Jump to content
hash.bg - биткойн форум

Тактики и стратегии на търгуване ... day trader или валидолче в джоба :)))))

Recommended Posts

струва ми се малко рано, но все пак сигурно, алчността не е добър съветник, а и целта ми беше да си избия загубата от предната ми дълга, която потъна като титаник...

има още място нагоре, не бих шортил, не и точно сега

питам относно следното:

- ако отваряш позиция с 10% от стака

- на х10, ход от $200 ти е около 12%

- което е 1,2% от стака

При това положение защо я затваряш напълно позицията... защо не сложиш стопмаркети на няколко нива... просто не ми се струва удачно да се затваря хванато движение...

ами то с толкова се търгува, не повече от 2% от стака, може да го прочетеш във всички книги... 

в случая никой не очакваше +$1К и аз по-принцип имам навика да не оставям да вървят губещи позиции, както и често да буквам профити

2% от стака ти е печалба 0,24 %, не виждам много смисъл, при положение че от 5 позиции се уцелват 1-2

очаквах го това, даже и писах...

Преди 12 часа, Pistolero написа:

Хубавото е, че имаме много нива на съпорт и всяко едно е потенциален трамплин (или трап в зависимост от гледната точка) :P Само че имам чувството че ще се скокне в 7,8-8,5 рейнджа и после може да го бастисат заради заключените фючърси с една хубава, мазна, червена игла (това събота), и докато се чудят всички какво и накъде = 9,2 :D

преди 28 минути, Pistolero написа:

2% от стака ти е печалба 0,24 %, не виждам много смисъл, при положение че от 5 позиции се уцелват 1-2

очаквах го това, даже и писах...

от както търгувам по-малко, буквам профити по-често, с натрупване акаунта ми се увеличава, в момента се уча, не ми се поемат големи рискове, 1 бтк струва доста... преди 2017-та съм търугвал с по над 10бтк в позиция и от само спот, не мисля, че по-добре съм се справял тогава......

иначе добър кал, аз бях подготвен за някакво шитшоу днес, но не и $1К+ сега съм аут и съм довоелн, Уикенда ще почивам, Понеделник ще видим как ще отвори Уолстриит

обсъждаме вижданията, за да преценим различните вариации и възможности.... да не мислиш че съм го хванал от край до край.. на някакви нива затварям части, на други добавки, и стоп маркет на входното ниво... по моите изчисления ако се хване цялото движение профита ще е 5 пъти по-голям, ама няма как да предвидиш тавана и големината на хода... и това е проблема, защото от 5 движения се хващат 1 или 2 и са с различна амплитуда и в крайна сметка профита се изпарява...

Аз правя проста сметка, тръгне ли да губи позиция я затварям с малка загуба, следващата когато избие загубата от предната и е малко отгоре я затварям на печалба и така бавно но славно. Писах, че очаквам някакво факъри в Петък, заради фючърсите, чаках си и 9.1 доста време, писах и че биткойн под 8К може да видим но под 7К не, но такава свещ едва ли някой е очаквал и не, не вярвам в предсказанията на някой в туиър, редит и т.н. Нямам угризения, че съм изтървал такова движение, защото първо не е част от стратегията ми и второ пак казвам такова нещо не може да се предвиди...

Иначе като цяло си прав, но просто това вече не съм аз, не поемам големи рискове, гледам всичко да се случва по-бавно и по-плавно, даже нямам необходимата енергия да се движа в толкова бурно море. Жена, деца, лизинги..... живота някак си те по ошлайфа  и дивия ти младешки дух бавно угасва (не бе не е чак толкова зле)

По същество, @Pistolero прав си, но преди да започна да печеля в Битмекс съм ликвидрал м/у 5 и 8 акаунта с по 1 БТК, сега търугвам с два, които всъщност са на плюс (все още)  през 2016-17-та само на спот в Кракен и в Битнифекс отварях позиции с над 10 биткойна, губил съм в позиция 16 бтк, играл съм с отворена позиция за 25бтк абсолютния ми рекорд е да изгубя 90 биткойна за някакво отрицателно време, само че тогава 1 бтк не струваше толкова колкото сега, нямах дете и т.н, не се опитвам да се издържам от това нещо, по скоро се забавлявам, а и всичко това освен енергия изисква не просто време, а цялото ти време, нещо с което не разполагам въобще, през деня имам 2 свободни часа и гледам да ги прекарам със сина си. Ако работата ми не беше свързана с компютър нямаше да ме видите и в този форум, това поне ми помага да съм в интеренета постоянно, което ми дава възможност да се информирам с различни неща.

и все пак, всичко дето си написал е така и си прав.

Евала Вамп за искренните думи...!!!  При мен трейдинга също не е приоритет, защото шанса пт файдата е много нисък, а шанса да се потъне е много по-висок...

ей сега примерно виждам че ще има червено дилдо, ама пък не ми се затваря позиция, щото на фона на предните движения е нищо, а и позицията е дантелена... някой би ли я затворил тази...?

26.10..jpg

Аз затворих на +350$ позицията от 8800. Според мен сме поне за 8к... ако не отперем до 4!

Това което се случва е обир на всички. Следва дъмп, ако е под 8к вероятно ще е под 7.2... поне това мисля аз :)

Edit: Така става който спи, и проспи 10к.

В момента пъмп срещу дъмп е около 2:1 в полза на дъмпа. Фумнадента го потвърждава по 2 начина. Абе направо сигурен спад, въпроса е какво ще стане като е чак толкова сигурен...

Майсторите на спорта ни водят към един хубав за тях танц. Няма такав Биткоин! За пръв път виждам такъв абсурд. От сноци напрежението си стои, борсите не си прибират печалбите. Както отворените така чакащите позиции са дисбалансирани. А цената си рейнджва, че инадига леко.

Или има някакви кит-ови операции, които никой не знае, или вече да такава степен манипулират пазара, че моментен минус не ги притеснява. При всички положения отворените позиции си стоят и следва при колебание да бъдат затворени. Няма никаква логика във всичко това, освен ако някой кит не изкупува реални коини и те просто липсват като материя (не казвам финанси!) в борсите. Моментен пад на цената би увеличил капитала на борсите.

Да обърна внимание на някои основни положения с трейдинга. Трейдва се, за да се изкара повече отколкото би спечелила простата стратегия buy and hold. Тя е достатъчно добра за активи, чиято стойност нормално си върви нагоре като например акции и биткойн (както се надяваме всички). За да биеш по доходност buy and hold с трейдване, е необходимо да си винаги в позиция, като продаваш само тогава, когато можеш да купиш по-евтино. Така че важният момент е не кога да се купи, а кога да се продаде. Да търсиш добри точки  за влизане е хубаво, но за актив растящ със 100+ процента годишно - не толкова важно. Насочвайте търговите стратегии към другия момент - кога ще е по-добре да продадеш отколкото да холдваш. Има множество технически сигнали за продажба, RSI, Stochastic oscillator и. т.н., ползата от които е доста съмнителна. Колкото по-просто, толкова по-лесно и най-простото е - когато нещо се е качило или паднало много за кратко време - в над 90% от случаите ще върне обратно. Сегашната графика с един красив шип нагоре на дневна графика е точно такова нещо - цената се качила много рязко нагоре, но не се е задържала дълго и е паднала обратно за часове. Когато опашката на шипа е два пъти по-дълга от тялото - това е сигнал за движение в обратна посока. Но помнете все пак, че нищо сигурно няма на света. 

LjP0Dzu8.png

Само края на поста ти за сигнала надолу не ми хареса. Иначе супер си го оформил 'да търсим продажбата за да купим на по евтино след това'. В един възходящ тренд едно такова движение е сигнал за обръщане. Но в случая имаме доста време тренд надолу и този шип според мен е грешно да се чете 'голяма съпротива нещата следват надолу' имайки предвид и петъка и че съб нед банките не работят. Някак си, все си мисля, че понеделник ще потекат пари към борсите и следващата седмица ще е доста интересна. 

преди 18 минути, Гари написа:

Всичко е възможно, Ванка. Постът ми имаше за главна цел да подчертае колко е трудно да биеш buy and hold стратегията и кое е най-важното нещо, за да се успее. 

Да, напълно подкрепям. 

Като гледам ордербука, всичко е тънко до 13 14 к. Тоест според мен нещата се настройват за лесен път до 12 13к през седмицата и ако всичко е по план с голям обем да се пробие 13 14 к съпротивата и лек скок до 15 16 к и последващо успокоение. И знае ли човек може би акумулацията за последваща атака/пробив на заветните 20к.

Просто мнение. Гадаене без кръчмарите. 

9 hours ago, ivan said:

Като гледам ордербука, всичко е тънко до 13 14 к. Тоест според мен нещата се настройват за лесен път до 12 13к през седмицата и ако всичко е по план с голям обем да се пробие 13 14 к съпротивата и лек скок до 15 16 к и последващо успокоение. И знае ли човек може би акумулацията за последваща атака/пробив на заветните 20к.

Просто мнение. Гадаене без кръчмарите. 

Абе и на мен така ми се струва. Вероятно този път ще пробием 7.2к, въпроса е дали преди това няма да пробием 10 - като бонус изненада.

Що да ти се "кара"... в най-лошия случай го разбирай като градивна критика, барем има файда и после почерпиш... :P ...бе аркадаш... (днеска май съм на чуждоезикова вълна)..... хохохо....    Идеята е да не затваряш изцяло дадена позиция, а 20-30% да са ти на стопмаркет на различни нива.... т.е. печалбата може да ти намалее, обаче като си хванал движение по-добре една част да я държиш отворена.... като ти мръдне $100-200 в твойта посока, мръдни си и стопмаркетите и дето се вика на старобългарски... рахат олсун (или нещо подобно е израза)... :lol:

Сутринта знаеш ли колко се плюмчих и аз за къса... даже сложих едни позиции, ама не ги стигна кукуруза.... иначе още си чакам 8753 за дълга (позицията от преди няколко дни)

На 25.10.2019 г. at 16:08, vamp111 написа:

м/у другото да кажа, че очаквам някакво шитшоу днес да се случи покрай затварянето на CME, за това съм със стоп

Субтитри имаш ли за тея китайските :D