StanchoBS Posted February 3, 2018 Report Share Posted February 3, 2018 Преди 1 час, illuminati написа: На мен ми убягва едно нещо. Боби получава IBAN на Ани и изпраща 10000лв. Тази транзакция е видима само от Боби, Ани и техните банки. Как crypto.bg ще разбере за тази транзакция, за да генерира криптоЛева за Боби. Да речем, че crypto.bg борави с потвърждения от потребителите. Има два варианта - едностранно потвърждение и двустранно. Едностранно потвърждение: Боби не изпраща парите и по някакъв начин показва на crypto.bg, че парите са изпратени (screenshot, факс, т.н.). Боби получава 10000клв., но Боби е симулирал доказателството - Боби сега има 10000лв. + 10000клв. Ани няма нищо + включително и биткойни. Ани се оплаква, крипто-сметката на Боби е блокирана. Боби изпраща парите и по някакъв начин показва на crypto.bg, че парите са изпратени. Боби получава 10000клв. Ани получава 10000лв., но заявява пред crypto.bg, че не е получила парите. Криптосметката на Боби е блокирана. Двустранно потвърждение - Боби изпраща 10000лв. на Ани. Боби е нотифициран, че ще получи 10000клв., когато Ани изпрати доказателство, че е получила парите. Ани не изпраща такова доказателство, заявяйки, че не е получила парите. Ани лъже, така че Боби не получава 10000клв., докато Ани получава 10000лв. Боби лъже, така че Ани не получава 10000лв., докато Боби получава 10000клв. Както се вижда ясно, при всички ситуации има вариант, в който няма гаранция на средствата. Проблема е в липсата на конкретна информация на левовите транзакции. Докато вие контролирате криптоЛевовете, левовете са изцяло в контрола на Боби и Ани, така че единствения начин е Боби и Ани да си имат достатъчно доверие помежду си, тъй като няма диспечър между тях. В този случай това няма да е кой знае колко по-успешно от localbitcoins, може би само по-сложно? Или аз нещо пропускам? И на мен точно това ми убягва как ще стане с доверието, но май не си зададох въпроса правилно още първият път със схемата Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cryo13 Posted February 3, 2018 Report Share Posted February 3, 2018 44 minutes ago, Ani said: 44 minutes ago, Ani said: да, кое гарантира че няма да се печатат нови и нови клв-та и кое определя че 10 биткойна ще са 100 000 клв? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Гари Posted February 3, 2018 Report Share Posted February 3, 2018 Схемата е напълно излишно усложнена. Тези криптолевове са ненужно главоболие. Стамен, може просто да да копирате 1:1 схемата на bitcoin.de. Която си е лицензирана борса в Германия, работи и отдавна и никой не е казал, че е нещо незаконна. Пак е per to per. Който иска да продаде койни, ги праща на някакъв публичен адрес, собственост на Crypto.bg и публикува в сайта офертата си с цена. Когато я приеме някой, той изпраща сумата в лева по банков път на продавача. След потвърждение на превода, Крипто.бг прехвърля койните на купувача. Който иска да купи койни, просто публикува оферта за покупка. За да я приеме някой, той трябва да има вече койни по баланса си в Крипто.бг. Нататък се действа по същия начин - щом офертата е приета, купувачът праща парите на продавача с банков превод, а получава койните си от Крипто.бг. Няма нужда никакви левове да държи Крипто.бг, достатъчно е да държи при себе си койни на клиентите-продавачи. Някъде по трасето в тази схема ще си удържа комисионите. https://www.bitcoin.de/en/faq Тук са описани всички възможни случаи, включително ако някой е некоректен. Tihomir 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cryo13 Posted February 3, 2018 Report Share Posted February 3, 2018 http://bulgariancryptolev.com/ от там написаното става сно че БНБ ще регулира криптолева, идеята все повече започва да ме отблъсква... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rippleche Posted February 3, 2018 Report Share Posted February 3, 2018 @stamen ако Боби не получи тези криптолевове от Ани, защото Ани излъже, че е получила 10 000 лева по банков път и не му ги прати. Как вие ще разберете кой лъже ? @Ani Точно така... това е борсата да не е чакал да стане 40 000 лева. @cryo13 Ако 1 криптоЛев = 1 лев и 10 биткона = 200 000 лева (1 бтк=20 000 лева), но БТК стане 10 000 лева Стамен каза, че ще добавят още съответно още 10 бтк, но как ще задържат криптоЛев-а да е на стойност 1 лев. Има ли вариант да го надуят ? Как USDT ( Тетера) си стои 1 долар? Наистина нямам идея @Гари Добре Гари идеята тук също идеята ми допада, но как Аз ще докажа, че парите които ти си ми пратил по банката са преведени. Аз ако кажа, че не са, а ТИ каже, че си ми ги превел? Как ще обедя Крипто.бг, че аз съм правия ? П.С. @stamen Така и така каза, че ще пробвате първо между приятели и така ще видите къде куца. Докато не го направите на практика няма да излязат дупките. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
devil861 Posted February 4, 2018 Report Share Posted February 4, 2018 Разбрах какво искате да постигнете и се радвам че търсите начин да заобиколите банките , обаче основната пробойна е със доверието и липсата на централизиран орган който да потвърждава че плащането е направено . По-нагоре илюминати го беше описал точно , може да се лъжем до безкрайност ... А ако се създаде изцяло нова криптовалута ( биткойнлев ) която обменяме за биткойн и се контролира от Вас , идва спорния въпрос как да се сдобием с нея за да я превърнем в биткойн ? Нека го кажа така , създаваме биткойнлев ( BTCL ще я нарека за по-кратко ) , курса BTCL/BGN = 1.00000 , 1 BTCL = 1 BGN , като я обезпечавате с BTC и гарантирате че 1 BTCL винаги ще струва 1 BGN , до тук всичко е перфектно , имаме си валута , имаме обезпечение и гаранция . Следва въпроса как да се сдобием с нея , без във схемата да участва банка/външна институция ? Защото това е публична информация и на всеки му е ясно че BTCL , ще се ползва за обмяна на други криповалути , и няма никакъв проблем , банка/институция А , просто да резне начините за купуване ... преводите към съответния IBAN , и тн . А ако го няма централизирания орган който контролира и проверява дали наистина , Ани е изпратила на Боби реална валута примерно 5000 лв , можем да се лъжем до безкрай както казах по-горе , и всеки може да казва каквото си иска че е изпратил на когото си иска , а другия може да казва че нищо не е получавал от никой , и тъй като няма централизиран орган който да провери дали наистина , има или няма плащане . Вариант Б , отваряте офиси в повечето градове в България , където си купуваме BTCL за кеш = крайно неизгодно , тъй като ще трябва да се наемат помещения да се плащат сметки и тн ... и е безмислено създаването на BTCL тъй като след като имате офиси , няма никакъв проблем вместо да купуваме BTCL , да си купим директно BTC или каквато криптовалута предлагате . Мислете за друг вариант , в който има начин да се контролират нещата и човешката намеса и начините за лъжа са сведени почти до 0 . А да не говорим за недостатъците и никаквата гаранция че няма да се създават нови и нови BTCL ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iivanov2 Posted February 4, 2018 Report Share Posted February 4, 2018 Не е нужно да създавате крипто лев, вече има такъв и реално е вързан към лева, платформата е Komodo, към нея има и децентрализирана криптоборса - BarterDEX, освен криптолев има още 31 крипто-фиатни валути, включително евро, долари и т.н. Механизма за връзване към реална фиатна валута доколкото разбрах позволява да се гарантира стойноста на крипто-фиатната валута до спад от 90% на биткойн, нещо такова. Посокато в която мислите ми харесва, защото рано или късно изглежда ще ни допре яйцето ... В банковия свят има една услуга - акредитивна сметка, използва се когато няма доверие между две фирми. Например аз искам да поръчам машина от Китай за 1000 000 лв. но не вярвам на китайската фирма на 100%, че ще ми достави машината, а и те не ми вярват че ако ми я доставят ще им платя, затова превеждам парите на определена банка, с предварително описани условия, които ако се случат (машината да бъде доставена, доказано с документи), банката превежда парите на китайците, съответно има и опции за диспут ори опити за измама и т.