Jump to content
hash.bg - биткойн форум

Lightning Network - Какво е и кога ще се появи.

ivan
 Share

Recommended Posts

According to Decker, each channel can process about 500 tx per second. With thousands of channels being utilized at once, #Bitcoin could theoretically scale beyond not only any other #cryptocurrency but any other payment method, including VISA.

https://coinjournal.net/scaling-layer-2-and-cryptographic-innovations-discussed-at-consensus-2018/

От няколко седмици поддържам Lightning Node върху testnet. Има над 90 канала вече. През него минават около 40 транзакции на ден. Още не смея да го пускам на mainnet. Направих му и малък сайт:

https://peernode.net/

Който иска, да се закача. Ако някой иска да отворя капацитет към него, да ми пише. Нодът е на Eclair. Пробвах LND и c-lightning. Много бъгове имат и се отказах от тях засега. Само Eclair се задържа стабилен.

Преди 2 часа, cloxy написа:

От няколко седмици поддържам Lightning Node върху testnet. Има над 90 канала вече. През него минават около 40 транзакции на ден. Още не смея да го пускам на mainnet. Направих му и малък сайт:

https://peernode.net/

Който иска, да се закача. Ако някой иска да отворя капацитет към него, да ми пише. Нодът е на Eclair. Пробвах LND и c-lightning. Много бъгове имат и се отказах от тях засега. Само Eclair се задържа стабилен.

пускай се в мейнет-а какво чакаш? рискувай няколко сатошита..

7 hours ago, vamp111 said:

Страхотна новина! Аз ги ползвам на TestNet, сега минах на Mainnet.

Предпочитам обаче да приемам плащания със собствения си нод. Но имам едно притеснение - в началото всичките ми капацитети са само в една посока, тоест да харча пари и реално нищо не мога да приемам.

Имало някакъв трик, при който се изпращат пари през LN към стандартен Bitcoin адрес. По този начин, ако изпратиш към собствен адрес, ти се обръща капацитатът на канала и вече през него можеш да получаваш съответната сума. Някой има ли си представа как става този номер, че на мен не ми е ясно?

Като цяло, това е единствения сериозен проблем, който аз виждам пред LN. Че първоначално можеш само да харчиш пари, но не и да приемаш.

Eclair- а ако си го подкарал на Андроид, версията все още не може да получава плащания! Ако е на PC значи може. Трябва да направиш Payment request, този рекуест се ползва от човека с/у тебе да направи плащане КЪМ тебе! Виждаш ли друго нодове? Канала ти отворен ли е ? и сам ли си го фънднал? Тези 40 транзакции ти ли ги правиш?  ако ти сам си си фънднал канала и никога не си правил плащания през него, никой не може да прави плащане към теб, защото от тяхна страна баланса е 0. Пробвай да създадеш payment request. поиграй си още малко в тестнетна като ти стане готино скачай в мейнета, ако имаш ядове пиши пак тука, ще намеря някой да удари едно рамо. 

Технологията, която търсих се казва Submarine Swaps. Реално е услуга, която някои нодове може да започнат да предлагат. Кодът е отворен, но е централизирана услуга, до колкото разбирам. Става за различни неща, включително за обръщане на каналите.

Иначе другите неща са ми ясни. 40 транзакции минават през нода средно на 24 часа, моите са отделно. Изглежда и малкото харчения, които съм направил, са отворили обратни капацитети на места и през тях минават пари.

До няколко дни минавам на Mainnet, че стана скучно в Testnet. А и искам колкото се може по-бързо да натрупам свързаност и капацитет, за да не разчитам на централизирания Strike.

With 200-250K tx per day, bitcoin fees remain the lowest they've been in 7 years. 1 sat / byte transactions continue being processed on the next block. You can send $BTC for ~1.5 cents per transaction. Batching works! Segwit works! разбира се има хора, които не могат да го разберат това

DeiKaw7W4AAY2NQ.jpg

DeiKaw_X0AA6mvX.jpg

DeiKaw-WsAA8qKj.jpg

Visa: 24,000 tx / sec

Bitcoin: 7 tx / sec

Bitcoin + Segwit: 14 tx / sec

Bitcoin + Lightning: ~3.5 Million tx / sec

аз днеска пускам пари от ЦКБ към ДСК цял ден ги чакам, кой знае колко ще мине и от ДСК към Кракен..

На 27.03.2018 г. at 12:15, vamp111 написа:

@vamp111 Защо прехвърляш още от банки към кракен. Час и половина 2 от революта към Кракен. Първия път шанс да ти ги заключат ако не си правил превдо 2 часа и си готов.