Jump to content
hash.bg - биткойн форум

Тактики и стратегии на търгуване ... day trader или валидолче в джоба :)))))

Recommended Posts

Преди 14 часа, Johny_Domino написа:

Абсолютно по същия начин мисля, яд ме е до някаква степен, че не взех, когато бяха около 5, но честно казано не виждам логика да се вдига в момента при положение, че хората губят работата си, нямат пари и последното нещо, което ще правят е да инвестират в крипто(визирам масата). Вероятно това са спекулации на големите играчи, мисля че  закономерно цената ще падне надолу. За 800 - твърдо не вярвам да се стигне до този сценарий, но всичо това са предположения. А за господин - "ала бала мишоци", ако не сме ви приятни, да напуснем форума...цър цър?!

Не ми пречите като си правите вятър на устната кухина,дори е здравословно,просто влязох за малко и се забавлявам ,аз или купувам или не,или инвестирам или не,не се замислям,ако не рискуваш няма да спечелиш,на приказката не ми давай акъл дай ми пари ще ви кажа,ако имахте акъл щяхте да имате и пари :))))))))))))))))))

Преди 14 часа, hpz написа:

Мисля, че над 7200 поне много няма да отиде. До 7 400 ми се вижда логичен максимум.
Има и едно НО. Може процеса на разделяне да е почнал. Кризата, хиперинфлацията и бул ръна на BTC са абсолютно отделни явления и не пречи да стават по едно и също време.

EDIT: Шубето пак се оказа голям страх. Бях махнал добавката на сел на 6900. Направо се триумих какво да направя. В тези мътни времена пазара няма много логика и се възползвам да правя големи удари от логичните големи движения.

Не се чуди,ще надмини много тази цена но след година :))))))))))

На 12.03.2020 г. at 19:57, vamp111 написа:

това е най-якото на пазара, като почне да пада и всички почват да викат, че ще падне още, като почне да помпи, всички почват да викат, че ще се качи още, а то завалийчето си прави неговото си :lol:

Можеш да разсъждаваш на ум,това и децата го знаят :)))))))))

тук споделяме информация и наблюдения над пазара, всеки има свои си очаквания, надявам се, че ще свикнеш с това и ще започнеш да спазваш някаква етика в постовете си.

@Johny_Domino стараем се да няма цензура във форума, не всеки е на интелектуалното ниво на другите, не всички сме на едно мнение, добре е като се шуми, това кара сами хората да си потърсят информация и да се образоват 

Баба Яга цъфти с изказванията си. Типични за новобранец седнал за пръв път на рутативка.
Никой не трябва да се сърди! Все някой трябва да спонсорира борсите плюс нашите горници при сделките.

14 hours ago, Mitkosu69 said:

...аз или купувам или не,или инвестирам или не,не се замислям,ако не рискуваш няма да спечелиш,на приказката не ми давай акъл дай ми пари ще ви кажа,ако имахте акъл щяхте да имате и пари :))))))))))))))))))

@vamp111, що ние бе?!? :) 
Пък и нека да става приказката. Като не знаем какво трябва да се прави, поне да пишем какво не трябва.
Dow Jones много се вдигна, а BTC не реагира (или вече е реагирал). Първото е свързано с печатане на пари. Второто с кризата. BTC се обезценява заедно с доларът - пада.
Болните много се увеличиха. В момента не бих пускал дълги на левъридж, късите днес реших да ги затворя. При това заковаване на цената си стана лотария, според мен рано или късно ще има откат. Пазя пари в кеш, стака ми е 20% в $, които са в борсата.
Тези дни мисля, че може BTC да го напомпят малко, но следващите месеци вероятно ще пада, както и имоти и всичко останало.

7200$ извън т.н. триъгълник ми се струва добър вход за късо. Без стоп или поне над 8000$.

На 27.03.2020 г. at 15:13, Johny_Domino написа:

Време е да пада, че съм вкарал на къси позиции :D

това буквално обяснява много от нещата, в смисъл:

като гледаш един чарт обикновенно виждаш това което искаш да видиш, а щом си и в позиция значи, че имаш предразсъдъци и си по-склонен да видиш това което ти се иска

това важи и за бичи и за мечи настроения естествено

И аз съм за покачване. Твърде логично изглежда да пада. Но досега като е падало почти винаги го прави със скок, а качването - бавно като червей. Сега се влачи бавно надолу. Или е заблуда на спекулантите, които се чудят кога да скъсяват, или е зарибявка на същите да влязат преди ряско движение нагоре.
Но има и 3-ти вариант - да си следва течението надолу.
Но има и 4-ти - цената да се качва, заради напечатаните долари и тетъри.

Има и 5-ти, но крайният извод е - вариантите са само 2 :D

Е, проби го. Но 5.8 няма... :D
Утре хАмериканците трябва да надупят всички къси. Който си мисли, че може да пие борсова кръв е в голяма грешка. Те си пазят DOW, с него и цената на Биткоин, поне спрямо напечатани долари :D

На 6.3 имаше момент си мислех, че ще падне. И то така и стана - падна малко, но сега пак се целим към 6550 поне.

Изиграване няма. ТЕ ще ни изиграят :P

1 hour ago, vamp111 said:

нямаше да разсъждаваш така ако се озовеш с три цифрена торба лайт

Аз имах 3 цифрена и доста загубих от това. Но и не само от това. Над 1 BTC се спомина от сметката ми...

4 hours ago, Pistolero said:

нещо пак почнаха да ти слепват клемите.... 

6 или 5.8 - все тая. Резултата е важен.
В последно време има изключително хубави игли, винаги търгувам с големи резерви, при 6к поне 1-2к да мога да поема с лекота. Т.е. поне 30%