Jump to content
hash.bg - биткойн форум
  • 0

Майнинг на криптовалути

krasimir_ivg
 Share

Question

Здравейте,

Търгувам с криптовалути от дълго време, но сега реших да инвестирам определена сума в няколко машини за майнинг, но наистина ще ми е малко трудно само с видеа от youtube да намеря правилното нещо за мен.

Въпросите ми са най-вероятно много елементарни, но започвам от "Б" в това.

Имам познат, който се занимава в Китай с търговия на конфигурации и от мен се иска просто да определя точно какво искам.

Въпросите ми са следните - в зависимост от това, каква крипто валута ще копая ( спрял съм се на BITCOIN, ethereum, litecoin ) конфигурацията различна ли трябва да бъде или на даденият ринг може да копаеш и трите, не говоря за софтуера, а за самата конфигурацията ?

Тоест за всяка криптовалута специфичен ринг ли трябва да се конфигурира ?

Благодаря, предварително !

10 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Здравей, надявам се, че няма да копаеш Bitcoin с видео карти, ако ДА то значи абсолютно нищо не си разбрал до момента. Можеш да копаеш в басейна на Nicehash и те ти превеждат директно Bitcoin, като копаеш различни валути в този басейн. Друг вариант е да копаеш Alt coins и да си ги обръщаш в Bitcoin. Можеш да използваш както Nvidia така и AMD видео карти. Също така трябва да кажеш с какъв бюджет разполагаш. После имаш доста сериозна подръжка на риговете, като започнем от асемблирането и стигнем до избора на операционна система. Не си мисли, че правиш риг и той ще ти работи 24/7 без да си мръднеш пръстчето. Доста четене има. Погледни този сайт и виж ориентировъчно коя карта колко долара ти вади на ден и си прецени дали си заслужава. Обърни внимание, че риговете харчат ток и са шумни, също така идва и лято и по-високи температури. 

Кое колко парички изкарва :)

• 0

Той sundy ти е обяснил ама го е обяснил като на вещ миньор.
Има значение каква електроника ще поръчаш според зависи от това какво искаш да копаеш.
Крипто валутите са базирани на различни алгоритми и за решаването на транзакциите им трябва да се подходи с различен хардуер.
Има няколко основни алгоритъма, съответно и няколко основни групи конфигурации, към които да се насочиш.
Най-популярни са Етереум конфигурациите. 
AMD и Nvidia са почти еднакво добри, но според зависи от модела на картите може да има разминаване в консумацията на ток, производителността, температурата на работа и т.н.

Първо реши какво ще добиваш.
Разбери какъв алгоритъм ползва избраната валута.
Търси хардуер според алгоритъма.

• 0

С видеокарти не можеш да копаеш биткойн и лайткойн, та и доста други. Имаш 2 варианта: Първо яко четене, после купуваш 2 макс 3 видеокарти. Като се научиш да ги цедиш, без да ги повреждаш и ако намираш смисъл в това - инвестираш. Опция 2 е: Плащаш на някой да ти направи рига и после пак четеш. Отделно колко е правилно в момента да инвестираш изобщо не е ясно. От nVidia се очакват нови чипове скоро. Не е ясно и какво ще стане като пуснат асици с Ethash алгоритъм, където са силни AMD. В момента каквото и да инвестираш, ще го върнеш над година и нещо със сигурност. А до тогава ще има промени и в хардуер и в софтуер.

• 0

Вече има на пазара асици, но от етереум планират да променят алгоритъма, за да извадят от строя тези асици и да не позволяват централизирането на валутата.
Мартен е прав като цяло.
Ако все пак решиш да инвестираш в риг, но не си сигурен какво правиш... мога да предложа на разположение моя анализатор. Той работи на % от добива. Тоест за него е по-добре да се добива повече. Той ще решава кога, какво да се добива, а от теб остава да решиш кога и дали да продадеш, инвестираш добитото. Освен това той поема софтуерната поддръжка и се грижи да не се изпържи машината от претоварване или други неблагоприятни условия.

• 0
Преди 1 час, arcsales написа:

Вече има на пазара асици, но от етереум планират да променят алгоритъма, за да извадят от строя тези асици и да не позволяват централизирането на валутата.

Може ли линк от къде видя тази новина за смяна на алгоритъма

• 0
1 hour ago, batibon said:

Под каква форма предлагаш твоя анализатор?

Не съм му сутиньор ако това питаш :D Човека с това се занимава по цял ден. Работата му е да чете, анализира, прогнозира, пише код и смята. Даваш му достъп до машината и го оставяш да прави каквото прави. От време на време може да ти звъни ако машината има нужда от ръчен рестарт или е спряла работа поради друга причина. Достъпа е отдалечен. Няма нужда от физически контакт или да знае къде се намираш.

31 minutes ago, StanchoBS said:

Може ли линк от къде видя тази новина за смяна на алгоритъма

Не съм сигурен дали ще го намеря в момента. До колкото четох, собственика на етериум не беше много щастлив от новите разработки на асиците и се закани да промени нещата.