gradeva Posted May 18, 2018 Report Share Posted May 18, 2018 Може да е малко off topic, но мисля, че е доста важно и може да спести пари на всички ни. Ако сте в binance и имате да речем 1 BNB и търгувате примерно BTC/TRX - комисионната от BNB ли се взима - сиреч 0.05(изхождайки, че 1 BNB е достатъчно да покрие цялата комисионна)? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted May 18, 2018 Report Share Posted May 18, 2018 аз не бих си харчил BNB (само казвам) а и аз малко офф топик да вмъкна Бинанс си удвоиха реф. бонуса! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
staloun Posted May 18, 2018 Report Share Posted May 18, 2018 не знам много добре английски въпреки ,че купих и продадох БНБ днес,не разбрах таксите ли ще по ниски за тези които имат тази бройка или има дивидент за тях ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pistolero Posted May 18, 2018 Report Share Posted May 18, 2018 Преди 8 часа, gradeva написа: Може да е малко off topic, но мисля, че е доста важно и може да спести пари на всички ни. Ако сте в binance и имате да речем 1 BNB и търгувате примерно BTC/TRX - комисионната от BNB ли се взима - сиреч 0.05(изхождайки, че 1 BNB е достатъчно да покрие цялата комисионна)? Да, от бнб... + в този случай е, че продаваш всичките налични, не остават 0,9222 примерно както е при търгуване с бтк. - е, че бнб също играе спрямо бтк и усдт и може да стане хлъзгаво... Късмет! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gradeva Posted May 18, 2018 Report Share Posted May 18, 2018 Дефинирай продаваш всичките налични. Ако имам 1 BNB и ми трябват примерно 0.3 BNB за такси, няма ли да ми останат 0.7 BNB? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Гари Posted May 19, 2018 Report Share Posted May 19, 2018 10 hours ago, gradeva said: Дефинирай продаваш всичките налични. Ако имам 1 BNB и ми трябват примерно 0.3 BNB за такси, няма ли да ми останат 0.7 BNB? Да, остават. Пистолеро искаше да каже, че ако комисионата не се взема от BNB, а от валутите по сделката, постоянно ще имаш някакви не цели числа. Купуваш примерно 10 единици от валутата ХХХ, но комисионата се удържа оттам и получаваш всъщност 9,9987. Правилото на бинансе е да държиш постоянно някакво малко количество BNB за да плащаш с тях комисионите. vamp111 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pistolero Posted May 19, 2018 Report Share Posted May 19, 2018 Дааа, обяснявах че когато имаш НЕО примерно и го изтъргуваш за BTC, ще ти остане 0,385 NEO непродадени заради курса... Ако търгуваш през бнб си ок, затова съм го писал + Преди 11 часа, Pistolero написа: не остават 0,9222 примерно както е при търгуване с бтк. Пропуснала си НЕ остават... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted July 23, 2019 Report Share Posted July 23, 2019 пускам си позицията тук специално за @hpz за да му докажа за пореден път, че повечето търговии, които разигравам са губещи, не защото "борсата е манипулирана" ами защото ми липсват необходимите знания и опит! Също така тук играя с х5 левъридж, ако левъриджа беше над х25 вече щях да съм ликвидиран.. за щастие тази е в малък размер Symbol Size Entry Price Mark Price Liq. Price Margin Unrealised PNL (ROE %) Realised PNL Close Position XBTUSD 10000 10313.50 9949.88 8367.0 + 0,1961 XBT (5.00x) -0,0351 XBT (-18.25%) 0,0000 XBT по принцип имам правило да не добавям към губеща позиция, но специално за тази имам ордери на $9872 х 5000 $9058 х 5000 $8707 х 10000 $7693 х 50000 което усреднявайки сваля ликвидацията ми по-ниско от това което мисля, че някога повече ще видим като цена за Биткойн. Също така ако фъндинга не ме убие следващите две седмици, може да успея да закача още някой контракт и да я избутам на печалба докато рейнджваме *стига да не ни баннат някъде си, може и да тестваме 12К, нивата които зяпам са 10765, 11358, 12086, ако някой ги наложи в/у графика и сложи всички възможни технически индикатори ще види, че това са просто рандом цифри, които току що изскочиха в главата ми ръководя се от чарта си, който за сега върви по рисунката ми от 5-ти клас и ми помага да се ориентирам из тези мъгливи нива https://www.tradingview.com/chart/XBTUSD/iWf55IBV-XBTUSD60MINSUPP-DEMZONE/ p.s. против мен е да държа отворена губеща позиция, но въпреки това я оставям + в тази дълга изпаднах след като не послушах себе си да не пипам бтк дори и с пръчка поне до Понеделник (както няколко пъти писах в другата тема) тагвам и @batibon ако е съгласен да му спамим темата тук с подобни дискусии Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted July 23, 2019 Report Share Posted July 23, 2019 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted July 24, 2019 Report Share Posted July 24, 2019 нивата ни тук са 50/200ЕМА на дневна (2-рата картинка) вижте какво става като се пресичат на едночасова (в първата картинка) твърде възможно да сме се запътили към 200MA, но като цяло това циркулира в нета от мината седмица, когато е твърде очевидно и много хора го очакват просто не се случва.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted July 24, 2019 Report Share Posted July 24, 2019 Преди 19 часа, vamp111 написа: Symbol Size Entry Price Mark Price Liq. Price Margin Unrealised PNL (ROE %) Realised PNL Close Position XBTUSD 10000 10313.50 9949.88 8367.0 + 0,1961 XBT (5.00x) -0,0351 XBT (-18.25%) 0,0000 XBT https://www.tradingview.com/chart/XBTUSD/iWf55IBV-XBTUSD60MINSUPP-DEMZONE/ след добавката от още 5000 контракта на 9872 позицията изглежда така: -0,0753 XBT (-25.39%) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted July 24, 2019 Report Share Posted July 24, 2019 https://www.tradingview.com/chart/XBTUSD/iWf55IBV-XBTUSD60MINSUPP-DEMZONE/ все още се движим по рисунката ми от 5-и клас, както е тръгнало ще тестваме и по-долния канал ако 90++ удържи ще обърнем обратно нагоре, ако не то очаквайте мазало и 8700-8500 където е абсолютния съпорт Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted July 26, 2019 Report Share Posted July 26, 2019 така виждам, че ще протече лятото, после на есен с нова песен * не мисля, че ще видим някога повече Биткойн под $7К ** аз играя с нисък левъридж, т.е. ако почна да купувам от 8+++ мога да устискам да паднем и до 6+++ *** никой да не взема в предвид написаното от мен и да търгува спрямо вижданията ми, те не са мои и без това, а на гласовете в главата ми, които са в постоянен конфликт! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Гари Posted July 26, 2019 Report Share Posted July 26, 2019 Все още чакам в тази тема някой да спомене нещо за стратегия и тактика на търгуване. Pistolero 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted July 26, 2019 Report Share Posted July 26, 2019 @Гари моята стратегия е основно да чакам отстрани и рядко да си позволявам да изиграя някое движение, което намирам за по-сигурно от ежедневното търгуване във всички посоки тактиката ми е да не вярвам много на ТА ами повече на психологията на масата, по този начин предвиждам какво е по-малко вероятно да стане, съответно се нагласям по него позициониран съм преди да започне движнието, не се включвам във вече случваща се помпа или дъмп, предпочитам големи движения да ги изчаквам отстрани ползвам нисък левъридж и стоп лос. малка част от акаунта си (това научих след като счупих няколко акаунта) рядко оставям губеща позиция отворена, предпочитам по-навреме да си съкратя загубите често изневерявам на принципите си, което обикновено не води до нищо добро вече НЕ влизам в групи на търговци, НЕ ползвам чужди чартове, НЕ чакам сигнал от CT не съм прочел нито една книга или статия за търгуване, не разбирам почти нищо от това което правя логвам се, маркет бай с дебелия пръст и чак тогава почвам да броя свещи, YOLO, повечето пъти губя, но когато дойде тази позиция дето ти избива всички предходни загуби....... докосвам слънцето с патката си.. ТАКА ПО-ДОБРЕ ЛИ Е ? Гари and hpz 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted July 26, 2019 Report Share Posted July 26, 2019 Очаквам и ти да се включиш подобаващо Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.Stefanov Posted July 26, 2019 Report Share Posted July 26, 2019 Здравейте, би ми било изключително интересно ако публикувате ежедневните си трейдове(посока, %от стака, левъридж, както и кога и с какъв резултат затварята позицията), независимо от валутата, с която търгувате. P.S. Пиша за пръв път, но за сметка на това хвърлям по едно око на форума отдавна. Поздравления за добрата работа. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pegass Posted July 26, 2019 Report Share Posted July 26, 2019 NAP is here .. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.Stefanov Posted July 26, 2019 Report Share Posted July 26, 2019 Хахах, не е НАП. Умишлено написах % от стака, а не конкретна цифра. На кой с колко му е зареден акаунта си е негова работа. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hpz Posted July 28, 2019 Report Share Posted July 28, 2019 On 7/26/2019 at 1:42 PM, vamp111 said: @Гари моята стратегия е основно да чакам отстрани и рядко да си позволявам да изиграя някое движение, което намирам за по-сигурно от ежедневното търгуване във всички посоки тактиката ми е да не вярвам много на ТА ами повече на психологията на масата, по този начин предвиждам какво е по-малко вероятно да стане, съответно се нагласям по него позициониран съм преди да започне движнието, не се включвам във вече случваща се помпа или дъмп, предпочитам големи движения да ги изчаквам отстрани ползвам нисък левъридж и стоп лос. малка част от акаунта си (това научих след като счупих няколко акаунта) рядко оставям губеща позиция отворена, предпочитам по-навреме да си съкратя загубите често изневерявам на принципите си, което обикновено не води до нищо добро вече НЕ влизам в групи на търговци, НЕ ползвам чужди чартове, НЕ чакам сигнал от CT не съм прочел нито една книга или статия за търгуване, не разбирам почти нищо от това което правя логвам се, маркет бай с дебелия пръст и чак тогава почвам да броя свещи, YOLO, повечето пъти губя, но когато дойде тази позиция дето ти избива всички предходни загуби....... докосвам слънцето с патката си.. ТАКА ПО-ДОБРЕ ЛИ Е ? Ех, четеш ми мислите. Ето и моите: 1. Ден година храни. Лошото е, че в рейндж тези дни много рядко идват. 2. Чакам тренд. В рейндж е предимно загуба. Но и много сладко да излъжеш илюминатите. За съжаление много рядко става. 3. Често виждам очевидни неща и аз с дебелия пръст на Маркет... След това гледам графики, анализирам и се чудя как да "подобря" позицията. Дори до съм улучил посоката, не е бил подходящ момент, но това се разбира малко по-късно. 4. Като видя добър вход, никога нямам нерви да вляза в най-добрата точка. Почти винаги съм я познал, но много рядко съм я използвал. Върши ми хубава работа само за добре сложени стопове на малко разстояние от нея. 5. В търговията имам ясни правила - къси стопове, изчакани входове, взимане на таргет при печалба. МНОГО ЧЕСТО НЕ ГИ ИЗПЪЛНЯВАМ. Последното съм го изпълнил само 2 пъти, всички останали пъти съм загубил заради нарушаването му. Единият от тези 2 пъти пък загубих много потенциална печалба. За стратегията ми - моята е различна. По-скоро скалпираща. Гледам да хвана малки вълни. И при късмет да хвана посока. Така мога да умножа акаунта си много пъти, но трябва тренд. При рейндж не работи. Психологията на пазара е важна - какво не трябва да правя. ТА ми дава добър вход на залаганията и някакво съотношение загуба/печалба. Особено късите стопове, когато са добре изчислени. От скоро гледам тези МА, защото явно се ползват. Но няма голяма логика в тях, освен още един спомагателен индикатор. Какво бих посъветвал (ако имате топки да го изпълните): 1. Като видите подходящ момент (обикновено става като го изпускате за секунди), НЕ ВЛИЗАЙТЕ преди анализ на ситуацията. Дори да е подходящ, много вероятно е да има по-добър вход. Очевидните неща НЕ РАБОТЯТ. 2. Винаги слагайте стоп. Изчислете го правилно, възможно най-къс. Разбира се трябва да се предвидят възможни обиращи движения. Винаги са с една идея по-големи от най-логичното. Т.е. стопа трябва да е между 2 нива, а не на някакво ниво. 3. ВИНАГИ си изчислявайте таргет. 90% от загубите ми се дължи на това. Чакам позицията да се развие. Пазарът много по-често е в рендж. Т.е. винаги след незатворена печалба се развива към стопа! 4. След загуба не търгувайте 2-3 дена. Забравете пазара, и след връщането погленете на него с нови очи. МНОГО ВАЖНО ЗЛАТНО ПРАВИЛО! 99% от случаите на неговото нарушаване води до допълнителни загуби! 5. Винаги това което ви идва като "чувство" е грешно. Обърнете го и ще спечелите, но риска в такива налудничеви позиции е неоправдан. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hpz Posted July 29, 2019 Report Share Posted July 29, 2019 Да го кажа по-просто. В момента е затишие преди буря. Накъде - божа работа! Фундамента ми показва нагоре. Който иска да се смее, после вероятно ще плаче. (Аз бих влязъл от 9393$, стоп 9274$, и ново влизане на 8800-8950$. И това не е съвет за търговия, а лично виждане за цената.) п.с. Най-добрият съвет е да се изчака, после ще се гледа как влака заминава. Стане ли нещо, вече ще е късно. Това нещо може да е дори 6к Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
batibon Posted July 29, 2019 Author Report Share Posted July 29, 2019 преди 15 минути, hpz написа: Да го кажа по-просто. В момента е затишие преди буря. Накъде - божа работа! Фундамента ми показва нагоре. Който иска да се смее, после вероятно ще плаче. (Аз бих влязъл от 9393$, стоп 9274$, и ново влизане на 8800-8950$. И това не е съвет за търговия, а лично виждане за цената.) п.с. Най-добрият съвет е да се изчака, после ще се гледа как влака заминава. Стане ли нещо, вече ще е късно. Това нещо може да е дори 6к Обичам да ми е просто, за да мога да го разбера. Би ли се ограничил до това което ти правиш, а не - бих направил, както и пропусни това което другите трябва или не трябва да правят. Таргети, стопове, лосове и други благородни коледни елени тук. AdamKadmon 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamKadmon Posted July 29, 2019 Report Share Posted July 29, 2019 преди 39 минути, hpz написа: Аз бих влязъл от 9393$, стоп 9274$, и ново влизане на 8800-8950$ След като Би, влязъл ли си, или само Би ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamKadmon Posted July 29, 2019 Report Share Posted July 29, 2019 Аз само виждам 4 часовата графика 50МА как откакто проби надолу на 11 Юли направи само един едва-едва опит да се качи отгоре между 20-22ри, и от тогава яко режект щом опре. Да не говорим, че тя пък се плъзга точно по резистънса, заформил се още от 28 Юни. Нямам идея от къде го изкара този фундамент за нагоре ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kmeta Posted July 29, 2019 Report Share Posted July 29, 2019 Преди 1 час, AdamKadmon написа: Аз само виждам 4 часовата графика 50МА как откакто проби надолу на 11 Юли направи само един едва-едва опит да се качи отгоре между 20-22ри, и от тогава яко режект щом опре. Да не говорим, че тя пък се плъзга точно по резистънса, заформил се още от 28 Юни. Нямам идея от къде го изкара този фундамент за нагоре ... Аз на дебелите борси нямам регистрация. Може ли да постнеш на някоя от тях ордер бука да го видим? Да изкоментираме резистънса и мераците !!! А не да гадаем на спагети по фибоначи и прочее макарони. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts