Jump to content
hash.bg - биткойн форум

Тактики и стратегии на търгуване ... day trader или валидолче в джоба :)))))

Recommended Posts

Бъдете по-внимателни и не бъдете наивно "лонг" в това бурно море без подсигурителни мерки, вече ми се повдига от тези манипулации от дъмпа на 13.03 досега и в момента биткойнът се превърна в опасна територия с прекалено висок риск. Много "китове", "акули" и други едри видове от морската фауна, зад които кой знае кой стои. Финансово силни играчи нямат интерес биткойнът да расте, сещате се за кои говоря. Самите "мечки" също все още не са влезли сериозно в пазара и доказателството е, че досега в този измислен бул-рън нямаше естествена корекция, а една манипулация отново на 8К. А така наречените "moonboys" може да им финансират отново царевицата и така параболичният ефект си върви от няколко години. Дори минаването на 10К не е гаранция, че в следващият момент няма да ни дъмпят на главите и тогава ще има ама наистина евтина царевица. Аз съм 1/4 лонг, подсигурен със SL, 3/4 съм аут в тази no-trade зона. Влизам само за малко и излизам от някой бърз тренд на алтовете. За дей-трейдърите това видео сигурно ще е интересно за изглеждане - двоен връх и изведнъж се случва нещо странно типично разобличаващо китове манипулатори. Имайте си едно на ум и под 10К и малко над 10К... Трябва да има много трайно потвърждение. А след евентуално трети неуспешен опит за пробив ще стане много неприятно.

Именно. Всичко е възможно в следващите часове и дни, като и аз по-скоро съм заел предпазна позиция. Засега халвинга е нон-ивент, но дали е така наистина... Предстои да видим. Историята се върти, а тя ни учи друго.

Чета и имам чувството, че съм единственият човек на планетата, който скъсява в момента. И то поне от 1 седмица, удариха ми малко стопове, пак влязах!

преди 31 минути, hpz написа:

Чета и имам чувството, че съм единственият човек на планетата, който скъсява в момента. И то поне от 1 седмица, удариха ми малко стопове, пак влязах!

ще дръпнат чергата не бой се, само че преди това един уик да обере стоповете, дано си предвидил левъридж до там, че да не те ликвидра противоположно движение от $700-1000

2 hours ago, hpz said:

Абсолютно задължително със стоп на тази цена, и то в готовност за същото при пробив и малко над 10К. Това, което се казва на 12:20 във видеото по-горе, е самата реалност, която трябва да ни държи съзнанието будно. Натискът за продажби отгоре ще става все по-голям. Както казах още в средата на този синтетичен бул-рън, това никак не ми харесва. Някак си много бързо и предсрочно без никакъв фундамент. Всички знаем как свършват тези неща. Ще си чакам аз нормалното развитие на нещата, преди да вляза изцяло, ако ще и да минат пет години.

Преди 2 часа, skd написа:

Както казах още в средата на този синтетичен бул-рън, това никак не ми харесва. 

само да вметна

ако визираш бул-ръна от 3.2-> 13.8 това беше PlusToken пъмп и дъмп

скоро писах за  WoToken с 50 000 биткойна, не бих се учудил да видим и пак една пъмп и дъмп демонстрация

ако визираш бул ръна от 4 -> 9.9 това беше чисто спот изкупуване, потърси инфо в гугал за обемите на GrayScale и CashApp

колкото до това колко е синтетичен като цяло бул-ръна, представете си го така, ако не беше Тетър, вероятно още щяхме да бутаме $1000-2000....

иначе като отвориш седмичната и ти идва да пуснеш сълза.. 

bitfinex_btc_usd-wed_20_may_14_20_34.png

След случката от миналата година април месец, от 4к до 14к без никаква корекция, съм готов да приема всякакъв сценарий за цената. Тогава през цялото време отричах, че това е възможно, и бях сигурен на 90%, че това не може да е истина. Лошото в случая беше, че чаках година и половина преди това, пробив и корекция, за да вляза алл ин, пробив се случи, но корекция или проба на пробити нива не.( да вметна, че се въртяхме около 6к в продължение на 3месеца, и след това го пробихме за 1 ден все едно е нищо) Влязох алл ин по пътя надолу. Сега това 4-10к дори не го броя за кой знае какво. Съзнанието ми е пречупено :D 

+ започнах Billions, и съм сигурен, че другия месец може да сме на 2к, точно толкова, колкото и че може да сме на 20к ;)

преди 12 минути, AdamKadmon написа:

+ започнах Billions

най-лесния начин да свършиш с Millions е да започнеш с Billions :lol:

емоциите брат са най-лошо, като тръгне да дъмпи и всички викат по-надолу, по-надолу, като тръгне да помпи всички викат по-нагоре по-нагоре, тук преди като поствах търговии даже някой ме коригираше, че на много малък % движение съм вземал профита, сигурно е така, но пък  малко по малко..  :) 

най-печелившата тактика е да кипиш дъното и да продадеш върха, не се предавай 

1 hour ago, vamp111 said:

само да вметна

ако визираш бул-ръна от 3.2-> 13.8 това беше PlusToken пъмп и дъмп

скоро писах за  WoToken с 50 000 биткойна, не бих се учудил да видим и пак една пъмп и дъмп демонстрация

ако визираш бул ръна от 4 -> 9.9 това беше чисто спот изкупуване, потърси инфо в гугал за обемите на GrayScale и CashApp

колкото до това колко е синтетичен като цяло бул-ръна, представете си го така, ако не беше Тетър, вероятно още щяхме да бутаме $1000-2000....

иначе като отвориш седмичната и ти идва да пуснеш сълза..

Визирам последния, разбира се. От това по-смешно не можеше да бъде след този брутален дъмп. Едни и същи хора продават и изкупуват БТК-то на по-ниски цени на принципа купувай слухове и продавай новини и стават все по-силни манипулатори по ликвидност. Нищо чудно, че нямаше корекция до върха. "Пари при пари отиват." А дребния инвеститор ако закачи нещо-закачи. Ако не, кучета го яли. Нима това е била първоначалната идея и това ни е учил дядо ви Накомото. :D

За тетъра не съм коментирал, нямам нищо против него като средство за избягване на данъчно събитие най-малкото и не той е виновникът. Може да имаш компютър, но как се оползотворява, зависи от задклавиатурното устройство. Тетърът е средство и с него може да се твори и добро, и зло.

Именно голямата картина, която си извадил, е най-притеснителното, защото има поне една-две strong resistance линии, които трябва да бъдат пробити и да се превърнат в силен съпорт, за да сме по-спокойни. Вече видяхме два опита с голям провал или голяма манипулация и знаем какво значи двоен връх. Троен - още по-зле. Затова бих обобщил нещата така: Влизам в БТК-то обратно или на цени от 6.8-7.8, или над 10.4-10.5 с неколкоратно доказан силен съпорт. Тук сега е опасно и голяма част от пазара е много изплашен. Когато всичко е възможно, предпочитам както винаги да съм неутрален и да видя силно потвърждение на тренда.

преди 24 минути, vamp111 написа:

най-лесния начин да свършиш с Millions е да започнеш с Billions :lol:

емоциите брат са най-лошо, като тръгне да дъмпи и всички викат по-надолу, по-надолу, като тръгне да помпи всички викат по-нагоре по-нагоре, тук преди като поствах търговии даже някой ме коригираше, че на много малък % движение съм вземал профита, сигурно е така, но пък  малко по малко..  :) 

най-печелившата тактика е да кипиш дъното и да продадеш върха, не се предавай 

Трудно е да купиш дъното и да продадеш върха, това само в CT се случва :D 

преди 13 минути, skd написа:

За тетъра не съм коментирал, нямам нищо против него като средство за избягване на данъчно събитие най-малкото и не той е виновникът.

Точно той е виновникът да се търгува на тези нива биткойна. Мисля, че Вамп имаше предвид, че ако не беше вкаран в обръщение, тези пари нямаше от къде да дойдат за да добута до тук цената. 

преди 16 минути, skd написа:

Влизам в БТК-то обратно или на цени от 6.8-7.8, или над 10.4-10.5 с неколкоратно доказан силен съпорт. Тук сега е опасно и голяма част от пазара е много изплашен. Когато всичко е възможно, предпочитам както винаги да съм неутрален и да видя силно потвърждение на тренда.

Затова изпуснах влака от 4к до 14к, защото чаках доказан силен съпорт да бъде изпробван поне веднъж, не неколкократно ...

19 minutes ago, AdamKadmon said:

Затова изпуснах влака от 4к до 14к, защото чаках доказан силен съпорт да бъде изпробван поне веднъж, не неколкократно ...

Твърдо не съм съгласен със сляпо влизане в позиция на критично ниво на силен резистънс с годишна давност. А освен него, трябва да имаме едно на ум какво се случва на световната икономическа сцена. Лично аз не съм го изпуснал онзи тогава, но беше различно и се хвърлих без страх. А сега има страх. Ние живеем в реален свят, в който икономиките и индустриалните индекси са в невиждан и рекорден спад от голямата депресия досега. 2008 кризата ще ни изглежда цвете в сравнение с тази, която тепърва ни очаква. Хората ще искат да разкешват постепенно. Китовете преди тях. Хората вече не са толкова наивни както преди 2017 г. и се настрадаха на манипулационни дъмпове. Аз закачих много лошо единия от тях и от тогава винаги си имам едно на ум. Който иска да рискува сега. To get the biscuit, you gotta risk it. :) Въпросът е колко е голям рискът. За нови инвеститори наливащи ликвидност на това ниво не можем да мислим. Освен някак си да успеят да направят номера с ликвидациите на шортовете както на 7к и после какво се случва, един господ знае...

Преди 1 час, skd написа:

Едни и същи хора продават и изкупуват БТК-то на по-ниски цени на принципа купувай слухове и продавай новини и стават все по-силни манипулатори по ликвидност. Нищо чудно, че нямаше корекция до върха. "Пари при пари отиват." А дребния инвеститор ако закачи нещо-закачи.

<- това е така на институциите им трябва ритейла за ликвидност, т.е. на китовете планктона.. 

Нима това е била първоначалната идея и това ни е учил дядо ви Накомото. :D

<- след финекс/тетър фиаското 2017-та, биткойна е далеч от това да бъде пари, вече е крайно спекулативен рисков актив..

преди 29 минути, skd написа:

А освен него, трябва да имаме едно на ум какво се случва на световната икономическа сцена.

Много преди това се знаеше, че кризата е много наблизо. Само не се знаеше, какъв ще е катализаторът за да се случи. 

И не ме разбирай погрешно, аз по-скоро чакам дъмп от тук нататък, а не обратното :D Всъщност 80% от времето очаквам дъмп, но отбелязвам, че работи като 4-14к се случиха без никакви проби на съпорти и 3 месечни резистънси... И то по време, когато се знаеше, че кризата чука на вратата :) 

Честито на печелившите. И още ще има...

Моят таргет от тук нататък  си остава споменатия по-горе.

ПП

Понеже съм се объркал с евровите ми позиции :D, очаквам най-вероятно да отидем между 8.4-8.6 по някое време по-късно. Но това са си мои лични сметки. Вие действайте според вашите си очаквания.

1 hour ago, AdamKadmon said:

Много преди това се знаеше, че кризата е много наблизо. Само не се знаеше, какъв ще е катализаторът за да се случи. 

И не ме разбирай погрешно, аз по-скоро чакам дъмп от тук нататък, а не обратното :D Всъщност 80% от времето очаквам дъмп, но отбелязвам, че работи като 4-14к се случиха без никакви проби на съпорти и 3 месечни резистънси... И то по време, когато се знаеше, че кризата чука на вратата :) 

Това е вярно, че се знаеше. Просто корона вирусът беше точният съпътстващ спекулативен момент.

Ами двоен топ и всичко взето предвид, опитах се да алармирам по-горе по-сдържано с лонговете засега.

10 hours ago, skd said:

Абсолютно задължително със стоп на тази цена, и то в готовност за същото при пробив и малко над 10К. Това, което се казва на 12:20 във видеото по-горе, е самата реалност, която трябва да ни държи съзнанието будно. Натискът за продажби отгоре ще става все по-голям. Както казах още в средата на този синтетичен бул-рън, това никак не ми харесва. Някак си много бързо и предсрочно без никакъв фундамент. Всички знаем как свършват тези неща. Ще си чакам аз нормалното развитие на нещата, преди да вляза изцяло, ако ще и да минат пет години.

Добре правиш. Аз само губя по малко. Пазарът много се изкилиферчи.
Кризата си е криза, и движението в цената няма как да е същото както преди нея. Не мога да разбера кога пазарът ще се нормализира и дали случващото се няма да измени цикъла на цената (временно).

преди 30 минути, hpz написа:

Кризата си е криза, и движението в цената няма как да е същото както преди нея.

Не разбирам, кое му е различното на движението на цената. Отне 8 седмици миналата година да стигнем от 5к до 14к. Сега отне 9 седмици за да направим 5к-10к. 

Сега покачването се случи много по-бавно, и много по-малко от лудницата на която бяхме свидетели Април-юни миналата година .