Jump to content
hash.bg - биткойн форум
  • 0

Покупка на алтернативни криптовалути

Disaster
 Share

Question

Здравейте! Тъй като съм нов във всичко свързано с криптовалутите,тоест гола вода,бих искал да задам няколко въпроса. Ако реша да си купя някоя алтернативна криптовалута трябва първо да си закупя btc,eth ili ltc примерно от coinbase ,да я изпратя примерно в cryptopia.има ли минимум който може да се купи и препрати? След това къде може да се съхрани закупената монета? За всички по отделно ли трябва да си правя портфейл? Много благодаря за отделеното време!

Recommended Posts

• 0
Преди 1 час, Disaster написа:

Здравейте! Тъй като съм нов във всичко свързано с криптовалутите,тоест гола вода,бих искал да задам няколко въпроса. Ако реша да си купя някоя алтернативна криптовалута трябва първо да си закупя btc,eth ili ltc примерно от coinbase ,да я изпратя примерно в cryptopia.има ли минимум който може да се купи и препрати? След това къде може да се съхрани закупената монета? За всички по отделно ли трябва да си правя портфейл? Много благодаря за отделеното време!

Купуваш си биткойн чрез различни методи които може да видиш във теми от форума . Вкарваш си ги в борсата която си избрал .Почти всички са различни относно лимитите им ,но повечето нямат проблем за депозиране до 2 биткойна на ден . Относно портфейлите ако не надвишаваш 2 биткойни можеш да  си ги дръж в борсата ,като гледаш да си активирал всички възможни защити които позволяват

• 0
6 hours ago, Disaster said:

Като цяло това е идеята, да. Купуваш си от coinbase, аз лично предпочитам LTC, защото пристига бързо и евтино и го пращам към моя deposit адрес в Binance. 
След като пристигне в Binance го продавам за BTC (може и ETH) и с него купувам това, на което съм хвърлил поглед. Доколкото знам в Binance нямаш лимит за депозиране, а за теглене имаш лимит до 2 BTC на ден, ако акаунта ти е неверифициран.

Eто и кратко видео обясняващо по-горе написаното:
https://www.youtube.com/watch?v=SnMJhQ_edP8

Ако купуваш ERC-20 токени (които са етериум базирани и примери са EOS, OmiseGO, Enigma и много др.) можеш да използваш MyEtherWallet (MEW) за съхранение. Аз лично не го използвам и си държа токените на exchange-a засега, защото може и в близко бъдеще да ги продам. 

Списък на всичко токени, можеш да видиш тук :
https://coinmarketcap.com/tokens/

Ако искаш да купуваш койн (пр.Cardano), те си имат собствени wallet-и. На Cardano wallet-a мисля, че се казваше Daedalus. Но най-добре е да провериш.

Списък на всички койнове, можеш да видиш тук :

https://coinmarketcap.com/coins/

Ако имаш да питаш нещо, давай :)

• 0

Много ви благодаря! Искаш да кажеш ,че може да си държа монетните в binance ако реша да ги продам ,а друга част мога да изпратя в портфейл ако реша да ги запазя за в бъдеще. Ако примерно им се вдигне цената пак ще трябва да ги заменя с биткойн  за да ги продам?

• 0
2 hours ago, Disaster said:

Много ви благодаря! Искаш да кажеш ,че може да си държа монетните в binance ако реша да ги продам ,а друга част мога да изпратя в портфейл ако реша да ги запазя за в бъдеще. Ако примерно им се вдигне цената пак ще трябва да ги заменя с биткойн  за да ги продам?

Моля !
Да. Можеш да държиш монетите си в Binance. Допълнително ако си решил да купуваш NEO, то генерира и така наречения GAS. Някои борси не ти дават GAS, но Binance ти дават. Просто го подхвърлям това, ей така.

Можеш да държиш монетите си както в Binance, така и в портфейл. Разбира се, винаги има риск Binance да бъде хакнат и тогава доста хора ще изгорят. Поради тази причина е препоръчително да си ги пазиш в портфейл - особено ако нямаш намерение да продаваш скоро.

За да ги продадеш, можеш да ги пратиш от твоя портфейл към Binance. Следваш същия принцип (който дадох с Litecoin) само че с друга монета. Когато монетите ти пристигнат в Binance, ги продаваш за BTC и си хвърляш BTC-то към твоя BTC портфейл.

• 0

заради предстоящи форко-ве (еърдропс) ъпгрейди в технологията, хакове и ред други причини, моето мнение е, че помпа предстои при следните алтове с по-висока капитализация

ETC, LTC, NEO, XMR, BCH, ETH

инвестирайте разумно

• 0

Съгласен, даже ако им направим някакъв тайминг и рейндж и се окажем прави на +/- 10% ставаме за анализатори :)

Преди 3 часа, vamp111 написа:

заради предстоящи форко-ве (еърдропс) ъпгрейди в технологията, хакове и ред други причини, моето мнение е, че помпа предстои при следните алтове с по-висока капитализация

инвестирайте разумно

• 0
4 hours ago, vamp111 said:

инвестирайте разумно

Честно казано новината за еърдропа за всички, които притежават NEO не повлия на цената по никакъв начин. А fork при NEO-то няма как да се случи така или иначе.

• 0

човек, плащам по 19лв, на месец, за да гледам Китайска кабелна телевизия там ги казват тези неща преди да се случат

сега в горния лист се намесва и това кравешко ...... рипъл, чета тук там, че са дали пари на брайън армстронг и щели да го листнат, обаче и бари силбърт е дал пари, т.е. може да листнат и етц, парадокса тука е че рикардо създателя на монеро не е дал пари, а от койнбейс са се изказвали, че само него могат да листнат,

та това какво ти говори ? на мен, че всички са един дол дренки и само вземат парите на хората и под пари разбирай биткойн, защото всеки който с фиата си е купил от техния шиткойн е лишен от биткойна, който собственика на въпросния шиткойн си е купил с фиата на хората....

• 0

Разбира се. Познавам хора, които си купуват рипъл просто защото е евтин и си мислят, че може да им донесе x3, x5, x10 без да обръщат внимание на капитализация или circulating/total supply. Отказах се вече да обяснявам, нека правят каквото искат.

Колкото по-рано разбереш, че шиткойновете са само, за да стакваш сатошита толкова по-добре. Мен ме интересува единствено за колко сатоши купувам една бройка от дадена монета, а не от $.

• 0

аз понеже преди търгувах btc/eur, минаха на alt/btc, после спрях, защото осъзнах че повече губя от колкото печеля, оня ден в най-големите сътресения пак реших да търгувам и е го на - 3 бтк, за това купи си баба биткойн, зарови си го в двора и седи мирен, няма алтове няма малтове, всичко е шит. бай и холд и чакай, като решиш на определена цена де излезеш не е проблем, винаги ще се намери кой да ти ги изкупи...

• 0
6 minutes ago, vamp111 said:

то от обяд тръгна и в биткойн т.е. навсякъде само че с/у долар

аз по-горе визирах с/у биткойн това е което трябва да се гони

Да, срещу долар не е хава. Искам повече сатошита, не $ :D