stamat Posted February 4, 2018 Report Share Posted February 4, 2018 Да, ако са изпълнени тия условия - да имате достатъчно капитал и да се чудите какво да го правите, защото не го търгувате (нещо което аз не мога да си обясня как е възможно, даже да сте си купили BTC за по $30 и да не ви пука, все пак заради късмет беше по 19000 и се виждаше с просто око идващият срив, нормален човек би продал, за да купи после двойно, но както и да е) - струва си да направите това, за което пишеш, най-малкото за разнообразие (и ако сте сигурни, че по нашето законодателство няма да ви направят на маймуни). Обаче втората част - инвеститорът също трябва да е с манталитета, че няма да му пука за реалната цена на закупените BTC за обезпечение. Обикновено инвеститорите са с по-прагматично мислене Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sundy Posted February 4, 2018 Report Share Posted February 4, 2018 Уважавам мнението и идеите на Стамен и съм оставал винаги впечатлен и много доволен от услугите на Крипто.бг, но тази идея просто няма как да се получи. 1. Живеем в България, най-бедната страна в ЕС и с най-високо ниво на корупция и без нито един осъден висш служител/политик ( с влязла в сила присъда). Веднага ще надушат този метод и ще спрат кранчето. Дали чрез нов закон приет набързо в парламента или чрез силови методи ще ви намерят цаката, пък после върви се оплаквай където пожелаеш. Вие вярвате ли, че банките ще позволят толкова преводи? Вярвате ли, че няма да разберат за какво става на въпрос? Примерно искам да си купя биткойни на стойност 10-20лв и всеки път трябва да плащам по 5лв такса на банката... Моля не ми излизайте с аргумента, че ще има минимум на покупка примерно 100лв и всеки път трябва да плащам 5% допълнително за таксата и отделно вашия % за сделката, да ама не. 2. Искам да закупя/продам 1000 биткойна, цената на биткойна е 50 000$ (примерно лятото, ако стане толкова :D) и вече имате работещ продукт. Как ще гарантирате, че сделката ще се осъществи примерно в някакъв срок от 2-3 часа? Ами, ако сме няколко човека с такива суми? Коя банка ще позволи превод на 50 000 000$ с подател Ани към получател Гарабет? Хммм как ще станат нещата? Не ми казвайте, че няма да има и такъв случай. Пример - аз съм мастит банкер и разполагам с огромен капитал и съм част от определено общество и ви пусна заявка за покупка на биткойни на стойност 50 000 000лв какво правим? Такова нещо за да се получи в нашата хубава страна просто правителството трябва да стои зад него, ами ЕС те какво ще кажат? Крипто лев - да няма проблем ние сме независими...? Ами след 2 години или там когато ни премахнат лева и минем към евро какво става с крипто лева? Откраднаха сумата и пари и активи от КТБ и какво стана - ни лук яли ни лук мирисали Поздравления и адмирации към Стамен, че се опитва да напправи по-достъпно и масово използването на крипто за нас, но просто няма как да се случи. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cryo13 Posted February 4, 2018 Report Share Posted February 4, 2018 Моля, Стамен да обсни кое ще му попречи да "издаде"/"напечата", минтне или там все едно как го наричате по-голям брой от необходимите токени, вече питах веднъж, никой не обръща внимание на този важен според мен въпрос... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
batibon Posted February 4, 2018 Report Share Posted February 4, 2018 Sundy Щом идеята се подлага на обществено обсъждане, значи е проучено внимателно всичко касаещо я... Сега просто се шлифова. Лично мнение. Sundy and hyipm 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
batibon Posted February 4, 2018 Report Share Posted February 4, 2018 Ще ви помоля много учтиво и уважително да пишете по същество. Преместени 5-6 мнения, защото се изгубиха в скобите. https://hash.bg/forum/topic/1385-проследяване-на-транакция/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cryo13 Posted February 4, 2018 Report Share Posted February 4, 2018 4 minutes ago, cryptotobg said: Да има ги в блокчейна, но никога не можеш да докажеш на кого е портфейла, имай предвид че блокчейн портфейлите не са като портфейла, който е в джоба ти,защото ако твоя го изгубиш ти имат личната карта,кредитната карта и все някакви твой данни. Докато