Jump to content
hash.bg - биткойн форум

Recommended Posts

  • Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Графиката иска да каже, че започва следващия цикъл, в който цените на суровините ще изпреварват много цените на акциите. Около 4 пъти трябва да се намали разликата до нормалните нива. Инфлацията си я има, но новонапечатаните пари се набиха основно във финансови инструменти - акции и облигации (и криптовалути :)), а суровините дори поевтиняха, особено петрола и зърната. Определено индексите се качиха доста и е много вероятно да коригират, но цялата тази теория, че съотношението между индекса на суровините и SP500 трябва да варира около някакво медианно ниво, ми изглежда несъстоятелна. Технологиите се развиват, петролът става все по-малко необходим, измисляме нови сортове царевица, пшеница, нови торове, пестициди и добивите се качват. Така че за мен тази медианна стойност не трябва да е хоризонтална черта,  а да е върви с лек наклон надолу. 

Edited by batibon
преместено мнение
Link to comment
Share on other sites

For the past 46 years, US has tried to convince the world the USD is as good as gold.

In the last sovereign debt bubble, the world economy only began to recover when world went off the gold standard.

the following world economy will only begin to recover when the world goes off the USD standard

звучи разумнo ?

Link to comment
Share on other sites

Горната графика на отношението Dow/Gold може да се преправи за BTC/USD. Като червената вертикална линия е не 1913-а, а декември 2017 г. - момента, когато големите получиха възможност да влияят на цената на биткойн посредством фючърсите. Очаквайте волатилността да нарастне до немислими нива и да има движения от 90% нагоре-надолу. 

Link to comment
Share on other sites

това е което най-много ме притесняваше от самото начало с новините за пускане на фючърси, именно те са инструмента на банките за повлияване на пазара!

за това и някъде по-рано бях писал, очаквайте да се случат такива неща, дето даже и по-старите тук не сме преживявали, е не мисля, че съм имал в предвид нещо различно от случващото се сега.

фючърси, спамери на мрежата, анти-реклами, натиск от правителства, подвеждащи реклами във всички медии, китайската нова година (масив профит тейкинг) манипулиране на пазара, всичко това са неща засягащи пряко технологията, отражението виждаме в цената..

въпреки това, нямам капчица съмнение в успеха в дългосрочен план. някой хора са тук с цел бързо забогатяване, някой са тук заради идеята, познай кои са част от бъдещето :)

Link to comment
Share on other sites

https://www.investor.bg/sasht/337/a/panika-obhvana-wall-street-255232/

Криптосите май повлякоха всичко надолу. 

Dow Jones  изтри 1 175 пункта от стойността си до 24 345,75 пункта. Това представлява спад от 4,6% и е най-лошият ден в историята за индекса на сините чипове отвъд Океана. По време на сесията Dow Jones губеше 1500 пункта и към края на сесията успя да навакса част от загубите.

S&P 500 се срина с 4,1% до 2 648,94 пункта.

За технологичният Nasdaq спадът е от 3,78% до 6 967,53 пункта. 

Акции, суровини, криптоси  - всичко яко надолу днес. Набиват американците в кеш и облигации като преди война.

Link to comment
Share on other sites

Радвам се, че темата потръгна. Криптосите все още не мисля, че са макро, за да определят....Не съм финансист, но изтегляне на средства  без пренасочване може  би означава  ликвидност, визирам и свиването на цена и маркеткап на крипто.

Link to comment
Share on other sites

Пренасочват се към правителствени бондове, които се смятат за убежище при кризи. Това е много голям пазар, само PIMCO има в портфейла си облигации за 1,7 трилиона долара.

batibon, вземи прекръсти темата на "Глобални инвестиции" или нещо подобно.

 

 

Link to comment
Share on other sites

скъпи стоки, евтин долар, задаваща се нова криза, логично е всеки да иска да стакне повече долар!

и да това отговаря на 100% на въпроса при една следваща финансова криза, ще обори ли биткойна долара ?

мисля отговора е явен, докато стойноста на биткойн се измерва в долар, той никога няма да е сейф хевън/стор оф валю или каквото там другите искат да борят банките с него...

Link to comment
Share on other sites

бичия пазар предизвикан от администрацията на Обама им докара +140% на тия мишоци от Уол стриит, сега е време за профит тейкинг...

това което наблюдаваме е явно доказателство, колко сейф хевън с/у следващата криза ще е биткойн....

жалко, че го няма @St0ky да коментира, то беше на същото мнение като мен преди време, че срив във финансовите пазари ще доведе до срив и тук

 

Link to comment
Share on other sites

20 hours ago, vamp111 said:

бичия пазар предизвикан от администрацията на Обама им докара +140% на тия мишоци от Уол стриит, сега е време за профит тейкинг...

това което наблюдаваме е явно доказателство, колко сейф хевън с/у следващата криза ще е биткойн....

жалко, че го няма @St0ky да коментира, то беше на същото мнение като мен преди време, че срив във финансовите пазари ще доведе до срив и тук

 

Биткойн и въобще криптовалутите се смятат за ултрарисков актив, така че при евентуална криза ще падне много повече отколкото борсовите индекси. Първо тях ще продават. Основният проблем с тях за повечето инвеститори (за мен също), е че не носят доход. Няма паричен поток, който да влиза редовно в джоба ти, както при акциите и облигациите.  Някои токени може да предложат нещо такова, но дотогава има време. 

Бичият пазар бе предизвикан не от Обама, а от ФЕД с нулевите лихви. Те не са нулеви отдавна, от две години насам ги покачват плавно, но още са на 1,50%. Пазарът обаче е калкулирал бъдещето им покачване чак до края на 2019 г., тъй като 10-годишните бондове вече носят 2,80%, а 30-годишните - над 3%. Дивидентната  доходност на S&P500 e 1,82, което е сравнително ниско. Дивидентите обаче се качват, удвоили са се за последните 10 години. Достатъчно е акциите да поскъпват малко по-бавно, за да влязат коефициентите в едни по-нормални нива. Надявам се това да е целта на ФЕД, не да предизвикат пак умишлено още една криза. Още е рано за това. През 2008 г. всички бяха затънали в дългове и нямаха кеш, така че ликвидната криза доведе до бързи разпродажби и срив на всякакви активи. Сега ситуацията е коренно различна - банки и фирми имат много кеш и не знаят какво да го правят.

http://www.multpl.com/s-p-500-dividend/

 

SP500div.jpg

Link to comment
Share on other sites

много спекулативна валута е биткойна (и др.) истина е, аз имам големи надежди от SEC да излязат с някой положителна новина и да дадат шанс на борсите да влязат да играят с реалния асет, не само фючърси, това вече би довело до наливането на много свеж капитал, после уолстриит бойс ще почнат да обират балъците и всичко ще си дойде на мястото, никога няма да видим биткойн на $1 000 000 :D

Link to comment
Share on other sites

Такива напаснати графики не мисля, че някога са работили.  периода на насдаг е 9 години на биткойна е 2 години, нито по хоризонтала отговарят скалите нито по вертикала.

Едно време във форекса се правеха роботи, които да търгуват на база историята и робота се пасваше да е успешен за последните месеци година и как го пуснеш на реалният пазар, се проваляше. Проваляше се защото това, което се случваше в следващите месеци не отговаряше на периода за който е настроен (предходните месеци).

Link to comment
Share on other sites

аз за това съм написал за кой период е, графиката е интересна напасната не по -малко от тази по-горе с кокаина/dja 

@Shmitkata тези +140% са благодарение на администрацията на Обама, ще видим как тръмп ще ги заличи

флашкраша на маркетите от понеделник заличи пeчалбите им за цяла година (не че е така не им се плащат данъци)

@ivan те за това форекс/сток търговците ги е страх от крипто, защото няма история на базата на която да си направят анализа :D

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • batibon unpinned this topic
  • batibon pinned, featured and unfeatured this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...