н. Варианта който сте описали в крайна сметка пак опира до банките, а ние мразим банките нали? Аз си мисля за нещо друго, но тогава вие (крипто.бг) няма да вземате комисионни или поне толкова много. Система в която всеки който иска да купува или да продава се регистрира с лична карта, СМС потвърждение на телефон и т.н. практики от KNOW-YOUR-CLIENT. Така всеки който иска да търгува с мен ще може да види моите данни и аз неговите, и обратното, ако аз искам да видя данните на някой той ще може да види моите, няма да има вариант някой да гледа данните на друг, без да предостави своите (така е в Естония). При моя сценарий сделките ще бъдат с крипто левове, така си гарантираме спокойствие от волатилност, като двете страни с разбират кой взема комисионната и в какъв размер. Всеки може да си определи лимит, защото при валутна сделка с непознат в кеш винаги ще има едно притеснение, да не ти бият два шамара и да ти вземат кеша или да ти пробутат фалшиви банкноти, затова ако някоя от страните се притеснява ще се срещат на оживено място, например в мола, близо до охраната, където има камери и естествено размера на обмена може да е малък - 100 лв или кой колкото си прецени. Сделките с кеш ни пазят от следене от неприятни хора като полицаи, данъчни и др. гадове Но си е притеснително, аз съм правил подобна сделка с познат и пак ми беше притеснено, но ако няма друг начин, ще се наложи, ще се правят в малък обем и това е. В последствие ако се изгради доверие между две страни, може да се увеличат обемите, все пак и при ползване на крипто.бг първия път всеки си е казал - ще пробвам пък каквото стане Има и вариант групово дело срещу дадена банка за дискриминация, може би си струва, защото си е най-удобно. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamat Posted February 4, 2018 Report Share Posted February 4, 2018 @stamen може би (а следователно и според някой чиновник/прокурор/подобен) попадате в ЗПУПС и главоболията, които може да си докарате, да са много по-сериозни от това, да имате просто 10 резервни сметки в 10 банки и когато някоя окапе, да пускате следваща. Затова (ако не сте) преди да мислите за техническа реализация, се консултирайте с добър адвокат специалист точно в тази област (ако има изобщо такива с практика). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
peweb Posted February 4, 2018 Report Share Posted February 4, 2018 За милиони няма закони. Вие имате ли милиони? Сори ама мисля че в момента в който решат и ще ви спрат отново като този път може да го отнесете повече. Струва ли си да се захващате с нещо подобно заради едната комисионна? Ако го правите не за пари а за каузата тогава просто обучете желаещите как да си търгуват с крипто без да пллзват бг банките и оставете на всеки да си носи кръста. Казах го вече, правите си сметка в някоя нормална държава от EU и си търгувате с каквото искате. Ако забранят преводите в Германия и Естония значи по добре да се излезе от играта. Аз не бих ползвял тази ваша нова система. Старата работеше добре. Sundy 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EmoGro Posted February 4, 2018 Report Share Posted February 4, 2018 А защо не направите просто чейнч-бюро (cryptochage), първо в София, после и в други големи градове... Доверие-100%, измами- 0%, комисионна-получена. Кеша си го имате, транзакциите бързи. Нищо незаконно! Вярно,че не можете да сте на плажа и бизнеса да си върви (поне в началото), но ще сте номер 1 по крипто обмен. Sundy and stamen 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bundjak Posted February 4, 2018 Report Share Posted February 4, 2018 Прочетете добре какво е написал, Стамен Криптолева е винаги 1=1 към Българския лев, независимо от цената на Биткойн или другите алтове. Тоест ако днес 1 бтц струва 14000 лева = 14 000 криптолева ако утре е на цена 30 000 лева = 30 000 криптолева Тоест ако имаш налични 30 000 криптолева - те винаги ще могат да се обменят за 30 000 Български лева - независимо какви са цените на крипто валутите ( все едно да ги имаш в банковата сметка ) След като ще са обезпечени в публичен адрес със Биткойн, значи че по всяко време можете да купите или продадете на Marketplace ( Crypto.bg ) криптолева. Аз разбирам схемата така КУПИ БИТКОЙН -Ани иска да си купи биткойн на цена 30 000 лева 1. купува си за 30 000 лева 30 000 криптолева - от наличен потребител в MarketPlace ( ако няма такъв в този момент crypto.bg - казаха, че ще купуват или продават чрез няколко приятели значи винаги ще има възможност за купуване или продаване ) - превежда парите по банкова сметка на Иван ( ( потребител в marketplace -ако няма такъв в началото-ще бъде към някой от crypto.bg ) 2.с придобитите 30 000 криптолева си купува 1 биткойн от crypto.bg и получава в своя wallet. ПРОДАЙ БИТКОЙН-Ани иска да продаде биткойн на цена от 40 000 лева 1.продава биткойн за 40 000 криптолева на crypto.bg 2.придоботите 40 000 криптолева продава на наличен потребител в MarketPlace - ( ако няма такъв в този момент crypto.bg - казаха, че ще купуват или продават чрез няколко приятели - значи винаги ще има възможност за купуване или продаване ) - получава 40 000 лева по банковата си сметка от Иван ( потребител в marketplace -ако няма такъв в началото-ще бъде от някой от crypto.bg ) Доколкото разбирам, Стамен в първия си пост ясно казва, че Crypto.bg- винаги ще купува или продава криптолева ( значи около 10-на души приятели на Crypto.bg- физически лица с налични 1-2 биткойн и налични 100 000 лева в банковите си сметки-ще бъде добър старт - ЕСТЕСТВЕНО ЗА ТЯХ ГАРАНТИРА crypto.bg -със налични биткойн в публичен адрес ) Аз така си го представям старта и макар и трудно ще го бъде.Довериeтo изградено през последните 2 години в Crypto.bg струва повече отколкото - купища договори и гаранции. Всички мои приятели на които кажа да си купят от crypto.bg -по този начин ще го направят без да ме питат за гаранции ( защото аз им го гарантирам ), а за мен не са нужни гаранции защото Стамен ми го гарантира Никой не е длъжен да ползва точно този нов вид обмяна.Да се научим да се доверяваме е една от най-трудните задачи в живота.Най-добрият начин да разберем, дали можем да имаме доверие на някого, е да му се доверим. „Мъдрите хора се доверяват на идеи, не на обстоятелства." – Ралф Емерсън stamen 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Гари Posted February 4, 2018 Report Share Posted February 4, 2018 9 hours ago, rippleche said: @stamen ако Боби не получи тези криптолевове от Ани, защото Ани излъже, че е получила 10 000 лева по банков път и не му ги прати. Как вие ще разберете кой лъже ? @Ani Точно така... това е борсата да не е чакал да стане 40 000 лева. @cryo13 Ако 1 криптоЛев = 1 лев и 10 биткона = 200 000 лева (1 бтк=20 000 лева), но БТК стане 10 000 лева Стамен каза, че ще добавят още съответно още 10 бтк, но как ще задържат криптоЛев-а да е на стойност 1 лев. Има ли вариант да го надуят ? Как USDT ( Тетера) си стои 1 долар? Наистина нямам идея @Гари Добре Гари идеята тук също идеята ми допада, но как Аз ще докажа, че парите които ти си ми пратил по банката са преведени. Аз ако кажа, че не са, а ТИ каже, че си ми ги превел? Как ще обедя Крипто.бг, че аз съм правия ? П.С. @stamen Така и така каза, че ще пробвате първо между приятели и така ще видите къде куца. Докато не го направите на практика няма да излязат дупките. Регистрираш се в Крипто.бг с някаква банкова сметка. Така че ако някой приеме офертата ти за покупка на койни, сайтът те препраща към негова банкова сметка, към която да направиш превода. Ако другия не потвърди твоя превод, винаги можеш да докажеш на крипто.бг, че си го направил с извлечение от твоята банкова сметка. А некоректният продавач, който не е потвърдил, получава бан. rippleche 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
StanchoBS Posted February 4, 2018 Report Share Posted February 4, 2018 Това извлечение не може ли да се фалшифицира понеже сме в България и мошениците са на всеки завой. И как крипто.бг деиствително ще разбере кой казва истината и кой не, след като нямате достъп до личната му сметка. Сигурно на ден поне по един опит ще има за измама и ще се трупат с всеки ден, защото не могат да се разрешат за толкова кратко време и от там ще започнат оплаквания и жалби и проблемите с властта може и да дойдат. Дано не съм прав. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Гари Posted February 4, 2018 Report Share Posted February 4, 2018 25 minutes ago, StanchoBS said: Това извлечение не може ли да се фалшифицира понеже сме в България и мошениците са на всеки завой. И как крипто.бг деиствително ще разбере кой казва истината и кой не, след като нямате достъп до личната му сметка. Сигурно на ден поне по един опит ще има за измама и ще се трупат с всеки ден, защото не могат да се разрешат за толкова кратко време и от там ще започнат оплаквания и жалби и проблемите с властта може и да дойдат. Дано не съм прав. Всичко може да се фалшифицира. но пък ако се заформи такъв един спор, в краен случай можеш да отидеш в Крипто.бг, да си отвориш интернет банкирането пред тях и да покажеш, че преводът е направен. Важното е койните на продавача да са блокирани в борсата и той да не може да си ги изтегли. А те ще се отблокират само в случай, че купувачът не може да представи нужните доказателства в някакъв определен срок. Когато това е ясно, няма да има смисъл някой да лъже, че не е получавал превод. stamen and rippleche 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
StanchoBS Posted February 4, 2018 Report Share Posted February 4, 2018 Следва опит за измама може да направи само купувача на криптолева , защото няма какво да губи , а ако го направи продавач и го хванат то сметката му ще бъде закрита и силно се надявам и койните които има да му изгорят. Пак повтарям опит за измама , защото пълна измама няма как да стане. Да приемем, че мошеник се регистрира с Иван Драганов с измислен ИБАН в сайта. Иска да купи криптолева и сайта го праща на реален ИБАН на който трябва да преведе пари. Продавача от сайта казва на админа не съм получил нищо от този Иван Драганов и админа се свързва някак си с него и го кара да му изпрати някакъв документ, който да потвърждава изпращането на парите. Иван вече е подготвен с фалшив документ който представя на админа , а продавача показва някакво извлечение че няма нищо постъпило по сметката му. От тук следва и двата акаунта да се замразят до доказване на спора кой е прав и кой крив. Разбира се продавача е от Варна и няма време да се занимава да ходи до София за да доказва в офиса на крипто.бг и е възможно да се направи някаква връзка по скайп с шернат десктоп примерно , че това наистина е така. Само трябва админа да се убеди, че сайта не е кеширан на компютъра, а е лайв версия. След това разбира се когато всичко е наред и се установи че в действителност няма получен превод от Иван Драганов то неговата сметка ще бъде закрита. Така всичко е добре и идеята вече ми се изясни и съм с две ръце за нея и мисля че е същата както биткойн.де stamen 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamen Posted February 4, 2018 Author Report Share Posted February 4, 2018 Преди 14 часа, Гари написа: Схемата е напълно излишно усложнена. Тези криптолевове са ненужно главоболие. Стамен, може просто да да копирате 1:1 схемата на bitcoin.de. Която си е лицензирана борса в Германия, работи и отдавна и никой не е казал, че е нещо незаконна. Пак е per to per. Който иска да продаде койни, ги праща на някакъв публичен адрес, собственост на Crypto.bg и публикува в сайта офертата си с цена. Когато я приеме някой, той изпраща сумата в лева по банков път на продавача. След потвърждение на превода, Крипто.бг прехвърля койните на купувача. Който иска да купи койни, просто публикува оферта за покупка. За да я приеме някой, той трябва да има вече койни по баланса си в Крипто.бг. Нататък се действа по същия начин - щом офертата е приета, купувачът праща парите на продавача с банков превод, а получава койните си от Крипто.бг. Няма нужда никакви левове да държи Крипто.бг, достатъчно е да държи при себе си койни на клиентите-продавачи. Някъде по трасето в тази схема ще си удържа комисионите. https://www.bitcoin.de/en/faq Тук са описани всички възможни случаи, включително ако някой е некоректен. да, така е, доста е сходно с bitcoin.de - само че искаме да създадем и stable value crypto coin„ от който ще има много повече ползи, освен обмяната му за бткойни в crypto.bg и другите чейнджъри, които го ползват. За това ще пишем по нататък Иска ми се да си спестим KYC процедурите, които сега се изискват в bitcoin.de, но да видим Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
StanchoBS Posted February 4, 2018 Report Share Posted February 4, 2018 Задължително трябва да има крипто лев , защото веднага може да се смени на минутата по курса на биткойна , а не да чакаш някой да ти прати пари за да ти го купи на по нисък курс да речем. Точно това се чудих вчера къде е ролята на крипто лева но ето, че днес разбрах (бавно загрявам ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WinSpam Posted February 4, 2018 Report Share Posted February 4, 2018 Идеята е чук Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamen Posted February 4, 2018 Author Report Share Posted February 4, 2018 Преди 3 часа, EmoGro написа: А защо не направите просто чейнч-бюро (cryptochage), първо в София, после и в други големи градове... Доверие-100%, измами- 0%, комисионна-получена. Кеша си го имате, транзакциите бързи. Нищо незаконно! Вярно,че не можете да сте на плажа и бизнеса да си върви (поне в началото), но ще сте номер 1 по крипто обмен. ако направим такова, ще е за обмяна на левове за криптоЛевове. Ще се опитаме да привлечем всички чейндж бюра да го направят. На тях ще им е лесно, защото няма да имат какво да хеджират - обстоятелството, което сега ги спира да обменят биткойни.... rippleche 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamen Posted February 4, 2018 Author Report Share Posted February 4, 2018 Преди 8 часа, iivanov2 написа: Варианта който сте описали в крайна сметка пак опира до банките, а ние мразим банките нали? не е само до тях. Просто даваме възможност на хората, които искат да обменят за над 10,000 лв законно - само по банов път - да могат да си свършат работата. Иначе криптоЛев ще се обменя и по всеки познат ни небанков път Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamen Posted February 4, 2018 Author Report Share Posted February 4, 2018 Преди 13 часа, cryo13 написа: http://bulgariancryptolev.com/ от там написаното става сно че БНБ ще регулира криптолева, идеята все повече започва да ме отблъсква... нямаме нищо общо с този проект. Идеята с гаранционния адрес в биткойни е точно това - да не зависим от сертификатите и документите на централизиран орган. даже трябва да измислим друго име на токена, защото думичката Лев в него може да доведе до проблеми. (Мерси Светла :)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Гари Posted February 4, 2018 Report Share Posted February 4, 2018 1 hour ago, StanchoBS said: Задължително трябва да има крипто лев , защото веднага може да се смени на минутата по курса на биткойна , а не да чакаш някой да ти прати пари за да ти го купи на по нисък курс да речем. Точно това се чудих вчера къде е ролята на крипто лева но ето, че днес разбрах (бавно загрявам ) Курсът е този, по който се сключва сделката на платформата на крипто.бг. Това не е проблем, но сега ми хрумна друг. Купувам 1 БТС на цена 15 000 лева, но имам примерно 24 часа да направя превода. А след 20 часа аз виждам, че цената е вече 14 хил. лева и отказвам сделката, като не правя никакъв превод. Явно трябва да има някаква санкция и за такива тарикати. Но освен да му се прекрати регистрацията, не виждам какво друго. Започвам да мисля, че има смисъл от криптолева, така всеки ще има някакъв залог за добро поведение в Крипто.бг. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hadzhiev4347 Posted February 4, 2018 Report Share Posted February 4, 2018 Здравейте, накратко - идеята е зле! Без да изброявам многото недостатъци с доверие и проблеми от некоректни ползватели, държава и прочие, накратко защо е зле - всички ние (или поне аз, като програмист и човек занимаващ се професионално с копане и криптовалути), освен че го правя заради пари, го правя заради убежденията ми и начина ми на мислене, а именно - ДЕЦЕНТРАЛИЗАЦИЯ и ПРЕМАХВАНЕ НА ПОСРЕДНИЦИ!!! Тук имаме централизация и посредник... В дългосрочен план сте обречени... Sundy and cryo13 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cryptotobg Posted February 4, 2018 Report Share Posted February 4, 2018 преди 3 минути, Гари написа: Курсът е този, по който се сключва сделката на платформата на крипто.бг. Това не е проблем, но сега ми хрумна друг. Купувам 1 БТС на цена 15 000 лева, но имам примерно 24 часа да направя превода. А след 20 часа аз виждам, че цената е вече 14 хил. лева и отказвам сделката, като не правя никакъв превод. Явно трябва да има някаква санкция и за такива тарикати. Но освен да му се прекрати регистрацията, не виждам какво друго. Започвам да мисля, че има смисъл от криптолева, така всеки ще има някакъв залог за добро поведение в Крипто.бг. Да се прекрати регистрацията на "тарикат" , който не е гадател и няма как да знае каква ще е цената на биткойн след 20 часа е меко казано безсмислено Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
StanchoBS Posted February 4, 2018 Report Share Posted February 4, 2018 преди 15 минути, Гари написа: Курсът е този, по който се сключва сделката на платформата на крипто.бг. Това не е проблем, но сега ми хрумна друг. Купувам 1 БТС на цена 15 000 лева, но имам примерно 24 часа да направя превода. А след 20 часа аз виждам, че цената е вече 14 хил. лева и отказвам сделката, като не правя никакъв превод. Явно трябва да има някаква санкция и за такива тарикати. Но освен да му се прекрати регистрацията, не виждам какво друго. Значи правиш си акаунт в сайта и в него имаш личен биткойн адрес, както във всяка борса. Превеждаш си примерно в него 1 биткойн и го продаваш на момента по курс 20 000 крипто лева (или както там ще се казва койна) и си ги имаш в сметката и оставяш тях за продажба, а не самият биткойн който е с плаваща цена. Този който иска пък да купи - купува крипто лева и колкото по бързо направи трансфера към ИБАН и колкото по бързо получателят ги потвърди толкова по бързо ще си смени крипто левовете към биткойни. Поне така ги разбрах аз нещата. преди 13 минути, hadzhiev4347 написа: Здравейте, накратко - идеята е зле! Без да изброявам многото недостатъци с доверие и проблеми от некоректни ползватели, държава и прочие, накратко защо е зле - всички ние (или поне аз, като програмист и човек занимаващ се професионално с копане и криптовалути), освен че го правя заради пари, го правя заради убежденията ми и начина ми на мислене, а именно - ДЕЦЕНТРАЛИЗАЦИЯ и ПРЕМАХВАНЕ НА ПОСРЕДНИЦИ!!! Тук имаме централизация и посредник... В дългосрочен план сте обречени... Още е много рано да говориш за децентрализация и премахване на посредници за биткойна. Докато не започнеш да си купуваш храната с биткойни ще ги има тези неща. идеята е много добра , защото на теб ако банката не ти прави проблеми за теглене и изпращане на пари от/към борси , да знаеш че много хора имат тези проблеми и заради тях се прави всичко това. Не съм му адвокат на Стамен , но помисли малко защо е всичко това и после пиши такива неща. cryo13 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts