Jump to content
hash.bg - биткойн форум

BTC въпрос ( продажба-предлагане)


Recommended Posts

Здравейте колеги криптоманяци.

Искам да отворя една тема,която не знам дали е била отваряна досега и бих потърсил съвет от хора,които имат опит и са вещи по темата.Ако съм объркал раздела,прощавайте и я преместете.

От няколко дни се натъкнах на едно много интересно нещо. Обява за продажба на БИТКОЙН НА ЕДРО, като цената,която беше обявена от този "дилър" беше сравнително по-изгодна от тази на борсите,които активно ползваме в момента.  Видях въпросната обява в 2 сайта (няма да споменавам кои,за да не правя реклама) и реших да се свържа с въпросната брокерска къща. (поне така гласеше в описанието и ми беше обяснено по-късно).

 

Обявата представляваше  2 вида оферти: покупка на дребно по стандартен курс(конкурентен с другите борси/чейнжд бюра) и на едро (далеч по изгоден - ЗА КУПУВАЧА).

Преди да тръгне някой да ме нахейти защо пускам тема затова,нека се обосновя.

След изпратен имейл от мен към имейла,който беше оставен за кореспонденция, с мен се свърза човек с мобилен код +39, (Италия) и започна надълго и на широко да ми обяснява,как дружеството е регистрирано в Англия ( след моя проверка,наистина беше регистрирано там, проверих го още преди да пиша мейл).

Обясни модела им на работа или как купували от миньори количество на БТЦ и зареждали дори български борси,с които имали изградени взаимотношения. 

С риск да ме цензурирате ще назова името на брокерката къща и опоменатите ми в разговора борси,с които ми казаха,че работят. Едната е познатото крипто,а другата cix,  и някакви rgCoins.

За съмнения в crypto.bg и дума да не става, тук въпроса и съмненията ми са относно тези "брокери".

Човекът отсреща ми обясняваше как става целият процес, как по закон имам 30 дни на връщане на "валутата",според законодателството,което е приложено в Анлгия, което беше достра странно и в някои случаи може да бъде в техен ущърб, но той ми обяснваше,че са задължени,заради регулациите? Плащането ставало по банков път,като давали 2 банкови акаунта( ти си избираш или БГ или ГБ ), и имате двустранен договор,в който  са опоменати клаузите и условията(поне доколкото разбрах) заедно с приложена фактура.
Като дори ми каза,че често изпращат биткойните след като им се изпрати банково извлечение (2-РИ СИГНАЛ ЗА СЪМНЕНИЕ - аз мога да подправя или фалшифицирам банково извлечение и да им го изпратя, като мога да ги ощетя).  Както и аз като купувач имам ли право на rollback / chargeback, след като те държат да е по банков акаунт? Как ми се гарантира сигурността като купувач,че сметката към която пращам парите не са на Янко (от някое Сливенско гето )? Дори ми предложи нещо,което правели за нови клиенти . Разрочено плащане (като ми пращат койни за сумите,които пращам на курса,който е за едро ) с цел намаляване на риска от опасения от моя страна?
 

Като цяло той ми обясни,че те работят главно с хора търговци на биткойн,които търсят по-добър курс. И че supply-ват БГ борси,които споменах. 

Дружеството,с което беше промотирана офертата се казва VIS DELUXE. На въпроса ми защо нямат активен сайт,където може да се прочете повече информация, господина ми отговори,че много хора щяло да видят ниската цена и така правят "сечено" на борсите у нас.

Друго,което ме накара да се замисля е има ли как,след като ти изпратят количеството да ти репортнат уолет адреса,и  да останеш в състояние,където не можеш да ги похарчиш или да идват от адрес, който е blacklisted или следен и ти да се окажеш бушона. (напълно възможно)
Около 23 минути подробно ми обясняваше кое и как се случва ( което ме накара в мен да светне една лампичка,след като толкова ми обяснява без да съм го питал). Той умело изкочи с основание,че доста нови клиенти не са запознати и по навик обяснява. (което няма лошо)

От друга страна ми стана доста интересно дали не е нов вид телефонна измама,защото господина се опита да ме задържи максимално дълго на телефона. Беше ми презвънял 2-3 пъти преди това. И сега или ще се окичя със 200-300 лв сметка нагоре.

Или си е напълно легално дружество,което наистина успява да търгува с подобен курс на цената?

Ще се радвам,някой запознат да отговори на темата. Аз лично смятам,че това,което той ми каза като аргумент (че миньорите им давали на по-ниски цени) за мен е откровена тъпотия.
Аз ако съм един миньор ще отида в някоя световна борса и ще си ги пусна на стандартния курс,който е към момента, а не да давам на по-ниска цена.Но пък тук идва другият момент,ако наистина взимат количество (защото той каза,че на ден около 8-10 биткойна имат ) ,а в момента са затруднени и работят през ден.

Интересен казус.Вие как мислите? 

Поздрави!


 

Link to comment
Share on other sites

Здравей колега,

Благодаря за включването в дискусията.
Аз все още не съм предпирел никакви мерки относно закупуването на койни. По-скоро търся мнение/отговор дали наистина тези 2 борси активно работят с подобни "брокери" и дали всичко е легитимно. А що се касае за покупка, бих предпочел алтернативен начин за плащане. Някакъв escrow,който да гарантира сигурност и за 2-те страни или smart contract (тук вече става сложно хаха). По телефона този пич ми заяви,че е нужно само имената да му изпратя с някакъв фиктивен адрес,заради фактурата (хммм) и че трябвало името на банковия акаунт да отговаря на името в договора (странно). 

Все пак,ако се окажее,че са измамници е добре да предупредим възможно повече хора,защото те разчитат на хора,които нямат понятие кое как се случва и от медийния интерес относно бтц, може да се овътрят стабилно.

Пример: курс-продава за днес е 17.300лв в стандартни бг борси. При тези "шанаджии" е с 2-3к по-ниско.

По отношение на курса,честно казано АКО е истина, си заслужава. 

Link to comment
Share on other sites

един приятел така си купи кола от Англия, плати я по банков път и никога не я видя... МЕКАТА на измамите с онлайн търговия е Англия, хората имаха сайт, регистриана фирма, фейсбук страница и 1000 реални снимки на автомобили публикувани в сайтове като мобиле, аутоскаут и др.

само казвам, ако някой ти предлага ПО-добра сделга, значи е измама !

без да съм запознат със случая, без даже да изчета всичко, което си написал ти ГАРАНТИРАМ, че пратиш ли пари никога повече няма да си ги видиш, нито биткойните, които са ти обещали!

ако искаш да си купиш биткойн на далавера, купи си го сега от някой легитимна борса, след няколко месеца ще струва повече, каква по-голяма далавера от това!

Link to comment
Share on other sites

Преди 2 часа, nalban написа:

 

С риск да ме цензурирате ще назова името на брокерката къща и опоменатите ми в разговора борси,с които ми казаха,че работят. Едната е познатото крипто,а другата cix,  и някакви rgCoins.

За съмнения в crypto.bg и дума да не става, тук въпроса и съмненията ми са относно тези "брокери".

 


 

 Просто напиши името на брокерската къща и телефона тук, ще се разпространят от хората и в другите крипто сайтове. Crypto.bg определено не купува по такъв начин 

Link to comment
Share on other sites

Аз я назовах малко по-надолу в коментара ми. Ще я опомена пак. Казват се VIX DELUXE. 
Като направиш справка в гугъл илиза информация от английски търговски регистър като фирмата е регистрирана февурари 2017 и през ноември името е сменено от DPY Limited на  VIX. 

Лице като собственик и управител се води: Петър Савов.  (1989г.) , има някакви.
Най-голямата глупост,която ми обясняваше този по телефона беше,че купувал на едро от миньорите. Повечето миниьори са в пулове и дори да изкарват пари, не биха продали койните за по-ниска цена, а най-логично биха отишли в някоя нормална борса с  хубава ликвидност и да си ги дадът на хубава цена.

Още повече,че става въпрос само за БТЦ,където почти навсякъде може бързо и лесно да го продадеш на хубав курс.

 

Но може би този номер с това "едро" количество минава при хора незапознати с материята и естеството на този вид начинание. Писах на въпросия тип нов имейл,в който ясно изявих желанието си как можем да процедираме. Предложих му escrow система,която ще играе ролята на гарант или един бързо написан смарт контракт, където отново по ясни правила ще получа пари. Явно не му се понрави много. Поставм отговор от мейла му :) :

Quote
Здравейте,
 
съжаляваме не работим с други системи.Напълно разбираме притесненията ви, затова ако желаете използвайте услугите на друга крипто борса. 
Ние работим само с един escrow относно плащанията и той е в наша полза, когато се отнася за количества над 5 BTC. Той може единствено да ви гарантира вашите средства, но не и количествата биткойни. 
Тъй като сте нов клиент, както ви уведомихме в разговора, можем само да разсрочим плащанията на фактурата на количества по ваш избор. 
 
Поздрави

Vis Deluxe ltd

Хаха :)

Link to comment
Share on other sites

Само като видя разлика (по-ниска цена с 2-3к от някоя борса) и ми СТАВА ЯСНА СХЕМАТА :D

Тез миниори много на зор биле, че продавали по-евтино. Значи така купуват си скъп хардуер и вместо да гледат как да изкарат повече пари ти продават по на далавера от борсата :D

Аз никога не бих се доверил на такива шанадажии. Ще е хубаво да публикуваш всичките контакти, които имаш за тях за да са публични и при проверка в гугъл да виждат хората за темата и защо не трябва да им се доверяват. Техен телефон, банкови сметки, имена и локации.

Link to comment
Share on other sites

Здрасти. Сега точно това се опитвам да направя. Зарибих го, дори ми звъня днес. 

Искам да му дам сайт (примамлив), от където да вземе моят УОЛЕТ АДРЕС (уж ) и да му взема данните като ИП и данни за браузъра. 

Ако е толкова тъп да се логне през вкъщи без някакво прокси, ще лъсне много лесно  и ще можем  да го локализираме :)


 

Link to comment
Share on other sites

Къде видя рекламата, в този форум няма цензура... 

Биткойн не е картофи, за да се продава с отстъпки...

Той защо би продавал на едро и по-евтино на crypto.bg, като може да ги продаде на борсата за повече пари.. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

здрасти, аз имам Йобит, директен депозит в долари не може да направиш, ползва се услуга на 3-ти лица, даже не знам дали може от БГ банка да ползваш тези: Capitalist, Payeer, AdvCash, PerfectMoney..

Link to comment
Share on other sites

обясни как го направи по подробно моля, т.е. от БГ банка през тези техните посочените ли? и т.н. това ще е полезно за много колеги тук, защото в yobit регистрацията е лесна а влизането от фиат към борса навсякъде е трудно 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...