Jump to content
hash.bg - биткойн форум

Проследяване на транакция

Recommended Posts

47 minutes ago, StanchoBS said:

Примерно срещате се ти като продавач и измамник, като купувач на биткойни.

Първо ти му даваш биткойните на стойност да кажем 5000лв , а той си хване пътя и си замине , защото има момчета които няма как да надбягаш и така оставаш без пари. Дори и да го хванеш не може да докажеш пред закона какво си му пращал и въобще за какви пари става дума, защото уолета където си пращал може да се изтрие от телефона на измамника с 2 клика

Второ да кажем че ти е дал парите 5000лв , и ти му преведеш биткойните на адрес от телефона предполагам. До тук всичко точно, но след като си ги пратил измамника веднага си изтрие уолета от телефона и изкочи с някакъв друг празен уолет и се развика че си го ограбили и си объркал адреса , какво ще направиш в тази ситуация. ще доказваш на полицаите че си изпратил биткойни на някакъв адрес , който даже го няма в телефона на измамника , защото той много лесно може да докаже че днес примерно е изтеглил 5000лв от банката си с извлечение и властите ще повярват на него не на теб. 

И в двата случая изгаряш, е кажи ми кое му е по лесното очи в очи и доверието да е по голямо тогава ? Дано не се навъдят още измамници след като прочетат този пост , но да си знаете, че никога такива сделки не се правят с непознати освен, ако не е някоя нищожна сума без която можете. И на такива обяви купувам/продавам биткойни на цена по висока от реалната да знаете че ще попаднете в схема на измамници. 

Ползвай си сайта на крипто и си свиркай , защото те знаят какво правят.

за да изтрие уолета трабва да ги е пратил койните на друг адрес и транзакцията е проследима, така че не може дасе скрие нищо в блокчейна всичко е видимо, а на полицията не можеш да се оплачеш защото те нямат задължение да ти помагат в случай от такова естество, друг е въпроса че са тъпи и не разбират още... Т аз а тва не се ходи на среща сам и не се развъртат такива суми наведнъж...

преди 8 минути, cryo13 написа:

за да изтрие уолета трабва да ги е пратил койните на друг адрес и транзакцията е проследима, така че не може дасе скрие нищо в блокчейна всичко е видимо, а на полицията не можеш да се оплачеш защото те нямат задължение да ти помагат в случай от такова естество, друг е въпроса че са тъпи и не разбират още... Т аз а тва не се ходи на среща сам и не се развъртат такива суми наведнъж...

Мисля че се бъркаш и не знаеш какво е портфейл/уолет , защото и да го изтрие биткойните ще му останат и ще може да си ги получи, когато си поиска след това.

3 minutes ago, StanchoBS said:

Мисля че се бъркаш и не знаеш какво е уолет , защото и да го изтрие биткойните ще му останат и ще може да си ги получи, когато си поиска след това.

е да, виждат се в блокчейна, няма как да се измъкне това имах предвид, знам какво е уолет :))))))

преди 9 минути, cryo13 написа:

е да, виждат се в блокчейна, няма как да се измъкне това имах предвид, знам какво е уолет :))))))

Няма значение че се виждат , най много да си ги гледаш докато не се влеят в някой фалшив акаунт в някаква борса и до там. после може да си ги смени за нещо непроследимо и си до там с гледането. Нито закон или нещо друго може да ги спре. За това по добре да избегнеш главоболията не се занимавай с очи в очи сделки.

Just now, StanchoBS said:

Няма значение че се виждат , най много да си ги гледаш докато не се влеят в някой фалшив акаунт в някаква борса и до там. после може да си ги смени за нещо непроследимо и си до там с гледането. Нито закон или нещо друго може да ги спре. За това по добре да избегнеш главоболията не се занимавай с очи в очи сделки.

абе чове, транзакцията си остава в блокчейн, какво ме интересува той какво ги е направил койните след това, транзакцията от моя портфейл, към неговата остава вечно във веригата :) доказуема е на 1000%....

Това се опитвам да ти обясня какво като се вижда и къде пише че този адрес на който си пратил тези биткойни са на негово име? Помисли малко защо спориш за такива неща. И аз мога да пратя биткойни на някакъв адрес и какво после мога да твърдя че адреса е твой и т.н. помисли.

Наистина това не е за темата да те уча на такива неща и админа може да ги изтрие тези последните на мен не ми трябват 

Just now, StanchoBS said:

Това се опитвам да ти обясня какво като се вижда и къде пише че този адрес на който си пратил тези биткойни са на негово име? Помисли малко защо спориш за такива неща. И аз мога да пратя биткойни на някакъв адрес и какво после мога да твърдя че адреса е твой и т.н. помисли

за това служат верифицираните акаунти в централизираните борси, свързани са с личните данни на притежателя, ковто естествено противоречи на идеят за децентрализацията, но за сега дръг начин за обмяна на скапаните хартийки във дигитална валута, подплатени със 100%-ово доверие не съществува, ако греша ме поправи.

преди 14 минути, cryo13 написа:

абе чове, транзакцията си остава в блокчейн, какво ме интересува той какво ги е направил койните след това, транзакцията от моя портфейл, към неговата остава вечно във веригата :) доказуема е на 1000%....

Да има ги в блокчейна, но никога не можеш да докажеш на кого е портфейла, имай предвид, че блокчейн портфейлите не са като портфейла, който е в джоба ти,защото ако твоя го изгубиш ти имат личната карта,кредитната карта и все някакви твой данни. Докато блокчейн портфейлите не са така и можеш да си плямпаш колкото си искаш на кого си пратил биткойни и на кого не си :)

27 minutes ago, cryptotobg said:

Да има ги в блокчейна, но никога не можеш да докажеш на кого е портфейла, имай предвид, че блокчейн портфейлите не са като портфейла, който е в джоба ти,защото ако твоя го изгубиш ти имат личната карта,кредитната карта и все някакви твой данни. Докато блокчейн портфейлите не са така и можеш да си плямпаш колкото си искаш на кого си пратил биткойни и на кого не си :)

верифицирани акаунти в централизираните борси, те са свързани с лияните ти данни и биткойн адреса...

• 3 weeks later...

Би ли помогнал хартиен документ с вписани биткойн адрес, собственик на адреса, основание за плащане, дата и подписи на двете страни?

Да кажем, че отивам да си купя кола за 1 БТК, от няква авто къща която приема БТК. Как бихте описали подобна сделка така, че да са гарантирани и двете страни и да е бързо и лесно?

Ако поста ми е не е за тая тема, извинявам се, админа да го премести.

тука и аз искам да чуя мнение, в нета не намерих инфо

например можеш да си купиш ТЕСЛА с бтк, също така в Крейгслист продават от коли и мотори до яхти, апартаменти и къщи в САЩ, знам също за подобна практика в Испания

това със сигурност с Нотариус трябва да се оформи, не знам как