Jump to content
hash.bg - биткойн форум

Какво ще се случи с Ethereum HashRate и цената след въвеждането на POS


ivan
 Share

Какво ще се случи с HashRate-а ?  

4 members have voted

 1. 1. Към коя валута ще се насочи HashRate-а ?

  • Monero
   1
  • Zcach
   1
  • Bicoin Gold
   0
  • повече Monero/Zcachи малко Bicoin Gold
   1
  • на никъде, ще разпродава яко, защото няма да е изгодно да се копае друго
   1
 2. 2. При въвеждане на PoS, какво ще стане с цената на Ethereum ?

  • Ще флипне Bitcoin
   0
  • Ще доближи цената на Bicoin на 80%-90% и ще падне
   2
  • Ще доближи цената на Bicoin на 80%-90% и ще се задържи
   1
  • Няма да има нов ATH спрямо Bitcoin
   0
  • Ще се появи някой бъг и ще падне, преди да се въведе ще гръмне новината за най-големият blockchain 1TB(някъде лятото се пада със сегашния темп) или нещо друго
   1


Recommended Posts

Отварям темата заради една идея която ми се върти и един план по който МОЖЕ БИ ще се развие пазара. Както знаят всички тази година трябва да се въведе POS при Ethereum. Това което разбрах е че има два POS-а Casper-a (имената на форковете):

Casper FFG - първият е смесица между PoW и PoS(хем имаш видео карти да смятат хем имаш и етери в залог) - не знам но предполагам ще се въведе първо този форк, за да се приеме лесно от миньорите(възможно е да греша, ако някой е запознат да каже)
Casper CBC - вторият е чист PoS, предполагам той ще унаследи предходният Casper FFG

Също така да добавя, PoS (Casper CBC) , до колкото прочетох е задължително условие за да може да се интегрира Sharding (повече тук). Sharding-а се очаква да реши проблема(до колкото е възможно) с главоломно нарастващият блокчейн на Ethereum (но това е друга тема и лично според мен когато успят да го разработят ще е късно, но ако има желаещ да дискутираме, моля)

Та стига толкова разсейване, идеята на темата е какво правим с хилядите-милиони видеокарти по света. Аз лично смятам, че гейминга няма вече да е това което беше :) и второ ще има голямо преливане на HashRate  в една от двете или и двете(по-вероятно) валути Monero и Zcach, може би и към Bitcoin Gold.

Именно това според мен би довело до едно сериозно повишение на цените им? Както мислите за едно такова развитие на събитията. Може би големите очаквания са Ethereum  чрез PoS да получи голяма подкрепа в цента (с претенции да флипне Bitcoin, което ме съмнява). Но дори и да има скок предполагам той би продължил в рамките на седмици до месец. След това пазара ще търси следващата помпа. Ако PoS се въведе директно чрез Casper CBC - то това явно би се случило, но ако се въведе поетапно(първо Casper FFG) може идеята за покачване на HashRate и цената на криптотата (базирани с алгоритъм за видеокарта) няма да се случи сега.

Някой ако знае с как ще се въведе PoS моля да сподели!

Споделете и вашият глас за какво бихте заложили ако се премести огромно количество HashRate.

Link to comment
Share on other sites

Отностно майнинга с видео карти ще увяхнат най-много AMD-тата. Zcash, Monero са за Nvidia така, че 50/50 е работата. Забелязвам, че копането на Bitcoin Gold е доста печелившо и държи цена, определено се харесва. От време на време с появява някой профит койн еднодневка едва ли ще умрат толкова бързо, а и AMD печелят в момента ужасно много пари и едва ли ще се оставят туко така. Вече отностно другите неща там не знам.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
 • Create New...