блокчейн портфейлите не са така и можеш да си плямпаш колкото си искаш на кого си пратил биткойни и на кого не си за това са верифицираните акаунти, по-горе го написах вече, за това се налага регулирането върху биткойн от правителствата, заради малоумниците които гледат да те измамят, а не съзнават всъщност, че те са виновни за регулирането на обяната на фиат срещу децентрализирана валута, което води до следене на потоци пари и е предлог за допълнителни регулации в бъдеще и евентуална забрана и обявяването за нелегална практика, за това разрешаването на дискутираният проблем е много наложително според мен, давайте предложения, аз вече свърших моята работа, нядявам се че все нкой ще обърне внимание Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tihomir Posted February 4, 2018 Report Share Posted February 4, 2018 Преди 1 час, Sundy написа: Уважавам мнението и идеите на Стамен и съм оставал винаги впечатлен и много доволен от услугите на Крипто.бг, но тази идея просто няма как да се получи. 1. Живеем в България, най-бедната страна в ЕС и с най-високо ниво на корупция и без нито един осъден висш служител/политик ( с влязла в сила присъда). Веднага ще надушат този метод и ще спрат кранчето. Дали чрез нов закон приет набързо в парламента или чрез силови методи ще ви намерят цаката, пък после върви се оплаквай където пожелаеш. Вие вярвате ли, че банките ще позволят толкова преводи? Вярвате ли, че няма да разберат за какво става на въпрос? Примерно искам да си купя биткойни на стойност 10-20лв и всеки път трябва да плащам по 5лв такса на банката... Моля не ми излизайте с аргумента, че ще има минимум на покупка примерно 100лв и всеки път трябва да плащам 5% допълнително за таксата и отделно вашия % за сделката, да ама не. 2. Искам да закупя/продам 1000 биткойна, цената на биткойна е 50 000$ (примерно лятото, ако стане толкова :D) и вече имате работещ продукт. Как ще гарантирате, че сделката ще се осъществи примерно в някакъв срок от 2-3 часа? Ами, ако сме няколко човека с такива суми? Коя банка ще позволи превод на 50 000 000$ с подател Ани към получател Гарабет? Хммм как ще станат нещата? Не ми казвайте, че няма да има и такъв случай. Пример - аз съм мастит банкер и разполагам с огромен капитал и съм част от определено общество и ви пусна заявка за покупка на биткойни на стойност 50 000 000лв какво правим? Такова нещо за да се получи в нашата хубава страна просто правителството трябва да стои зад него, ами ЕС те какво ще кажат? Крипто лев - да няма проблем ние сме независими...? Ами след 2 години или там когато ни премахнат лева и минем към евро какво става с крипто лева? Откраднаха сумата и пари и активи от КТБ и какво стана - ни лук яли ни лук мирисали Поздравления и адмирации към Стамен, че се опитва да напправи по-достъпно и масово използването на крипто за нас, но просто няма как да се случи. Няма никакви проблеми с големите преводи. Няма да минават по Бисера, ами ще бъдат мигновени - по RINGS. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hadzhiev4347 Posted February 4, 2018 Report Share Posted February 4, 2018 6 hours ago, stamen said: ако няма криптолева, двамата ще сключат сделка за 5000 лв, а Пешо ще остане с неудовлетворено желание за още 5000 лв. Когато има криптоЛева в обръщение, той ще си купи от този вторичен пазар криптоЛевове и ще си купи всички койни, които иска. Ако го има криптолева и аз съм на позиция 0 каква е разликата за мен дали ще си купя криптолевчета или директно койните които искам? Не разбирам... Това така и не отговаря защо криптолева не е излишен - това е усложняваща (така или иначе сложния за обикновения човек) щуротия... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
