StanchoBS Posted February 2, 2018 Report Share Posted February 2, 2018 При производствена цена 5к по малко от 7к не вярвам да падне и това го бях написал преди месец, когато никой не мислеше че е възможно пак да се върне на тези цени биткойна. Същото и за етера бях казал около 500-600$ когато беше над 1000$. Хората купуваха на върха и мислиха че още ще се качи и гледай сега батко ти как ще си напазарува към 500$ етери и на 7к биткойни Eric Arthur Blair 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivan Posted February 2, 2018 Report Share Posted February 2, 2018 преди 8 минути, StanchoBS написа: При производствена цена 5к по малко от 7к не вярвам да падне и това го бях написал преди месец, когато никой не мислеше че е възможно пак да се върне на тези цени биткойна. Същото и за етера бях казал около 500-600$ когато беше над 1000$. Хората купуваха на върха и мислиха че още ще се качи и гледай сега батко ти как ще си напазарува към 500$ етери и на 7к биткойни мисля, че производството е повече от 5к, много скочи трудността последният месец Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
StanchoBS Posted February 2, 2018 Author Report Share Posted February 2, 2018 Бъркаш се , даже е по малко от 5к и където е по евтин тока е сигурно около 3к. Март месец се очаква голям скок на мрежата , но до тогава ще стои на това ниво. Eric Arthur Blair 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Гари Posted February 2, 2018 Report Share Posted February 2, 2018 16 minutes ago, StanchoBS said: Бъркаш се , даже е по малко от 5к и където е по евтин тока е сигурно около 3к. Март месец се очаква голям скок на мрежата , но до тогава ще стои на това ниво. При сегашната трудност, за AntS9 на Битман копането е на плюс при цена над $2200. Още не сме стигнали свръхпродадени нива, силната подкрепа на графиката е чак към 5400. Което не значи, че задължително ще стига дотам. Техническият анализ е бошлаф работа. Но на 5400 ще спрат всички майнъри с AntS7, което ще намали предлагането. И трудността. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamat Posted February 2, 2018 Report Share Posted February 2, 2018 Може би ако крадеш ток. $4000 е по-вярното число. 5 minutes ago, Гари said: При сегашната трудност, за AntS9 на Битман копането е на плюс при цена над $2200. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Гари Posted February 2, 2018 Report Share Posted February 2, 2018 7 minutes ago, stamat said: Може би ако крадеш ток. $4000 е по-вярното число. Новобранец, айде да не ме учиш кое колко струва. Аз мога да покажа как се изчислява това $2200, ама съм напълно сигурен, че ти твоите 4000 ги написа ей така наслуки и си нямаш и хабер от какво зависи. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
StanchoBS Posted February 2, 2018 Author Report Share Posted February 2, 2018 При цена на тока (дневно+нощно=средно) 0,15$/KWh идва около 3600$ за един биткойн. Сега ако го смятате в домашни условия при половин цена на тока може и около 2000$ да дойде цената. Аз го написах грубо 5к защото във всяка държава тока си е различен , а дори и ние ползваме доста евтин ток в сравнение с повечето места в европа. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamat Posted February 2, 2018 Report Share Posted February 2, 2018 14 minutes ago, Гари said: Новобранец, айде да не ме учиш кое колко струва. Аз мога да покажа как се изчислява това $2200, ама съм напълно сигурен, че ти твоите 4000 ги написа ей така наслуки и си нямаш и хабер от какво зависи. Ако приемем 12THz и 1225W мощност, цена на тока усреднена 1:2 нощна:дневна - 0.182748 BGN (0.1164 USD), средно дневно 0.45% увеличение в мрежата, се получава нулев баланс при $2920/BTC. Цената от $3000 делим на 6 защото толкова е гаранцията, а най-вероятно машинката ще изпуши преди това. още 500 - $3420 и закръглих на 4000 за да имаш някаква месечна печалба. Ей така го сметнах аз. Сега кажи ти как сметна $2200. Даже и да си смятал нулева печалба, само използване на машинката за печка, и да си предполагал, че е вечна и не гърми, пак няма как да изкараш $2200, освен ако не живееш в някой ромски квартал. Eric Arthur Blair 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Гари Posted February 2, 2018 Report Share Posted February 2, 2018 Големи закръгления бе, Стаматчо. Кога ще спрат копачите в България слабо ме вълнува. Предпочитам да знам какви са сметките за китайските миньори. За тях при настоящите цени разходите са 26,37% от цената. Което прави 2200-2300 долара. За китайците, които копат вкъщи, а не са си оставили мощностите във фермата на Битман, ще бъде още по-евтино, защото Джихан си вкарва в Maintenance Fee и амортизациите. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
olele Posted February 2, 2018 Report Share Posted February 2, 2018 Тока за "производството" на един биткойн е приблизително 2200лева в България. Оттам си смятайте по вашата математика цената! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
StanchoBS Posted February 2, 2018 Author Report Share Posted February 2, 2018 След като никой не казва как ги смята тези цени аз ще ви кажа как се смятат най точно и ако съм в грешка да ме поправи някой. 0,15лв средно от нощно и дневно за киловат/час в домашни условия S9 за един час харчи 1300 вата х 24 часа = 31 200вата на ден 31 200 х 0,15 лева = 4,68лв на ден ток S9 в момента на смятане копае на ден 0.00147 биткойна Разделям 1 / 0.00147 = и получавам 680 дни за да изкопае един биткойн Така умножавам 680дни по 4,68лева ток на ден и се получава 3182 лева за един биткойн което са 2000$ - това са сметките в домашни условия където тока е ДВА пъти по евтин , което ще рече че за една ферма прозиводствената му цена е около 4000$ в момента. Ако се копае с карти през Nicehash 1 риг = 6 карти 580-ки най обикновено смятам вади на ден 0.0018 1 биткойн разделен 0,0018 = 555 дни 1 риг харчи около 1100 вата на дуал = 4лева на ден ток 555 дни по 4 лева ток = 2220лева за един биткойн 1387$ домашни условия и 2800$ промишлени Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
s0ngangel Posted February 2, 2018 Report Share Posted February 2, 2018 Ако приложим тази логика на смятане ценатата на биткойна, то цената за производство на хляба е не-повече от 5 стотинки... Едва ли изпичането на хляба струва повече. Е това, че трябва да купиш суровини за производството (брашно, мая, вода), това че трябва да имаш производствено помещение, машини и персонал са някакви дребни подробности, които не влияят на цената... Само тока е определящ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sundy Posted February 2, 2018 Report Share Posted February 2, 2018 В огромна грешка си за Antminer. Никой не смята покачващата се трудност. На кукуво лято ще изкопаш 1 биткойн след 680 дни. За справка линка долу: https://alloscomp.com/bitcoin/calculator Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
batibon Posted February 2, 2018 Report Share Posted February 2, 2018 Станчо си каза-ако съм в грешка- да ме поправите. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
StanchoBS Posted February 2, 2018 Author Report Share Posted February 2, 2018 Охо двама станахте да ме разсмивате , не мога да вечерям значи Личи си че не сте миньори Добре щом един ант минер ще изкара един биткойн за 680 дни то нека да сметнем че... 680 ант минера за един ден вадят 1 биткойн и всеки един от тях харчи 4,68лв на ден ток значи 680 ант минера по 4,68лв ток = 3182лв ток на ден което е равно на цената на един биткойн или производствената му цена която търсим е пак същата Еее отивам да вечерям обаче незнам как с тази усмивка Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shmitkata Posted February 2, 2018 Report Share Posted February 2, 2018 малка, незначителна корекция за цената на тока... дневна/нощна продължителноста е 2/1.. т.е средно цената ще е повече от 0.15 лв. .. може би към ... 0.17-0.18 лв. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
s0ngangel Posted February 2, 2018 Report Share Posted February 2, 2018 Станчо, престани да пишеш едни и същи глупости. Производствената цена не се формира само от 1 перо. Тези мравки дар от Бог ли са? И сигурно са колокирани в безплатно държавно хале, охлаждано от вентилация по европрограма и поддържани от благотворителна организация? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
StanchoBS Posted February 2, 2018 Author Report Share Posted February 2, 2018 Ти май не разбираш от бизнес , защото твоите неща са глупости. Това за което ми говориш са разходи , като мравки , наем на халета , заплати на работници и други подобни. Производствената цена се плаща 100% тоест цената на тока докато една мравка копае , а другото като искаш го прибавяш после. Примерно правя банички и така си го представи, че брашното и сиренето ща не ща - ще си го платя за да стане баничка , а дори и за да го изпека и тока ще си платя за да се завърши продукта. Антминера играе ролята на баничар и заплатата му не влиза в тази цена и се води разход. Не знам как да го обясня по лесно , защото биткойна се нуждае само от ток , защото не е физическо нещо Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Outsider Posted February 2, 2018 Report Share Posted February 2, 2018 Единия май има в предвид себестойност на продукт, а другия производствен разход на продукт и за това не можете да се разберете.... batibon and Sundy 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamat Posted February 3, 2018 Report Share Posted February 3, 2018 @stanchobs в моите сметки имаше включен статистически коефициент за увеличение на сложността във времето и стойност на електричеството с точност до 0.000001, а ти смяташ просто "ток" (с грешна стойност) в някаква конкретна минута днес, а когато, виждам, и други хора ти говорят за това, ти май не схващаш за какво става дума. Изглежда високомерието ти е без никакво покритие. После се оказа, че си говорил за китайците. Ами ако става въпрос за китайците, при тях пък числото е към $1300, за тези които ползват електричеството на Монголия. Така че и това не уцели. Освен това там седят с поялниците и поправят изгърмелите машинки, запоявайки чипчета, нещо което ти или друг не би могъл да си позволи, освен ако не е някой бесен очилатко от ВМЕИ Ленин и няма 20-30 S9, че да ползва някой от тях за резервни части. В крайна сметка не ми стана ясно как се намесиха разходите за генериране на BTC с цената на борсата? То няма нищо общо. Ако цената падне толкова, че тези със скъпото електричество станат нерентабилни, те ще си режат вените и ще отпаднат, сложността ще намалее и за тези с евтиното електричество печалбата ще се увеличи. Така цената на борсата не зависи по абсолютно никакъв начин от цената на електричеството или други производствени фактори, за да се взимат предвид, смятайки къде може да се спре. Цена под $1000 е напълно възможна, но е малко вероята в този момент. Примерен сценарий за такава - цената стига 7500 и идва кръстопът - нагоре или надолу. Ако е второто, пада още на 2500-3000, губят интерес голяма част от копачите, "инвеститорите" (всъщност спекулантите), цената плавно в рамките на 1-2 години отива под 1000. Другият вариант 1 - при 7500-8000 се поема уверено нагоре до 15-20-30К - тогава получаваме дежа вю и след сравнително кратко време всичко се повтаря отново за пореден път, но крайният резултат пак ще е в посока на вариант 2, а спихването на балона ще е още по-шумно и грандиозно. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
StanchoBS Posted February 3, 2018 Author Report Share Posted February 3, 2018 @stamat твоите сметки , както винаги са грешни. Ако не си разбрал 0,15лева за киловат час е примерна цена и всеки може да я промени на колкото си иска или колкото му струва тока да си смята там някакви неща. Аз не мога да знам всеки доставчик , всеки град или всяка държава какви им са цените на тока. Важното е начина по който се смята да може да си го направи всеки ако му потрябва за нещо. Една машина ще изгори толкова ток за да изкопае един биткойн , колкото и хиляда машини ще изгорят за да изкопаят един биткойн. Не смятай коефициент за увеличение на сложността във времето , защото по тези сметки една машина никога няма да изкопае 1 биткойн и тогава трябва да кажеш че цената му е безкрайна ли? Виж сега има си производствена цена и продажна цена.Твоите разходи ги слагаш в графа продажна цена , защото както казваш имаш наеми , заплати , поялници или както там ги смяташ изгорели машини и т.н. Произвел си го примерно на 2000$ но не можеш да го продадеш на по малко от 5000$ защото ще си на загуба, заради разходите. Далече си от истината и не ми се обяснява повече по тази тема , защото всеки малко помислил ще разбере за какво става дума. В крайна сметка цената за генериране има нещо общо на борсата , защото ако го произвеждам за 2000$ и мога да го продавам на цена на каквато аз си харесам стига да съм на печалба, а по този начин може да се подбива цената колкото и малко да е. 2200 биткойна произведени за ден не са много , но повечето миньори са длъжни да продават една част от тях за да си покриват разходите. До сега 9 години винаги е имало баланс в тази цена и за това говоря , че няма как да скочи толкова много биткойна и миньорите да станат милионери. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamat Posted February 3, 2018 Report Share Posted February 3, 2018 @stamen - темата е за цената на биткоин. Не е "цената на биткоин ще расте до безкрайност, отидете на сайт X и купете, че свърши". @stanchobs - На борсата можеш да го продадеш за толкова, колкото някой би дал и не повече. Да видим хипотетичната ситуация: - има само двама копачи - разходите за 1 BTC са 10 единици - 1BTC се купува на борсите за 13 единици и те са на кеф - цената пада на 8 единици: а) и двамата продължават да работят на загуба, разчитайки, че цената ще се вдигне; б) единият затваря кепенците. В този случай изведнъж разходите на другия стават 5 единици и пак е на кеф, защото продава на борсата при същата печалба. В този смисъл ако дадена цена на борсата води до лимит на разходите за копане, за да е рентабилно, не е вярно обратното - разходите за копане, да водят до лимит отдолу на цената на борсата. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
StanchoBS Posted February 3, 2018 Author Report Share Posted February 3, 2018 Преди 1 час, stamat написа: В този смисъл ако дадена цена на борсата води до лимит на разходите за копане, за да е рентабилно, не е вярно обратното - разходите за копане, да водят до лимит отдолу на цената на борсата. Тук съм съгласен с теб и това е така на по прост език - цената на биткойна не я определят миньорите, а борсите , но до сега винаги е имало баланс. Цената на биткойна расте еднакво ,като проценти с покачването на трудността му за добиване с изключение на няколко ATH , които продължават няколко дни. Това съм забелязал , че през миналите 8 години се движат ръка за ръка. Пример 1 август (форка на кеша си спомням) цената на биткойна беше около 3000$ - мрежата му беше 7000PH Днешна дата цена на биткойна 9000$ - мрежата му е 22 000PH Направих справка и за началото на 2017 година мрежата му е била около 2500PH а цената му беше , както всички си спомнят около 1000$. На всеки 6 месеца се утрояват и двете стойности за последната година. Ща видим и за в бъдеще как ще продължи този баланс По тази логика (скоростта на мрежата) след 6 месеца цената на биткойна ще е 27 000$ а мрежата му ще бъде 66 000PH и около 2020г цената му ще стигне милион - дай боже Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
olele Posted February 3, 2018 Report Share Posted February 3, 2018 Боже за елементарни сметки 15 поста..... и тоя форум отива към другите 2..... И не е проблема във липсата на метла, а това че хора неразбиращи от материала дават акъл а не поемат. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WinSpam Posted February 3, 2018 Report Share Posted February 3, 2018 преди 33 минути, olele написа: Боже за елементарни сметки 15 поста..... и тоя форум отива към другите 2..... И не е проблема във липсата на метла, а това че хора неразбиращи от материала дават акъл а не поемат. Много ми е интересно ти как ще обясниш материята накратко Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts