Jump to content
hash.bg - биткойн форум

Recommended Posts

  • 1 month later...

Тия от coinfixer.com са тишина... Тъй като съм поръчал койни след 21:00 трябвало одобрение от оператор. Тъй като съм поръчал койни за 244 лв. (по тяхна цел купи) и съм превел парите веднага през епей (след заявка всяка поръчка трябва да се плати до 3 часа), но до сутринта същите койни струват вече около 350 лв. и отказват поръчката. Интересно какво щеше да стане, ако същите паднеха като цена и струваха 100 лв. сутринта, а не 244 лв. щяха ли да ми откажат поръчката........ Не е това начина да се прави бизнес. Боли ма фара за 100 лв. и пак щях да удобря поръчката, ама като не можете да изпълнявате поръчки след 21:00 си спрете борсата и не приемайте поръчки....
Ето мейла който са ми пратили:


Здравейте,

Тъй като заявката ви е е била направена в период извън работното ни време (от 9:00 до 21:00) изпълнението й зависи от одобрението на оператор. Това условие е представено на страница "Купи" на сайта.


Tъй като цената на DRK се е качила съществено от момента на вашата заявка, можем да ви предложим следните 2 варианта:

1) Да ви върнем парите;

2) Да ви предоставим количество дарккойни, в съответствие с актуалната цена.

Моля да ни уведомите как предпочитате да процедираме.

С уважение,
Екипът на CoinFixer.com

 

Не е нормално в 21 век когато работиш с иновации като криптовалутите, да работиш от 9:00 до 21:00 и да удобряваш поръчки през ноща както ти е удобно (въпреки, че си взел плащанията и си длъжен до 3 часа след заявката да изпратиш парите, а дали ще ти я изпълнят заявката ще преценя на сутринта).
На запитване дали щяха да ме питат ако сутринта цената беше паднала и тия койни струваха 100 лв. вместо 244 лв. отговора беше, че при промяна в рамките на 1-2% правят запитване преди да изпълнят поръчката (дали ще стане така тепърва ще проверя от друг акаунт).

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

 Днес получих мейл от Kraken. Скоро ще имат нов дизайн и възможност за "leverage long or short". Ако си преосмислят таксите може да направят нещо срещу задаващата се конкуренция :).

 

Коя борса препоръчвате за краткосрочно търгуване?

 

Тази с най-ниски такси и премерен риск от внезапен хак или изчезване. Аз използвам Bitfinex(не казвам че е най-добра), тя има сравнително високи такси и през по-бурните дни платформата й лагва сериозно, но има ликвидност, поне за сега.  :)

Link to comment
Share on other sites

И едни съвет от мен. След като експериментирах с маржин x10 или дори x20 стигнах до извода, че с ниския - x3 печеля повече. Причината за това преди всичко е психологическа и я има при всеки търговец. Освен това така нареченият "шум" - колебанията на цената в малък таймфрейм, ще ти причинят много главоболия ако си позволяваш голям риск :). Проучи как работят стоповете, okcoin напримем им тригер система която не сработва винаги и може да ти нулира акаунта за минути , докато bitfinex имат реално работещи стопове. Успех!

 

П.С. Ето едно полезно четиво за финеска - http://bitfinex101.blogspot.com/2014/02/how-to-bitfinex-101-leverage-with.html

Link to comment
Share on other sites

Май реално погледнато няма борса, която да е 100% сигурна.. щом и bitstamp.net го хакнаха. Остава само надеждата, че след хакването ще ти върнат монетите/парите. А по темата и аз да добавя малко инфо :)

 

btc-e.com - относно таксата за теглене на BTC, май е най-високата която съм срещал 0.001 (но и други борси имат такса за теглене на BTC), доста ботове има но и обема на търговията  не е малък. Не ми харесва, че WEB интерфейсът и не е достатъчно добре направен и не се обновява(refresh-ва) сам в определени случай. И нещо, което няма много общо с темата но тази борса като фирма до скоро беше с регистрация в България, сега не знам как е :).  

 

huobi.com - китайска борса, интересното при нея е, че няма такса за търговия -> идеално ако си имаш някой БОТ, който да прави сделки постоянно с много малък марджин. Също така има опция за изпълняване за поръчката моментално(т.е. според ордерите в момента, почва от най-близкия и изпълнява следващите, докато не се изплъни твоята поръчката, това е много добро в случай на силно воатилен пазар, защото докато се чудиш какъв ордер да сложиш и вече цените са мръднали в неподходяща посока.)

 

Така освен USD/BTC или EUR/BTC може да се прави и търговия и/или арбитражи като ползваш някой от Alt coins. Там вече има доста борси.. но за никоя борса не може да се каже, че е 100% сигурна: cryptsy.com, bittrex.com, poloniex.com, cex.io, c-cex.com, bleutrade.com

 

Също и ако ще правиш арбитражи, тогава трябва да провериш всяка борса колко потвърждения изисква за определена монета в blockchain-а за да не мръдне цената прекалено много, докато чакаш да стане прехвърлянето на монетите между борсите.

Link to comment
Share on other sites

Също и ако ще правиш арбитражи, тогава трябва да провериш всяка борса колко потвърждения изисква за определена монета в blockchain-а за да не мръдне цената прекалено много, докато чакаш да стане прехвърлянето на монетите между борсите.

 

 

арбитраж се прави винаги едновременно. Трябва да имаш баланси и в двете борси в съответните валути и сключваш сделките едновременно.

 

Иначе битстамп може да е вече май 100% сигурна откъм биткойн хак след като въведоха мултисиг :)

Link to comment
Share on other sites

   От Кракен пуснаха новите функции и дизайн. Почти толкова грозен колкото и преди, но затова пък въведоха много разумен ливъридж - x1.25  x 1.5 x2  x xxxxй2.5, няколко вида стопове и старата неудобна графика. Тепърва ще събирам впечатления. :)  

Link to comment
Share on other sites

Относно графиката, съмнявам се някой да ползва графиката на съответната борса вместо тия на https://bitcoinwisdom.com :), е има закъснение от няколко секунди но общо-взето няма по-добра от нея... :)

 

 @dan4o .. за такса "депозит" и аз не знам такава да има, но относно таксата "теглене" досега при борсите с които съм имал "вземане-даване" :) винаги е имало някаква, даже и blockchain.info препорачват при BTC трансфер да се сложи някаква такса щото уж по-бързо да ти мине транзакцията (за това нямам преки наблюдения но май в самата идея за BTC-то е заложено в по-късен етап миньорите да се издаржат от тия такси а не от наградата за нов блок) :)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Мисля да пробвам малко маржин търговийка, къде ще ми препоръчате? В битфинекс като гледам е само 3.3 марджина, а искам да е поне 10. И да са ниски таксите, и да има добър обем.. абе ясно е че няма идеална борса но ще съм благодарен на съвети.

Link to comment
Share on other sites

Добре, депозирах бтц в битфинекс ама грам идея нямам какво се случва, а и не намирам обяснения за почти нищо. Отворих някакъв лонг (или поне така си мисля) като му зададох 0.05 бтц, със трейлинг стоп $6, нито ме пита какъв да ми е марджина, нито изобщо нещо става въпреки че цената се покачи. До ордера нямам close, а само cancel, а пише че е active. Същевременно не показва никаква печалба, 0 си седи. Някой може ли да ме светне малко какво се случва, благодаря предварително :)

Link to comment
Share on other sites

Изчетох го това, нищо не пише какво се прави ако депозираш само койни, трябва ли да се депозират усд не трябва ли, може ли да лонгваш не може ли, трябва ли да се правят суапове или може и без... Никъде нищо не пише, даже финекса не ми вадят никакви предупредителни съобщения, приемат ми поръчката и после си седи на нулата.

Link to comment
Share on other sites

Не мисля че те разбирам напълно, но веднъж депозирал успешно койни можеш да отваряш и дълги и къси позиции. За отделните операции трябва да имаш средства в правилния портфейл. За суаповете трябва да имаш налични пари в депозит уолета. От по-предишният ти пост си мисля, че имаш активен ордер но не и отворена позиция. Най-вероятно не ти е изпълнена поръчката и си останал назад. За предупредителни съобщения има време .... голям червен надпис ще те прикани да депозираш пари зада се спасиш от margin call   :lol:  :lol:  :D (личният опит е най-горчив)

Link to comment
Share on other sites

Хаха, пак добре че поне там са сложили алерт.

Ами като гледам, сега разбирам че не правя разлика между ордер и позиция :D

Kaква магия трябва да направя че като си пусна ордера да ми се отвори позиция? Разбирам да ме питаха за цена на която да ми отвори позицията ама то се въвеждат само койните и праг.

И защо прага ми го слага в посоката в която уж трябва да печеля :D Аз ще взема да направя един сайт с обяснения като му хвана цаката на тоя битфинекс, направо не знам как се оправят начинаещите :)

Link to comment
Share on other sites

Aми аз търсих да чета да, ама нещата които търся ни едно не намерих обяснено. Викам да сложа малко стинки, сигурно като ги разцъкам ще ми се изясни, ама то още по зле стана :) Койните са си ми в маржин звеното, всичко си е точно.

Link to comment
Share on other sites

Ако искаш да ти се изпълни веднага поръчката правиш market buy/sell.. тоест купуваш или продаваш на най-добрите пазарни цени в момента, но това е опция само в екстремни случаи или ако си наистина будала. В нета има доста видеа, които ще ти помогнат и тогава питай пак. В битфинекс маржина сам си го определяш в границите на 3.3 - 1 проста математика при оформянето на ордера, но и това ще захапеш. Таксите са високи затова ще е нужно известно положително движение в цената за да си на нулата и дори зелен. Може да стана досаден, но на този етап, а и на всеки друг най-важното е да имаш стоп....

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...