Jump to content
hash.bg - биткойн форум

Recommended Posts

position-1.png

Полониекс. Ako Unrealized P/L е това, което се вижда, при затваряне на позицията печалбата е пъти по-малко от написаното. Примерно в случая с тази картинка около 0.015, вместо очакваното ~ 0.05

Имам един въпрос за търгуването в марджин от типичен нетърговец като мен. С малък long ордер (BTC/LTC) преди малко направих Unrealized P/L: ~ 135 000 SAT, а таксата беше 1000SAT. Изчаках дори още да се вдигне цената и след затваряне получих точно 45000 SAT като и сега цената си е по-висока при затварянето.  Защо се получава тази разлика? Не съм превишавал при покупка това, което реално имам, дори имам доста повече.

Е това му е гадното на борсите,когато затваряш дадена позития не ти приключва на текущата цена ,а много по надолу.Писал сьм на сьпорта и отговора им беше  - затваряли на заложени позиции.Каквото и да значи това.За финекса става дума,не знам ти кьде тьргуваш.По просто казано,по миналата седмица при марджин за нагоре влезнах на лайт на 36,изчаках го до 46.Тьргувах с 400 лайта,т.е на реализирана печалба ми дава 4000 долара,а при затварянето получих 3200.Имай в предвид,че имаш такси при отваряне,при затваряне ,както и лихва за заетата сума.Ако висиш на марджин 2-3 месеца,смятай колко лихва ще платиш.Дано сьм помогнал

@dan4o_pra4a на мен Кракен ми беше 1вата борса в която започнах, там и държа най много царевица, за съжаление обаче с тези пропуски последните няколко пъти започвам да си мисля къде да се преместя, наистина сериозни пропуски в смисъл говорим за царевица на стойност няколко бмв-та нереализирани печалби, аз съм на принцип или всичко или нищо 10-15 корна си ги слагам в една позиция без да се замисля, нищо че всеки се ми казва че не е правилно и не се прави така, знам, но от където дошли там отишли, просто риска е голям и печалбата е голяма, съответно и загубите са големи  :D

от няколко месеца шаря в битрекс до сега проблеми май не си спомням да съм имал, но да бъда честен кракена е номер едно в сърцето ми. нищо че много ги плюят, че съпорта им слаб, не отговарят по месеци, не ти одобряват тиер и т.н. (не съм имал до сега такива проблеми) депозит и теглене към БГ банка без проблем!

излязох от финекс и поло още преди да започнат проблемите, а в стамп не съм слагал нищо, ползвам го само за инфо

като цяло ако нещо може да ми предложиш по-добро, с радост бих го тествал

• 3 months later...

Преди 3 дни като се логвах в bittrex излезе съобщението, че акаунта ми е disabled по неясни причини. Не се е случило нищо от изброените възможни причини.

gz7JbAd.png

От други места подразбрах, че евентуално решение на проблема е enhanced верификация, но при опит за това дава грешка, a операцията няма как да се повтори..

HRADSSS.png

Съпорта не отговаря вече трети ден. Някой сблъсквал ли се е с този проблем? 

целия туитър гърми от вчера за това, до колкото разбрах трябва да се логнеш и да си верифицираш акаунта, каквото и да значи това, аз с моя нямам проблем, влизаш на basic verification и там гледаш ко пише и какво ти иска

• 3 weeks later...

Без да си минал верификация, може ли да се търгува в bitfinex ? Там май няма левели, като при кракен? Реално съм подал всичките неща но не е ясно кога ще минат преглед и предполагам банковият стейтмънт ще го отхвърлят заради кирилицата.

• 2 weeks later...

Въпрос, един приятел иска да купи биткойни за по-голяма сума пари, може ли той от неговата сметка директно да захрани моята в кракен? Или трябва аз да си я захраня?

IMPORTANT: This code identifies your deposit with your account. Include this code including "kraken.com" when submitting the wire transfer.

Това го разбирам, че всеки може, някой правил ли е такова нещо?

Въпрос, един приятел иска да купи биткойни за по-голяма сума пари, може ли той от неговата сметка директно да захрани моята в кракен? Или трябва аз да си я захраня?

IMPORTANT: This code identifies your deposit with your account. Include this code including "kraken.com" when submitting the wire transfer.

Това го разбирам, че всеки може, някой правил ли е такова нещо?

Неможе. Трябва името на сметката да съвпада с това на името от кракен.

Попитах ги за сметка която е на жена ми (същата фамилия) и ми отговориха, че не става. Трябва да е на мое име.

• 2 months later...

Съобщение от инвестиционния ми посредник Делтасток:

Поради засилено клиентско търсене, решихме да увеличим нашия избор на CFD пазари (Bitcoin, Ether, Bitcoin Cash) с още 5 криптовалути.

Ripple (XPR/USD): Глобална мрежа, която позволява на банките да уреждат трансгранични разплащания в реално време – по прозрачен начин и на по-ниски цени.

Ethereum Classic (ETC/USD): Резултат от хард форк на оригиналния блокчейн Ethereum вследствие атаката срещу DAO през 2016 г.

Litecoin* (LTC/USD): Една от първите криптовалути след Bitcoin, често наричана "среброто сред криптовалутите".

Dash* (DASH/USD): Позната преди като Darkcoin или XCoin, Dash предлага всички възможности на Bitcoin, но с моментални трансакции и по-голяма сигурност.

Zcash* (ZEC/USD): Предоставя допълнителна сигурност и конфиденциалност, тъй като трансакциите се записват и публикуват на блокчейна, но данни като подател, получател и сума остават скрити.

* Предлагат се и като мини CFD, които могат да бъдат търгувани на приблизително 1/10 от цената на съответния стандартен CFD, което дава на повече клиенти достъп до тези пазари.

Вече можете да заемате както къси, така и дълги позиции в новите ни CFD върху криптовалути без комисиони, при 75% марджин.

На нашия уебсайт ще намерите пълен списък, както и подробни условия за търговия на всички CFD върху криптовалути, предлагани от DeltaStock.

Алтернативни пазари, свързани с криптовалути

Бихме искали да ви напомним, че освен криптовалути, предлагаме и други CFD, свързани с тях – на 50% марджин, а също и като Cash CFD на 100% марджин:

Bitcoin Tracker-SEK (BITCOINETN/se) и Ether Tracker-SEK (ETHERETN/se) са борсово търгувани книжа (ETNs),чиято цел е да следят движенията съответно на Bitcoin и Ether спрямо еврото.

Акции на Bitcoin Group SE (ADE/g) – компания, фокусираща дейността си върху иновативни бизнес модели и технологии в сферата на криптовалутите и блокчейна.

DeltaStock

Като тръгнаха нещата надолу изведнъж всички се сетиха да предлагат какво ли не. Тия покупки на маржин под 100% не ги препоръчвам - лихвите са убийствени. Най-интересно ми се струва предложението за акции на Bitcoin Group SE. Това е публична компания, която се търгува на немската фондова борса и е собственик на борсата bitcoin.de. И може да се купи кеш, без маржин.

Edited by batibon
Преместено мнение.

On 2/3/2018 at 8:50 AM, pegass said:

Ами всъщност не, верификацията ми отне не повече от 2 минути. Имах проблем с всички останали борси и затова се насочих към тях

Колега едно е да си изпратиш документите за верификация, друго е БОРСАТА да ги удобри и верифицира. Силно се съмнявам да стане по-рано от 2 седмици...

Ако се регистрираш в борса и искаш да депозираш с кеш/фиат, нещата са доста тегави и бавни (предимно заради верификацията). Ако обаче вече имаш биткоини и си ги пратиш в борсата може да минеш и без верификация.

Правилно ли съм разбрал?

Преди 3 часа, Sundy написа:

Колега едно е да си изпратиш документите за верификация, друго е БОРСАТА да ги удобри и верифицира. Силно се съмнявам да стане по-рано от 2 седмици...

Да, в първия момент и аз предположих, че просто са ги приели, но когато влязох в раздела верификация ми изписа, че съм одобрен и отделно получих e-mail