Jump to content
hash.bg - биткойн форум

Тактики и стратегии на търгуване ... day trader или валидолче в джоба :)))))

Recommended Posts

не го търгувам, просто ако бях, там някъде бих сложил малко бидове,

много хора залагат в момента, че това е бил при-халвинг топа, аз не съм от тях

ще видим

преди 7 минути, vamp111 написа:

не бих пипнал и с пръчка биткойна точно сега, но ако наистина изпитвах нужда да го направя $8111 ми изглежда като много шармантно

сега гледам, че чукхаме 8160 което е твърде близо до 8100 за да бъде игнорирано

#staysafe :lol:

Преди 6 часа, rippleche написа:

8111$ ти е дъното ли?

ако исках да изиграя движението щях да сложа на 8111 като видях 8160 писах че не е за игнориране, оказа се, че там са били бидовете и ето то си изпомпи

12 hours ago, vamp111 said:

не бих пипнал и с пръчка биткойна точно сега, но ако наистина изпитвах нужда да го направя $8111 ми изглежда като много шармантно

Да, но ти си в Биткоин. Много хора са във фиат. Правилото за тях е, ако не знаят какво да правят, да са в Биткоин след халвинга.

Познанието минава през 3 етапа:

- мислиш си, че е просто и знаеш всичко

- учиш се и разбираш, че не знаеш нищо

- знаеш

Аз може би съм в последния, но не знам какво ще стане.  Навъдиха се много специалисти, твърдят някакви неща. Всички са само предположения. Много очакват цената да падне и този клон може да се счупи от мечките на него.

Но, май ще пада... Ликвидациите да, бяха много, но не и движението в цената.

Някой мислил ли е за варианта "20к окончателен връх"? Ако се случи - Вамп, аз и много други ще поизгорим. Нищо не пречи популярността на Биткоин да спадне и копачите да капитулират. В онлайн дискусията на BlockChain BG (преди халвина) се прокрадна и една такава идея.

Остават 1345 дена до следващия халвинг. Ей го, все едно е утре :lol: Ако сега настъпи халвинг зима, ще остареем докато чакаме. Аз не съм от тези хора де и чакам до година кризата да изтреля ракетата (бах мама му какъв оптимист съм :rolleyes:). Златото и то ще намаже.

1 hour ago, vamp111 said:

ако исках да изиграя движението щях да сложа на 8111 като видях 8160 писах че не е за игнориране, оказа се, че там са били бидовете и ето то си изпомпи

Това е АКО сме в рейнджа 8.2-8.8. Сега след халвинга ще стане едно голямо нищо и ще сме в рейнджа. Но докога зависи от трейдърите какви позиции ще натрупат.

преди 49 минути, hpz написа:

Това е АКО сме в рейнджа 8.2-8.8. Сега след халвинга ще стане едно голямо нищо и ще сме в рейнджа. Но докога зависи от трейдърите какви позиции ще натрупат.

аз не веднъж писах, че самия халвинг ще е нон-ивент 

Преди 1 час, hpz написа:

Да, но ти си в Биткоин. Много хора са във фиат. Правилото за тях е, ако не знаят какво да правят, да са в Биткоин след халвинга.

Познанието минава през 3 етапа:

- мислиш си, че е просто и знаеш всичко

- учиш се и разбираш, че не знаеш нищо

- знаеш

Аз може би съм в последния, но не знам какво ще стане.  Навъдиха се много специалисти, твърдят някакви неща. Всички са само предположения. Много очакват цената да падне и този клон може да се счупи от мечките на него.

Но, май ще пада... Ликвидациите да, бяха много, но не и движението в цената.

Някой мислил ли е за варианта "20к окончателен връх"? Ако се случи - Вамп, аз и много други ще поизгорим. Нищо не пречи популярността на Биткоин да спадне и копачите да капитулират. В онлайн дискусията на BlockChain BG (преди халвина) се прокрадна и една такава идея.

Остават 1345 дена до следващия халвинг. Ей го, все едно е утре :lol: Ако сега настъпи халвинг зима, ще остареем докато чакаме. Аз не съм от тези хора де и чакам до година кризата да изтреля ракетата (бах мама му какъв оптимист съм :rolleyes:). Златото и то ще намаже.

винаги като не знам какво ще стане гледам да съм в Биткойн, т.е. винаги съм в Биткойн :lol:

19 hours ago, vamp111 said:

две годишния ми син нарисува това :lol:

изтеглен файл1.png

Малко рано си му дал да я рисува. При 8900 ще паднем до около 7800.

Около 9130 е нивото за ликвидации и стопове, но не е задължително да ликвидират късите.

Преди 1 час, hpz написа:

Малко рано си му дал да я рисува. При 8900 ще паднем до около 7800.

Около 9130 е нивото за ликвидации и стопове, но не е задължително да ликвидират късите.

аз всъщност чаках да пусне надолу до 8.2 да презареди да засили нагоре на 9.1 там един фейкоут и вече да издъмпим едни $1000 обаче като гледам oстaви дето не познах ами като гледам дълги спрямо къси и също ордербука в бинанс, койнбейс и финекс, хората залагат най-много на 9155 <_<

Преди 15 часа, hpz написа:

Прав си. Мина над МА200 на часова, удари ми стоповете, сега може да пада :lol:

честно казано, не знам до къде ще отиде, чертая на дневна и после като мина на 15мин виждам разни неща, обаче много шарено очите ме заболяват

сега тествам една доста сериозна стратегия от златото в/у бтк, за сега изглежда добре, но обикновено като набереш самоувереност и получаваш шамар да се събудиш

не съм променил още напълно настройките, мигрирам го метатрейдър 4  ще го тествам месец /два на хартия и ще видим

идеята е само за бай сигнал на 15мин. вземат се 3хМА-та в превдив RSI и 2 фиб. за дейли трейдинг, влизаш сутринта излизаш вечерта, без стопове, без нерви

изтеглен файл1.png

1 hour ago, vamp111 said:

честно казано, не знам до къде ще отиде, чертая на дневна и после като мина на 15мин виждам разни неща, обаче много шарено очите ме заболяват

сега тествам една доста сериозна стратегия от златото в/у бтк, за сега изглежда добре, но обикновено като набереш самоувереност и получаваш шамар да се събудиш

не съм променил още напълно настройките, мигрирам го метатрейдър 4  ще го тествам месец /два на хартия и ще видим

идеята е само за бай сигнал на 15мин. вземат се 3хМА-та в превдив RSI и 2 фиб. за дейли трейдинг, влизаш сутринта излизаш вечерта, без стопове, без нерви

изтеглен файл1.png

Метатрейдър е първо ниво. Не съветвам да се разработват стратегии на толкова масово достъпен софтуер. Нарочно има ограничения.

То дори tensorflow и CNTK са непозходящи заради масово изпозване. Да намериш стратегия на база 2-3 масови технически показателя от ерата на динозаврите и ръчни тестове, това ми се струва немислимо! Сам го каза, шамари...

Ама и аз ям в момента. Не си сам. Хазарта не прощава на никого :D :D:D 

CME е една причина, а падането на цената няма логика. Смисълът му се крие в пазара, а извънредната корекцията пак направи рекорди спрямо DJI. Едва ли е разделянето с индексите, за което толкова се тръби.

Всичко друго, но точно това не го очаквах.

Цената загатва за втора ликвидация на биковете. В момента просто гадая.

сега е момента, докато водата е мътна с вируси, печатницата на тетери да се подсигури с $, че после да няма мрънкане от властите и задаване на  неудобни въпроси B).. 

1 млрд.. 10 млрд... 100 млрд... и няма кой да ти лази по нервите вече :D

П.П.  при ограничения брой BTC .. ще е забавно достигането на 100 млрд. тетери

16 hours ago, Shmitkata said:

сега е момента, докато водата е мътна с вируси, печатницата на тетери да се подсигури с $, че после да няма мрънкане от властите и задаване на  неудобни въпроси B).. 

1 млрд.. 10 млрд... 100 млрд... и няма кой да ти лази по нервите вече :D

П.П.  при ограничения брой BTC .. ще е забавно достигането на 100 млрд. тетери

Те банките вече са ги нарочили да ги контролират. Не вярвам да е възможно 100 милярда.

Как биха ги трансферирали при сегашната цена? Все някой трябва да налее долари и да вземе тетъри "на печалба". Това е свързано и с движението на цената.

Не забравяйте, че доверието в правителствата, банките, доларът и особен тетъра е разклатено най-много точно в САЩ - може би най-големият ползвател на Тетър.