво и как да направя, за да се превърна в успешен крипто търговец? Не знам и дали това е правилната дума. Как е правилно да се нарече тази дейност с крипто валутите аз смятам да инвестирам значи съм инвеститор така ли, но после ще купувам и продавам значи ще съм търговец. Хората който следят графики маркетинг анализатори хората които са създали валутата и кой знае колко още хора замесени в целия този крипто океан. Всичко ми е толкова интересно... Времето  си минава аз още нямам и 0,001BTC а цените растат падат искам да съм в играта и да печеля разбира се.

Просто следи и чети форумите тук, има форум за алткойни, Tronald Dump има сайт в който прави технически анализ по не знам си колко показатели...  питай го

https://coinmarketcap.com/tokens/    - ето ти токените

https://etherscan.io/tokens    засега всичко е на база етереум, скоро и при биткойн, а дано

Диверсификация на портфейла е добре, гледаш зелените цифри в маркеткапа и почваш да четеш защо е така... всяко по-голямо движение си има причина или причини....

Има членове на форума които предвиждат добра година за омисе го, рипъла в момента е в помпа, лайткойна

бенансе стана в топ 5 от борсите

Чел съм, че и най-добрия трейдър не качва повече от 70 процента.... риска във всичко си е само твой и единствено ти решаваш за парите си, не бързай, премисляй , ще пишат и други в твоята тема, учи се в движение...

По въпроса за доходността....труден е избора в какво да се инвестира дългосрочно, но ако беше инвестирал  август в биткойн  ,досега печалбата щеше да е 4-5 пъти.... краткосрочното е  постоянно да си в графиката на борсата....

Благодаря Ви за отговорите.

Пробвах кракена както писах, но не ми отговарят съпорта и не мога да верифицирам и депозирам там. От тема на @vamp111 разбрах, че борсите като че ли не работят в момента за БГ и има проблеми с депозити и тегления през разни банки. Аз имам сметка само в ПИБ. Просто искам да си купя ripples даречем. В момента мъча bitstamp.net там ми дава да верифицирам и ще видим какво ще стане.

@batibon да разбирам ли че тия TRON, Omise GO .... не са точно крипто валути? Какво е точно токени и как те са прикрепени към Ethereuma и как и от къде да си купя OmiseGO?

Като цяло премислям от преди Коледа нещата и чета в уикипедия и разни неща питам гугъл като какво е биткойн.  Общо взето гледам като туземец и ме заболява главата :) но искам да се науча. Искам да купя някви койнс и да спечеля поне х5 за година това е :)

@100M в битстамп ще почакаш за верификация... зор е с големите борси, в Poloniex все още приемат нови акаунти, вариант а е да си направиш регистрация, да се верифицираш (задължително) купуваш си биткойн от БГ борса напримеро crypto.bg и ги пращаш към борсата дето имаш акаунт

Omise GO изглежда добър проект, TRON е лайно, както и Рипъл!

Аз не гледам на криптовалутите като на инвестиция, т.е. някой проект може да не ми харесва, но да спечели много пари от спекулиране с цената, друг супер смислен и значим проект, да остане с малка капиталицаия или да не бъде реализиран изобщо, за това не съветвам никой нищо!

Това е нещо като първоначално предлагане на акции, някой прави инвестиционен проект с еди-каква си цел, обяснява всичко в програма разбита по точки- краткосрочни ,средносрочни и дългосрочни реализации на фазите , прави договор върху етера , и набира средства, първоначално са по-евтини докато е във фаза проект, въпроса е да надушиш добрия проект, с бъдеще...простичко написано...ето ти линк на форум, попрочети, но има доста пирамиди и скам на ниско ниво...

https://bitcointalk.org/index.php?board=67.0     и изобщо почни от главната страница за да се ориентираш...

@vamp111 много ли време се чака ? Ще пробвам и в Poloniex. Crypto.bg не работи в момента. Аз гледам на крипто валути като на ''нещото'', което ще промени значително финансовото ми състояние, за да мога да водя далеч по-приятен и спокоен живот за в бъдеще. :) Понеже нищо не разбирам дори още нищо не мога и да си купя кой знае през какви неща ще мина. Аз искам да купя разни валути и да чакам това ми е идеята и дано им се качи цената. Но явно не е толкова просто.

@batibon благодаря отново ще чета, но утре че изпуших.

Хора помагайте много съм зле. :( Чета все едно на китайски. Почти нищо не разбирам.

Как си ги купувате тия валути и аз искам. Борсите, които пробвам все не става или чакам верификация. Искам да купувам и да кътам после :) толкова ли е сложно. Някой да ме вземе да ме учи на занаята няма ли навит? Ще делим профита! Искам да си купя поне от 5 вида койни. 

Преди 21 часа, 100M написа:

Хора помагайте много съм зле. :( Чета все едно на китайски. Почти нищо не разбирам.

Как си ги купувате тия валути и аз искам. Борсите, които пробвам все не става или чакам верификация. Искам да купувам и да кътам после :) толкова ли е сложно. Някой да ме вземе да ме учи на занаята няма ли навит? Ще делим профита! Искам да си купя поне от 5 вида койни. 

1.Правиш си регистрация в борса която ти хареса само със имейл и парола.

2.Влизаш и копираш адреса на биткойна който ти е в борсата .

3.Правиш си регистрация във някой български посредник като Crypto.bg (много е лесно и е описано всичко)

4.Отиваш в най близкия изи пей и вкарваш парички (воала)... след 30 мин парите са ти в борсата.За теглене е същата процедура.

5.Биткойна е основата затова съветът от мен като за начало  е да гледаш на него като долара ..ако не и повече. Ако печелиш измервай колко биткойн печелиш и колко губиш а не във долари или други носни кърпички .

Това е най лесния и бърз начин за начинаещи които ще вкарват и изкарват по не повече от 10хил на ден

Успех

преди 6 минути, WinSpam написа:

1.Правиш си регистрация в борса която ти хареса само със имейл и парола.

3.Правиш си регистрация във някой български посредник като Crypto.bg (много е лесно и е описано всичко)

Това е най лесния и бърз начин за начинаещи които ще вкарват и изкарват по не повече от 10хил на ден

1. в коя борса в момента може да си направиш рег. ?

3. сайта на crypto.bg не работи

не ми изглежда бързо, а камо ли лесно :D

преди 1 минута, vamp111 написа:

1. в коя борса в момента може да си направиш рег. ?

3. сайта на crypto.bg не работи

не ми изглежда бързо, а камо ли лесно :D

1.Бинансе ,меркатокс ,криптопиа ,битрекс ,кракен  няма нужда да се изброяват всички ако не става една в друга става ..затова казват да си избере.

3,xchange.bg

И да толкова бързо е ! :)

Не брат не е кракена чакам и ми пишат втори майл да чакам. На верификация пише не е достъпна сега и тва ги питам в е мейла ми защо не е достъпно. Същото важи и за депозит няма никакви методи. А в момента и цял ден правят подръжка. Бинанцето видях че вампа пише че не става и не съм се мъчил там. крипто.бг не бачка и то както и от алткойн бг не мога да си купя също. битстам, бинанце и още няква чакам.(доно стане тази година) Аз забрах вече в колко сайта съм влязъл и къде кой кво съм питал. Лудница ми е в главата толкова много въпроси.В толкова сайтове не съм влизал през цялата миналата година. Но така е захващам се с нещо напълно непонятно за мен.

Преди 2 часа, 100M написа:

''3,xchange.bg 

И да толкова бързо е ! :)''

ВРЕМЕННО НЕ ПРИЕМАМЕ ПОРЪЧКИ!

Поръчките са спрени. Около 16:00ч.  11.1.2018 ще възобновим работа.

По принцип няма проблем ако точно с тях искаш да купиш или продадеш . Ако е много спешно аз си им пиша отиваш на място и си плащаш или получаваш на ръка ,но си плащаш по голяма комисионна разбира се ...

Може ли някой да ми каже сигурна борса, която ще ме верифицира и ще мога да депозирам в USD или EUR и да си закупя ОМГ,ЕТН,НЕМ,КАРДАНО,ЛТК,др. ???

Какви методи след това има за изтегля в USD и EUR ?

Какви са таксите за това?

Преди 14 часа, WinSpam написа:

1.Бинансе ,меркатокс ,криптопиа ,битрекс ,кракен  няма нужда да се изброяват всички ако не става една в друга става ..затова казват да си избере.

3,xchange.bg

И да толкова бързо е ! :)

кракен можеш да си направиш рег. с мейла и после да чакаш седмици верификация, за да може нещо да правиш в платформата, така че слабо....

а в бинансе и криптопиа като си направиш рег. какво може да си купиш и как ? 

май само може да пратиш крипто там, дето трябва да си го купиш преди това от някъде другаде ?

Преди 8 часа, vamp111 написа:

кракен можеш да си направиш рег. с мейла и после да чакаш седмици верификация, за да може нещо да правиш в платформата, така че слабо....

а в бинансе и криптопиа като си направиш рег. какво може да си купиш и как ? 

май само може да пратиш крипто там, дето трябва да си го купиш преди това от някъде другаде ?

Ами виж не знам и не подканвам никой да го прави .

Аз лично никога съм нямал проблем за теглене или депозиране . 

Напоследък явно има проблеми с разни регистрации, но има ли нужда да изброявам колко борси позволяват да теглиш БИТКОЙН ! !!! не фиат до 10к без варификации ??

Винаги съм ползвал българските посредници и ги вкарвам без значение в коя борса ...веднъж вкараш ли ги някъде биткойните не виждам какъв е проблема да ги пращаш където си поискаш със мега ниска такса... как..? ами просто просто правиш преценка от тази борса която ги пращаш към другата коя валута е със равностойна цена ...пращаш и обръщаш в биткой ..

Най много се дразня и се чудя когато хората кажат как да вкарам пари ...големи такси ... и т.н  ами аз като вкарам през крипто бг примерно 5к от изипей и докато се прибера или съм загубил 150 лв или съм спечелил ... 

Писах и другаде тук че за хора търгуващи със по над 10к на ден е малко по сложно затова не е за препоръчване така ..

Мразя и ненавиждам банковата система и ако имам възможност и шанс ще си пратя малко повече да не ги ползвам 

За бинансе си има варификация ,но 2 месеца си търгувах без  и 2биткойна можеш да теглиш на ден малко ли са ?.. хубавото там е че както стамен обясни когато пращаш биткойни от там към посредник таксата е супер малка и мега бърза ..,защо защото си сортират правилно транзакците 

@100M както и много други обаче, които сега искат да купят, не могат !! БГ борсите както и други като Кракен например, където може да депозираш фиат от БГ банка, за да си купиш един вид първата криптовалута не работят!!! Момчето иска да си купи, а няма от къде, то един път като си купиш вече може да си прехвърляш към колкото си искаш борси и да си търгуваш това е ясно....

Да разбрах го това .Просто не бях забелязал че вчера са спрели да предлагат купуване и продаване на биткойн от бг посредници . Затова направих и темичка ако някой иска да купи с подходящата оферта ще намери кой да му продаде(рисково е разбира се ),но все пак за тези новите най добре в такива моменти да помолят приятел за тази работа ,защото почти съм 100 процента сигурен че всеки има по един човек в телефонния си указател който притежава биткойни .

От Crypto bg са си дали алтернативи http://outsidia.com/how-to-buy-bitcoin-ether-fast-and-easy/  а и както казах тези от xchange ,поне последния път когато бяха спрели тегленията и депозиранията ми казаха няма проблем може да дойдете на място кеш да си платите и там някакъв процент искаха от парите .

Добре де коинбейс мисля не са спрели регистрации, верифицират за един ден(поне декември беше така) и може да вкараш пари с карта което си е голямо предимство защото става веднага, не чакаш 2-3-4 дена за превод. Купуваш там лайт или етер прехвърляш другаде и купуваш каквото ти душа сака...

преди 4 минути, bubo написа:

Добре де коинбейс мисля не са спрели регистрации, верифицират за един ден(поне декември беше така) и може да вкараш пари с карта което си е голямо предимство защото става веднага, не чакаш 2-3-4 дена за превод. Купуваш там лайт или етер прехвърляш другаде и купуваш каквото ти душа сака...

рег. без проблем, верификация се чака, м/у другото си прав, най-много банки работят с CBA без проблем

• 3 weeks later...

Здравейте!

Извинявам се ако въпросът ми е извън темата, или го имавдруга тема, а той е

Мислите ли че е възможно във форума да се направи тема в, която потребителите да предлагат биткойн за продажба по между си и така да се избегнат високите такси на посредници?

Благодаря!