Jump to content
hash.bg - биткойн форум

Тактики и стратегии на търгуване ... day trader или валидолче в джоба :)))))

Recommended Posts

34 minutes ago, skd said:

То почти всички объркахме, но пък дали си заслужаваше риска да го шортваме на малко по-високо ниво в тези мътни води без стопове, не знам... Предпочетох да се застраховам, отколкото да поемам незаслужаващ си риск. То беше ясно, че тази микропомпа е малко на стероиди вече. Можеше и надолу да тръгне, беше по-вероятно уж, а сега не е изключено да иде до 7.4-7.6, но вече става прекалено рисково. Логичното е да очакваме скоро поне ритрейс и там да си имаме своите цели. Пък ако тръгне нагоре, се пускаме по течението. Аз съм страничен наблюдател от вчера и чакам да видя какво ще стане. Сега доближаваме едно ключово ниво, но което като цяло или ще се потвърди булръна, или ще се реджектне и ще тръгнем надолу. Честно казано, не виждам какви са фундаменталните основи на първия сценарий на този етап поне до месец, но ще гледаме.

Аз съм на дълго вече, като ако вдигне над 7160, ще направя лека добавка. Таргет между 7400 и 7600, като мисля, че 7600 няма да го минем.

В момента има пъмп, ще има и дъмп. Но няма да е сега, когато е очакван. Дори се чудя дали няма да го напомпят до 8, нищо не им пречи.

Стоенето извън позиция, също е позиция, а опазването на капитала е най-добрата позиция, искам да кажа, че не е нужно човек да участва всеки ден в пазара.

1 hour ago, vamp111 said:

е ти баш сега  :lol:

Що баш. Имаше предвиден риск. Вход над 6.7 за таргет около 6, стоп след 7.1.  Ако пробие 7.1 -> минаване на дълго към 7.4-7.6. Ако върне и се колебае - не отваряме пак късо, ами спираме. :rolleyes:
Ти къде виждаш проблем? :D

DOW JONES е надут, но това е твърде очевидно.

Има баланс в търговията и от там каквато и посока да хванем ще е случайна. Спад няма да има, докато хипер-мега-дупер търговците не го предизвикат. Сега ви психират с ФОМО-то.

Но банките нямат интереса BTC да поскъпва особено в настоящия момент. Това само би вляло капитали на сигурно място. Според мен цена откачена от индексите може да търсим поне 6 месеца след халвинга.

Много лошо. Имах пари да купя на 5к. А вместо това продадох малкото оборотни в борсата на 6400$. И сега съм само в $ в борсата.
Всички съветват, че се задава криза и парите са ценни. Дали няма да видим ново дъно след 2-3 месеца....?
Имоти, фондова борса, всичко ще се срине уж.

тази рисунка на петокласник горе е краткосрочна прогноза базирана на количеството допамин и серотонин в кръвта ми  и от броя дразнители около мен блокирали сетивните ми рецептори, в съвкупност с други фактори влияещи на настроенията ми,  не бих е наел да съдя по нея какво ще се случи в действителност...

Преди 1 час, hpz написа:

Много лошо. 

2 hours ago, vamp111 said:

интересен тред за моментното състояние на пазара с пресни данни от спот борсите, разбира се и деривативите

прерпоръчвам:

https://threadreaderapp.com/thread/1247549098565283844.html

Е това какво ще рече на български?

Прилича ми много на преговаряне по история в началото на новата учебна година.

За мен нещата са ясни от дни. Лека помпа <7600 (вероятно <7500) и надолу. Това "надолу" още не се е заформило освен на ТА - възможност до към 3к. Може би чакат халвинга да ни дъмпят.

Споменах ли че съм на микро дълго до зоната 7.4-7.5 :D 100-200$ движение са печалба по колкото я умножаваш. B)

(Така си стоя от вторник. Таргетите ми не са достигнати.)

И @vamp111, нивото което си нарисувал е малко по-нагоре. Дори да има "съпротива" тук, то тя задължително ще бъде пробита за да ни издъмпят после (ако това стане). Само дъмп - никой не е луд да пусне безплатен обяд преди да одруса крушата.

Все повече си мисля, че следва "връхче над всички" и "сбогом 7к".

Пазарът е изключително несигурен. Сега пак ще има 2 варианта:

1. Бавно ще продължим снижението (докато се усетят маймуните и хванат/пуснат клона - зависи кой клон държат :lol:)

2. Подлъгват ни, че започва снижение.

Аз лично залагам (100% хазартно) на второто, защото спадът е много очакван.

Преди 5 часа, hpz написа:

@vamp111 не мисля, че си прав. Замисли се, може да върне и пробие твоя чук :lol:

разбира се, че може и съм сигрен, че ще го направи, въпрос на време, нали все пак тук търгуваме посоката (аз не), мен ако питаш ще пробие и чука на $19 891 във Финекс, но в по дългосрочен план, даже това дъно дето ни го установиха от Битмекс на $3 596 няма да го стигнем повече, даже изобщо какъвто и да е price action под 200DMA е просто акумулация, която не трае дълго и мястото на биткой в момента е на 250SMA на дневна което точно сега  на $8 524

в първия пост още като нарисувах чука написах, че е време да се внимава поради нивото, не съм предвидил, че ще падне, то просто не успя да го пробие и беше нормално да последва малко price action. 

чисто технически ако играех щях да чакам за сигурна дълга със затваряне на дневна над отварянето на годината  $7 163  

и щях да заложа малко бидове и на $6 777 защото ми харесва нивото

Едва ли ще стигнем това. Виждам ясни H&S,  и заради това си го мисля. Всичко това, което се очакваше и се случи, е логично, предвид че кравите се провалиха с този нисък волюм и комичен прибързано галоп, но всичко е, за да се напечелят една шепа лица, без да дадат времева възможност за реакумулация и натрупване на обем на по-ниските нива на повече хора, които наистина ценят биткойна, а не само да го шортват за щяло и не щяло. Реалността може да е друга от логиката, защото това е критично ниво. Дъмп, че ще има, ще има, но се надявам да е за събиране на нов съпорт поне. Ако има, мисля, че ще е докъм шест, но не е изключено и да е до малко по-долу.