Jump to content
hash.bg - биткойн форум

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Foreign Aid Empowers Corrupt Regimes произведение на института von Mises, където горещо препоръчвам човек да влиза и да чете, вместо да си губи времето в гледане на картинки на котки и чинии във Фесбук

https://mises.org/wire/foreign-aid-empowers-corrupt-regimes-end-it

На 19.02.2020 г. at 15:33, Alexleo написа:

Трябва да декларираш доходи от крипто. Финансов инструмент, само че как ще разберат колко и кога си печелил?

Ако са ти дошли пари (100к евро примерно) от Кракен по банка и си купил с тях апартамент (без да си декларирал, че парите са от крипто) в един момент може да ти пуснат проверка и да поискат инфо за парите, с които си купил апартамента. Тогава няма как да кажеш, че са ти от заплати. Те могат да видят, че идват от Кракен и съответно ако не си платил данък, може и да стане проблем. 

Малки суми може и да останат незабелязани, кеш също, стига да не си купиш нещо скъпо с една камара пари в кеш. Общо взето ако не декларираш нищо, може да има проблем само ако тръгнат да ти правят проверка, а там вече на какъв принцип избират печелившите не се знае :D 

@tinchev54 благодаря за коментара.

@Alexleo ако сега разбираш, че доходите от търговия с криптовалути се облагат с данък печалбам значи, че не четеш достатъчно! Законова рамка в България има от 2015-та год. (или 2013-та не съм сигурен) освен това тук режима е един от най-примамливите в Света, в смисъл имаш само един данък печалба от 10% и понеже имаш честа да живееш в България в декларацията си може да напишеш всичко (разбирай цена купил/продал) 

Преди 7 часа, vamp111 написа:

@tinchev54 благодаря за коментара.

@Alexleo ако сега разбираш, че доходите от търговия с криптовалути се облагат с данък печалбам значи, че не четеш достатъчно! Законова рамка в България има от 2015-та год. (или 2013-та не съм сигурен) освен това тук режима е един от най-примамливите в Света, в смисъл имаш само един данък печалба от 10% и понеже имаш честа да живееш в България в декларацията си може да напишеш всичко (разбирай цена купил/продал) 

Така е, всичко може да се напише, важното е да нямаш лошия късмет да те изберат за проверка и да трябва да доказваш написаното. Ако не ти се налага, може да се изкараш и че на загуба си продал, уви в такъв случай държавата не ти плаща 10% на теб :D

човек ако осъзнае, че живее в България, не е идиот (и умее да използва това :lol:) може да си прави каквото пожелае без да го пипнат, не е чак толкова голяма философия... а да не говорим, че масата купиха Q42017-та и наистина са на загуба :lol: това са същите дето не купиха на дипа на 3К и дето все още не купуват, казвам масата, само защото съвсем наскоро си направих ФБ акаунт и съм потресен от видяното... 

преди 59 минути, tinchev54 написа:

Така е, всичко може да се напише, важното е да нямаш лошия късмет да те изберат за проверка и да трябва да доказваш написаното. Ако не ти се налага, може да се изкараш и че на загуба си продал, уви в такъв случай държавата не ти плаща 10% на теб :D

Какво да доказваш от написаното ... ще искат разпечатка от борсата ли ? То в такъв случай ако напишеш, че си купил на 10к и си продал на 9950$ не плащаш данък ама пак имаш едни пари, които как ще докажеш от къде са, за да купиш толкова биткойн

Преди 15 часа, rippleche написа:

Какво да доказваш от написаното ... ще искат разпечатка от борсата ли ? То в такъв случай ако напишеш, че си купил на 10к и си продал на 9950$ не плащаш данък ама пак имаш едни пари, които как ще докажеш от къде са, за да купиш толкова биткойн

баба ми ги е подари за 18-тия рожден ден, ПРОБЛЕМ?

Как мислите, този вирус как ще се отрази на цената на биткойна.

След месец мисля, че китай много стабилно ще започне да усеща ефекта от вируса в икономика си, която е спряла да произвежда и да потребява.....

Започват и други огнища по света да се появяват. Един Иран(и като цяло близкият изток) няма никакъв шанс да се справи по начина по който се справя Китай. Индия и околните около него също... 

Преди 6 часа, vamp111 написа:

баба ми ги е подари за 18-тия рожден ден, ПРОБЛЕМ?

Харесва ми :) Никакъв ама няма ли да те питам тя от къде ги е взела ... не мога да ти направят проблем ли ?

преди 33 минути, rippleche написа:

Харесва ми :) Никакъв ама няма ли да те питам тя от къде ги е взела ... не мога да ти направят проблем ли ?

това му е хубавото на кеш-а, баба ти може да ги е спестявал цял живот

Преди 2 часа, ivan написа:

Как мислите, този вирус как ще се отрази на цената на биткойна.

След месец мисля, че китай много стабилно ще започне да усеща ефекта от вируса в икономика си, която е спряла да произвежда и да потребява.....

Започват и други огнища по света да се появяват. Един Иран(и като цяло близкият изток) няма никакъв шанс да се справи по начина по който се справя Китай. Индия и околните около него също... 

Китай много стабилно усетиха вече ефекта само влез в yahoo finance и разцъкай китайските пазари, търси shenzen compоnent index, shanghai compsite index и др.подобни още началото на Февруари правителството беше забранило търговията за седмица, уж да удължат честванията на новата им година, а всъщност, бяха приготвили забравих колко милиарда да изкупуват стоки само за да стабилизират пазарите, въпреки всичко още при отварянето -9/10% надолу, подобно нещо се е случвало през 2015-та при пукането на стоковия балон там: https://en.wikipedia.org/wiki/2015–16_Chinese_stock_market_turbulence не знам кой до къде се е възстановил от това, но отзвука тепърва ще се усети по целия свят

Преди 7 часа, vamp111 написа:

Китай много стабилно усетиха вече ефекта само влез в yahoo finance и разцъкай китайските пазари, търси shenzen compоnent index, shanghai compsite index и др.подобни още началото на Февруари правителството беше забранило търговията за седмица, уж да удължат честванията на новата им година, а всъщност, бяха приготвили забравих колко милиарда да изкупуват стоки само за да стабилизират пазарите, въпреки всичко още при отварянето -9/10% надолу, подобно нещо се е случвало през 2015-та при пукането на стоковия балон там: https://en.wikipedia.org/wiki/2015–16_Chinese_stock_market_turbulence не знам кой до къде се е възстановил от това, но отзвука тепърва ще се усети по целия свят

Това ясно за акциите и индексите. Но според мен там дъното ще не е стигнато а ще бъде доста по дълбоко(зависи кога и как го овладеята). А световният отзвук ще е сериозен и може би лятото ще започне да се усеща. И зависи колко ще се задълбочи кризата с разпространението.

Ясно е, че вируса е създаден в лаборатория, въпроса е, кой си показа зъбите след търговската война, Китайците, на целия свят, умишлено предизвиквайки тази епидемия с чисто новото си биологично оръжие или Американците, наранявайки американските компании с производство в Китай, тласкайки ги към връщане  на производството обратно с Сащ, същевременно подпомагайки местния Американски бизнес..

https://www.nytimes.com/2020/02/17/technology/apple-coronavirus-economy.html

• batibon unpinned this topic
  • batibon pinned, featured and unfeatured this topic