levcoin Posted February 4, 2018 Report Share Posted February 4, 2018 Можете да използвате новата българска криптовалута левкойн. Вече има около 200 000 изкопани левкойни и могат да влязат в обръщение. Тогава вашата гаранция ще си бъде в левове. Максималният брой на левкойните след много години ще клони към 9 милиона. След като държите левове вие фиксирате цената на левкойна спрямо останалите криптовалути с които търгувате. Примерно ако фиксирате 1 левкойн на 1000 лева, то в момента ще има 200 милиона лева в обръщение. Едва ли ще са ви необходими в скоро време повече за вашата търговия. На първо време тези които ще търгуват с вас ще си закупуват левкойни от копачите на левкойни докато се уравновесят процесите на обмяна. Същото могат да направят и останалите български криптоборси. Така ще бъдат заобиколени банките. Вече над 100 копача на левкойни разменят помежду си криптовалута без посредничество на банките. Както показва практиката този процес нараства екпоненциално, така че можете да продължите работата си без дори да разполагате с левове, а само с криптовалутата ви в наличност. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WinSpam Posted February 4, 2018 Report Share Posted February 4, 2018 Преди 2 часа, Sundy написа: Уважавам мнението и идеите на Стамен и съм оставал винаги впечатлен и много доволен от услугите на Крипто.бг, но тази идея просто няма как да се получи. 1. Живеем в България, най-бедната страна в ЕС и с най-високо ниво на корупция и без нито един осъден висш служител/политик ( с влязла в сила присъда). Веднага ще надушат този метод и ще спрат кранчето. Дали чрез нов закон приет набързо в парламента или чрез силови методи ще ви намерят цаката, пък после върви се оплаквай където пожелаеш. Вие вярвате ли, че банките ще позволят толкова преводи? Вярвате ли, че няма да разберат за какво става на въпрос? Примерно искам да си купя биткойни на стойност 10-20лв и всеки път трябва да плащам по 5лв такса на банката... Моля не ми излизайте с аргумента, че ще има минимум на покупка примерно 100лв и всеки път трябва да плащам 5% допълнително за таксата и отделно вашия % за сделката, да ама не. 2. Искам да закупя/продам 1000 биткойна, цената на биткойна е 50 000$ (примерно лятото, ако стане толкова :D) и вече имате работещ продукт. Как ще гарантирате, че сделката ще се осъществи примерно в някакъв срок от 2-3 часа? Ами, ако сме няколко човека с такива суми? Коя банка ще позволи превод на 50 000 000$ с подател Ани към получател Гарабет? Хммм как ще станат нещата? Не ми казвайте, че няма да има и такъв случай. Пример - аз съм мастит банкер и разполагам с огромен капитал и съм част от определено общество и ви пусна заявка за покупка на биткойни на стойност 50 000 000лв какво правим? Такова нещо за да се получи в нашата хубава страна просто правителството трябва да стои зад него, ами ЕС те какво ще кажат? Крипто лев - да няма проблем ние сме независими...? Ами след 2 години или там когато ни премахнат лева и минем към евро какво става с крипто лева? Откраднаха сумата и пари и активи от КТБ и какво стана - ни лук яли ни лук мирисали Поздравления и адмирации към Стамен, че се опитва да напправи по-достъпно и масово използването на крипто за нас, но просто няма как да се случи. Това е просто временна алтернатива , която ще свърши чудесна работа в този монент . И вие сте прав , но ако може ми дайте добра алтернатива какво ако банките ми блокират или не искат да ми депозират 200к ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
levcoin Posted February 4, 2018 Report Share Posted February 4, 2018 Няма нужда от такси - просто си купувате левкойни или ги изкопавате. Таксата на левкойна е абсолютно незначителна. За момента един среден лаптоп изкопава на ден един левкойн. Елементарно е. Вече достатъчно хора си разменят директно помежду си без посредници криптовалути - включително и левкойни. Към криптоборсите разбира се хората се отнасят с по-голямо доверие, че няма да бъдат измамени при размяната на стойности. Затова и заплащат стандартните комисионни. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cryo13 Posted February 4, 2018 Report Share Posted February 4, 2018 1 hour ago, levcoin said: Можете да използвате новата българска криптовалута левкойн. Вече има около 200 000 изкопани левкойни и могат да влязат в обръщение. Тогава вашата гаранция ще си бъде в левове. Максималният брой на левкойните след много години ще клони към 9 милиона. След като държите левове вие фиксирате цената на левкойна спрямо останалите криптовалути с които търгувате. Примерно ако фиксирате 1 левкойн на 1000 лева, то в момента ще има 200 милиона лева в обръщение. Едва ли ще са ви необходими в скоро време повече за вашата търговия. Я първо ни просветли ти колко монети имаш и как искаш да ги продадеш на 1000 лева и тогава давай идеи, за толкова малоумни ли ни взе? А дминистраторите да си свършат работата, моля... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
levcoin Posted February 4, 2018 Report Share Posted February 4, 2018 Стойността ще се определя от криптоборсите. Ще слагат цена по целесъобразност. Това си е тяхно право. Могат и 1 стотинка да дават за левкойн, но тогава пък няма кой да им ги продаде на тази цена. За да работят нормално, криптоборсите трябва да имат достатъчно стойност в наличност. Хубавото е, че пазарът определя цените според търсенето и предлагането. Хората просто следват оптималната логика на нещата. Съжалявам за банките, но те повече няма да бъдат посредници между хората. Все ще си намерят някаква ниша за работа. На самите тях ще им се наложи да работят с криптовалути. Засега упорстват, но това е временно явление, докато разберат, че времето им е отминало и трябва да се адаптират към новите условия. Вече не те диктуват нещата с обмяната на стойности между хората, а свободният пазар на търсенето и предлагането. Левкойнът работи с нищожно ниска такса, затова е и удобен за работа. Пристига моментално. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted February 5, 2018 Report Share Posted February 5, 2018 явно всичко съм проспал уикенда, този левкойн не е ли със същата функционалност като на тетъра ? единствена разлика, че може би левкойна ще се копа ? какъв ще му е тикера BGNT ? = USDT Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamat Posted February 5, 2018 Report Share Posted February 5, 2018 Левкоина няма покритие, така че е същото като шиткоин, ама с думата "лев" да изглежда родно. Както "патриотите" направиха думата да предизвиква отвращение. А най-вероятно човекът се шегува. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mitkosoft Posted February 5, 2018 Report Share Posted February 5, 2018 Аз предлагам друга схема: Иван, Петкан и Горан пускат нещо като обяви в сайта че продават дадено количество биткойни. Ани влиза в сайта и вижда обява от Иван, че продава 0.2 Биткойна. Ани пуска заявка за покупка. Иван получава известие че Ани иска да закупи от него 0.2 Биткойна. За целта Иван очаква банков превод(или друг метод за плащане) от Ани. При ани статуса на поръчката е в изчакване. Когато Иван получи превода го потвърждава с нещо като бутон "Потвърди". Сега каква ще бъде ролята на Крипто.бг. Все пак процеса трябва да бъде подсигурен от това ,че Иван няма да направи измама. Затова когато Иван получи заявка за покупка той трябва да прати койните на Крипто.бг. Когато иван потвърди че е получил парите Крипто.бг праща на Ани койните. Съответно сайта трябва да си измисли комисионната каква ще е и от кой ще я приспада от купувача или от продавача...тоест Крипто.бг ще има ролята регулиращ орган. Идеята ми е да се създаде нещо като онлайн магазин в който стоката е криптовалута... Това е моята идея и ако имах умствен ресурс и финансов щях да реализирам точно това...не виждам смисъл да се правят блокчейни, токени, крипто левове, уолети.... Как може да бъде уреден евентуалния проблем с така наречните к******ски номера. Ани пуска заявка за покупка...иван праща койните на крипто.бг и очаква парите от Ани...Ани решава в последния момент че е по добре да инвестира парите в нови обувки и дрехи. И се отказва от поръчката...и Иван изгаря с таксата по транзакцията. При такива случаи трябва да има някаква клауза която да защитава продавачите при такива ситуации например: Статуса на продажбата на Иван е "в изчакване", обявата му още стои в каталога и някой евентуален клиент ще има възможност да му закупи койните просто при такъв случай системата трябва да отчита че иван вече е пратил койни към Крипто.бг, които още не са изплатени на Иван. И така когато Стамат влезе да си купува койни процедурата ще бъде стандартна за купуване(като горния ми пост) а при Иван ще дойде известие "получихте ХХХ лева за вашите 0.2 биткойна" И това е, Иван си взел парите, Стамат си е получил койните, крипто.бг си е взело комисионната. А за Ани следва да има един пермаментен бан, който може да бъде премахван срещу заплащане Sundy 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted February 5, 2018 Report Share Posted February 5, 2018 нещо като на Aliexpress buyer protection програмата или модератора на сделка в OpenBazaar @mitkosoft не ти е никак лоша идеята Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hadzhiev4347 Posted February 5, 2018 Report Share Posted February 5, 2018 16 minutes ago, mitkosoft said: Аз предлагам друга схема: Иван, Петкан и Горан пускат нещо като обяви в сайта че продават дадено количество биткойни. Ани влиза в сайта и вижда обява от Иван, че продава 0.2 Биткойна. Ани пуска заявка за покупка. Иван получава известие че Ани иска да закупи от него 0.2 Биткойна. За целта Иван очаква банков превод(или друг метод за плащане) от Ани. При ани статуса на поръчката е в изчакване. Когато Иван получи превода го потвърждава с нещо като бутон "Потвърди". Сега каква ще бъде ролята на Крипто.бг. Все пак процеса трябва да бъде подсигурен от това ,че Иван няма да направи измама. Затова когато Иван получи заявка за покупка той трябва да прати койните на Крипто.бг. Когато иван потвърди че е получил парите Крипто.бг праща на Ани койните. Съответно сайта трябва да си измисли комисионната каква ще е и от кой ще я приспада от купувача или от продавача...тоест Крипто.бг ще има ролята регулиращ орган. Идеята ми е да се създаде нещо като онлайн магазин в който стоката е криптовалута... Това е моята идея и ако имах умствен ресурс и финансов щях да реализирам точно това...не виждам смисъл да се правят блокчейни, токени, крипто левове, уолети.... Всъщност това имах в предвид като казах, че криптолева е безсмислен... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mitkosoft Posted February 5, 2018 Report Share Posted February 5, 2018 Как може да бъде уреден евентуалния проблем с така наречните к******ски номера. Ани пуска заявка за покупка...иван праща койните на крипто.бг и очаква парите от Ани...Ани решава в последния момент че е по добре да инвестира парите в нови обувки и дрехи. И се отказва от поръчката...и Иван изгаря с таксата по транзакцията. При такива случаи трябва да има някаква клауза която да защитава продавачите при такива ситуации например: Статуса на продажбата на Иван е "в изчакване", обявата му още стои в каталога и някой евентуален клиент ще има възможност да му закупи койните просто при такъв случай системата трябва да отчита че иван вече е пратил койни към Крипто.бг, които още не са изплатени на Иван. И така когато Стамат влезе да си купува койни процедурата ще бъде стандартна за купуване(като горния ми пост) а при Иван ще дойде известие "получихте ХХХ лева за вашите 0.2 биткойна" И това е, Иван си взел парите, Стамат си е получил койните, крипто.бг си е взело комисионната. А за Ани следва да има един пермаментен бан, който може да бъде премахван срещу заплащане Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamen Posted February 5, 2018 Author Report Share Posted February 5, 2018 Преди 12 часа, levcoin написа: Можете да използвате новата българска криптовалута левкойн. ... От една страна, с какво ще изплащаме новоизкопаните койни? От друга, ако се вдигне търсенете на тези койни, няма как да увеличим предлагането, цената му ще се вдигне и тогава този междинен койн става излишен, след като не е stable value coin. Не вземам отношение по останалите мнения, защото отговорите им се съдържат в предишни постинги от мен. Целта на темата беше да дам идея, какво имаме предвид, както и да потърсим хора, които да ни помогнат да я реализираме. Откликнаха доста хора, на които сърдечно благодаря. В следващите дни ще се опитам да разпиша по-подробно точките, които сякаш са най-неясни и ще почнем с реализация на проекта. Както ще видите, процесът по покупко-продажба ще е много по-бърз и по-лесен (с много повече опции за търгуване), дано стане факт. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slimini Posted February 5, 2018 Report Share Posted February 5, 2018 Реших и аз да споделя мнение. За пояснение - копая от около две години, не съм програмист и съответно не разбирам техническата част, не съм и идеалист и съответно не съм запознат и с идеологическата част. Но пък доста съм продавал за кеш и в този смисъл, мисля да се самоопределя като продавач. През тези две години съм ползвал основно услугите на Крипто.бг, защото те бяха първият сайт, който ми беше посочен от приятели. Пробвал съм с и при РДЖИ койнс как стоят нещата, а напоследък имах и няколко сделки в Ексчейндж. Ползвам и Биткойн.де, но за мен ползването на български борси е по-удобно, заради бързината - дори съобразявах в коя банка да си откривам сметки. Също така и излишното вкарване на друг човек в сделката, както е в Биткойн.де и както се очаква да стане тук, за мен не е приемлив вариант. Аз съм фен на това нещата да се случват бързо и опростено. Сега искам да направя кратък анализ, на гореспоменатите 3 български борси: 1 - Крипто.бг - перфектни във всяко отношение, изключително бях доволен, Опростена и лесна работа със системата. Елементарно и лесно проследяване на статуса на поръчката и мигновена реакция от страна на автоматичната система, а при редките забивания, когато нещата не се случваха автоматично, съпорта отговаряше почти веднага. Чувствах се много спокоен, когато ги ползвах. За съжаление са ОФЛАЙН 2 - Рджи койнс - като цяло малко така надменни и това си личи дори и в поясненията за поръчки на сайта (иначе са пичове, ходил съм лично там). Като забележка мога да кажа, че в последните месеци разясненията за това как се продава и купува, не бяха актуални и чак след създаването на поръчка, потвърждаващият мейл идваше с обяснение, че поръчката е отказана и защо. При заявка за продажба, поръчката се активира ръчно и в малките часове това не се случваше, като според техните указания е необходимо да се звъни по телефон, но предполагайки че човека отсреща вероятно сладко спи, аз не съм го правил и ми се е налагало да чакам по-нормални часове, за да направя продажба. Следенето на статуса на поръчката се случва в блокчейна, което си е неудобство за мен, а реакциите на борсата след потвърждението на транзакцията не ставаха съвсем веднага. Случвало ми се е и забавяне в преводите, което си беше по тяхна вина дали заради отложено ходене до банката(ако се е налагали), или заради чисто човешкият фактор, че някой е седнал със закъснение да направи натрупаните преводи, не ме интересува, интересува ме че ми бавеха парите. Също така, след потвърждение по телефон от тяхна страна че има вече направен превод по сметката ми, мейлчето го нямаше(пак заради ръчното пускане)- съответно не може да се разчита на мейлите да осигуряват адекватна информация. Не се чувствах много спокоен, когато ги ползвах. ОФЛАЙН са и те в момента, макар и за кратко. 3 - Ексчейндж - в момента имат едно много силно предимство - РАБОТЯТ. Сравнително добре направена система, статуса на поръчката се следи в блокчейна, информиращите мейли малко се бавят. Към момента са възможни почти всички познати методи на изплащане - Изипей, Ипей, банков превод (опцията за плащане през Ипей или Изипей за мен е незаменима, заради възможността кеша да се вземе веднага в офис на Изипей). Обаче курсовете са им меко казано неизгодни и отделно имат едни допълнителни такси, с които смучат и за които аз нямам логично обяснение. Съпорта им отговаря късно вечер, на въпроси зададени на обяд. Системата е автоматична, но не съвсем коректно работеща, като според техните обяснения, плащанията спират(забиват), когато има грешни поръчки и това налага ръчното им пускане(което съответно се случва в началото на работния ден т.е. реално не работят 24/7). Мейлите се бавят и идват понякога с час, след като съм си видял парите в сметката. Това набързо са ми впечатленията като половин (все пак съм само продавач) потребител. Какво се случва сега от моята гледна точка на лаик: -Крипто.бг се опитват да създадат нещо, което само по себе си е може би прекрасно и революционно, но за мен като почитател на фиатното изражение на криптовалутите, и с бедни и недостатъчни технологични познания е излишно усложняване на процеса; -Опитват се да създадат нова валута, за стойността на която ще носят пряка отговорност. Разбира се, вече са спечелили моето доверие, това е факт, но пък започват ново начинание и аз не съм сигурен дали ще се справят, което ме кара да не възприема толкова ентусиазирано тези промени. -Продажбата на Биткойн излишно се усложнява за мен и се налага да минава през друга валута, а впоследствие и да ми се плати от трето лице. Това отнема време, а времето е основното преимущество на БГ борсите в моя случай. Също така процедурата реално копира Биткойн.де, но пак искам да уточня - с излишна утежняваща допълнителна стъпка на превалутиране. Аз лично не се чувствам ентусиазиран и на този етап не бих се възползвал. Ясно разбирам, че моето мнение и нагласи нямат нито необходимата икономическа тежест, нито блестят с някакви фундаментални открития или заключения, но смея да твърдя че такива юзъри като мен има много, а тази система не би била никак привлекателна за тях. И да добавя моето мнение относно обезпечението - единственият вариант за мен е всеки Криптолев, да е обезпечен със BGN (български левове). Всички други сценарии са зависими от цената на Биткойн и поведението на потребителите, а тези стойности са силно порменливи и се налага игра на пазара за да се поддържат, т.е. влизате в ролята на регулатор на пазара и в някаква степен спекулант, за да поддържате стабилен курс. От обясненията по-нагоре видях примери, как всеки криптолев е обезпчеен с Биткойни на стойност 2 лв.(блокира ресурс) и не можах да разбера защо е необходимо това, а и докога би сработило, ако се запази тенденцията Биткойна да губи стойност, а пазара да замре в някаква степен. В някакъв момент вашите Биткойни, на които разчитате като резерв ще загубят стойността си и вече няма да покриват паричното изражение на криптолева. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mitkosoft Posted February 5, 2018 Report Share Posted February 5, 2018 9 minutes ago, stamen said: От една страна, с какво ще изплащаме новоизкопаните койни? От друга, ако се вдигне търсенете на тези койни, няма как да увеличим предлагането, цената му ще се вдигне и тогава този междинен койн става излишен, след като не е stable value coin. Не вземам отношение по останалите мнения, защото отговорите им се съдържат в предишни постинги от мен. Целта на темата беше да дам идея, какво имаме предвид, както и да потърсим хора, които да ни помогнат да я реализираме. Откликнаха доста хора, на които сърдечно благодаря. В следващите дни ще се опитам да разпиша по-подробно точките, които сякаш са най-неясни и ще почнем с реализация на проекта. Както ще видите, процесът по покупко-продажба ще е много по-бърз и по-лесен (с много повече опции за търгуване), дано стане факт. Стамен, обърна ли внимание на моята идея ? Така като чета темата доста хора не разбират защо сте замислили така нещата. Това ще предизвика по скоро отлив на клиенти защото е прекалено слжно...например баща ми е доста ентусиазиран и иска да инвестира дадена сума в крипто и да си я пази за по нататък. Обясни ми сега аз как да му кажа как да работи с твоата система...за да го направи трябва да e много навътре в материята... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
levcoin Posted February 5, 2018 Report Share Posted February 5, 2018 Като начало ако се боите от липса на покритие започнете с фиксинг 1лев = 1 левкойн (LVC). Всеки който в България иска да си купи валута лесно ще се снабди с левкойни за да търгува с вас. Това ще си бъде тяхна отговорност. След време самото търсене-предлагане ще установи цената. Покритието на левкойна ще е според готовността на хората да го купуват и продават. Така веднага си решавате проблема със заобикаляне на банките. Няма да се плащат банкови такси, а сделките ще са автоматични и светкавични. Точно това би привлякло клиентите. Ще можете да държите само толкова левкойни, колкото са ви необходими за дневния оборот. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamat Posted February 5, 2018 Report Share Posted February 5, 2018 Само откачени клиенти биха се привлякли от нещо, което може да си сменя цената както дойде. С по 10-20-30% на ден. Някои все пак помнят 1996 година, когато не беше особено приятно и никой не щеше левчета, пък те даже бяха хартиени Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
levcoin Posted February 5, 2018 Report Share Posted February 5, 2018 Ама така е по всички криптоборси - никой не се смущава от това. Вземете за пример Bittrex. Широкият спектър от криптовалути дава стабилност във времето. Все едно един ден те ще сменят напълно фиатните пари. Хората ще пазаруват само със смартфоните си. Sundy 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts