vamp111 2407 Докладвай Отговорено 29 Май Deutche Bank Цитирай Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Pistolero 132 Докладвай Отговорено 29 Май Централната банка на Венецуела разкрива данни Meжду 2013 г. и 2018 г. икономиката се е свила с 47,6 процента, а инфлацията през 2018 г. е била 130 060 процента https://www.investor.bg/drugi/338/a/za-pyrvi-pyt-ot-3-godini-centralnata-banka-na-venecuela-razkriva-danni-283047/ Цитирай Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vamp111 2407 Докладвай Отговорено 3 Юни https://www.zerohedge.com/news/2019-06-02/did-government-just-test-internet-kill-switch някой е натиснал копчето и е спрял нета на половината свят, нещо което никога не спира ??? Биткойн Цитирай Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vamp111 2407 Докладвай Отговорено 3 Юни https://www.timesofmalta.com/mobile/articles/view/20190127/local/half-of-satabanks-transactions-were-highly-suspicious.700280 Малтийската Sata bank спря операции, поради раследване за пране на пари, оставяйки ВСИЧКИТЕ си клиенти без банкиране! нещо което никога не спира ??? Биткойн Цитирай Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vamp111 2407 Докладвай Отговорено 3 Юни оставям това тук, всеки сам да си прави изводите Цитирай Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vamp111 2407 Докладвай Отговорено 3 Юни Цитирай Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivan 695 Докладвай Отговорено 4 Юни 1 vamp111 reacted to this Цитирай Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vamp111 2407 Докладвай Отговорено 4 Юни @ivan да беше оградил България с едно червено кръгче, един час е пуля в тоя монитор... Цитирай Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivan 695 Докладвай Отговорено 4 Юни Изобщо не предполагах, че я има и България. Но явно и тя е там не с много но все пак с колкото има Пеевски или човека зад него Доган... Толкова има БНБто. Цитирай Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Alexleo 15 Докладвай Отговорено 5 Юни Наскоро, четох че общините в България с най-високи заплати/доходи за Челопеч, Девин и още 2-3 малки общини. Не беше ли точно в Челопеч, където Канадскта "Дънди Прешъс", извлича и изнася българското злато зад граница. Дори се бях поинтересувал да си купя акции на тази фирма, ама.... само с мерака си останах. Цитирай Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Гари 342 Докладвай Отговорено 5 Юни Точно за Дънди Прешъс става въпрос. Може да се купят акции на борсата в Торонто, ама това не е толкова печелившо, колкото си мислят хората. В последните години съм попадал на 50+ статии как канадците изнасяли българското злато в чужбина. И никой от авторите им не се пита защо аджеба това злато не са го изкопали още траки, римляни, византийци, българските царе, турците, Тодор Живков? Май защото не е било толкова лесно. Има 100-километрови тунели под Челопеч, по които се движат камиони с руда, как се копае това нещо и колко струва? А в един тон руда има 3-4 грама злато. Има един малоумник проф. Гергелчев, който не прави разлика между руда и злато и изчисли, че сме имали злато за трилиони долари. И маса балами гълтат тия простотии като топъл хляб и се възмущават. Представят си едва ли не как кюлчетата са наредени на 10 сантиметра под земята и само забиваш лопатата и вадиш. Биткойн е новото злато, инвестицията в златодобивни компании е кауза пердута. 1 ivan reacted to this Цитирай Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vamp111 2407 Докладвай Отговорено 5 Юни @Гари и аз някъде бях чел, че самата технология тук на екстракцията на златото е много трудна и "нашите" не можели и все пак това е нещо дето не ми се вярва освен това договорите за концесия.... няма смисъл да коментираме, то е ясно, че някой е взел едни пари някога си... злато, диаманти, картини, оръжие, наркотици, кеш, всичко е минало, бандитите вече пренасят пари зад граница, като наизустяват 12 думички... заложете на биткойн Скоро един приятел ме попита има смисъл да си купува акции в Кракен, съвета ми беше да си купи Биткойн, @Alexleo същия е и към теб, не се занимавай с акции в конвенционални борси, бъдещето е дигитално! 1 mcmichael reacted to this Цитирай Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
AdamKadmon 83 Докладвай Отговорено 6 Юни Преди 16 часа, Гари написа: Май защото не е било толкова лесно. Не е лесно, но повярвай ми злато не се копае на загуба. Не се копае и на 2х печалба, Щом копаят 20 години и не спират, значи още има ! Иван Костов продал находището за 5млн. 1999, отначало сме договорили 1,5 % от добива и то във фиат ! Които всички знаем какво означава това, после Сакскобургготски го е свалил на 0,75%, после пак е станало 1,5 %. До 2015 са били икопани 55 тона злато. Това, че ние не можем да си го изкопаем е ясно, но е много по-добре да си стои под нашата земя, отколкото да се изнася навън за някакви пари, дето 2-3 човека от парламента са ги пръснали само по ексурзии последните 10 години ! 1 vamp111 reacted to this Цитирай Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Гари 342 Докладвай Отговорено 6 Юни 3 hours ago, AdamKadmon said: Не е лесно, но повярвай ми злато не се копае на загуба. Не се копае и на 2х печалба, Щом копаят 20 години и не спират, значи още има ! Иван Костов продал находището за 5млн. 1999, отначало сме договорили 1,5 % от добива и то във фиат ! Които всички знаем какво означава това, после Сакскобургготски го е свалил на 0,75%, после пак е станало 1,5 %. До 2015 са били икопани 55 тона злато. Това, че ние не можем да си го изкопаем е ясно, но е много по-добре да си стои под нашата земя, отколкото да се изнася навън за някакви пари, дето 2-3 човека от парламента са ги пръснали само по ексурзии последните 10 години ! Естествено, че печелят. И то много добре - по 80-100 млн. лева всяка година. Но не си прав, че е по-добре да си стои в земята. Там не ни носи нищо, а така имаме концесионна такса /не знам дали е малка или голяма/, имаме 10 млн. в бюджета годишно от данък печалба, а в мината работят 1000 човека, на които се плаща много добре - разходите за заплати са 30 млн. годишно и Челопеч затова е общината с най-висока средна заплата. Докато го пиша това и виждам последната идиотска статия по темата от реномираната агенция КО4: https://ko4.bg/след-направена-ревизия-на-концесията/?fbclid=IwAR08eWZyIjHL3kC4TF5jGgWGoUILWyxEk3h1_bEznfsef2wkiv29hxNCehg Според нея от България вече било изнесено злато за над 30 трилиона долара. 1 vamp111 reacted to this Цитирай Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vamp111 2407 Докладвай Отговорено 6 Юни @Гари 30 трилиона долара, те да не са го смятали по цената на Биткойна Цитирай Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Гари 342 Докладвай Отговорено 6 Юни 1 hour ago, vamp111 said: @Гари 30 трилиона долара, те да не са го смятали по цената на Биткойна Ти кажи това 30 трилиона 800 билиона и 500 милиарда как се изписва с цифри Цитирай Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
metaflute1 261 Докладвай Отговорено 6 Юни Току-що, Гари написа: Ти кажи това 30 трилиона 800 билиона и 500 милиарда как се изписва с цифри милион - билион (милиард) - трилион ... не знам откъде идва този "милиард" в езика ни, но е едно и също с билион. Цитирай Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vamp111 2407 Докладвай Отговорено 6 Юни 30 800 500 000 000 @Гари учителката ми по математика би се гордяла с мен Цитирай Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
batibon 283 Докладвай Отговорено 6 Юни Преди 4 часа, metaflute1 написа: милион - билион (милиард) - трилион ... не знам откъде идва този "милиард" в езика ни, но е едно и също с билион. Едно и също е, но както винаги всяко нещо се дели на един " Голям брат" и останалия свят.... Трагично...но факт. Милиард (от френски: milliard) е число, равно на 1 000 000 000, или 109 (10 на 9-та степен), или хиляда милиона. Обикновено се съкращава млрд. В системата SI на милиард съответстват представките: за кратни на милиард – G (гига) (109), за дробни (милиардни) части – n (нано) (10−9). Думата милиард (в съответните варианти) е обичайна за повечето езици, с изключение на английския. От началото на 20 век в американския английски за числото „1 с девет нули“ вместо милиард се използва думата billion(билион). Това постепенно се налага в разновидностите на английския език и често подвежда невнимателните преводачи. В повечето други езици обаче думата се е запазила, например: „miljardi“ във финландски, „milliard“ в норвежки и датски, „miliard“ в полски и румънски, „miliarda“ в чешки, „Milliarde“ в немски, „milliárd“в унгарски, „miliardo“ в италиански и на есперанто, „milijarda“ в словенски и хърватски, „миллиард“ в руски, „milijarda/милијарда“ в сръбски, „millardo“ в испански, „miliyard“ в персийски, „milyar“ в турски, מיליארד (на иврит, където също се произнася милиард), и т.н. Цитирай Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Гари 342 Докладвай Отговорено 6 Юни 3 hours ago, vamp111 said: 30 800 500 000 000 @Гари учителката ми по математика би се гордяла с мен Ми не е така. Твоето е с 500 млн. Авторът на статията явно не знае, че милиард и билион е едно и също, така че няма как да му се изпише числото. Цитирай Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vamp111 2407 Докладвай Отговорено 7 Юни аз чак сега се зачетох прав си..... избързах да ти отговоря, защото съм виждал подобни цифри на Леджъра ми Цитирай Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Alexleo 15 Докладвай Отговорено 7 Юни Не че нещо, ама щом е писач в КОЧ сайта, ми е ясен като образована личност. .... Понякога имам чувството, че тук в този форум, има по-големи капацитети за автори на статии, отколкото по сайтовете и он-лайн вестниците. - човека иска да е БИЛИОНЕР :)), каквото и да значи това Цитирай Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vamp111 2407 Докладвай Отговорено 12 Юни https://www.reuters.com/article/us-italy-politics-budget-idUSKCN1TD0G5 Italy proposes tax on savings hidden in safety deposit boxes началото на края.... Цитирай Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vamp111 2407 Докладвай Отговорено 13 Юни https://www.zerohedge.com/news/2019-06-12/putin-sets-table-leave-dollar-behind благодарение на Русия до 2025год. Китайската икономика ще надмине САЩ това тук не значи нищо хубаво за биткойн, по-скоро обратното, всичко застанало на пътя на долара ще бъде криминализирано 1 Pistolero reacted to this Цитирай Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vamp111 2407 Докладвай Отговорено 14 Юни https://www.zerohedge.com/news/2019-06-12/just-when-you-thought-surveillance-tech-couldnt-get-any-more-orwellian Цитирай Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове