vamp111 Posted February 14, 2018 Author Report Share Posted February 14, 2018 с риск да се повторя пак да кажа, високата цена на транзакцията ви я определя вашия посредник (борса, портфейл и т.н.) без значение коя валута е доминираща, резултата щеше да е същия, но няма значение явно това никой не може да го разбере, защото биткойна е много скъп и таксите са му скъпи и е мъртав и етериума ще го надмине и рипъла също най-вече, просто се измарям вече да го пиша това едно и също Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivan Posted February 14, 2018 Report Share Posted February 14, 2018 Реално причината за таксите да са скъпи идва от портфейлите и борсите защото работят в тясно сътрудничество с миньорите и явно си прибират комисионни от всяка такса. Момента в който се появят следващото поколение портфейли с LN (а те ще дойдат от коре девелъпърите), предполагам ще имат много по-добър контрол над таксата и тя ще падне значително. За пример Jaxx отказват интеграция с Segwit защото чакат последният момент, алгоритъма за такса им беше от начало невъзможен(калкулираше супер високи такси) сега е само завишен на 2-3-4 пъти от горе, няма възможност за лична настройка на таксата(сам да си я определя потребителя). Но всичко това скоро ще се промени. Появява се конкуренция между борси/портфейли и тн.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Гари Posted February 14, 2018 Report Share Posted February 14, 2018 Надявам се вие да сте прави, момчета. Много по-отдавна се занимавате с криптото, значи знаете повече. Моята логика е, че с PoW протокола не можем да избягаме от миньорите, а техният интерес е таксите да са високи. Каквито и гениални технически решения да се измислят, трябва да остане и техният интерес да копат дори когато възнаграждението за блок падне до нула след време и печелят само от такси. Иначе няма да има кой да потвърждава транзакциите. Това е далече във времето наистина, но нали всички в бъдещето се целим. А и темата е за глобалните тенденции. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivan Posted February 14, 2018 Report Share Posted February 14, 2018 На миньорите и сегашните им 12.5 биткойна са им достатъчни и тези които ще са 6.25 след 2020 и 3.125 след 2024 та, все ще са им достатъчни. Един ден да кажем 2028ма имаме възращаемост от блок 1.5625 биткойна и те ще им стигат стигат, стига цента да е достатъчно висока за трудността и техниката и тока който се харчат. Само такси ще се събират след 2140 година. Просто ще има лимит на мрежата до който ще може да нараства(тоест колко ток ще харчи). И която страна има достъп до евтин ток ще копае другите ще гледат, тоест страната която е технологично напреднала. От десетилетия надпреварата е за енергийни ресурси. Биткойн мрежата може да работи и с 1 компютър/ноде/миньор, A щом нараства PoW значи интереса и цената нарастват. За мен грешката на Сатоши е била, че е избрал алгоритъм който не е оптимизиран за видеокарти. Но едва ли е можел да предвиди всичко на 100%. Но знае ли се може и тогава да се е бил измислил някой патент. И е нормално цената нараства, след това трудността/техниката до ниво рентабилност 10% отгоре. След това спира да нараства трудността, чака се пак цената да нарасне и после пак трудността. предполагам след 2020 всичко ще започне да се развива по бавно и спокойно. Даже и сегашният спам не е заради да изкарат повече(да са по-високи транзакциите), всичко е заради един asciboost патент, който позволяваше заради Malleability bug при биткойна(след segwit вече го няма) да прави процесори с около 20% по ефективни при една и съща технология, което му гарантираше да е единствен прозводител на техниката. Става въпрос за КЕШ компания и Bitmain. Именно заради това беше пуснат и бкеш за да се опитат да насочат хората, че това е уж истинският биткойн. Зада може те да останат единствени производители. След Segwit, както се вижда самсунг започват да произвеждат скоро и други. И всички тези игри, като на coinbase да използват стар тип адреси и чак сега март да пускат segwit адресите(а можеха и миналият септември да са ги пуснали ) е защото КЕШ компания се стреми да срине авторитета на Биткойн, да го очерни. Но с големият интерес се появяват и други играчи конкуренцията започва да се изостря, ще има супер порфейли които ще определят сами възможно най ниската такса. Ще има борси с клонящи към нула такси и тн. В живота винаги е така ще разправят след време какви смутни години бяха, правеха им такси по 10-50$ като е могло и да не са толкова.... Кражби от борси..., игри с патентни - супер автомобили с по 8-32-128 литрови двигатели.... Блока съм убеден, че ще се увеличи, но чак когато се направят всички оптимизации в сегашният, може би след 4-5 години, ако не и повече. Sundy 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
batibon Posted February 14, 2018 Report Share Posted February 14, 2018 Благодаря ви, беше удоволствие за мен четенето на днешните мнения. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Гари Posted February 14, 2018 Report Share Posted February 14, 2018 8 hours ago, vamp111 said: като цяло да захвърлим спора за коя е по-добрата криптовалута настрани, за мен по-важното е следното някъде четох че Стивън Мнучин преди време е предложил програма US treasury да покачи изкуствено лихвения процент, като ако паметна не ме бърка пред дни точно Жанет Йелън се изказа, че покачването на лихвения процент им давало увереност в стабилността на Американската икономика е повод това, попаднах на този чарт Вамп, тази графика е наистина интересна, но е твърде краткосрочна и затова манипулативна. Почва 80-те, когато Пол Волкър за да спре инфлацията вдига основната лихва на ФЕД до 18% годишно. От тогава все свалят ли свалят надолу лихвите, уж за да стимулират икономиката, на практика да стимулират кредитирането и печалбите на банките. Тръмп именно тази политика критикуваше много пъти. Но ФЕД свали лихвите до нула и вече нямаше накъде. Така че сега се връщаме към по-нормални нива и още сме далеч от тях. Ето една по-дългосрочна графика за сравнение. 10 Year Treasury Rate Current 10 Year Treasury Rate: 2.83% At market close Tue Feb 13, 2018 Mean: 4.57% Median: 3.86% Min: 1.50% (Jul 2016) Max: 15.32% (Sep 1981) http://www.multpl.com/10-year-treasury-rate Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sven Biorg Posted February 14, 2018 Report Share Posted February 14, 2018 5 hours ago, ivan said: И която страна има достъп до евтин ток ще копае другите ще гледат, тоест страната която е технологично напреднала. Това не противоречи ли на идеята за децентрализация? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted February 15, 2018 Author Report Share Posted February 15, 2018 @Sven Biorg истинската децентрализация се крие в това всеки един обикновен потребител да може да валидира транзакции чрез смартфона си, докато не стигнем този момент, няма какво да се лъжем, всичко е в ръцете на корпорациите създадени от ПЪРВИТЕ в крипто (разбирай борси, мини и услуги) @Гари благодаря за инфото, обогатявам си знанията тук, аз силно се интересувам от макро, странното е че повечето хора първо от конвенционалните пазари са тръгнали и са стигнали се до крипто, при мен обратното се получава Sven Biorg and Гари 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
metaflute1 Posted February 15, 2018 Report Share Posted February 15, 2018 Преди 11 часа, Sven Biorg написа: Това не противоречи ли на идеята за децентрализация? Според мен питаш "Това не противоречи ли на идеята за пълна децентрализация?" Противоречи. Няма пълна децентрализация и това трябва да го приемем. Много се обсъждаха тези неща преди във форума. Винаги има тенденция към централизиране на кочината. Миньорите са длъжни да го правят, защото така са измислени от Сатоши Накамото - материален стимул за поддържане на мрежата ... но също така и са длъжни да се съобразят с останалите играчи, защото всички са взаимозависими и ако някой от основните играчи пропадне за сметка на друг, то всичко пропада. И в PoS също ще се играят номера. Там освен, че няма да се харчи толкова ток, колкото е при PoW, фундаментална разлика няма. Валидаторите са миньори и играят за пари, но ще трябва да са много внимателни, защото номерата в някои мрежи се наказват със загуба на токени. Не знам дали е правилно да те наказват толкова жестоко, но ... такава е играта. Sven Biorg 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivan Posted February 15, 2018 Report Share Posted February 15, 2018 Преди 11 часа, Sven Biorg написа: Това не противоречи ли на идеята за децентрализация? Пълно щастие няма, но не мисля, че това би се отразило на децатрализацията. Едно общество ако не може да осигури ядрена електроцентрала, възобновяеми източници на електроенергия а след време и реактор за ядрен синтез не мисля, че ще е проблем ако не участват в децентрализацията на биткойн. И целият този проблем с миньорите е заради патента (повтарям се като папагал). И въпреки и патента и проблемите не мисля, че ще му навредят до такава степен, че да го скапят(а те почти могат, като започнат да публикуват само празни блокове). Едва ли някой би си отрязал клона на който седи. Няма да има за какво да си харчат изкараните 12.5бтк награда(а де не говорим и за всички събрани награди до сега, кой с 10к, кой с 100к) и с какво да си платят тока. Това, което виждам в момента е че всеки се бори да отхапе по-голям залък от баницата, понеже момента е сега тези няколко години. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted February 15, 2018 Author Report Share Posted February 15, 2018 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Гари Posted February 15, 2018 Report Share Posted February 15, 2018 5 hours ago, metaflute1 said: И в PoS също ще се играят номера. Там освен, че няма да се харчи толкова ток, колкото е при PoW, фундаментална разлика няма. Валидаторите са миньори и играят за пари, но ще трябва да са много внимателни, защото номерата в някои мрежи се наказват със загуба на токени. Не знам дали е правилно да те наказват толкова жестоко, но ... такава е играта. Какви миньори в PoS? С този протокол всички са валидатори, затова ми се струва много по-подходящ за децентрализация. Вероятност за 51% атака - нула. Държиш си стейка, холдваш си и получаваш някакъв дял от таксите на вероятностен принцип или пропорционално - какъвто подход е избран. Вторият е за предпочитане, разбира се. Но вероятно при всички случаи пак ще трябва да се правят басейни и малките да се събират дали за по-голям шанс, дали просто за да участват и в разпределянето на микроскопичните такси, които иначе ще им идват под 0,000000001. Че ще се играят номера е сигурно - някои разработчици ще се изкушат да прецакат малките, за да получават големите повече. Ще се следим, да гледаме къде играта е честна. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
