Jump to content
hash.bg - биткойн форум
  • 0

Майнинг на криптовалути


krasimir_ivg
 Share

Question

Здравейте,

Търгувам с криптовалути от дълго време, но сега реших да инвестирам определена сума в няколко машини за майнинг, но наистина ще ми е малко трудно само с видеа от youtube да намеря правилното нещо за мен.

Въпросите ми са най-вероятно много елементарни, но започвам от "Б" в това.

Имам познат, който се занимава в Китай с търговия на конфигурации и от мен се иска просто да определя точно какво искам.

Въпросите ми са следните - в зависимост от това, каква крипто валута ще копая ( спрял съм се на BITCOIN, ethereum, litecoin ) конфигурацията различна ли трябва да бъде или на даденият ринг може да копаеш и трите, не говоря за софтуера, а за самата конфигурацията ?

Тоест за всяка криптовалута специфичен ринг ли трябва да се конфигурира ?

 

Благодаря, предварително !

Link to comment
Share on other sites

10 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Здравей, надявам се, че няма да копаеш Bitcoin с видео карти, ако ДА то значи абсолютно нищо не си разбрал до момента. Можеш да копаеш в басейна на Nicehash и те ти превеждат директно Bitcoin, като копаеш различни валути в този басейн. Друг вариант е да копаеш Alt coins и да си ги обръщаш в Bitcoin. Можеш да използваш както Nvidia така и AMD видео карти. Също така трябва да кажеш с какъв бюджет разполагаш. После имаш доста сериозна подръжка на риговете, като започнем от асемблирането и стигнем до избора на операционна система. Не си мисли, че правиш риг и той ще ти работи 24/7 без да си мръднеш пръстчето. Доста четене има. Погледни този сайт и виж ориентировъчно коя карта колко долара ти вади на ден и си прецени дали си заслужава. Обърни внимание, че риговете харчат ток и са шумни, също така идва и лято и по-високи температури. 

Кое колко парички изкарва :)

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Той sundy ти е обяснил ама го е обяснил като на вещ миньор.
Има значение каква електроника ще поръчаш според зависи от това какво искаш да копаеш.
Крипто валутите са базирани на различни алгоритми и за решаването на транзакциите им трябва да се подходи с различен хардуер.
Има няколко основни алгоритъма, съответно и няколко основни групи конфигурации, към които да се насочиш.
Най-популярни са Етереум конфигурациите. 
AMD и Nvidia са почти еднакво добри, но според зависи от модела на картите може да има разминаване в консумацията на ток, производителността, температурата на работа и т.н.

Първо реши какво ще добиваш.
Разбери какъв алгоритъм ползва избраната валута.
Търси хардуер според алгоритъма.

Link to comment
Share on other sites

  • 0

С видеокарти не можеш да копаеш биткойн и лайткойн, та и доста други. Имаш 2 варианта: Първо яко четене, после купуваш 2 макс 3 видеокарти. Като се научиш да ги цедиш, без да ги повреждаш и ако намираш смисъл в това - инвестираш. Опция 2 е: Плащаш на някой да ти направи рига и после пак четеш. Отделно колко е правилно в момента да инвестираш изобщо не е ясно. От nVidia се очакват нови чипове скоро. Не е ясно и какво ще стане като пуснат асици с Ethash алгоритъм, където са силни AMD. В момента каквото и да инвестираш, ще го върнеш над година и нещо със сигурност. А до тогава ще има промени и в хардуер и в софтуер.

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Вече има на пазара асици, но от етереум планират да променят алгоритъма, за да извадят от строя тези асици и да не позволяват централизирането на валутата.
Мартен е прав като цяло.
Ако все пак решиш да инвестираш в риг, но не си сигурен какво правиш... мога да предложа на разположение моя анализатор. Той работи на % от добива. Тоест за него е по-добре да се добива повече. Той ще решава кога, какво да се добива, а от теб остава да решиш кога и дали да продадеш, инвестираш добитото. Освен това той поема софтуерната поддръжка и се грижи да не се изпържи машината от претоварване или други неблагоприятни условия.

Link to comment
Share on other sites

  • 0
Преди 1 час, arcsales написа:

Вече има на пазара асици, но от етереум планират да променят алгоритъма, за да извадят от строя тези асици и да не позволяват централизирането на валутата.

Може ли линк от къде видя тази новина за смяна на алгоритъма

Link to comment
Share on other sites

  • 0
1 hour ago, batibon said:

Под каква форма предлагаш твоя анализатор?

Не съм му сутиньор ако това питаш :D Човека с това се занимава по цял ден. Работата му е да чете, анализира, прогнозира, пише код и смята. Даваш му достъп до машината и го оставяш да прави каквото прави. От време на време може да ти звъни ако машината има нужда от ръчен рестарт или е спряла работа поради друга причина. Достъпа е отдалечен. Няма нужда от физически контакт или да знае къде се намираш.

 

 

31 minutes ago, StanchoBS said:

Може ли линк от къде видя тази новина за смяна на алгоритъма

Не съм сигурен дали ще го намеря в момента. До колкото четох, собственика на етериум не беше много щастлив от новите разработки на асиците и се закани да промени нещата.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...