Jump to content
hash.bg - биткойн форум
  • 0

Ripple

Tronald Dump
 Share

Question

Някой притежава ли Ripple (XRP)?

Аз имах много сериозно намерение да купя, но не можах да разбера как се инсталира портфейл, от къде се прави регистрация, а във форума им пише разни хора на които са им откраднали ripples и един от компанията е писал че заради секюрити ишуус са спрели да предлагат валутата на крайни клиенти.. та всички тези неща нещо ме отказват, въпреки че ми се иска да вкарам малко пари, защото потенциалът нагоре е огромен - вече 16 световни банки експериментират с валутата и мислят да работят с нея

Мнения някой?

Recommended Posts

• 0

XRP за момента официално е втората по капитализация валута. Честито на инвеститорите! За мен обаче това е неморално и ненормално, като се има предвид каква валута е рипъл. Да не говорим пък, че централизираната валута може да бъде емитирана както си иска в един момент от компанията-майка. За пореден път се убеждавам, че мнозинството в криптовалутите от 2017 г. вече не е съставено от хора с вяра в децентрализираните технологии и съответстващите им токени, а повече от спекуланти и търговци, водени от единствена движеща сила - жаждата за печалби. А хората просто хукват след даден тренд за някой и друг лев и моментално зарязват инвестицията, в която вярват.

Един интересен материал за размисъл: https://cointelegraph.com/news/ripple-becomes-largest-altcoin-as-bitcoiners-issue-warnings

• 0

Трейдърите няма как да се откажат от възможността за печалба. За съжаление не всички са в крипто от морални подбуди. Със сигурност има търговци, които са си поставили за цел търгуване с цел увеличаване на личните си биткойни, но като цяло подушат ли се пари, няма как да се избегне търговията. За децентрализация може да се говори в по-дългосрочен план. Според мен този принцип ще надделее, но това си е само лично убеждение, което не е безпочвено, но все пак с много риск с оглед на дългосрочна инвестиция. Морално или неморално, такъв е живота :)  В последно време си мисля много за предстоящото вкарване на Lightning Network (LN) в употреба. Неслучайно започнаха да шумят последния месец около това, въпреки, че още няма продукт. Може би с оглед на предстоящ срив и печелене на повече HODL поддръжници ... но определено има някаква паника. От друга страна Етериум също е с план за финансова мрежа и то със зверски потенциал за реализация на напълно готов продукт още тази година при това с гарантирани парични потоци и малко или много по-ефиксно от LN. 

• 0

Аз не виждам голям проблем в това. Да предположим, че банките вземат повечето биткойни. И какво от това. Цената скача, LN влиза в масова употреба и хората започват да си купуват кафета и кроасани за по 1-2 сатошита ... т.е. това, че те ще държат трилиони в BTC няма да централизира мрежата особено. Могат само да играят с цената, но няма как това да се случва вечно и няма как това да компроментира Биткойн мрежата.

• 0

Аз още не мога да свикна и да видя в коя тема има нови мнения...... Направете го отстрани да има някаква лампичка или иконка на BTC :D

@vamp111  преди 2 дена едно приятелче ми каза, че целта на тази шитня рипъл била да изкупят повече BTC от хората...

Никога не бих си го купил, дори да знам, че ще изкарам пари. Да гоня печалби, но не на всяка цена!

• 0
On 2.01.2018 г. at 10:22 AM, vamp111 said:

26174779_10155454969283802_303276733_n.j

Определено играта с Рипъл е опасна за децентрализирания биткойн, притеснителна е и е тревожна. Опасен капан, в който падат самите холдъри и най-лошото е, че не го осъзнават. Айде, да речем безскрупулните търговци да са неспасяем случай. Те биха купили и продали и л***о за 50 цента на 2,50, само и само да вземат пари /забележете фиатни!/. Банките са богати и лукави институции и те знаят как се манипулира алчността! От собствен опит. Не се самоуспокоявайте, бъдете нащрек и не купувайте тази шитня най-малко с биткойн.

ВЪПРОС ЗА ЗАМИСЪЛ: Нали искахме да намалим зависимостта си от банките? Така тръгнахме. Е, сега щедро им я връщаме, при това напълно доброволно и с усмивка на лица.

• 0

рипал няма нищо общо с банките, нищо, че така твърдят...

напълно ценрализиран, 2-ма собственици държат 90% от капитала, добра реклама нищо повече, дали ще си купиш doge или ripple няма голямо значение

колкото за търговците, добър вариант за правене на пари

ето ТОП стори в CNBC: хау ту бай рипал, хотест биткойн компетитор, ши припадна

https://www.cnbc.com/2018/01/02/how-to-buy-ripple.html?__source=sharebar|twitter&par=sharebar

• 0

Тц, имат и някои банки дори са правили вече транзакции. Нека не гледаме само опаковката. Нищо, че формално се води отделна компания. Изцяло централизирана валута - да. Не виждам никаква полза от тоя шит, освен опасност за идеята, от която сме тръгнали... заради един пробит долар. Да беше коя да е друга алт-валута от хилядите, конкурентна на биткойн, а то точно това. Как пък точно това да му се не види? :) И дали зад този внезапен пъмп от нищото не стоят някои сили или нещо?

За класически търговци не се учудвам, тях ги интересува само печалбата. Въпросът е, че може да се печели още седемстотин осемдесет и девет валути, най-малкото. Аз нито стотинка няма да инвестирам в такова нещо, ако ще 20 000% рентабилност да дава. А не че не можех, тук отдавна го знаехме тренда. Жалко ще е такава валута да заеме доминиращо положение, не това си представяхме. Учудвам се просто от мащабите на алчността. Тя може да се оправдае с 955465496325454664 думи, но пак си остава алчност според накъде духа вятъра и забрайхме всичко. :)

• 0
On 30.12.2017 г. at 10:38 AM, gbobonkova said:

Здравейте пиша и тук ,че първия път не улучих темта :)

Искам да купя Ripple!Някой ще ме насочи ли как става !

Имам желание и средства, но знанията още ги нямам :)

Благодаря Ви!

Нова успешна 2018 година 

Ето тук направих едно упътване със скрийншоти как да се купи Ripple или друга криптовалута.

• 0
преди 25 минути, Nikiforich написа:

Ето тук направих едно упътване със скрийншоти как да се купи Ripple или друга криптовалута.

ползвайки CONbase вървите срещу биткойн, а както се вижда в момента, когато биткойн пада, другите шиткойни се сгромолясват

има само едно смислено упътване как да ползвате Ripple: SHORT on margin @bitfinex

иначе дано ти донесе много по $10 упътването и безплатната реклама :)

• 0

спрямо бтк на половина спрямо сегашната

Един който разбира от крипто не съм видял да залага на рипъл.... образовайте се! 

Разбира се ще го помпят още доста... колко ще спечелят ще се види

Изобщо прогнозите в крипто са абсурдни....и да питаш за такива прогнози е абсурдно. Но мераклии за бързо забогатяване колкото искаш.

• 0
преди 25 минути, invictus007 написа:

Супер, щом разчиташ на ad hominem атаки, а не на обективна критика, наистина няма смисъл да споря с такива като теб :) 

Човек, наистина.... рипъл... Давам ти една обектива критика. Кажи ми къде мога да видя колко е голям блокчейна на рипъла? И там да се актуализира информацията ежедневно. И след това ще продължим разговора в който искаш критика мнения и тн... Разбира се в темата за рилъл.

• 0
Преди 1 час, invictus007 написа:

За децентрализирана монета с по-сигурна мрежа и доказала се във времето като надеждна инвестиция

това как да го коментирам по-адекватно кажи ?

• 0
26 minutes ago, ivan said:

Човек, наистина.... рипъл... Давам ти една обектива критика. Кажи ми къде мога да видя колко е голям блокчейна на рипъла? И там да се актуализира информацията ежедневно. И след това ще продължим разговора в който искаш критика мнения и тн... Разбира се в темата за рилъл.

Да започнем от там, че Ripple не ползва blockchain, a distributed consensus ledger, който ползва мрежа от валидатори и съвсем друг тип консенсус. За повече инфо тук: https://developers.ripple.com/consensus.html

Няма как да ти отговоря на въпроса - все едно да ме питаш, къде мога да видя колко бензин харчи Тесла. Ако искате, можем да продължим в темата за Рипъл наистина.

Извинявам се за спаменето в тази тема.