metaflute1 Posted February 15, 2018 Report Share Posted February 15, 2018 Като казвам, че валидатори = миньори имам предвид, че е аналогична ролята им в мрежата. През тях минават всички транзакции. Миньорите в PoW също валидират блоковете. Не мога да преценя в каква степен валидаторите в PoS могат да централизират мрежата, но има варианти, както споменаваш. И там има китове с огромен дял във валидирането. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Гари Posted February 16, 2018 Report Share Posted February 16, 2018 Ако някой още се чуди защо хората харесват Тръмп и той се задържа на власт въпреки че всички медии, леви интелектуалци и политици и ФЕД зад всички тях са срещу него - ето защо. Човекът води анти-Обама политика по всички линии и макар че му пречат навсякъде, има вече успехи. Докато Тръмп е начело, американската икономика и светът с нея ще вървят нагоре. Eric Arthur Blair and vamp111 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted February 16, 2018 Author Report Share Posted February 16, 2018 какво по-добро място от тук, да постна това нещо, всеки както иска да си го обяснява, аз съм си го навързал със фиатната система, която използваме от хиляда+ години, мисля време и е да еволюира Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivan Posted February 16, 2018 Report Share Posted February 16, 2018 Преди 1 час, Гари написа: Ако някой още се чуди защо хората харесват Тръмп и той се задържа на власт въпреки че всички медии, леви интелектуалци и политици и ФЕД зад всички тях са срещу него - ето защо. Човекът води анти-Обама политика по всички линии и макар че му пречат навсякъде, има вече успехи. Докато Тръмп е начело, американската икономика и светът с нея ще вървят нагоре. Не мисля, че го харесват, както в САЩ така и зад граница, на световните лидери не им допада. Това, че намаляваш данъците на бизнеса и той те харесва, е все едно тук да увеличат заплатите и пенсиите и народа да те харесва(ама какво ще стане след година две?). Все още е минало много малко време от както Тръмп е на власт. Резултата от намалението на данъците и повечето пари за бизнеса ще се види след 2-3 години и повече а след 5г ще се види колко са станали 20-те трилиона. Икономиката на САЩ е базирана на световно господство на долара, ако долара не беше световна валута никога нямаше да могат да напечатат толкова много за последните 10г. и не мисля, че Обама е виновен за това, по-скоро и другите преди него са отговорни. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted February 16, 2018 Author Report Share Posted February 16, 2018 няма зн. кой е на власт, механизма е един и същ, върти целия финансов свят ако страната ти търгува с долар, обречен си всяко движение в САЩ да има отзвук и у вас Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Гари Posted February 19, 2018 Report Share Posted February 19, 2018 https://www.cato.org/publications/economic-development-bulletin/julian-simon-was-right-half-century-population-growth#full Интересен анализ. Основен извод - опасността от изчерпване на ресурсите на практика не съществува, развитието на технологиите прави инвестициите в суровини рискови и ниско доходни в дългосрочен план. С изключение на тези, които играят и ролята на пари - злато и сребро. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pistolero Posted February 19, 2018 Report Share Posted February 19, 2018 Малко са грешни изчисленията... всичко е дадено според $ не се взема в предвид че средната заплата преди 60г е била $500 сега примерно е $1500... то затова тези изчисления се правят на цикли, а тук ми се струва типично по американски има голямо изкривяване с цел "засилване на ефекта"... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Гари Posted February 19, 2018 Report Share Posted February 19, 2018 40 minutes ago, Pistolero said: Малко са грешни изчисленията... всичко е дадено според $ не се взема в предвид че средната заплата преди 60г е била $500 сега примерно е $1500... то затова тези изчисления се правят на цикли, а тук ми се струва типично по американски има голямо изкривяване с цел "засилване на ефекта"... При тебе е грешката. Точно увеличението на средния доход с поскъпването на суровините се сравнява, така че определено е взет предвид ръста на средната заплата. Освен това е отчетена и инфлацията, защото всички стойности са в долари от 2010 г. - Commodity Prices, 1960-2016 (2010 U.S. dollars) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pistolero Posted February 20, 2018 Report Share Posted February 20, 2018 Set to launch in the coming days... https://www.coindesk.com/bitcoins-new-code-will-finally-boast-full-segwit-support/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted February 20, 2018 Author Report Share Posted February 20, 2018 преди 25 минути, Pistolero написа: Set to launch in the coming days... https://www.coindesk.com/bitcoins-new-code-will-finally-boast-full-segwit-support/ @Pistolero това не е за тази тема! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted February 20, 2018 Author Report Share Posted February 20, 2018 BTC/GOLD корелация Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted February 21, 2018 Author Report Share Posted February 21, 2018 FEDeralreserve have 'Discontinued' publishing the interbank loans charts. Warum ??? Complete collapse in interbank loans?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted February 22, 2018 Author Report Share Posted February 22, 2018 пфф Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts